Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
ben mutlaka gün içinde bir kez damlatıyorum. bazen sayı artıyor tıkanma durumuna göre. aspiratörle temizlemiyorum görünen yerdekileri kulak çöpüyle arkaya ittirmeden öne çekip alıyorum. zaten arka taraftaki balgamlaşanlar kustuğu zaman çıkıyor sütle birlikte. aspiratör hiç kullanmadım daha küçük diye. bir de kuruyodur belki ondan oluyodur diye odanın peteğine su astım.
Kaç damla damlatıyorsunuz? Damlatıp bırakıyor musunuz? Ters çevirip sırtına mı vuruyorsunuz? Bende keşke aspiratöre hiç alıştırmasaydım. Doktor günde 1-2 kezden bir şey olmaz demişti ama bence burunda travma yapıyor

Valla ben de yıllardır çalışıyorum, yüksek lisansa Almanya ya gidecektim, sınavlara hazırlanıyordum hamile olduğumu öğrendim. Şu an ne avukatlik yapıyorum ne yuksek lisans. Varım yoğum bebisim oldu, bir süre böyle gidecek :) Meme verirken yüzüne bakıp konuşabilirsiniz aslında. Benim kiz alışmış özellikle memede onunla ilgilenmeme. Geçen telefonla ilgilendim bir andan onu birakip ağlamaya basladi 😂 Ayrica inanın hiç usumuyorlar. Biz haftada 3 gun falan en az çıkıyoruz. Avm ye gidince de maske takmayı unutmayın. Kapalı her mekanda maske takın, hastalık çok var. İnanın çocuğun da havası değişiyor, o gökyüzü, etraf, ışıklar falan meraklı gözlerle bakıyorlar. Kendinizi koruyun çocuğunuza bir sey olmaz inşallah. Disari cikmak icin hazirlanmak, belki makyaj yapmak falan cok iyi hissettiriryo. Biz 15 gunluk idi sahile çıktık sonra da devamı geldi şimdi neredeyse 2.5 aylik oldu :)

Kız bu durum senle eşin arasında inat meselesi mi oldu acaba. Seni bu kadar etkileyecekse verme canım.
Ama anne sütü vermiycem demionki. Bi kaç gün sadece akşamları ver sersemken baktın fark var çıcuk memeyi istiyor devam edersin.
Canım bende çalışan biri olarak hobim balkon oldu. Ama küçük üşür diye şartlandırma. Sarmalarsın çıkar gezersin. Ben koyuyorum arabasına geziyorum yada sahile gidiom araçla mışıl mışıl uyuyor. İki defa küçük bebeyle tatil yaptık. Şükür hepsinde durdu farklı ortam seviolar. Benimde kucaktaydı evi dolaştırdım tanıttım.konuştum sohbet ettim. Sürekli öptüm. Onlar bizi kokumuzdan tanıolar göz perdeleri daha açılmadı. Melek olarak dünyaya geliolar düşünsene birden karşılarında bizi görüolar korkarlar 😄 yavaş yavaş adapte olarak bu süreçler onlar içinde bizim içinde çok zor.
Teşekkür ederim 🌸. Dün güzel geçti ana kucağında durdu konuştuk oyun oynadı hem de meme de konuştum. Ben gece uykusuna uyanmasına seviniyorum iki kere uyanıyor meme emmiş oluyor karnı doyuyor. Bu sabah da uyanınca konuşup gülüştük inşallah bugün de verimli geçer. Derdi olmaz da kitap okuyup oyunlar oynayabiliriz.
Bize doktor toz ialc verdi 'ther biotic for infants' süt sağıp karıştırıyorum ama biberonla veriyordum kaşıkla da denedim yarısından fazlası çöp oldu. 20 ml mama alsa yetecek ama onu bile almıyor. Bir de sizlerde konak için zeytinyağından başka çözüm var mı,?

