Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Ben ozellikle birsey yapmadim, kendisi buyudukce doymamaya basladi. Mamasi bittikce aglamaya devam etti. Bizde ufak ufak 20 ml. 30 ml gibi deneye deneye arttirdik. Nerede durduysa orada biraktik. Suan 120 standart ama mesela oglende yetmedi agladi, 30 ml daha yaptim icti ve aglamasi durdu.
Cok gazi varsa 60 ml bile zor iciyor ikinmaktan. Zor sindiriyor aslinda ve reflusu var kusuyor. Az ve sık vermek istiyorum ama mumkun degil ciglik kiyamet gidiyor. Bizimki anasi babasi gibi fazla istahli😀
ay bizde maaile iştahlıyız ama bu küçük böyle oldu 🤣

sünneti ayarlayamadık ya testislerden biri şişmiş su kesesi oluyormuş 6 ay bekleyelim kendi düzelmezse onunla sünneti bir yapalım diyor ☹️

Çoook geçmiş olsun canım. Kıyamam hasta halinle tek kalmışsın. Ama biz anneler çok güçlüyüz. Daha güzel günleriniz olsun inşallah.
Çok teşekkkür ederim valla zor oldu ama level atladık o iyi olsun da ❤️

Pehhh Ben kıçımı sallayarak gittim onları yaptım. Yatakta birbirimizi dövdük içeri geldik. 😀 kızımında uyku saati beslenmesi var saatlerce duramadım yanında. Bu kolik bebek canım benle baba bitmeden uyumuyor 😅
Valla kolik bebeklerde rutin imkansız ya hiç zorlamayın kendinizi
Buna sevindim o zaman, en azından kısır döngü olmayacak :) Sizin ilk tek başına hastalıkla başa çıkma deneyiminiz olacak o zaman, şimdiden Allah güç ve saglik versin.
Çok teşekkür ederim❤️❤️❤️ amin hepimize

Bugün 10da oğlumun sünneti. Uykusuz geceden uykusuz gecelere çok korkuyorum sonraki süreçten acıyacak nasıl tutacam emzirecem off. Deneyimi olanlar yazabilir mi

Umarım çok güzel geçmiştir süreciniz hayırlı olsun sünnetiniz

Çok teşekkkür ederim valla zor oldu ama level atladık o iyi olsun da ❤️

Valla kolik bebeklerde rutin imkansız ya hiç zorlamayın kendinizi

Çok teşekkür ederim❤️❤️❤️ amin hepimize

Umarım çok güzel geçmiştir süreciniz hayırlı olsun sünnetiniz
Çık zor ya kıyamam. O ağlamış ben ağlamışım. Kucağıma alıp düzgün gazını da çıkaramıom. Emerken de güzel ememiyor korkuyorum zarar vericem. İki biberonla süt sağıp duruyom . Doktor bol emzir hızlı atlatsın. Sütü içince sakinleşio azıcık 😢

Kızlar benim kızımın burnunda hep bir sümük var ama rengi falan yeşil sarı değil. Ve az ama hep var. Hergün serum fizyolojik ve bir kez aspiratör yapmak zorunda kalıyorum. Acaba aspiratör yaptığım için mukozayı mı arttırıyorum? Siz ne sıklıkta burun temizliği yapıyorsunuz neden oluyor böyle?

Bir de emerken bir anda kendini geriye atıp ağlamaya başlamıştı 2 gündür bu meme reddimiymiş? Ben cebelleşip zorla yeniden tutturuyorduk memeye tutunca güzel güzel emiyordu. Bugün yapmadı ama düzelince ben de üzerinde durmadım. Biberon galan da kullanmıyorum sadece anne sütü içiyor neden reddediyor ki?
Sütüm de bol.

Bir de emerken bir anda kendini geriye atıp ağlamaya başlamıştı 2 gündür bu meme reddimiymiş? Ben cebelleşip zorla yeniden tutturuyorduk memeye tutunca güzel güzel emiyordu. Bugün yapmadı ama düzelince ben de üzerinde durmadım. Biberon galan da kullanmıyorum sadece anne sütü içiyor neden reddediyor ki?
Sütüm de bol.
tazyikten olabilir mi canım? memrni sık elle sağarak fışkırır gibi geliyorsa bebeğin başını geri atıp hava yutuyprdur durup durup geğirrtmen lszım ebe söylemişti. daha küçük seninki başa çıkamıyordur benimki bile çıkamıyor tazyikten 😔

Çık zor ya kıyamam. O ağlamış ben ağlamışım. Kucağıma alıp düzgün gazını da çıkaramıom. Emerken de güzel ememiyor korkuyorum zarar vericem. İki biberonla süt sağıp duruyom . Doktor bol emzir hızlı atlatsın. Sütü içince sakinleşio azıcık 😢
Geçmiş olsun. Hayırlı olsun. 🧿🤍

Kızlar benim kızımın burnunda hep bir sümük var ama rengi falan yeşil sarı değil. Ve az ama hep var. Hergün serum fizyolojik ve bir kez aspiratör yapmak zorunda kalıyorum. Acaba aspiratör yaptığım için mukozayı mı arttırıyorum? Siz ne sıklıkta burun temizliği yapıyorsunuz neden oluyor böyle?
ben mutlaka gün içinde bir kez damlatıyorum. bazen sayı artıyor tıkanma durumuna göre. aspiratörle temizlemiyorum görünen yerdekileri kulak çöpüyle arkaya ittirmeden öne çekip alıyorum. zaten arka taraftaki balgamlaşanlar kustuğu zaman çıkıyor sütle birlikte. aspiratör hiç kullanmadım daha küçük diye. bir de kuruyodur belki ondan oluyodur diye odanın peteğine su astım.

