Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    110
Bizim kiz emzik kullanmıyor ama hakikaten ne o öyle gece hareketlenmeleri 😂 Işığa bakıp bakıp oyun oynuyor. Bu aralar ışıkta benim gölgemi görüyor ya da bazen elimle gölge yapıp oyun oynuyorum atraksiyon oluyor hepimize 😁 Aynen genelde benim kiz 5 saat en fazla uyuyor, 1 kez 6 saati bulmuştu sadece. Onun dışında genelde 4.5-5 saat sonra uyaniyor tekrar uyuyor. Ben heyecanla yazi bekliyorum. Süsleyip gezdirecegim insallah 😂
ay azalıcak inşallah bir aya kadar o sebesiz ıkınlamalar garip sesler 😅
bizimki kakadan uyuyamıyo bi de şu kaka mevzusu azalsa düzelse iyi olacak özellikle gece yapmasını çözemedik 🤦🏻‍♀️ gece uyandığı her beslenme sırasında kaka yapıyo

Bugün 10da oğlumun sünneti. Uykusuz geceden uykusuz gecelere çok korkuyorum sonraki süreçten acıyacak nasıl tutacam emzirecem off. Deneyimi olanlar yazabilir mi

Bugün 10da oğlumun sünneti. Uykusuz geceden uykusuz gecelere çok korkuyorum sonraki süreçten acıyacak nasıl tutacam emzirecem off. Deneyimi olanlar yazabilir mi
hayırlısıyla olsun bitsin inşallah deneyimliler yazsa keşke biz de bugün gün almaya gidicez çok gönülsüzüm kıyamıyorum hiç.

hayırlısıyla olsun bitsin inşallah deneyimliler yazsa keşke biz de bugün gün almaya gidicez çok gönülsüzüm kıyamıyorum hiç.
Evet ama büyüyünce çok zor. Hem travma oluyor. Gerek yok. Eşimde nasıl travma olduysa kesinlikle fotoğraf bile çekmeyeceksin onun özeli diyor.

21:15 te başlamıştım ilk mamaya 00:15 te tekrar acıktı bi 60 daha verdim. Bidaha ki sefer direk 90 hazırlıycam 60 az geldi kısa sürdü tokluğu. En az 4 saat gideri emzirseydim. Şimdi 4 te emzirdim göğüslerim şişti çünkü. Emdi uyudu yine. Mama hakkında ilk izlenimim; çabuk mayışmasını sağlıyor. İlk uykuya geçişi kolaylaştırdı. Ama bütün gece mışıl mışıl uyumadı. Bakalım yarın 90 ml denicem. 🥰
Canım eğer arka arkaya mama vereceksen sütünü sağmayı ihmal etme aksi takdirde sütün azalır.

Ya konu tartışmaya açık ama bu anne sütünü fazla abartıoz bence. Annem anlatır eskiden yokluk vardı çaresizlikti ben misal 2 aylıkken anne sütünü bırakmışım naptıysa almamışım tadını sevmemişim. İnekten sütü sağıp vermiş bana. Ailede en zekide ben oldum. Burs kazandım dereceyle üniversiteye girdim. Kpssde iyi puan alıp kamuya atandım. Annem diyor o zaman çay ekmek bulgur büyüdünüz şimdi mamalarda bebeğin alması gereken tüm vitaminler var. Mamayla beslenen binlerce çocuk var hiç birinden mamadan kaynaklı sağlık sorunu duymadım. Ek gıdada kemik sularıyla sebzelerle cevizlerle büyütecez. E dha nolsun. Emen çocuk emsin sonuna kadar ememeyen mama içsin afiyetle. 🥰
ilginç bir yaklaşım 🤨

Evet ama büyüyünce çok zor. Hem travma oluyor. Gerek yok. Eşimde nasıl travma olduysa kesinlikle fotoğraf bile çekmeyeceksin onun özeli diyor.
biz de olağanüstü bişey yapmayı düşünmüyoruz basit bi cerrahi işlem olarak görüyorum ben. çok da haklı eşiniz neden öyle fotoları olsun ortalığa saçılsın anlamsız. herkes soruyor da sünnet sünnet ben duyurmayı bile düşünmüyorum yani yaptırdık geçti gitti olacak 🤷🏻‍♀️

