2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
hamilelik sürecin güzel gidiyor görünüyor hadi hayırlısı. çok erken öğrenmişsin bu süreçte daha dikkatet kendine. ben öğrendiğimde 6000 civarındaydı.
Benim aşılama olduğu için erken öğrendim 2 hafta sonrası kan verildiğinden. 48 saatte bir ikiye katlanmalı diyen var, %60 artış yeterli diyen var. Öyle çok korkuyorum ki bebeğime bişey olmasından.

bu durumu ben sormuştum lekelenme ya da kanama düşük mü ihtimali diye. bebek rahme tutundukça öyle lekelenmeler olabilir demişti. içini ferah tut, dua et iniaşşal sağlıkla devam eder sürecimiz. çok zor o kadar süre nasıl bekleyeceğiz bende bilmiyorum. bu zamaana kadar hep kasık ağrılarım olurdu ara ara batmalar falan. bugün bende o da yok. resmen hamile olduğumu unuttum ve korktum aman bir şey m oldu acaba diye.:KK43:
İnşallah öyledir canım ya içim ferah kötü bi şey yoktur diye düşünüyorum.
Kasık ağrılarım benim de nerdeyse hiç kalmadı canım galiba bebişi öğrenmeden önce ve öğrendikten sonra 1 hafta kadar yoğun kasık ağrısı oluyo sonra oldukça azalıyo. Belim ağrıyo arada, bi de 2 gündür özellikle sabahları hafif bulantı yaşamaya başladım

:KK43: uzulmek ne demek olecem nerdeyse :KK43: psikoloji falan kalmadi bende
Bol bol dua et Kuranı Kerim oku inan rahatlatır seni Allaha sığın bak kalp atışını duyacaksın inanıyorum ben ondan sonrada sağlıklı ilerliyomu niye tekme atmadı niye kilosu az yada gebelik şekeri mi var vb şekleri takıcaksın ve seni bu hasta eder dikkat et kendine senin sağlığın herşeyden önemli Rabbim bebeğini kucağına almayı nasip etsin İnşallah

İnşallah öyledir canım ya içim ferah kötü bi şey yoktur diye düşünüyorum.
Kasık ağrılarım benim de nerdeyse hiç kalmadı canım galiba bebişi öğrenmeden önce ve öğrendikten sonra 1 hafta kadar yoğun kasık ağrısı oluyo sonra oldukça azalıyo. Belim ağrıyo arada, bi de 2 gündür özellikle sabahları hafif bulantı yaşamaya başladım

ya yazılanları okuyunca keşke benim de midem bulansa dedim. belirtisiz olunca da insan kötü oluyor ya :KK43:

Benim aşılama olduğu için erken öğrendim 2 hafta sonrası kan verildiğinden. 48 saatte bir ikiye katlanmalı diyen var, %60 artış yeterli diyen var. Öyle çok korkuyorum ki bebeğime bişey olmasından.

bana da doktor % 60 artış yeterli demişti. dua et bol bol bu süreci beklemek gerçekten çok zor.

Duyacagimizi bilsek aylarca bekleyelimde herkes de duyuluo sende duyulmayinca insam stres oluyor cogu yerde drlar 6.hafta duyulmadiginda kürtaj diyormus
Canim 6.hafta icin kalp atisi duyulmaz diye biliyorum benim ikinci hamileliğim
Ben yurtdışında yaşıyorum burda ilk kontrole 8 yada 9. hafta da cagirip keseye,bebege ve kalp atisina bakiliyor dua edip beklemekten baska yapılacak birsey yok
Hamilelik cidden sabir işi

yazılanları pür dikkat okudum. bizde sadece kese gördük kalp atışı için de bir şey demedi doktor. inşallah sağlıkla beklenen zamanda kalp atışlarını da duyarsınız.
biz salı günü gideceğiz doktora fakat ben kaç haftalık bilmiyorum. PKO olduğum için çok uzun süre regl olmadım doktor da 4-5 haftalık olabilir demişti. BETAhCG DEĞERİ DE En son 10.000 civarıydı. 6 haftalık gösteriyor internette.
beklemek ve bu süreçte olumsuzlukları düşünmek çok zor. ya olmazsa ya bir şey olursa diye :KK43:
1-2 haftadır kasık ağrıları vardı ara ara batma şeklinde bugün o da yok.
kusma bulantı kokularda hassasiyet yorgunluk uyku hali yok hiçbiri. bıraksalar maraton koşarım sanki, bende mi bir gariplik var acaba ?
Canım her bünye farklı senin bünyen iyi her gebelikte farklı kimi hamileliğini mide bulantısıyla öğreniyor kiminde 8. Hafta başlıyormuş o yüzden içini ferah tut sende o şanslı annelerdensin beta değerini öğrendiğin zaman ultrasonla bakmadılar mı canım

