Rabbim şifa versin inş..Merhaba canım biz h sonu ilçeden ile geldik yaklaşık 1,5-2 saat çok zorlandık oğlan çok yoruldu ağlaması bile değişti başka bir yere hele uzak mesafeye gitmek zor gibi gözüküyor kalbinde üfürüm var diye doktora gelmiştik bir sürü şey söyledi gerçekten yoruldum Allahım miniklerimize sağlık sıhhat versin psikolojim bozuluyor hapşırsa,burnu tıkansa,pişik olsa bile
Üfürüm de aynı şey canım bizim de 2 delik var inş geçer dediğin gibi gerçekten tecrübesizlik o kadar zor ki Beni çok yordu kendi halim
Canım ben doktora sordum çocuk kardiyolojisi uzmanı hatta profesör adam sünnet yaptırayım mı diye hayır dedi 5/6 yaşına gelsin dedi neden dedim babası düğün yapsın dedi insanlar dalga mı geçiyor bilmiyorum sünnet ettirmek istiyorum ben de
Canım ben doktora sordum çocuk kardiyolojisi uzmanı hatta profesör adam sünnet yaptırayım mı diye hayır dedi 5/6 yaşına gelsin dedi neden dedim babası düğün yapsın dedi insanlar dalga mı geçiyor bilmiyorum sünnet ettirmek istiyorum ben de
Canım benimki de aynı kakasını yaparken zorlanıyor ve baştan beri kakası mukuslu.Makat kısmında hafif kızarıklık var. Bize doktor probiyotik damla verdi kaleidon diye. Daha rahat yapmasını sağlar dedi ama pek değişen bir şey olmadı.Sağolun kızlarben de Eylül de düşünüyorum sünneti Allah nasip ederse inş sağlıkla büyürüz beraber çok seviyorum ya miniğimi hiç bir şeye benzemiyormuş evlat deneyimli anneler kaka yaparken çok ıkınıyor katı olmamasına rağmen bunu kolaylaştırmanın bir yolu var mı
Evim merkezin biraz dışında. Bana gelende hayırlı olsun deyip bi kahve içip gitmiyor nedenseBoşver canım takma kimseyi ve çağırmada..onların seni çağırması gerek kafan rahatlasın diyee..
Rabbim tüm evlâtları korusun ve hayırlı etsin. Anne olmak mükemmel bir olay. ANNE olana cilginsi evhamli duygular bedavaMerhaba canım biz h sonu ilçeden ile geldik yaklaşık 1,5-2 saat çok zorlandık oğlan çok yoruldu ağlaması bile değişti başka bir yere hele uzak mesafeye gitmek zor gibi gözüküyor kalbinde üfürüm var diye doktora gelmiştik bir sürü şey söyledi gerçekten yoruldum Allahım miniklerimize sağlık sıhhat versin psikolojim bozuluyor hapşırsa,burnu tıkansa,pişik olsa bile
Tecrübeme dayanarak 4 ayını doldurmuş bebeleri sünnet etmiyor çocuk cerrahları. Nedeni de şuymuş '4 aya kadar lokal anestezi ile yapiliyor 4 aydan sonra genel anestezi.. durum böyle olunca o kadar küçük bebeğe anestezi vermeyi doğru bulmuyorlarmış'Bende sordum sünneti istediğiniz vakit yaptirin dedi, daha çabuk iyilesiyomus, biz iyi bir doktor araştırıp Ekim'de yaptiricaz en geç.
Benim oğlanda çok ıkınıyor hatta baya baya kızarıyor. Bazı geceler biraz fazla ıkınıyor beni unutmuyorSağolun kızlarben de Eylül de düşünüyorum sünneti Allah nasip ederse inş sağlıkla büyürüz beraber çok seviyorum ya miniğimi hiç bir şeye benzemiyormuş evlat deneyimli anneler kaka yaparken çok ıkınıyor katı olmamasına rağmen bunu kolaylaştırmanın bir yolu var mı
2.çocuğumda psikolojim o kadar bozulmuştu ki bu alerjiden oturup ağlardımCanım benimki de aynı kakasını yaparken zorlanıyor ve baştan beri kakası mukuslu.Makat kısmında hafif kızarıklık var. Bize doktor probiyotik damla verdi kaleidon diye. Daha rahat yapmasını sağlar dedi ama pek değişen bir şey olmadı.