bebem sanki çok şahane emiyormuş gibi şimdi de konuşmaktan ememiyor 🤣 avunuyo aguluyo gülüyo öyle aşağıdan bana bakıyo 😅 etrafa bakıyo. bu gidişle sağma makinesini göğsüme yaptıştırıp gezicem

biz de olağanüstü bişey yapmayı düşünmüyoruz basit bi cerrahi işlem olarak görüyorum ben. çok da haklı eşiniz neden öyle fotoları olsun ortalığa saçılsın anlamsız. herkes soruyor da sünnet sünnet ben duyurmayı bile düşünmüyorum yani yaptırdık geçti gitti olacak 🤷🏻‍♀️
Zaten doktorla bi foto çekelim dedik ona da yok dedi. 😀 sünnetimizi olduk şükür iyi geçti. Bu 2 günü atlatsak bitecek inşallah şuan uyuşuk olduğu için bir nebze iyi ama çişini yaparken kıyamam ağrıyor. Gazını nasıl çıkarıcam bilmiyorum emzir ayakta salla gidiyorum. Bol emzirmeyle hemen iyileşir dedi. Hayırlısı olsun.

bebem sanki çok şahane emiyormuş gibi şimdi de konuşmaktan ememiyor 🤣 avunuyo aguluyo gülüyo öyle aşağıdan bana bakıyo 😅 etrafa bakıyo. bu gidişle sağma makinesini göğsüme yaptıştırıp gezicem
Ne yapıyorsunuz bu duruma karşı? Benim kızım da yaklaşık 1 haftadır etrafi izlemekten emmiyor. Sürekli başını çeviriyor, ağzından memeyi çıkartıyor. O çıkartıyor ben geri koyuyorum ama böyle de çok uzun zaman geçiyor. Gozu kapalı olmadığı sürece sürekli başka yerlere baktığı için memeden çıkartıyor ağzını. Sonra ben koyunca da böğürüyor, kusacak gibi oluyor. Sonra kendi ağzına tekrar sokuyor. Memeden uzaklaşacak diye korkuyorum bu böğürmeleri yüzünden.

Ne yapıyorsunuz bu duruma karşı? Benim kızım da yaklaşık 1 haftadır etrafi izlemekten emmiyor. Sürekli başını çeviriyor, ağzından memeyi çıkartıyor. O çıkartıyor ben geri koyuyorum ama böyle de çok uzun zaman geçiyor. Gozu kapalı olmadığı sürece sürekli başka yerlere baktığı için memeden çıkartıyor ağzını. Sonra ben koyunca da böğürüyor, kusacak gibi oluyor. Sonra kendi ağzına tekrar sokuyor. Memeden uzaklaşacak diye korkuyorum bu böğürmeleri yüzünden.
Bu süreç normal. Görmeye etrafı keşfetmeye başlıyorlar. Bakmadıkları zaman bşrşeyler kaçırmış hissine kapılıyorlar. Zamanla iki dengeyi kuracaklar ama etrafa odaklanmaları geçmeyecek.

Bu süreç normal. Görmeye etrafı keşfetmeye başlıyorlar. Bakmadıkları zaman bşrşeyler kaçırmış hissine kapılıyorlar. Zamanla iki dengeyi kuracaklar ama etrafa odaklanmaları geçmeyecek.
Normal olduğunu biliyorum ama okuduğum kadarıyla 4 ay civarı pik noktaya ulaşıp meme reddine bile sebep olabiliyormuş etrafi izlemek için memeden agzi çıkarmak. Benim kizdad öğürme de olunca belki önlem alabilirim diye düşündüm.

Normal olduğunu biliyorum ama okuduğum kadarıyla 4 ay civarı pik noktaya ulaşıp meme reddine bile sebep olabiliyormuş etrafi izlemek için memeden agzi çıkarmak. Benim kizdad öğürme de olunca belki önlem alabilirim diye düşündüm.
ben doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama genişçe bi müslin örtüyorum hem onun hem benim kafam içerde kalacak şekilde öyle emiyor çok sıcaklarsak yavaş yavaş açıyorum beş dk sonra ama memeye odaklanmış oluyor. bizde zaten meme reddi olmuştu kaç kere bu hafta yine başladı kafayo geri atmalar ışığa,pencereye bakmalar vs. bir de eşim evdeyse kafamda çıngırak sallıyor 🤣 çıngırağa bakarak emiyor ama örtü daha kurtarıcı

