• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz Ensar'cim la iki gecedir uyumuyoruz bugünde uykumuz yok sanırsam için çekiliyor uykusuzluktan ya la 😅😅😅

Zombi gibi dolaşıyorum bazen evde. hele ilk 3 hafta sürekli uykusuz gezdim. bazen 2 sat uzun uyuyunca bayram ediyorum :)
inşallah kısa zamanda hepimizin hayatı düzene girer .

Canım yeni gördüm çok sık giremiyorum artık. Benim de günlerim emzirme ve sonrasında gaz çıkarmayla geçiyor. Salı günü 1 aylık oluyor oğlum. Lohusalık zor geçti ama yavaş yavaş alışıyormuş insan en azından ilk günlerdeki kadar kötü değilim. Herkes merak etme geçecek sadece biraz zaman gerek diyordu dedikleri doğruymuş.

Gözlerim seni arıyor sürekli. daha iyi olmana sevindim. salı günü ikimizinde bir ayı doluyor kısmrt olursa 40 gün çıkınca daha iyi olursun. inşallah herşey çok daha iyi olur. stres yapmamanın bir yolunu bilsem önce kendim uygular sonra Size yazardım , stres sütü engelliyor. inanıyorum zaman geçtikçe stresin azalacak ve mert daha çok emecek. nasılsın beslenmen nasıl neler yiyip içiyorsun. ?
Hifaa Hifaa için yazdım bazı öneriler. .sende uygula istersen sen ve R rkndmt inanın sütünüz artacak. devamlı kullanın inşallahzamanla farkı görürsünüz.

kuzum ben kaynatmıyorum. .kaynayan suya demelemelik süzgecim var içine atıp 10 dj sonra içiyorum. birde süt yapıcı aktardan çay aldı eşim. şeker pancarı ile yapılmış küp.şeker şeklinde. ondan bir iki tane atıp içiyorum , .çok memenunum . birde bizim hacamat gurubunda sütü kaliteli hale getirmek için elma sirkesi bal için demişlerdi. ben kızıma iki yıl sadece emzirdim acayip süt yapmıştı bana..aç karnına bir yemek kaşığı çörekotu yağı içiyorum. hemen üzerine istediğim miktarda sulandırılmış ballı ılık elmaà sirkesi içiyorum. bazen taze Zencefilli ballı limonlu su içiyorum. bende işe yaradı sende dene bak istersen. sanada çokyi gelir. dinç Zinde olurum ben. ve sürekli içiyorum alışkanlık oldu.

Nilayyy Nilayyy R rkndmt

Gözlerim seni arıyor sürekli. daha iyi olmana sevindim. salı günü ikimizinde bir ayı doluyor kısmrt olursa 40 gün çıkınca daha iyi olursun. inşallah herşey çok daha iyi olur. stres yapmamanın bir yolunu bilsem önce kendim uygular sonra Size yazardım , stres sütü engelliyor. inanıyorum zaman geçtikçe stresin azalacak ve mert daha çok emecek. nasılsın beslenmen nasıl neler yiyip içiyorsun. ?
Hifaa Hifaa için yazdım bazı öneriler. .sende uygula istersen sen ve R rkndmt inanın sütünüz artacak. devamlı kullanın inşallahzamanla farkı görürsünüz.
Canım çok teşekkür ederim. Ben de yazmak istiyorum ama pek fırsatım olmuyor. Uzak kaldım buralardan arada yazdıklarınıza bakıyorum. Umarım herkes iyidir. Kesinlikle stresten dolayı böyle oluyor oğlum gazlı bir bebek üstelik dinlenmem de zor bu yüzden bekliyorum 40 ı dört gözle belki biraz düzelit diye. Anneme geçtim onda kalıyorum 2 haftadır en azından o şekilde bakmaya çalışıyoruz mesela sabah 5 ten bu saate kadar uyuyamadı sürekli ağlıyor yapmadığımız şey kalmadı. Mert iyi olursa ben de iyi oluyorum aslında inşallah yoluna girer. Beslenmeme çok dikkat ediyorum suyumu bol içiyorum almadığım süt arttırıcı yapmadığım kür kalmadı.Sütüm geri gitmesin diye tuzlu yemiyorum limon bile kullanmıyorum. Sindiremez diye çikolata yemiyorum çay içmiyorum. Belki inek sütü alerjisi vardır diye süt ürünleri yemeyi bile bıraktım denemek için. Sütümün artması için Humana çay malt içeceği bestlak damla kompostolar rezene çayı ısırgan çayı vs ne varsa kullandım. En son bira mayası tableti aldım onu kullanıyorum bakalım ne olacak. Senin dediklerini de yaparım canım dua edin inşallah emeklerimin karşılığını alırım. Olmazsa da vardır bir hayır.

