2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    253
Kızlar doğum sonrası hemen düzenli adet görmeye başladım. Hiç mama vermesem de yine de bebeğim memeye çok düşkün değil sürekli emzirmiyorum yani. Acaba onunla mı alakalıdır.az emzirip hemen adet görmeyen var mı?
Ben hem emzirip hem mama takviyeli gidiyorum doğumdan 3ay sonra regli oldum düzenli oluyorum 🤷🏻‍♀️

Kızlar doğum sonrası hemen düzenli adet görmeye başladım. Hiç mama vermesem de yine de bebeğim memeye çok düşkün değil sürekli emzirmiyorum yani. Acaba onunla mı alakalıdır.az emzirip hemen adet görmeyen var mı?
Bende düzenli adet görüyorum ve sadece emziriyorum bağlantıyı anlamadım

Kızlar sut alerjisi icin diyeti acacaktik bebeğim 6 aylik oldu. Ama alerjisi tekrarladi nasil oldu anlamadim yedigim baska biseyler mi etkiledi napti bilmiyorum. Diyeti acmaktan da vazgectim yine döküntüleri var vucudunda ve gazi ölüm gibi kokuyor napicam bilmiyorum ya emzirmekten vazgecicem nerdeyse ne yiyecegimi sasirdim cok mutsuzum :( diyet açan var mi aranizda
Sabırlı olun anne sütü çok kıymetli. Bende aynı durumdayım ama bize 9. Aydan önce diyet açmayacağımızı söyledi alerji doktorumuz

4. ay olmayan bir haftadır oluyor. Gece uykusuna geçmeden önce saatlerce ağlıyor . Dün 6 saat uyutmak için çabaladım. Önerisi olan var mı ? Artık akşam olsun istemiyorum resmen
Uyku modundan çıkarıp tekrar uyutmayı denediniz mi ? Benim uyku eğitimine başlama sebebim tam olarak buydu, çok zor bir süreç Allah yardımcınız olsun 😔
Belki saatlere göre uyutmayı deneyebilirsiniz bizde çok kısa sürede işe yaramıştı uykuya geçiş açısından

Arkadaşlar bu kucak isteme işi bütün bebeklerde var mı ya. Benimki mi huysuz bebek acaba. Bütün gün evin içinde gezdireyim istiyor, bırakıyorum ağlıyor. Bunalıp dışarı çıkalım bari diyorum bebek arabasında bile kucak istiyor. Hava da soğuk kucağımda gezdiremiyorum. En azından dışarıda rahattım 🫣

Uyku modundan çıkarıp tekrar uyutmayı denediniz mi ? Benim uyku eğitimine başlama sebebim tam olarak buydu, çok zor bir süreç Allah yardımcınız olsun 😔
Belki saatlere göre uyutmayı deneyebilirsiniz bizde çok kısa sürede işe yaramıştı uykuya geçiş açısından
Deniyorum yoksa kafayı iyice yerim 🥲 odadan çıkıyoruz babasıyla vakit geçiriyor biraz . Ya da başka odaları geziyoruz. Geri dönüyoruz yatar yatmaz ağlamaya başlıyor. Normalde hiç böyle bir bebek değildi

Sabırlı olun anne sütü çok kıymetli. Bende aynı durumdayım ama bize 9. Aydan önce diyet açmayacağımızı söyledi alerji doktorumuz
Ben de bekleyecek gibiyim ya yemememe ragmen vücudu yine döküntü bi de yesem neler olcak kim bilir.. siz paketli gida hic tuketmiyor muydunuz ben eser miktarda icerebilir yazanlari cok onemsemiyordum.

Kizlar huysuzlanmalarinin sebebi diş olabilir oğlumun alttan iki dişi çıkıyor elime de geldi uclari sert sert belki sizinkiler de cikariyordur

Deniyorum yoksa kafayı iyice yerim 🥲 odadan çıkıyoruz babasıyla vakit geçiriyor biraz . Ya da başka odaları geziyoruz. Geri dönüyoruz yatar yatmaz ağlamaya başlıyor. Normalde hiç böyle bir bebek değildi
Dişleri kaşınıyor olabilir. Damaklarını kaşıyacak bir şey verip, ellerinizi temizce yıkadıktan sonra soğuk bir parmak olabilir bu, sonrasında uyutmayı deneyin.

Inşallah temiz çıkar sonuçlar. Bizi de haberdar et lütfen 🤗
Nasıl anladın peki, kendini belli eden semptomları var mıydı? Yoksa doktor kontrolünde mi şüphelenildi?
Teşekkür ederim. İnşallah.
Kucaktayken başını ve gövdesini geriye doğru atıyor. Dönmeye başlamadı, denemiyor bile. Oturmak istemiyor. Yüzüstü pozisyonda ellerini ve ayaklarını hiç hareket ettirmiyor, önündeki oyuncağa falan uzanmıyor asla, kollarından destek alıp gövdesini yukarı kaldırmıyor, koyduğum gibi duruyor yani ve beş dakika içinde ağlamaya başlıyor. Kasları yorulduğu içinmiş. Sırtüstü yatarken başını gövdesini kaldırmaya çalışmıyor, sadece yatıyor. Kaslarında sertlik var. Çok daha önce farkederdim de kolikti benimki, gaz sancısından kendini kasıyor sandım. Bu hareketleri gecikince doktora gidelim dedim, bir de işte anlık dalmaları var.

Back
X