Yeşilçay emzirirken yasak cnmEvet emziriyorum canım
Aralıklı oruç yönetimiyle zayıflıyorum. İki öğün yiyorum. Paketli gıda yok sıfır şeker sıfır pirinç patates ekmek
Sabah kahvaltısı zeytiin peynir yumurta mevsim yeşilliği ceviz fındık badem
Akşam yemeği mutlaka bol salata kırmızı et/tavuk/ balık turşu yoğurt
AAralarda su yeşilçay maden suyu filtre kahve
Gece memesini nasıl kestiniz aşırı düşkün bizimkiBende gece emmesini kestim. Gün içinde de sadece öğle uykusuna ve akşam.uykusuna yatarken emziriyorum
. Gece sürekli uyanan çocuk bir kere uyanıp geri uyur oldu çok şükür
Benimki de aşırı düşkündü. Sabaha kadar emiyordu.Gece kalkınca emmek yok ama sarilabiliriz dedim . Yaklaşık 4 ,5 gün uyanıp ağladı ,arada beni tokatladı. Sonra geri uyudu. Sonra uyanıp yanıma gelip yatıp uyumaya başladı. 3 gündür de uyanmiyor çok şükür.Gece memesini nasıl kestiniz aşırı düşkün bizimki
İlk üç hafta çok zorlandım şekersizlikten uzun süren açıklardan. Baş ağrısı sinir hat safhadaydı. Sütüm azaldı hatta yok oldu yani ama vazgeçmedim mama verdim 2 hafta kaadar.Ya hep aralıklı oruç yapmak istedim ama diyetisyen emziren için uygun değil diyip durdu. Ama ben erken kalkamıyorum kahvaltı geçikiyor bu sefer öğleni atlayıp akşam yiyorum. Bazen veremiyorum olmuyor. Sen diyetisyenle mi yapıyorsun? Bir de yeşil çay zararlı değil demi emzirirken? Birde son olarakayda kaç kilo verdin?
Acıkıyorum valla ama yapacak bir şey yok ki.. Aç kalmadan kilo veremiyorumYa acikmiyor musun ben bu emzirmeden sonra canm çok tatlı çekiyor yani çikolatalı şeyler. Browni tarzında. Gün içinde pek yemiyorum ama bunlar benim kilomu tutuyor
Umay diyetisyene mi gittin yoksa kendin internetten mi buldunAcıkıyorum valla ama yapacak bir şey yok ki.. Aç kalmadan kilo veremiyorumyani vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri aldıktan sonra yeme işini bitiriip vücuda onu sindirmesi için izin vermek gerek.
Sürekli atıştırarark insülin salgılatıyoruz yağları depolatıyoruz.
İfde açlık penceresinde insülini sabit tutup vücudun enerji için depolanmış yağları kullanmasını sağlıyoruz.
Artık açlık duymaktan gece boş mideyle uyumaktan zevk alıyorum
İnternetten buldum. Youtubeda forumlarda çok bilgi var Aralıklı oruçla ilgiliUmay diyetisyene mi gittin yoksa kendin internetten mi buldun
İlk üç hafta çok zorlandım şekersizlikten uzun süren açıklardan. Baş ağrısı sinir hat safhadaydı. Sütüm azaldı hatta yok oldu yani ama vazgeçmedim mama verdim 2 hafta kaadar.
Şimdi normale döndü yine sütüm arttı. Mama vermiyorum hiç
Saatleri kendine göre ayarlayabilirsin ilk öğünden sonra 6 saat sonra ikinciyi ye. Ya da farklı aralıkları da var onları da araştır.
Kolayca kilo verme diye bir şeey yok bence ya zorlanmadan olmuyor.
5 kilo
Aaa yok aralıklı oruç yapamam ben o zaman. Zamanlaması çok işime gelirdi ama olmaz. Ben ikinci gebeliğimden sonra emziren anne diyeti yaptım. Ayda 2 veya 3 kilo ancak verebiliyordum. Hiç acıkmadan. Ama işte oradaki sıkıntım sabah kahvaltıya yetişemiyorum bu kez öğünler kayıyor. Neyse bebek bi üç aylık olsun da bakalım. Yaza düğünümüz bar zayıflamak lazımİlk üç hafta çok zorlandım şekersizlikten uzun süren açıklardan. Baş ağrısı sinir hat safhadaydı. Sütüm azaldı hatta yok oldu yani ama vazgeçmedim mama verdim 2 hafta kaadar.
Şimdi normale döndü yine sütüm arttı. Mama vermiyorum hiç
Saatleri kendine göre ayarlayabilirsin ilk öğünden sonra 6 saat sonra ikinciyi ye. Ya da farklı aralıkları da var onları da araştır.