Teşekkür ederim 🌸. Dün güzel geçti ana kucağında durdu konuştuk oyun oynadı hem de meme de konuştum. Ben gece uykusuna uyanmasına seviniyorum iki kere uyanıyor meme emmiş oluyor karnı doyuyor. Bu sabah da uyanınca konuşup gülüştük inşallah bugün de verimli geçer. Derdi olmaz da kitap okuyup oyunlar oynayabiliriz.
Bize doktor toz ialc verdi 'ther biotic for infants' süt sağıp karıştırıyorum ama biberonla veriyordum kaşıkla da denedim yarısından fazlası çöp oldu. 20 ml mama alsa yetecek ama onu bile almıyor. Bir de sizlerde konak için zeytinyağından başka çözüm var mı,?
Benim kiz uzun sure konak oldu. Biz mustela nin konak şampuanını kullandık çok iyi geldi. Zeytinyagi+masaj+tarama sonra da banyoda mustela. İlk konak çıktığında yara gibiydi kabuklu değildi tam geçmedi 3 4 kez yapmama rağmen. Sonra hafifledi 10 gun sonra falan kabuklu çıktı. Bu sefer zeytinyağı yapıp tarayınca epey kabuk soyuldu saçından. Sonra geçti çok şükür 1 hafta oldu, şimdi sac dipleri görünüyor 😁

Kaç damla damlatıyorsunuz? Damlatıp bırakıyor musunuz? Ters çevirip sırtına mı vuruyorsunuz? Bende keşke aspiratöre hiç alıştırmasaydım. Doktor günde 1-2 kezden bir şey olmaz demişti ama bence burunda travma yapıyor
birer ikişer damla damlatıp eğer burnunda görünen bişey yoksa öylece bırakıyorum. zaten genzi doluysa beslenme sonrası kusarak çıkarıyo. burnunda bişey varda yumuşamış oluyo kulak çöpüyle alıyorum açıldıktan sonra birer damla daha damlatıyorum arka kısımlara da ulaşsın diye. sırtına özellikle vurmuyorum zaten beslenip gaz çıkarırken balgamı varsa çıkarıyor. aspire için küçükler ya burnuna girmedi bile bizim uç 😅 bide kılcal damar kanaması ihtimali yüksek çok hassaslar daha.
karbonat duymuştum konak için ama nası kullanılır bilgim yok bi araştırın isterseniz.

Işığa odaklanıyor benimki de normal mi acaba?
Evet dün sünnette kırmızı balık açalım hissetmesin dediler. Anlamaz dedim 1 aydan sonra renkler ışıklar dikkatini çekiyor dedi gerçekten oğlum izledi . Bizim de ışığa ve tavana bakıyor beyaz dikkatini çekio. Eve geldim ağlaması iyi değil diye çocuk şarkılarını açtım valla dinliyor sakinlelio 😀

Çok güzel anlıyorlar bizde memede oyın oynuyoz çekip veriom oda ağzını açıp emmeden bekliyor oyun istiyor gülüyor. Büyük adam gibi sohbet ediom herşeyi anlatıyom ona çok zevkli bide gülüyor tepki veriyor 😀 konak bizde baş ve kaş arasında var. Kendiliğinden geçer özel birşey yapmıyorum yağla masaj yapıp duş aldırıyorum şampuanıyla baya masaj yapıom başına. Ağız mendili yumuşak onunla durulayayıp siliyorum. Fırçayla tarıom çoğu geliyor gerisi derisi yutuyor tekrar oluşuyor zararsız ya hormanlardan bebeğe geçiyormuş doğumda. Tadını beğenmediği için almıyor. Kaşıkla veriom atıyor tekrar ağzına götürüyom el mahkum yutmak zorunda kalıyor.