Hayırlı bol sütlü gazsız günler haftalar olsun inş kızlar..ben bugün emzirme kampına başladım dua edin benim için sütüm çoğalsın diye 😢 bebek sabah 5 ten beri uyanık emziriyorum ama süt olmadığı için surekli ağlıyor uyumuyor kampa başladım diye mamada vermiyorum 3 gün nasıl olacak bilmiyorum gerçekten mutsuzum şuan..

Sağol canım, bepantenin çeşitleri oluyor mu, sadece bwpanten merhem dersem direkt verirler dimi
Benim kullandigim dönemde merhemi vardi.ben onu kullsnmistim 12 yil önce .Eczaneye bi sor yinede ben bu kez kuru ciltler icin yazanini kullandim simdi cesitleri çıkmış .mutlaka merhem olanini al ama krem formu hafif oluyor çünkü.

Maşallah canım ❤️ bizde önümüzdeki hafta kontrole gitcez hem kendi ameliyat yerim için hemde oğlum için inşallah herşey yolundadır 🤗 biz kendimizi iyi hissedince köye geldik bugün 😅
İnşallah canım. Bizde köyde havalar birazcık daha ısınsın gitmeyi düşünüyoruz.
haklısın canım . inşallah sağlıklı olalım elimize fırsat geçtikçe yazarız ve evet iyiki iptal ettik çok şükür her şeyde bir hayır var. elime fırsat geçtikçe bir bitki çayı içiyorum inan. elime fırsat geçmiyor ki yiyip içeyim.
benim minikinde kontrolu var p.tesi inşallah gidebilirim. Kilo aldı çok şükür belli toparlandı. abi nasıl bebeğe karşı ?
canım çocukların hep küçük ancak..Ama sen hiç birşey yapamazsan da bol bol su iç. En önemlisi o bence. Abisi kardeşine karşı çok sevgi dolu canım. Koruyup seviyo, hiç kıskandığını görmedim. İnşallah hep öyle gider.. seninkilerde durum nedir?
@dimu1984 mesajları yeni okudum çok çok geçmiş olsun. İnşallah en kısa zamanda miniğine sağlıkla kavuşursun. Her şeyin iyiye gitmesine sevindim Allah beterinden korusun. 💗

leylunehar leylunehar inşallah sağlığınız yerindedir canım. Senin gözüne toplanmış geliyorsa güzel kilo almıştır mutlaka. Biz de haftaya ikinci ay kontrollerimiz ve aşımız için gideceğiz. Artı olarak rotayı da yaptırmayı düşünüyorum. Bu ay kaç kilo aldı merak ediyorum. İnşallah sütüm yetiyor ve de yarıyordur kızıma. 😊

@karapisso nasılsın canım her şey yolunda mı 😍 sabah kızımı yıkadık konaklarını temizledim iyice şükür kurtulduk 😁 süt ürünlerine geri döndüm aşırı yememek kaydıyla. Kabarıklıklar çoğalmadı, sanırım alerjisi yok ve bu ihtimal beni çok sevindiriyor resmen aç kalmıştım 😂

@Hifaa R rkndmt Nilayyy Nilayyy ve diğer arkadaşlar sizler nasılsınız ? İnşallah herkesin keyfi yerindedir 💕
Canım bizim de yarın kırkımız çıkacak inşallah,araya bayram girdiği için 1 ay kontrolü ve aşıları yeni yapıldı.Diğer aya ben çağıracam dedi.Verem aşısı açılma gününe göre.Çok şükür güzel kilosunu almıştı miniğim.Sütümün yettiğini düşünüyordum ama şimdi rahat bi nefes aldım.Rotayı ben düşünmüyorum canım.Hadi size de güzel kontroller olsun inşallah..