Kolayca kilo verme diye bir şeey yok bence ya zorlanmadan olmuyor.
5 kilo verdim ben
Balgam için ıhlamur içir bol bol yumuşatır balgamı inceltir atması kolay olur. Göğsüne sırtına ve ayağının altına vicks sürüp çorap giydirip öyle uyutuyorum. Baya rahatlatıyo. Birde evde hava makinası var zaten öksürükten uyumazsa hava veriyorum makina ile. Ventolin.Oğlum akşam biraz ağırlaştı çevremizde hiç bir hastanede çocuk acil yoktu diye goturmedim. Balgamlı şiddetli öksürük ve burun akıntısı. Öksürükten uyuyamiyor. Pedidus verdim biraz rahatladı uyudu ama kesinlikle uyanacak. O kadar yorgunum ki. Fikri önerisi olan varsa alırım
Bronşit oldu benim oğlum aşırı balgam öksürük üç kere doktora gittik zor iyilesdi kuzum yarın ilk işin gitmek olsun doktora bol bol ılık su ver başka çaresi yok öksürüğünOğlum akşam biraz ağırlaştı çevremizde hiç bir hastanede çocuk acil yoktu diye goturmedim. Balgamlı şiddetli öksürük ve burun akıntısı. Öksürükten uyuyamiyor. Pedidus verdim biraz rahatladı uyudu ama kesinlikle uyanacak. O kadar yorgunum ki. Fikri önerisi olan varsa alırım
Gecmis olsun benim ki de şu anda bu durumda. 1 aydır bir iyi bir kötü gidiyor . Tam geçiyor gibi oluyor yeniden başlıyor . Çocuk doktoru ilaç da vermiyor. Ihlamur,kekik çayı içir diyor da 2 yaşındaki çocuk da bunları içmiyorOğlum akşam biraz ağırlaştı çevremizde hiç bir hastanede çocuk acil yoktu diye goturmedim. Balgamlı şiddetli öksürük ve burun akıntısı. Öksürükten uyuyamiyor. Pedidus verdim biraz rahatladı uyudu ama kesinlikle uyanacak. O kadar yorgunum ki. Fikri önerisi olan varsa alırım
Viks i hiç düşünmedik. Normal viks mi yoksa bebekler için de var ondan mı başka türü var mı bilmiyorumBalgam için ıhlamur içir bol bol yumuşatır balgamı inceltir atması kolay olur. Göğsüne sırtına ve ayağının altına vicks sürüp çorap giydirip öyle uyutuyorum. Baya rahatlatıyo. Birde evde hava makinası var zaten öksürükten uyumazsa hava veriyorum makina ile. Ventolin.
Gittik antibiyotik verdi öksürük şurubu vs vermedi ben kendim aldım lazım olursa veririm diye teşekkür ederim bol bol su iciriyoruBronşit oldu benim oğlum aşırı balgam öksürük üç kere doktora gittik zor iyilesdi kuzum yarın ilk işin gitmek olsun doktora bol bol ılık su ver başka çaresi yok öksürüğün
Ben iciriyorum ama sıcak icmesi lazım oğlum sogumadan icmiyoGecmis olsun benim ki de şu anda bu durumda. 1 aydır bir iyi bir kötü gidiyor . Tam geçiyor gibi oluyor yeniden başlıyor . Çocuk doktoru ilaç da vermiyor. Ihlamur,kekik çayı içir diyor da 2 yaşındaki çocuk da bunları içmiyor
Evet o sıkıntı da var. Dün ballı ihlamur yaptım ,abisi içiyor diye heveslendi ,bayağı ilikdi ama ağzının yandığını söyledi. Sonrasında da içmediBen iciriyorum ama sıcak icmesi lazım oğlum sogumadan icmiyo
Öksürük surubunu çok.onermiyorlar. çocuk doktorları pek vermek istemiyor artık.Gittik antibiyotik verdi öksürük şurubu vs vermedi ben kendim aldım lazım olursa veririm diye teşekkür ederim bol bol su iciriyoru
Ben de ballı limonlu yapıyorum baya soğuğa yakın ılık olunca ancak içiyor. Benden de kaybaklaniyo biraz ben her şeyi soğuk yedirdim.Evet o sıkıntı da var. Dün ballı ihlamur yaptım ,abisi içiyor diye heveslendi ,bayağı ilikdi ama ağzının yandığını söyledi. Sonrasında da içmedi
Niye acaba bilmiyodum yaaÖksürük surubunu çok.onermiyorlar. çocuk doktorları pek vermek istemiyor artık.