Makat bölgesinin etrafı da çok az kızarık. Ben de bunu kafaya taktım acaba oğlumun huzursuzluğu alerjiden mi diye. Süt alerjisinden de olabiliyormuş doktora gideceğim.Alerji uzmanına yönlendirmesini isteyeceğim. Belki de huzursuzluğu bundandır. Tecrübeli anneler mukuslu kaka olur mu normalde? 4 gün önce aşı yaptırdım kakası bildiğiniz yeşil renk oldu şimdi geçti ama çok korktum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Canım rota aşısı mukus ve yeşil renk yapıyormuş rota yaptırmış mıydınCanım benimki de aynı kakasını yaparken zorlanıyor ve baştan beri kakası mukuslu.Makat kısmında hafif kızarıklık var. Bize doktor probiyotik damla verdi kaleidon diye. Daha rahat yapmasını sağlar dedi ama pek değişen bir şey olmadı.
Makat bölgesinin etrafı da çok az kızarık. Ben de bunu kafaya taktım acaba oğlumun huzursuzluğu alerjiden mi diye. Süt alerjisinden de olabiliyormuş doktora gideceğim.Alerji uzmanına yönlendirmesini isteyeceğim. Belki de huzursuzluğu bundandır. Tecrübeli anneler mukuslu kaka olur mu normalde? 4 gün önce aşı yaptırdım kakası bildiğiniz yeşil renk oldu şimdi geçti ama çok korktum. Ne yapacağımı şaşırdım.
Hayır canım kaka böyle olunca rota yaptırmamaya karar verdim.Canım rota aşısı mukus ve yeşil renk yapıyormuş rota yaptırmış mıydın
Üç gündür süt ve süt içeren gıdalar yumurta ve yumurta içeren gıdalar dana eti tavuk tüketmiyorum ama çok zor ben ne yiyeceğim diyorum kahvaltıdan aç kalkıyorum resmen. Umarım uzun sürmez bugün doktora gideceğim bakalım ne diyecek.Benim 2 numaranın bir çok şeye alerjisi var bunlardan biri de inek sütü. Bir şey olmazcilar: küçük küçük içir alışır o hiç bise olmaz. Öyle yapmazsan sonra inek sütü içmez. Sanki insan degilde inek yavrusu o sütü icmezse buyuyeneyecek! Tobe tobeee!!! Zaten anneden emiyor ne gerek var! Anlatamazsın bunlara. Anlamıyorlarbir şey desen 'hah sen 1 tane doğurdun hemen ana oldun, çok biliyorsun' cevapları hazır! Denemesi bedava! Şeker alerjisi var. Kv tutturdu çay icirelim ne gerek var diyorum olur mu çok faydalı diyor e hadi içsin beynimi yediğin yetti diyorum bu defa şekersiz mi içecek bari bal koyalım diyor benden gizli şeker koymuş çocuk bi kaka yaptı evlerden ırak ense köküne kadar bulaştı çayına şeker koydun demi dedim nerden anladın diyerekten morardı ense kökündeki kaka söyledi deyince olayın ciddiyetini anladı daha neleeeeer neler...