Evet dün sünnette kırmızı balık açalım hissetmesin dediler. Anlamaz dedim 1 aydan sonra renkler ışıklar dikkatini çekiyor dedi gerçekten oğlum izledi . Bizim de ışığa ve tavana bakıyor beyaz dikkatini çekio. Eve geldim ağlaması iyi değil diye çocuk şarkılarını açtım valla dinliyor sakinlelio 😀
Evet 1 Aydan sonra renkler, ışıklar, müzikler, ilgilerini çok cekiyor. Ben bir iki kez görüntülü konuşurken çok dikkatle izlediğini gördüm. 21.yuzyilin en büyük problemi ekran bağımlılığı. 3 yaşa kadar ekransız büyütmek lazım diyor uzmanlar. İlla ekran olacaksa da 2 yaştan sonra kısıtlı sureli olmalı. Çok görüyorum burada yazılıyor da cocuk gelişimine zararlarını. Dışarıda da görüyorum çocukların önünde telefon tablet yemek yediriliyor. Bu da çok yanlış. Büyük konuşmayayım ama 3 yaşa kadar ekransiz büyütmeyi planlıyorum. Zaten çocukla konuşup oyun oynayınca anlıyor bizi. Gecen mesela kan alındı birkaç yerden kızımdan, biz konuşup,oyuncaklarını gosterip dikkatini dağıttık. Ağladı mı ağladı zaten ağlayacak ama en azından biz bu şekilde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.

Ya kizlar sinirden kafayi yiyecegim. Yarin mevlut okutacagim diye k.validem ayni sehirde olmamiza ragmen zaten 1 gun erken gelip sinirimi bozdu. Simdi basbasayiz. Bu cocuk yere basmiyor ayaklariyla tembellik var bunu etle yikayalim dedi.. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ne etle yikamasi ya daha 1.5 aylik cocuk bu abartma dedim ama yok basmasi lazimmis. Mevlutten sonra seni evine birakicaz dedim ama 1 gun bile tahammulum yok. 1.5 aylik bebek dik konumdayken yere basar mi? Bizimki ayaklarini kaldirip indiriyor sabit basmadi.

Evet 1 Aydan sonra renkler, ışıklar, müzikler, ilgilerini çok cekiyor. Ben bir iki kez görüntülü konuşurken çok dikkatle izlediğini gördüm. 21.yuzyilin en büyük problemi ekran bağımlılığı. 3 yaşa kadar ekransız büyütmek lazım diyor uzmanlar. İlla ekran olacaksa da 2 yaştan sonra kısıtlı sureli olmalı. Çok görüyorum burada yazılıyor da cocuk gelişimine zararlarını. Dışarıda da görüyorum çocukların önünde telefon tablet yemek yediriliyor. Bu da çok yanlış. Büyük konuşmayayım ama 3 yaşa kadar ekransiz büyütmeyi planlıyorum. Zaten çocukla konuşup oyun oynayınca anlıyor bizi. Gecen mesela kan alındı birkaç yerden kızımdan, biz konuşup,oyuncaklarını gosterip dikkatini dağıttık. Ağladı mı ağladı zaten ağlayacak ama en azından biz bu şekilde daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Ben kızımı 3 yaşına kadar sıfır ekranla büyüttüm. Daha sonra babası tablet aldı bizim telefonlar yasak. Ebeveyn hesabıyla sınırlı izlemesine izin verdik. Günde bir saat takılıyor. Haftasonuda babasıyla PlayStation oynuyolar . Bunu da öyle büyütecem ama abladan etkileneceğini düşünüyorum. kızdada o şarkıları açıp oynardık ekran yok tabi. Bu arada hiç bir kan tahlilinde aşıda zaten açılmaz küçücük bebek. Sünnet işlemi biraz süren dikiş yapılan bir işlem. En ufak bir harekette Allah korusun sağlık sorunuda meydana gelebilir. Doktor o an süt ve ekranla çocuğun sakinleşmesini istiyor.

Ya kizlar sinirden kafayi yiyecegim. Yarin mevlut okutacagim diye k.validem ayni sehirde olmamiza ragmen zaten 1 gun erken gelip sinirimi bozdu. Simdi basbasayiz. Bu cocuk yere basmiyor ayaklariyla tembellik var bunu etle yikayalim dedi.. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ ne etle yikamasi ya daha 1.5 aylik cocuk bu abartma dedim ama yok basmasi lazimmis. Mevlutten sonra seni evine birakicaz dedim ama 1 gun bile tahammulum yok. 1.5 aylik bebek dik konumdayken yere basar mi? Bizimki ayaklarini kaldirip indiriyor sabit basmadi.
Her çocuk aynı değildir ya. Abartmasın d vitaminini düzenli kullanın basar daha küçük. Benimki basıyor dik duruyor ayaklarını ben zorla kaldırıyom zorlanır diye. Ama kardeşimin oğlu başını bile tutamıordu gelişimler farklı olabilir .

