2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Gündüz uykularını emerek mi geçiyor ? Ve geceyi nasıl bıraktın . Bende artık bırakmak istiyorum bıktım çünkü
Aynen geceyi bıraktıktan sonra belki gündüz uykusuna da el atarim. Yemeği uyumasina yaki n yediriyorum. Yani yemekten 1 2 saat önce iyice karnını doyuruyorum. Sonra uyumaya yakin emziriyorum ama sürekli konuşuyorum ellerini falan tutup oynatiyorum dans falan ediyoruz emerken. Sütünü ictikten sonra hadi yeter artık çok acıdı uf oldu diyorum yatağa gidip uyuyalim diyorum uzanıyor suluk veriyorum suyunu içiyor belini karnını sivazliyorum uyuyor. Ilk başlarda uykuya geçişi biraz zor oluyor ama zamanla düzeliyor. Gece uyanip süt istedi başlarda cok acıyor kızım hadi su iç dedim acıyor deyince kıyamadı galiba. Bir iki kere ağladı onlarda da verdim ama sonra onu da bıraktı. Bence de geceyi daha erken biraktirmak istiyordum ama hep bi diş sorunu vardi cesarwt edemedim. Şimdi de bi tuvaleti deneyecegim. Cok seviyor klozete gidip oturmayi. Abisi ni gördüğünden sanırım

Aslinda 2 yaşında tamemen biraktirmayi düşünüyordum ama coronadan dolayi doktorlar birakmayin diyorlar. O yüzden bir dahaki yazi beklemeyi dusunuyorun.

Aslinda 2 yaşında tamemen biraktirmayi düşünüyordum ama coronadan dolayi doktorlar birakmayin diyorlar. O yüzden bir dahaki yazi beklemeyi dusunuyorun.
Şimdi bizim durumu sana anlatayım sen 2 çocuk annesi olarak daha tecrübelisin . 10 gün sonra ailemizin yanına gideceğiz 800 km uzağa 20 gün kalacağız . Bu hafta içi ben akşamları oğlum uyuyunca büyük temizlik yapacağım oda da şeklinde . Şuan gece emzirmeden uyutmaya çalışsam alışması 1 hafta sürer diye düşünüyorum ve ben hem psikolojik hem fiziksel açıdan yorulurum .Evi ben böyle büyük temizlemezsem temizleyecek kimse de yok mecburum şuan . Şimdi meme emiyor 20 dk sonra uyumuş oluyor en geç . Kv evinde kalacağız annemde kalacağız vs bir sürü yer değişikliği olacak görümceler şehir dışında onlara git gel çocuk perişan olacak . Dedim ki Eylül sonu dönüyoruz hemen kendi odasına yatırayım 1 hafta iyice alışsın sonra da aynı senin yaptığın gibi yanına yatıp uyumaya çalışmasını sağlayayım . Küçükken zaten öyle uyuyordu sonra dan salak gibi memede uyumasına izin verdim böyle olduk zaten şuan diş çıkarıyor doğru zaman değilmiş gibime geliyor.

Evet bencede eve döndüğünde başlamak en iyisi olur. Çocuk zaten darkli bir ortama girecek düzeni değişecek birde gece duzeni değişirse iki durum ayni anda zorlar. Bende annemlerdeydim eve dönmeyi bekledim. Şimdi gece emme olayı tam bitince wc işine basliycam

Ayrica daha önce de yazmıştım oğlumda sütten kesme işini kademeli olarak bitirmistim. Kizimda da öyle yapacagim. Önce tek memeye azar azar dusuruyorum. Günde 2 kere ayni memeyi verip bi süre sonra 1 e düşürüyorum sonra tek memeyle devam ediyoruz. Bu şekilde mastitte olmadim hiç. Sonr kalan diğer memeyi azaltiyorum. Tabi konuşuyorum o arada artik süt azaldi, büyüdüğün için bitecek diye hazirliyorum. En son ilk kestigim memeyi verip bak bitti artik süt diyorum. Istediginde veriyorum ama bittigini gelmedigini kendi gördüğü için kabullenmiş oluyor. Belki fikir olur diye tekrar yazmak istedim.

Wc işini çok merak ediyorum açıkçası . Birde doğru zamanda başlamak gerekiyormuş . Bizim için daha erken açıkçası nisan Mayıs bizim eve en ideal zamanlar olacak eminim.