bak bir kızı takip ediyorum o da böyle koymuş😂

Eklentiler

• IMG_6743.webp
    IMG_6743.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 35
ben doğru mu yapıyorum bilmiyorum ama genişçe bi müslin örtüyorum hem onun hem benim kafam içerde kalacak şekilde öyle emiyor çok sıcaklarsak yavaş yavaş açıyorum beş dk sonra ama memeye odaklanmış oluyor. bizde zaten meme reddi olmuştu kaç kere bu hafta yine başladı kafayo geri atmalar ışığa,pencereye bakmalar vs. bir de eşim evdeyse kafamda çıngırak sallıyor 🤣 çıngırağa bakarak emiyor ama örtü daha kurtarıcı
Hava çok sıcak ya, nasil dayanıyorsunuz :) havalar daha da sıcak olunca dayanılmaz olur emzirme örtüsü falan 😱 Çok şükür daha o seviyede değiliz ama aklımda tutayım dediğinizi, tesekkur ederim.

bak bir kızı takip ediyorum o da böyle koymuş😂
Hep mi yapiyor ? Bence hep yapmadi yanlış, sonuçta çocuk yeni beceriler kazanıyor onları geliştirmesi lazım ayrıca emerken anne ile göz göze temasin en çok yapıldığı zaman dilimi. Bilmiyorum yani.

Zaten doktorla bi foto çekelim dedik ona da yok dedi. 😀 sünnetimizi olduk şükür iyi geçti. Bu 2 günü atlatsak bitecek inşallah şuan uyuşuk olduğu için bir nebze iyi ama çişini yaparken kıyamam ağrıyor. Gazını nasıl çıkarıcam bilmiyorum emzir ayakta salla gidiyorum. Bol emzirmeyle hemen iyileşir dedi. Hayırlısı olsun.
geçmiş olsun inşallah çabucak toparlar 🙏🏻
çiş yaparken acıyor diyorlar evet ilk çişi atlatınca daha kolay olur belki.
ben gözlerini kapatıyorum örtüyle vala öyle bi çözüm bulabildim😅 gece zaten hep odada oluyoruz ama gündüz farklı yerlerde emzirmemeye çalışıyorum hep beslendiği koltukta ortamda kalıyorum değişik bişey görünce daha ilgisini çekiyo kendime doğru iyice çeviriyorum.

60 ml aslında az evet 2-3 saat ancak götürür acıkır :) üçüncü ayında artık 90-120 ml içer gibi öngörüyo kutudaki ölçüler kızımda öyle gitmiştik üç ay içinde 90, dörtte 120 her ay 30 artarak gitmişti.
Yaa benimki 1.5 aylik 120 iciyor, 150i bazen zorluyor. 120 icerse 4 saat, 150 icerse 4.5 - 5 saat araligi var. Benimki mi fazla tospik acaba? Bende 120 az geliyor ac kalir diye korkuyorum.

Yaa benimki 1.5 aylik 120 iciyor, 150i bazen zorluyor. 120 icerse 4 saat, 150 icerse 4.5 - 5 saat araligi var. Benimki mi fazla tospik acaba? Bende 120 az geliyor ac kalir diye korkuyorum.
ne güzel artırmış ya ben napsam artırmadı iştahsız biraz. 100 ml zor bitiriyor. nası artırdınız? kendisi biberoju bitirip yeme isteğine devam etti de mi anladınız yoksa siz minik minik artırdınız?

ne güzel artırmış ya ben napsam artırmadı iştahsız biraz. 100 ml zor bitiriyor. nası artırdınız? kendisi biberoju bitirip yeme isteğine devam etti de mi anladınız yoksa siz minik minik artırdınız?
Ben ozellikle birsey yapmadim, kendisi buyudukce doymamaya basladi. Mamasi bittikce aglamaya devam etti. Bizde ufak ufak 20 ml. 30 ml gibi deneye deneye arttirdik. Nerede durduysa orada biraktik. Suan 120 standart ama mesela oglende yetmedi agladi, 30 ml daha yaptim icti ve aglamasi durdu.
Cok gazi varsa 60 ml bile zor iciyor ikinmaktan. Zor sindiriyor aslinda ve reflusu var kusuyor. Az ve sık vermek istiyorum ama mumkun degil ciglik kiyamet gidiyor. Bizimki anasi babasi gibi fazla istahli😀

Back
X