Büyüdükçe bazı şeyler kolaylaşıyor çok şükür ❤
Nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Hatta aşıdan sonra siyah mukuslu kaka yapti bir gün aklım çıktı. Sordum aşıdan olmaz dediler daha da endişelendim. Geçti şimdi şükür. Saatlerce ikinip öyle yapabiliyor kakasini. Cuma günü saat 6 da bir başladı kizarip bozarip ikinmaya içi geçiyor uykuda bile ikiniyor. Tam 12 30 da yapabildi. Bio gaia kullandık hiç farketmedi. Doktora söyledim. Sonunda kendi yapabiliyor sa sorun yok dedi. Büyüdükçe geçer inşallah. Ama çaresizce seyretmek çok üzüyor beniCanım benimki de aynı kakasını yaparken zorlanıyor ve baştan beri kakası mukuslu.Makat kısmında hafif kızarıklık var. Bize doktor probiyotik damla verdi kaleidon diye. Daha rahat yapmasını sağlar dedi ama pek değişen bir şey olmadı.
Hepsini birden kesmişsin. Hangisine olduğunu anlayamazsın kiÜç gündür süt ve süt içeren gıdalar yumurta ve yumurta içeren gıdalar dana eti tavuk tüketmiyorum ama çok zor ben ne yiyeceğim diyorum kahvaltıdan aç kalkıyorum resmen. Umarım uzun sürmez bugün doktora gideceğim bakalım ne diyecek.
Aşıdan sonra olmazı çocuk doktoru mu dedi? Şayet çevrendekiler ya da sağlık odağındaki ebe dediyse itibar etme!Nerdeyse aynı şeyleri yaşıyoruz. Hatta aşıdan sonra siyah mukuslu kaka yapti bir gün aklım çıktı. Sordum aşıdan olmaz dediler daha da endişelendim. Geçti şimdi şükür. Saatlerce ikinip öyle yapabiliyor kakasini. Cuma günü saat 6 da bir başladı kizarip bozarip ikinmaya içi geçiyor uykuda bile ikiniyor. Tam 12 30 da yapabildi. Bio gaia kullandık hiç farketmedi. Doktora söyledim. Sonunda kendi yapabiliyor sa sorun yok dedi. Büyüdükçe geçer inşallah. Ama çaresizce seyretmek çok üzüyor beni
Ebe söylemişti. Geçince çok üstünde durmadım.devam etse doktora goturecektim. Müdahale etmiyorum uzun da sürse kendisi yapabiliyor cok şükür. Anne yüreği işte kivrandikca yavrum elimden birşey gelse diyorum geçecek biliyorum. Bilgiler için de teşekkürler.Hepsini birden kesmişsin. Hangisine olduğunu anlayamazsın ki
Bana göre kahvaltı peynir demek ve peynirsiz kahvaltı beni aşırı zorlamıştıo diyetlerden bana kalan halâ süt içmiyorum.
Ben ne yicem diye çok düşündüm önce..ek gıdaya geçince de şimdi ben buna ne yedirecem oldu. Yapacak bir şey yok
Aşıdan sonra olmazı çocuk doktoru mu dedi? Şayet çevrendekiler ya da sağlık odağındaki ebe dediyse itibar etme!
Gaz çıkaramayıp ağlıyorsa ya da yapamıyorsa sorun var demektir. Yapıyorsa hiiiiic dert etme. Büyüdükçe emin ol geçer.
Bebekler günde 3-5-10 kere kaka yapabilir. Yine 3-5-10 günde 1 de kaka yapabilir. Kıvamda anormal bir durum yoksa problem yok demektir. Dışardan müdahale bebeğin düzenini bozmaktan başka bir şeye yaramaz.
1 numaralı oğlum 6-7 günde 1 kaka yapardı. Gelişimi normal kakasi da olması gerektiği gibiydi. 2 numaralı oğlum da günde 8-10 kez kaka yapardı. 3 numara da çok yapıyor. Demem o ki her bebek farklı.