Kızlar 2. Ay aşımız vardı sağlık ocağında boy kilo da baktılar.şuan 2 ay 14 günlük.Son ölçümden bu yana 19 gün geçti 350 gram almış bana çok az geldi.Hemşire boyu çok uzamış ondandır dedi ama bana mantıklı gelmedi.Sütüm var ama hiç yağlı değil.Lohusa yağı aldıö umarım işe yarar.Beslenmeme de dikkat ediyorum proteinlibeslemiyorum ama tavsiyeniz varsa alırım.

Nası yapıcam mamayı sipariş verdim şimdi. Bu akşam denicem. Ölçek nası koyuyoruz. Bir öğünde 90 ml geçmeyin demişti doktor bana anne sütü için. Mama da öylemi olcak. Kaç ölçek mama kaç su koycaz? Kaynamış sumu kullanıyoruz ay ben çok cahilim bu konuda 🤦🏻‍♀️
merhaba kaynamış soğumuş suyunuz olsun hep. onu ılıtın. aldığınız mamanin üzerinde kac milime kac ölçek olduğu yazar. once suyu koyun. diyelim ki 30 ml e 1 ölçek ve sizin 60 ml mama ihtiyacınız varsa. 60 ml su 2 ölçek mama koyun . kucuk bir kaşıkla karıştırın. calkalamayin cok. sizin mesajlarınızı okumuştum ama yoğunluktan yazamadim. sizin sutunuz iyiydi ve bebeğinizin de kilo alımı falan iyiydi. direnemiyorum eşime demistiniz
mama dursun ama kullanmayın. kimseyi dinlemeyin. kolik ağlamasınin mamayla çözüleceğini düşünmek cahilliktir. siz anne olarak en iyisini bilirsiniz.

Kızlar 2. Ay aşımız vardı sağlık ocağında boy kilo da baktılar.şuan 2 ay 14 günlük.Son ölçümden bu yana 19 gün geçti 350 gram almış bana çok az geldi.Hemşire boyu çok uzamış ondandır dedi ama bana mantıklı gelmedi.Sütüm var ama hiç yağlı değil.Lohusa yağı aldıö umarım işe yarar.Beslenmeme de dikkat ediyorum proteinlibeslemiyorum ama tavsiyeniz varsa alırım.
yani boyu cok uzamış ondandır demesi saçma geldi. kutle ayni kütle degil mi? diger taraftan ortama aylik 700 gr civarı almis olacak . kotu degil . sutunuzu destekleyin. kahvalti da mutlaka tahin içeren biseyler yeyin. ben de bestlak da ise yaradı içinde zaten vitamin ekstreleri varnis .

merhaba kaynamış soğumuş suyunuz olsun hep. onu ılıtın. aldığınız mamanin üzerinde kac milime kac ölçek olduğu yazar. once suyu koyun. diyelim ki 30 ml e 1 ölçek ve sizin 60 ml mama ihtiyacınız varsa. 60 ml su 2 ölçek mama koyun . kucuk bir kaşıkla karıştırın. calkalamayin cok. sizin mesajlarınızı okumuştum ama yoğunluktan yazamadim. sizin sutunuz iyiydi ve bebeğinizin de kilo alımı falan iyiydi. direnemiyorum eşime demistiniz
mama dursun ama kullanmayın. kimseyi dinlemeyin. kolik ağlamasınin mamayla çözüleceğini düşünmek cahilliktir. siz anne olarak en iyisini bilirsiniz.
Evet aslında daha cumartesi doktordaydık herşey güzel mamaya gerek yok dedi. 2 gündür mama verdik gece. Tek faydası hemen uyuyor. Kan şekerini hızlı yükselttiği için mama. Ben 7/24 emzirdiğim için eşim çok yorulduğumu ve zorlandığımı görüyor. Oğluşum bütün problemlerini memede çözeceğine inandığı için hep emmek istiyor.
2 gün öncede eşim eve geldiğinde ben ağlıyordum. Bebek ağlıyordu. Biraz cinnet anımıza denk geldi. Bazen çok zorlayıcı oluyor bu kolik krizleri. 😔 kendini boşuna yıpratıyorsun mamadan destek almak kötü bişey değil dedi. Tamam deneyelim dedim bende. 🤷🏻‍♀️

Selam kızlar ben sanırım rahata eriyorum 😍 kısa sürmez inşallah. 2 gündür kendi kendine uyuyor maşallah. Gaz problemimiz var doktorun tavsiyesi ile enterogis damla kullandım 3 gün kızımı daha da kötü yaptı kıvranmaktan ağlamaktan canı çıktı iyi gelmedi bizim bıdığa. 2 gündür kullanmıyoruz daha iyi. Böyle olursa damla falan vermiycem. Kusmaları azaldı gibi ama kusunca da beni çok korkutuyor fışkırıyor bu sabah hem fışkırttı hemde ağzının içi doldu kafasını çeviremedi ben olmasaydım ne olurdu düşünmek bile istemiyorum. Hiç yanlız bırakamıyorum o yüzden

Back
X