Bu benim yaptığım taktik şuan. 18 aylıkken yani Haziranda gündüzleri sürekli emiyordu onu bitirdim sadece uykularda emmeye başladı . Zaten benim tek göğsümde sütüm azalmıştı kendi isteğimle orayı emzirmeyi bıraktım . Şimdi sadece dediğim gibi uykularda sol gögsümü emiyor . Ekimde dediğim gibi geceden başlayarak keseceğim zaten oldu bitti diyene kadar kasım olur diye düşünüyorum. Yani önce gece uykusunda emmeyi sonra gündüz uykusunda emmeyi bıraktırırsam meme işi bitmiş oluyor. Bu arada uykulara yatırırken bak Kaan şuan seni emziriyorum ama sen süt içip bitiyorsun sonra kalkıp emmek isteme çünkü süt bitiyor diyorum . O zaman doğru gidiyorum sanki dimi

Wc işini çok merak ediyorum açıkçası . Birde doğru zamanda başlamak gerekiyormuş . Bizim için daha erken açıkçası nisan Mayıs bizim eve en ideal zamanlar olacak eminim.
Wc icin bence de erken kızım bu kadar istekli olmasa kesinlikle şu an denemem. O cok istediği için bi denemek istiyorum. Zaten zorlamiycam baktım ki ogrenemiyor sıkıntı oluyor hemen birakirim. Bende nisan mayis uygun diye dusunuyorum

Gece sütünü kesmek senin için daha kolay o zaman. Gece sütun olmadığı memeyi ver. Artik geceleri süt bitmiş su içip uyumalisin dersin.

Kızların kasları daha hızlı gelişiyormuş . Oğlun ne zaman öğrenmişti

Gece sütünü kesmek senin için daha kolay o zaman. Gece sütun olmadığı memeyi ver. Artik geceleri süt bitmiş su içip uyumalisin dersin.
Onu birkaç kere denedim çok ağladı ve tabi diğer göğsümü istedi . daha tam hazır değil diye düşündüm . Ay olarak ilerlediği zaman geceleri beni daha iyi dinler diye düşünüyorum. O zaman dediğin gibi bak Kaancım süt bitmiş yok demek iyi olacak . Zaten emzirdiğim göğsüm de bir süre sonra yetişmiyor . Mesela dün gece 03:30 da uyandı emdi su içti yattı . 1 saat sonra yine kalktı eee süt az bu sefer de çekiştiriyor beni itiyor vs . Bu Arada 18:30 da yemeğe oturduk gayet güzel yedi . 18:45 te kalktı eline erik verdim biraz yemiş . 19:15 gibi kuruyemiş yedi . 19:45 te yatağa girdik emdi 20:10 uyumuştu . Neticede tok yattı yani uyanmasının açlıkla bağlantısı yok .tamamen alışkanlık kaynaklı

Arkadaşlar çocuklarımızın günlük ne kadar yediğini yazmanız mümkün mü acaba. Ya da kaç öğün kilo alimimiz hızlı bizim sizin menulere bakarak yemeyi mi meyveyi mi azaltsam ona karar verecem. Acaba yemekten değil de meyveden mi kilo alıyor. Ay cocuk cok büyük sorumluluk kilo alsa dert almasa dert yese dert yemese dert. Hepsi sağlıklı olsun inşallah.

Ayda kaç gram alıyor ? Benim merak ettiğim şey bu dönemde ayda kaç kg alırsa normal ? Birazdan ayrıntılı yazacağım karşılaştıralım canım

Sen de yazar mısın canım. Benim oğlum son zamanlarda önce demir eksikliği sonra boğaz enfeksiyonu derken biraz kilo verdi. Bir an önce toparlasın istiyorum

Kızların kasları daha hızlı gelişiyormuş . Oğlun ne zaman öğrenmişti
Oğlum 2.5-3 yaş arası öğrenmişti. Kizim da cok seviyorum wc yi ağlayarak cikartiyorum banyodan. Kaka deyip kolzete oturuyor hadi yap diyorum 2 sn ıkınıyor bitti diyor kalkiyoruz o kadar. Bakalim bezi çıkarınca nasil olacak.

Bence başaracak maşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…