büyüklerdeki bu acele niye anlamiyorum. 1. 5 aylik bebek oldu olacak yürüsün bari. denetmedigim icin dikkat bile etmedim basıp başmadigina. kontrollerde de doktorlar refleks disinda bakmıyorlar başmasina falan . içiniz rahat olsun dinlemeyin yaptırmayın da.

yani boyu cok uzamış ondandır demesi saçma geldi. kutle ayni kütle degil mi? diger taraftan ortama aylik 700 gr civarı almis olacak . kotu degil . sutunuzu destekleyin. kahvalti da mutlaka tahin içeren biseyler yeyin. ben de bestlak da ise yaradı içinde zaten vitamin ekstreleri varnis .
Bestlak vardı sütüm fazla diye kesmiştim ama hastalanınca böyle olduk sanırım geri başlıyayım.Tahinide çoğaltıyım sağolun.Tabi banada saçma geldi boy ne alaka tip olarak zayıf gösterir belkş ama kilosu boya gitmiş demek çok saçma geldi

Her çocuk aynı değildir ya. Abartmasın d vitaminini düzenli kullanın basar daha küçük. Benimki basıyor dik duruyor ayaklarını ben zorla kaldırıyom zorlanır diye. Ama kardeşimin oğlu başını bile tutamıordu gelişimler farklı olabilir .

büyüklerdeki bu acele niye anlamiyorum. 1. 5 aylik bebek oldu olacak yürüsün bari. denetmedigim icin dikkat bile etmedim basıp başmadigina. kontrollerde de doktorlar refleks disinda bakmıyorlar başmasina falan . içiniz rahat olsun dinlemeyin yaptırmayın da.

Normalde basini dik tutmaya basladi, elleriyle parmaklarimizdan tutup kendini kaldirmak icin guc kullaniyor. Biz hep yan yatiriyorduk, 3. 4 kez yan yattigi yerde yuzustu dondugune denk geldik. Bize tepki verme, gulumseme, agu gibi sesler cikartmaya basladi. Acikcasi ayakta dik durma calismasi yapmamistim. Yattigi yerde ellerimi ayaklarina koyup kendini ittirecegi sekilde calisma yaptiriyorum. Doktorda gelisimi iyi demisti boyle gelip gidip konusanlar olunca insan sorun mu var acaba diye dusunuyor🤦‍♀️

Ben kızımı 3 yaşına kadar sıfır ekranla büyüttüm. Daha sonra babası tablet aldı bizim telefonlar yasak. Ebeveyn hesabıyla sınırlı izlemesine izin verdik. Günde bir saat takılıyor. Haftasonuda babasıyla PlayStation oynuyolar . Bunu da öyle büyütecem ama abladan etkileneceğini düşünüyorum. kızdada o şarkıları açıp oynardık ekran yok tabi. Bu arada hiç bir kan tahlilinde aşıda zaten açılmaz küçücük bebek. Sünnet işlemi biraz süren dikiş yapılan bir işlem. En ufak bir harekette Allah korusun sağlık sorunuda meydana gelebilir. Doktor o an süt ve ekranla çocuğun sakinleşmesini istiyor.
Ne huz buyutmussunuz, umarım olan da oyle buyur. Ama haklısınız. Küçükler kendilerinden önceki abi-abladan çok fazla etkileniyor

Normalde basini dik tutmaya basladi, elleriyle parmaklarimizdan tutup kendini kaldirmak icin guc kullaniyor. Biz hep yan yatiriyorduk, 3. 4 kez yan yattigi yerde yuzustu dondugune denk geldik. Bize tepki verme, gulumseme, agu gibi sesler cikartmaya basladi. Acikcasi ayakta dik durma calismasi yapmamistim. Yattigi yerde ellerimi ayaklarina koyup kendini ittirecegi sekilde calisma yaptiriyorum. Doktorda gelisimi iyi demisti boyle gelip gidip konusanlar olunca insan sorun mu var acaba diye dusunuyor🤦‍♀️
Ya daha küçük o çalışma yapılır mı. Benimki dizime boyu yetişio ordan biliyorum gaz çıkarırken mecbur ayağa kalkıyorum. Yenidoğan bebeklerden çok şey beklemeye gerek yok. 2 ay sonra ele avuca sığarlar o zaman tutar yuvarlar sever bakarız 🥰