Sutum yetmiyor diye endiselenmeyin emzirmeye dewam edin ilk bebegimde mama ve anne sutuyle başlamıştık 2 ayin sonunda tamamen anne sütüne gectik.3 saat hic kslkmadan emzirdigimi bilirim kopma noktasina gelen göğüs yaralarimla ağlayarak.Azmin elinden bisey kurtulmaz.Emzirmeye devam yetmediği yerde mama.Siz elinizden geleni yapın.

Canım kimlik çıktıktan sonra ancak mahkeme kararıyla değiştirebilirsin bebeğinin ismini, bulunduğun yer asliye hukuk mahkemesine anne ve baba birlikte isim tashihi davası açacaksınız, mahkeme tanık dinlemek de isteyebilir bilgin olsun
Teşekkür ederim canım çok saol belki geçici bir durumdur inşallah alısırım

Canım sağol sen nasılsın, iki çocukla maşallah diyorum sana. Ben tek çocukla ve sürekli yanımda bir kişi olmasına rağmen yapamıyorum ,annem bir çocuk bakıyorsun hicbisey yapmıyorsun , nasıl bu kadar yorgunsun anlamıyorum diyo😊

Kizkar göğüs ucu yaraları için en etkili yöntem nedir? Hem yaralar var, hem de tek göğsün sürekli tıkanıyor,göğüs ucunda deliklerin olması gereken yerde kurumus süt oluyo sürekli,ve bir türlü acilmiyo sut gelmiyo,duş alıp baya sıcak yapıyorum suyu göğsünü bastira bastora masaj yapıyorum, ucuna tazyikli sıcak su tutuyorum da biraz aciliyo süt geliyo bir kaç delikten. Her defasında suya giremiyorum , zaten yara ve hassas, birde bu tıkanıklık çok canımı yakıyor,süt gitmesin diye canım yana yana pompaliyorum ,duşa giriyorum sıkiyırum ama hergun aynı şey, bunu yaşayan oldumu hiç,kesin çözüm nedir kizlar ya😭
R rkndmt süt tıkanıklığı için İnternette araştırırken yine kadınlar kulübünde biri bir yöntem paylaşmış. Lesitin kullanmış sütğ yağlı olduğu için sürekli tıkanıyormuş pompayla gelmiyormuş. Bazı markaların lesitin tabletleri mi ne varmış onu kullanmış. Google da süt tıkanıklığı lesitin yaz çıkıyor kadınlar kulübü sayfası. Ben de tıkanıklıktan şüphelendim çünkü onu gördüm deneyeceğim olmazsa.

Canım benim uçlar hep açık,ama kremi biraz fazla suruyodum sanırım garnastan kullaniyorum, bu karışımı yapayım bugün, bunu her emzirme sonrasind suruyormuyuz? Kaç defa günde ?sınırı var mı acaba,
Ben ilk zamanlar her emzirmedrn sonra sürüp göğüs uçlarım açık öyle duruyordum bir sonraki emzirmeye kadar. Belli bir sınır yok istediğin kadar. Emzireceğim zaman lavaboya gidip sıcak suyu açıp kremli bölgeleri pamukla birlikte yıkıyordum.

Hayırlı bol sütlü gazsız günler haftalar olsun inş kızlar..ben bugün emzirme kampına başladım dua edin benim için sütüm çoğalsın diye 😢 bebek sabah 5 ten beri uyanık emziriyorum ama süt olmadığı için surekli ağlıyor uyumuyor kampa başladım diye mamada vermiyorum 3 gün nasıl olacak bilmiyorum gerçekten mutsuzum şuan..
Canım hadi inşallah başarıyla çıkarsın. Baktın olmadı memede mama vermek diye bir yöntem var sana bahsetmiştim tomris in emzirme notlarında ona da bakabilirsin biraz öyle emer. Ben şimdilik mamayı azaltarak gidiyorum birden emzirme kampına girmekten korktum çünkü bebeğim çok gazlı ve çoğunlukla ağlayan bir bebek. Eğer dayanabilirsen sütün gelir inşallah. Allah kolaylık versin. İlk gün zor geçiyor diyorlar genelde sonraki günler daha güzel olur inşallah. Yanında sana yardım eden biri var mı sadece yiyip içip yatacaksın ve emzireceksin öbür türlü stres yapman iyi olmaz.