Canım hepsini kestim evet korktum çünkü kakası düzeldi kesince sonra 3. Gün çok az tavuk yedim yine kakası aynı oldu Muhtemelen yumurta ve tavuk etine alerjisi var. Bu sabah yine normaldi şimdi peynir yedim bir de ona bakacağım çocuk doktorum gastroenteroloji ye gönderdi muhtemelen alerji diyecek. Sorun şu ki ben baştan beri doktora söyledim ama beklememi söyledi doktorlar çok ciddiye almadılar. Her geçen gün daha kötüye gitti özellikle aşıdan sonra çok daha kötü oldu her şey o yüzden ben de boşuna hem kendim yıprandım hem çocuğum yıprandı. Daha önce önlem alabilseydik belki bu kadar olmazdı. Alerji doktorlarına randevu bulmak çok zor ve muayene ücretleri çok yüksek bugün bir hastanenin çocuk alerjisi bölümüne gideceğim sanırım çok uzun sürecek bir diyet beni bekliyor. Şu 4 günde bile çok yıprandım. Sanırım benim sınavım da bu. Şimdi emme sorunları filan bana vız geliyor. Kızlar çocuğunuz iyi olsun yeter ki mama vermişsiniz, sütünüz azmış, emzirememişsiniz hepsi boş. Günlerdir kahroluyorum ya çocuğum ileride de yumurtayı süt ürünlerini veya başka besinleri yiyemezse diye. Hem emzirip hem yiyememek ayrı bir dert Allah beterinden korusun diyorum. Çocuklarımıza, bize sağlık versin.Hepsini birden kesmişsin. Hangisine olduğunu anlayamazsın ki
Bana göre kahvaltı peynir demek ve peynirsiz kahvaltı beni aşırı zorlamıştıo diyetlerden bana kalan halâ süt içmiyorum.
Ben ne yicem diye çok düşündüm önce..ek gıdaya geçince de şimdi ben buna ne yedirecem oldu. Yapacak bir şey yok
Aşıdan sonra olmazı çocuk doktoru mu dedi? Şayet çevrendekiler ya da sağlık odağındaki ebe dediyse itibar etme!
Gaz çıkaramayıp ağlıyorsa ya da yapamıyorsa sorun var demektir. Yapıyorsa hiiiiic dert etme. Büyüdükçe emin ol geçer.
Bebekler günde 3-5-10 kere kaka yapabilir. Yine 3-5-10 günde 1 de kaka yapabilir. Kıvamda anormal bir durum yoksa problem yok demektir. Dışardan müdahale bebeğin düzenini bozmaktan başka bir şeye yaramaz.
1 numaralı oğlum 6-7 günde 1 kaka yapardı. Gelişimi normal kakasi da olması gerektiği gibiydi. 2 numaralı oğlum da günde 8-10 kez kaka yapardı. 3 numara da çok yapıyor. Demem o ki her bebek farklı.
Benim oğlanda çok kusuyor. Muhtemelen bebek reflüsü.. hareketleri öyle diyor yani.Kızlar merhaba size bir konuda danısmak istiyorum öğünlerde yaklaşık kaç dk emziriyorsunuz. Ben dakika tutup emziriyorm mecburen çünkü 7-8 dkdan fazla emerse emdikten sonra çok rahatsz oluyor ve kusuyor ben de fazla geldiğini düşünüyorum ama bu durum beni çok sıkıyor ve geriyor dakikalı emzirmek. Kendi kendne de asla bırakmıyor memeyi 40 dk emzirsem de emiyor ama sonrasında ağlama krizleri ve kusma. Emzirerek uyutanları anlamıyorm nasıl dakikalarca emzirebiliyorlar. Sizler neler yapıyorsnz bana yardımcı olurmusunz bu konuda