Kızlar iyi akşamlar. Adetim 6 şubattı 8 şubatta test yaptırdım 63 çıktı hcg, 11 şubatta 174 çıktı, 13 şubatta 352 çıktı. Bugün yaptırdım 604 çıktı. Felaket bi korku düştü içime. Hemşire artış olmuş moralini bozma testi tekrarlayıp takip edicez dedi. 2. aşılamamdı bu ay..
Canım bence artıl iyi, illaki iki kat olmuyo ki, bazen iki kattan biraz daha az bazen biraz daha fazla oluyo. Normal bu hiç sıkma canını. İçin rahat etsin diye devam et artışı ölçmeye

Canım bence artıl iyi, illaki iki kat olmuyo ki, bazen iki kattan biraz daha az bazen biraz daha fazla oluyo. Normal bu hiç sıkma canını. İçin rahat etsin diye devam et artışı ölçmeye
Pazar günü tekrarlıycam zaten. Eğer 1000 ve üstü olursak pazartesi hemen doktoruma gidicem. Rabbim herkesin evladını bağışlasın. Öyle zor süreçler ki..

ya yazılanları okuyunca keşke benim de midem bulansa dedim. belirtisiz olunca da insan kötü oluyor ya :KK43:
Seni çok iyi anlıyorum canım çünkü bende de mide bulantısı olmuyodu olmucak mı diyodum normal mi diyodum sonra burda bi çok kişi yazdı bulantım yok diye. Yani herkeste olmuyo denek ki canım, benim de şu an hafif boyutta boş öğürüyorum sadece

Birmucize20192024 Birmucize20192024 ilaçlarA dikkat edin lütfen alternatif çözümler bulun soluduğumuz hava bile bebeklere geçiyorken burun spreyleri kortizonlu vs enndoğalına bile güvenemiyorum aman Allah korusun kız rahatsız olur:emir_bebek::anne:
Kesinlikle söylediklerine katılıyorum bende kullanılmaması taraftarıyım ama bi kere oldu engel olamadım bi daha asla gerek yok öyle böyle geçer c vitamini bol bol tüketmem gerek sadece:KK200:

Canim 6.hafta icin kalp atisi duyulmaz diye biliyorum benim ikinci hamileliğim
Ben yurtdışında yaşıyorum burda ilk kontrole 8 yada 9. hafta da cagirip keseye,bebege ve kalp atisina bakiliyor dua edip beklemekten baska yapılacak birsey yok
Hamilelik cidden sabir işi
Sagol canim benim umarim duyariz hepimiz tum bekleyenler

Yarım saattir oğlum geri uyusun diye uğraşıyorum :/

İnşallah sıkıntı olmaz da öğrenebilirsin canım, ne güzel denk gelmiş öyle. Ultrason yapıyorlar ama di mi 20. Haftadan önce?

Oğlumda genel olarak sağdaydı alakası var mı bilmem, şimdi iki taraftanda oluyor ama çoğunlukla solda, umarım haklısınızdır :KK48:
Kusum burda sorun gorurlerse 8. Haftada ilk ultrason. Ama sorun olmaz ise 12. Haftada ikili test var. Sonra 20. Haftada bi tane. En sonuncusu 36. Haftada sonra da dogum.
Ben gecer sefer ilk defa 12. Haftada ultrasona girdim. Ama bu sefer dr lari azicik kandirip aaa son adeti ne zaman olmustum ki hic hatirlamiyorum diyerekten bi 8. Hafta ultrasonu dusunuyorum hahaha. Yani tabi 8. Hafta olduğunu ben bilicem. Dr lar bebek ne kadarlık diue ogrenmek icin istiyormus ultrason. Bu teknigi de arkadasimdan ogrendim.
Oglumda 12. 17. Ve 20. Haftada ultrasona girdim. 17. Si ozel bi klinikte sadece cinsiyet ogrenmek icindi. 12. Haftada gorselerde soylemiyolar. Yasal degil. Daha sonra 20. Hafta Ultrasonda bebegin karaciğeri az buyuk cikti. Oglanlarda cok oluyomus bu. Takip icin 24. Ve 32. Haftalarda da girdim. 36. Haftada en son check up yapıldı sonra da dogum zaten. Yani ben 9 ayda toplam 6 kere girdim ki burda bu cok sayiliyo

X