Ne huz buyutmussunuz, umarım olan da oyle buyur. Ama haklısınız. Küçükler kendilerinden önceki abi-abladan çok fazla etkileniyor
Evet ondan korktuğum için sanmıyorum dedim. Sonuçta ablada küçük onun hayatını daha fazla sınırlandıramam . Zaten kısıtlı bir süresi var kuzumun. En zararsız büyütmeye bakacaz artık. Sizin tekse görmediği birşeyi istemez rahat olur. Ablada ne enerjilerle oynardım o şarkıların kırmızı balıkları kar taneleri ben olurdum. İnan şimdiden tükendim uykusuzluk baş ağrısı stres evin sorumluluğu. Artık işe 2 yıl ara verip eve takılmak. Kreş dönemimizde sürekli hadtalanacağını bilmem offf imdat diyorum. Şöyle kesintisiz 6.7 saat uyusam kendime gelirim bence.

Nasıl oldunuz umarım iyisinizdir ♡
Çok daha iyiyi evimizdeyiz öksürükler baya azaldı tedavi devam yarın kontrolü var bakalım umarım her şey çok iyidir
Kızlar 2. Ay aşımız vardı sağlık ocağında boy kilo da baktılar.şuan 2 ay 14 günlük.Son ölçümden bu yana 19 gün geçti 350 gram almış bana çok az geldi.Hemşire boyu çok uzamış ondandır dedi ama bana mantıklı gelmedi.Sütüm var ama hiç yağlı değil.Lohusa yağı aldıö umarım işe yarar.Beslenmeme de dikkat ediyorum proteinlibeslemiyorum ama tavsiyeniz varsa alırım.
Biz hastalıktan kilo bile verdik, sizin bebişte rahatsızlanmıştı ne kadar güzel emse bile içeride bi savaş var normal. Doktorum da bana öyle dedi kilosuna takılma şu am iyileşince geri alır dedi

Evet ondan korktuğum için sanmıyorum dedim. Sonuçta ablada küçük onun hayatını daha fazla sınırlandıramam . Zaten kısıtlı bir süresi var kuzumun. En zararsız büyütmeye bakacaz artık. Sizin tekse görmediği birşeyi istemez rahat olur. Ablada ne enerjilerle oynardım o şarkıların kırmızı balıkları kar taneleri ben olurdum. İnan şimdiden tükendim uykusuzluk baş ağrısı stres evin sorumluluğu. Artık işe 2 yıl ara verip eve takılmak. Kreş dönemimizde sürekli hadtalanacağını bilmem offf imdat diyorum. Şöyle kesintisiz 6.7 saat uyusam kendime gelirim bence.
Evet benim ilk :) Benim eşim de evden çalışıyor dolayısıyla şu an için oynayacak iki kisi var kızımla, her molasinda gelip ilgileniyor. Gerçi yavrum hep bana bakıyor, beni istiyor. Eşim kıskanıyor çok, ne yapsa olmuyor. Hani kız çocukları babaya düşkündü falan diyor 😂 dedim ona daha var.

Çok daha iyiyi evimizdeyiz öksürükler baya azaldı tedavi devam yarın kontrolü var bakalım umarım her şey çok iyidir

Biz hastalıktan kilo bile verdik, sizin bebişte rahatsızlanmıştı ne kadar güzel emse bile içeride bi savaş var normal. Doktorum da bana öyle dedi kilosuna takılma şu am iyileşince geri alır dedi
Çok çok geçmiş olsun. Toparlar hiç merak etmeyin. Yeter ki iyi olsun, siz nasil oldunuz ?

Back
X