Zamanla alışacaksın bu duruma. Benim 2 numara 3 yaşında hala alerjik olayları devam ediyor ama eskisi gibi felaket değil.Canım hepsini kestim evet korktum çünkü kakası düzeldi kesince sonra 3. Gün çok az tavuk yedim yine kakası aynı oldu Muhtemelen yumurta ve tavuk etine alerjisi var. Bu sabah yine normaldi şimdi peynir yedim bir de ona bakacağım çocuk doktorum gastroenteroloji ye gönderdi muhtemelen alerji diyecek. Sorun şu ki ben baştan beri doktora söyledim ama beklememi söyledi doktorlar çok ciddiye almadılar. Her geçen gün daha kötüye gitti özellikle aşıdan sonra çok daha kötü oldu her şey o yüzden ben de boşuna hem kendim yıprandım hem çocuğum yıprandı. Daha önce önlem alabilseydik belki bu kadar olmazdı. Alerji doktorlarına randevu bulmak çok zor ve muayene ücretleri çok yüksek bugün bir hastanenin çocuk alerjisi bölümüne gideceğim sanırım çok uzun sürecek bir diyet beni bekliyor. Şu 4 günde bile çok yıprandım. Sanırım benim sınavım da bu. Şimdi emme sorunları filan bana vız geliyor. Kızlar çocuğunuz iyi olsun yeter ki mama vermişsiniz, sütünüz azmış, emzirememişsiniz hepsi boş. Günlerdir kahroluyorum ya çocuğum ileride de yumurtayı süt ürünlerini veya başka besinleri yiyemezse diye. Hem emzirip hem yiyememek ayrı bir dert Allah beterinden korusun diyorum. Çocuklarımıza, bize sağlık versin.
Valla aynı durum bizde de var. Kahve desen değil mavi desen değil.. Ama gorenler maviş diyor. Gerçi benim fatihim daha 2 ayını cumartesi dolduracak. Bir şey söylemek için çok erken.Kızlar bişey sorucam,, sizin bebeklerin göz renkleri belli oldumu..benim kızın gözü hangi renk biz hala çözemedik..ben yalnız değil gören hiç kimse ne renk olduğunu anlayamıyor :) kahve desem değil mavi desem değil yeşil desem değil..acaba bu zamana kadar süt gözünün değişmesimi gerekiyor
Aaa aynen canım biz de çözemedik Gündüz koyu renk akşam mavi güneşte yeşil bizde tam bilemedik Araştırmalarıma göre 1 sene sonra tam rengi oturuyormuş...Kızlar bişey sorucam,, sizin bebeklerin göz renkleri belli oldumu..benim kızın gözü hangi renk biz hala çözemedik..ben yalnız değil gören hiç kimse ne renk olduğunu anlayamıyor :) kahve desem değil mavi desem değil yeşil desem değil..acaba bu zamana kadar süt gözünün değişmesimi gerekiyor
Canım hepsini kestim evet korktum çünkü kakası düzeldi kesince sonra 3. Gün çok az tavuk yedim yine kakası aynı oldu Muhtemelen yumurta ve tavuk etine alerjisi var. Bu sabah yine normaldi şimdi peynir yedim bir de ona bakacağım çocuk doktorum gastroenteroloji ye gönderdi muhtemelen alerji diyecek. Sorun şu ki ben baştan beri doktora söyledim ama beklememi söyledi doktorlar çok ciddiye almadılar. Her geçen gün daha kötüye gitti özellikle aşıdan sonra çok daha kötü oldu her şey o yüzden ben de boşuna hem kendim yıprandım hem çocuğum yıprandı. Daha önce önlem alabilseydik belki bu kadar olmazdı. Alerji doktorlarına randevu bulmak çok zor ve muayene ücretleri çok yüksek bugün bir hastanenin çocuk alerjisi bölümüne gideceğim sanırım çok uzun sürecek bir diyet beni bekliyor. Şu 4 günde bile çok yıprandım. Sanırım benim sınavım da bu. Şimdi emme sorunları filan bana vız geliyor. Kızlar çocuğunuz iyi olsun yeter ki mama vermişsiniz, sütünüz azmış, emzirememişsiniz hepsi boş. Günlerdir kahroluyorum ya çocuğum ileride de yumurtayı süt ürünlerini veya başka besinleri yiyemezse diye. Hem emzirip hem yiyememek ayrı bir dert Allah beterinden korusun diyorum. Çocuklarımıza, bize sağlık versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?