• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Canımbenim çok üzüldüm. Ama çok çok kötü olursan arada serum al istiyorsan, hem fiziksel rahatlatır hem de beslenme açısından takviye
ilaca yönelmemek için direniyorum ama olmazsa gidicem mecbur canım şimdilik toparlıyorum kendimi inşallah gerek kalmazda 5-6 hafta sonra kendiliğinden geçer

Canım doktor bana 3 ay hiçbişi yemesen bile çocuğa bişi olmaz, şuan yediklerinden beslenmiyor dedi. Ben de paso makarna yiyorum, annem zeytinyağlı falan yapınca kızıyorum bi de karışma bana diye:)
Ama makarnada çok iyi geliyor, bende çok seviyorum. Fahriye evcene baktım 4 ayşık cinsiyet öğrenilmiş artık hiçbirşey yok ben gebe pantolonumu giyiyorum 6 haftalık :hamarat:

Ama makarnada çok iyi geliyor, bende çok seviyorum. Fahriye evcene baktım 4 ayşık cinsiyet öğrenilmiş artık hiçbirşey yok ben gebe pantolonumu giyiyorum 6 haftalık :hamarat:
Evet kötü örnek o:p
Buarada kızlar benim gbi down sendromu vs konusunda fazla endişeli olanlarınız varsa Nifty testi bir araştırın isterseniz. Benim çopu arkım ondan yaptı, doğruluğu kesin gibi. Benim en korktuğum şey bu konu açıkçası da:)

Sağlık ocağına gidip kayıt mı yaptırmak gerekiyomuş ne testleri yapıyolar ki?
kayıt yaptırmak gerekiyor. kan ve idrar tahlili baktılar. sanırım rutin bi tahlilleri var çünkü dün doktora gittim kalp atışını duyduk dediğim halde beta hcg bakmışlar:)

Gözünaydın canım sağlıkla büyüsün 6+0 6+6 arası 7. hafta içinde 7+0+7+6 8. hafta içinde şeklinde yazılır canım sen söylerken yine 6+2 diceksin :emir_bebek:
amin canım cok tesekkurler
Sat kaçtı senin. Benim de 6+4 aynıyz nerdeyse :) ben daha gitmedim. 8 gün 9 gün önce öğrendim hamileliğimi ama kese görünmüyordu çok yeni dedi doktor. Haftaya tekrar gideceğim. Vajinal ultrasonla kalp atışı duyuluyodur yani şimdi :emir_bebek:
benim sat 8ekim sata gore 6+2gün bugun ama gelısımde 5+5miş kalp atısı vs ıcın gelisim durumu onemli yani gec dollenmeyse gec duyulabılıyor
gecen carsamba da keseyı gorduk ck sukur
Vajinal ultrasondan korkan bir benmiyim:KK43:
aa ınan hıc bıse yok bnce en guzeli hep oyle baksalar keske hiç anlamıyosun bıle jelli ince bı cubuk zaten doktor oyle net bakmıyo el yordamıyla koyuyo hıc korkma canım

Buarada kızlar benim gbi down sendromu vs konusunda fazla endişeli olanlarınız varsa Nifty testi bir araştırın isterseniz. Benim çopu arkım ondan yaptı, doğruluğu kesin gibi. Benim en korktuğum şey bu konu açıkçası da:)
Benim önceki gebeliğimde devlet hastanesindeki ikili testim temiz çıktı özeldemi ikili testim yaş nedeniyle riskli çıktı. İkizlerde ikili tarama güvenilir değil sonuçta benim için önemli olan ense kalınlığı idi. Özeldeki perinatolog nifty önerdi yaptırmadım doktorum sordu neden yaptırmak istemiyorsun diye sorunluda gelse sonuç değişmeyecek doğurmak istiyorum deyince doktorum doğuma kadar kendini hazırlardın dedi. Nifty %99 güvenilir bir test ve asıl önemli olan negatif çıkmasıymış. Niftyde bile negatiflik güvenilirken pozitif sonuç net olmadığı için amniosentez tek test.

o test miydi 2500 tl olan canım ? yanlış mı hatırlıyorum acaba

Ayva yiyorum iyi geliyor ama progesteronda kullanıyorum ikiside kabızlık nedeni. Teşekkürler
Rica ederim kabızlık sorununuz varsa magnezyum kullanabilirsiniz zaten doktorunuza bahsedince o da boyle soyleyecektir. Hem mineral olarak rahım kasılmasına ıyı gelır hem de kabızlık sorununu cozer

Rica ederim kabızlık sorununuz varsa magnezyum kullanabilirsiniz zaten doktorunuza bahsedince o da boyle soyleyecektir. Hem mineral olarak rahım kasılmasına ıyı gelır hem de kabızlık sorununu cozer
Geçen gebeliğimde 4. Aydan itibaren kalça ağrılarım için magnezyum kullanmıştım çok iyi gelmişti gerçekten. Randevum pzt doktoruma danışırım

Merhaba kızlar doktorunuz sizden detaylı bir kan tahlili istedi mi acaba ? Dün gittiğim doktor benden istedi ama biraz pahalı olduğu için ben devlette yaptırmayı tercih ettim ve henüz yaptırmadım sizde durum nedir

Abari Abari sence erkekmi

Merhaba kızlar doktorunuz sizden detaylı bir kan tahlili istedi mi acaba ? Dün gittiğim doktor benden istedi ama biraz pahalı olduğu için ben devlette yaptırmayı tercih ettim ve henüz yaptırmadım sizde durum nedir
Ben 6. Haftada kontrole gittim kan istemedi 7. Haftada kalp için yine gideceğim istermi bilmiyorum

Birde 2 kez hafif pembe akıntım olduğu için doktor progestan verdi 200 mg sabah 200 mg akşam gece deliksiz bol saçma sapan rüyalı geçiyor çok önemli değilde sabah baş dönmesi ve uyku hali beni mahvediyor. Progestan kullanan annelerim sizde ki yan etkiler nasıl

Birde 2 kez hafif pembe akıntım olduğu için doktor progestan verdi 200 mg sabah 200 mg akşam gece deliksiz bol saçma sapan rütaşı geçiyor çok önemli değilde sabah baş dönmesi ve uyku hali beni mahvediyor. Progestan kullanan annelerim sizde ki yan etkiler nasıl
uyku problemi yapıyor ama mesela 2 saat sonra geçiyodu bende şuan günde bi kere alıyorum son 7 hapım kaldı bırakıcam doktor lekelenmen yok kalp atışını duyduk kullanma daha dedi

hangi testler troid hemogram şeker kolestrol falan mı

Back