2277260
kizimda bunlar cikmis ne oldugunu bilen varmi sicaktan mi yoksa istanbulda yasayanlar bebeklerinizi nasil giydiriyorsunuz ben kisa kol zibin ustune uzun kol ince bide alta uzun pijama corap gazi cok usutmemek icin ugrasiyorum evim 28 derece

Eki Görüntüle 2277260 kizimda bunlar cikmis ne oldugunu bilen varmi sicaktan mi yoksa istanbulda yasayanlar bebeklerinizi nasil giydiriyorsunuz ben kisa kol zibin ustune uzun kol ince bide alta uzun pijama corap gazi cok usutmemek icin ugrasiyorum evim 28 derece
Benim kızım da da var . İstanbul'da değilim ama yaşadığım yerde hava bı sıcak bı soğuk .
Ben de sizin gibi giydiriyorum.
Normalmis ama geçer bı iki güne

Canım çok teşekk erürler. Ben mamaya asla bişey demiyorum, sonuçta takviye olması gerekiyorsa en nantiklisi o. Ama bir bebek için rizkiyla gelir sözü varya, onu tam anlamıyla benimseyen biriyim, bu rizk para pul değil annenin göğsündeki sütü dür. O yüzden bende de oğluma yetecek kadar illaki süt olacak, çünkü dünyaya geldiyse Allah ona rızkını da verdi diye bir inancım var, sırf bu yüzden uğraşıyorum. Yoksa okadar ağrım ve açım varki vereyim mamayı 3 saatte bir doysun ,acı cekmiyim derdim. Bugün yarası çok olan gogsumu silikon uc olmadan verdim daha iyi boşaltım diye ,yaşadığım acının tarifi yok,derin nefes alıp bebeğe de yansitmamaya çalıştım. Yanıyor goguslerim acidan, valla Allah tez zamanda çare versin bana, emzireyim ki süt artsın. Dua edin lutfen
Cnm ayni durumdaydım, mama vermej zorunda kaldık, hastanede emzirmicem artik diye tepindigimi hatırlıyorum. Közlenmiş sogan cok iyi geldi bana canim, ilik ilik koydum ve inanirmisin 2 gunde gecti

Eki Görüntüle 2277260 kizimda bunlar cikmis ne oldugunu bilen varmi sicaktan mi yoksa istanbulda yasayanlar bebeklerinizi nasil giydiriyorsunuz ben kisa kol zibin ustune uzun kol ince bide alta uzun pijama corap gazi cok usutmemek icin ugrasiyorum evim 28 derece
Doluluk canım o bebek büyüyor olur o 😊 çok terliyor mu oraları benim oğlan da da baya oluyor isilik de olabilir tabi kuru tutmaya çalış ben Konya'da içine askılı zıbın üstüne uzun kollu tek kat takım yada tulum giydiriyorum ayaklı boynunda çenesinde bunlardan çıkar annemle kv büyüdüğü için dedi ilk kızımda doktor da öyle demisti
Bide terleten yerlerine bebe pudrası surebilirsin canım bana doktor öyle demisti sende sor istersen

Doluluk canım o bebek büyüyor olur o 😊 çok terliyor mu oraları benim oğlan da da baya oluyor isilik de olabilir tabi kuru tutmaya çalış ben Konya'da içine askılı zıbın üstüne uzun kollu tek kat takım yada tulum giydiriyorum ayaklı boynunda çenesinde bunlardan çıkar annemle kv büyüdüğü için dedi ilk kızımda doktor da öyle demisti
Bide terleten yerlerine bebe pudrası surebilirsin canım bana doktor öyle demisti sende sor istersen
Oda olabilir haklisin emerkende cok terliyor

Cnm kac haftalik bebegin? Galactago damla al eczaneden dene. Bende gaz yuzunden hicbisi yiyemiyorum habire hamur isi tatli yiyorum. Sutin emdikce artacak hic merak etme canım. Benim 40 a 2 gun var sutle ilgili problemim kalmadi şükür. Suan fazla bile kilo almis ama basta bende mama takviyesi yaptim yoktu sütüm. Zazella keci boynuzu kremasi var, fıstık ezmesiyle ikisini ustuste sürüp ye :))) deli gibi sut yapiyor

Back