2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Evet şimdi devlet hastanesinden ramdevu almaya çalıştım ama çok ileribir tarihe verdiler.yapılanları sağlık ocağında yaptırıp diğerlerini özelebırakmak en mantıklısı gibi
sağlık ocağında 10a kadar kan alıyolar bi iki gün içindede çıkıyo benim kuzenim eğitim araştırma hastanesinde memur gidiyorum randevusuz girişimi yaptırıyo kan testlerimi yaptırıp çıkıyorum

Ağızdan alınan progesteron feci baş dönmesi yapar sanki biri arkadan itiyormuş gibi. Ben vajinal alıyorum hemşire kanaman olmadığı sürece vajinal al kanaman olduğunda emilimini engeller bu yüzden iğneye geçeriz dedi. Uyku ödem barsak boşalmasında yavaşlama yani kabızlık ve şişkinlik bende yaptığı etkiler

Ben sana demiştim korkma herşey yolunda diyee
Gözün aydın canım benim Allah tamamına erdirsin inşallah

Ay evet ya valla Allah razı olsun. Bi de görüntülü değil direkt sesini duydum inanamadım o kadar müthiş bi şey ki yani hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren ilk defa anne gibi hissettim. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.

Merhaba kızlar doktorunuz sizden detaylı bir kan tahlili istedi mi acaba ? Dün gittiğim doktor benden istedi ama biraz pahalı olduğu için ben devlette yaptırmayı tercih ettim ve henüz yaptırmadım sizde durum nedir

Canım benden birtakım kanlar istedi ama sorduğun bu mu bilmiyorum. Verdiği barkodda hematoloji, hemogram, hiv-hepatit, hormon yazıyor. Sonuçları yarın çıkıcak çıkınca gidicem.

Gizunaydin canim saglicakla buyusun insallah

Sağ ol canım Allah razı olsun, müthiş bi duyguymuş Allahım sana da isteyen herkese de yaşatsın inşallah

çok güzel dimi kocam diyo ki aşkım bu ne kurbağa gibi Allahım herkese nasip etsin

çok güzel dimi kocam diyo ki aşkım bu ne kurbağa gibi Allahım herkese nasip etsin

Hahaha kurbağa da güzelmiş :) Benim eşim arabayı park edeyim sen randevuya yetiş diye bıraktı beni, o arabayı park ettiği sırada ben muayeneden çıkmıştım bile. Bi daha girelim rica edelim bi daha bakalım diye tutturdu girmedik tabii ki. Mide bulantısı için doktorcuğumun tek söylediği şey yemeklerden 1.5-2 saat sonra su içmeye çalış.
SAT'a uyumluymuş daha doğrusu 7+0mış ama arada 1 hafta-10 gün kadar fark olması normal bi durummuş. CRL de 9,8 mm küçük mü bunu bilemedim işte.

benimde 1 cmdi pazartesi bence küçük değil canım 8-11mm arası normal 8. haftaya kadar

Kızlar sırası mı bilmiyorum da saç boyama konusunu nasıl yapmayı planlıyorsunuz? Boyanıyor mu boyanmıyor mu ben doktora sormayı unuttum heyecandan. Ben de erken beyazlamadan muzdaribim ve çok fazla beyazım var şimdiden epey akmış durumda saç boyam.

3 ay kesinlikle yasak ama sonra bitkisel boyalarla boyatabiliyosun ben araştırdım

Merhaba kızlar doktorunuz sizden detaylı bir kan tahlili istedi mi acaba ? Dün gittiğim doktor benden istedi ama biraz pahalı olduğu için ben devlette yaptırmayı tercih ettim ve henüz yaptırmadım sizde durum nedir
Ben yaptırdım cnm
Nekadar peki ve nerede yaptırabılıyoruz?
yani @meylenin dediği gibi 2000_3000 arası olabilir, daha o haftaya gelmediğim için bilmiyorum. Doktorum sadece 12. Haftalarda sana o testten yapıcaz dedi, güvenirliği yüzde 99 üstü dedi. En yakın arkım da aynı doktorda o testten yaptırdı, geçen hafta da doğurdu :)Aslında testin ismini bile netten araştırıp, ben tahmin ettim. Öğrendiğim zaman buraya da yazarım kızlar

biliyorum kuzu onu riskli gebeliklerde özellikle onu istiyolarmış sağlıklı olsunlar para mühim değil tabiki

Yine cesaret edip boyayamam gibi geliyo ama kötü durumdayım ya :) Bi de dip boyam gelince saçım hep kirli gibi hissediyorum. Bakalım nene gibi olucam herhalde.
ben ombre kullanıyorum sürekli uca sürülüyomuş dip derdim yok ama boyatırmıyım bilmiyorum :)

İkili test sadece bu durum icin değil ki olasi bi anomaliyi saptamak ve gerekirse dogum sırasında gerekli müdahale icin dogum ekibinin belirlenmesi ve bir cok onlem alınması icin gerekli bir test. Ve ancak bebegin derisi henuz sefaf bir goruntu de iken yani 12.hafta civarı saptanabiliyor bu durum. Yine de herkesin düşüncesi farkli olabilir.

harfiyen katılıyorum canım bende aynı düşünüyorum olası bişey bile çıksa amaç önlem almak

harfiyen katılıyorum canım bende aynı düşünüyorum olası bişey bile çıksa amaç önlem almak

İkili testi ben takipli olduğum devlet hastanesinde yaptırıcam, 12. haftada çağırdı doktor. Diyelim ki orda sonuç içime sinmedi, başka devlet hastanesine gitmem mantıklı olur mu sizce? Yoksa devlette aşağı yukarı aynı mıdır? Özel beni biraz zorlar, tabii gerekli olursa giderim o ayrı.
Şu an gittiğim hastaneden de memnunum ama işte sonuç içime sinmezse özele mi gideyim ya da önereceğiniz bi şey var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…