Bende yarın baslicam canım, Allah muvaffak etsin inşallah,sütun gelsin yetsin evladına, bizi haberdar et durumdan

Agrin ve atesin oluyor mu,göğüs taş gibi olur, ateş gibi yanar tıkanıklık olan yerler, ağrır baya, duramazsin. Ben öyleyim canım acıya acıya duşta bastırarak rahatlatmaya çalışıyorum. Tikaniksa eğer bunlar olur canım, Allah kimseye yasatmasin

Kaç günde iyileşir acaba, çok ince surucez dimi, yaptım baslicam bugun

Kızlar hayat zor... anne olmak çocuk yetiştirmek
sizler emsin doysun imtihanı ile mücadele ediyorsunuz bende aynılarını ilk bebeğimde yaşadım. şimdide diğer iki büyük ile imtihandayım. sinir küpü oldum çıktım. kendimi tanıyamıyorum. yapma etme demekten bunaldım. zor dönemler. Allah kıymet bilmeyi nasip etsin bana.

Kaç günde iyileşir acaba, çok ince surucez dimi, yaptım baslicam bugun
Yaraya bağlı olarak değişiyor canım sürekli emzirdiğim için uzun süre krem durmadığı için sanırım 4-5 gün sürmüştü. Ama acısı azalmıştı 1-2 güne. Bir de ben emzirirken bebeğin ağzına ilk mememi verdiğimde içimden 10 a kadar sayıyordum o da dayanma gücü veriyor insana. Sonra zaten acısı geçiyor. İnce derken ucunun her yerine gelsin emecek kadar sür. Açık tutabilirsen uçlarını emdikçe yenilersin kremi.
Benim ağrım ve ateşim olmadı ama mesela bebeğim emse de sağsam da sağ göğsüm hala sertti ve çok süt gelmiyordu dün elimle sağarak biraz rahatlattım o yüzden tıkanıklık olduğunu düşündüm.

Allah kolaylık versin canım ben tek çocukla bu kadar zorlanıyorum Allah birden çok çocuğu olan lohusalara yardım etsin, sabır versin. Ama dediğin gibi şimdi 3 çocuğun var ileride yaşayacaksın asıl güzellikleri inşallah.

Kizlar bebeklerin uyku duzeni nasıl ya? Sabah 4-5 arasi kesin uyaniyor ve birdaha 7 8 de uyuyor benimki :/ 4-5 e kadarda uyaniuor tabiki. 40 i dolmak uzere nezaman duzene girer acaba

Benim Oglum daha yeni 3 haftasini dolduracak (carsamba) gunduzleri 2 Saate bir uyanir emziririm ve yatar.. Ilk ve tek oldugu icin sorun etmedim henüz masallah iyi gidiyoruuz...
Saat düzeni tam kuramadiik gunduz ne zaman uyanmissa ona göre davraniyorum.. Biraz fazla uyanik kalirsa banyo masaj vs Aksam ve Geceleri 3-4 Saat deliksiz uyudgu oluyor..
Insallah yakinda duzene girer uykular bizde rahatlariiz canim

Tıkanıklık mastite neden oluyor,tikaniksa ağrı ateş yapıyor canım, benim sağlam olan memede bende sağlıktan sonra birde elimle sagiyorum süt geliyo,o tıkanıklık olmuyo, makine zaten sütü tamamen bosaltmiyo, bebeklerde bosaltamiyo bence, çünkü uyuya kaliyolar memede,benim ki öyle.
Benim tıkanıklık olan göğüsten bastirsanda süt cikmiyo sıcak duşta iyice yumsatmadan, ve dün sağarken iltihap çıktı mememden çok tedirgin oldum,birkaç damla, ve misket gibi toplar geliyo elime bastırınca ve dokunamiyorum, doktora randevu aldım gidicem birazdan. İnşallah basit biseydir ya.

Dediğim sayfaya baktın mı peki? Lesitin aklında olsun aynı sorun varmış kadında çünkü. Bence doktoruna da danış bir sor . Umarım tedavisi kolaydır. Benim tam mastit olmamıştı ama bezeler vardı onları sıka sıka açtım. Şimdi göğsüm yumuşadı mesela kaç gündür emse de yumuşamıyordu.
Bu arada mastit olacak kadar tıkandıysa sende süt var demek ki çocuğuna yetecek. İnşallah kolayca açılır kanalların güzelce emzirirsin yavrunu canım. Antibiyotik verirler bebeğe zararı olmayan emzirmeye ve sağmaya devam edersin.

Gunduz uyuyunca sende onla uyu diyorlar da yemegi gezmeyu herseyi bosver diyorlar buda beni depresyona sokar
Aynen canım eşim çocuk uyurken uyu dedi geçen gün kızdım bende Çünkü hiç kendime vakit ayıramıyorum bi kahve çay keyfi olmasın mı robotmuyuz biz bi de uyku hemen gelmiyo ki ...

Kızlar maşallah sizinkiler gündüz uyuyor hiç olmazsa benimki çok nadir belki yarım saat uyuyor. Tek başıma olsam hiçbir şey yapamazdım sanırım. Kendime vakit ayırmayı geçtim artık

Kızlar bebeklerinizdeki sarılık tamamen geçti mi? Bizim çok az gözlerde kaldı onlar ne zamandır geçmiyo.Doktor ilk kontrolde görünürde ciddi düzeyde değil demişti.Tahlil bile yaptırmak istemedi.Çok şükür geçti de.Dünde hemşire sarılığı geçmiş dedi.E ama gözlerde az da olsa var.Doktora gitsem mi bilemedim???Tecrübeli olanınız var mı bu konuda?

bazen zorlanıyorum. çok hemde. .ama genelde gayet iyiyiz. Allah yardım ediyor şükürler olsun. sanada Allah yardım etsin.
niye uyumuyor acaba seni istiyor belki uyurken bile

Bizimde gözlerde var canım en son 7 ye düşünce birdaha götürmedim ama bi sonraki kontrolde baktırıcam tekrardan

Evet canım baktım, şimdi geldim doktordan,mastır olmuş goguslerim ,iyi ki erken gelmişsin yeni başlamış dedi. Antibiyotik iğne verdi sabah akşam üç gün, yaralara krem verdi. Kistler çıktı ama zararsız dedi. Lesitini sordum , kullanıp memnun kalanlar var biliyorum,ama bize tıp eğitiminde bu konuda bilgi vermiyorlar , muhakkak al kullan dedi.faydasini görürsün bebeğe de sana da hiçbir zararı yok dedi. Bende Alican akşam üstü kullanicam, belki yağlı bir sut varsa o tikadiysa hemen açılır böylece,
Ama bebeğin ağzından bakteri bulasiyomus, göğüs yaralarından süt kanallarına geçip orada enfeksiyona neden oluyormuş, bağışıklığın zayıf olduğundan bakteriyel mücadele edemeyip mastıt oluyorsun dedi.
Canım çok sütüm olsa da mastır olsam inan gam yemiycem, 30 cikiyo anlamadım gitti işte. İns fayda sağlar ilaclar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…