2019 Aralık Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    232
Onu birkaç kere denedim çok ağladı ve tabi diğer göğsümü istedi . daha tam hazır değil diye düşündüm . Ay olarak ilerlediği zaman geceleri beni daha iyi dinler diye düşünüyorum. O zaman dediğin gibi bak Kaancım süt bitmiş yok demek iyi olacak . Zaten emzirdiğim göğsüm de bir süre sonra yetişmiyor . Mesela dün gece 03:30 da uyandı emdi su içti yattı . 1 saat sonra yine kalktı eee süt az bu sefer de çekiştiriyor beni itiyor vs . Bu Arada 18:30 da yemeğe oturduk gayet güzel yedi . 18:45 te kalktı eline erik verdim biraz yemiş . 19:15 gibi kuruyemiş yedi . 19:45 te yatağa girdik emdi 20:10 uyumuştu . Neticede tok yattı yani uyanmasının açlıkla bağlantısı yok .tamamen alışkanlık kaynaklı
Benim oğlum da diğer göğsümü istiyordu o yüzden genelde son zamanlarda uzanarak emziriyordum. Diğerini isteyince biteni yerine koyup digerini çıkarıyormuş gibi yine biteni cikariyordum. Cocuk kandirmak kolay 🥰 erkekler daha zor kızım şu an her şeyi anlıyor bide abiyi ornek gosteriyoruz daha kolay oluyor. Hatta şöyle söyle bence kafasi karışmasın. Bak gece sütü bitmiş hadi uyuyalim uyanalim gündüz olsun gündüz sütünden içelim de. Çünkü gece bitmiş diyeceksin gündüz vereceksin bitmediğini görecek. Sallanarak ve emerek uyuyan çocukların problemi şu hangi pozisyonda uykuya geciyorsa uyandığında da ayni pozisyonda olmak istiyor. Memede uyuyor bir uyaniyor bakıyor ki meme gitmiş hemen geri istiyor. O yüzden kendi kendine uyuyunca uyandığında dalmasi daha kolay oluyor

Arkadaşlar çocuklarımızın günlük ne kadar yediğini yazmanız mümkün mü acaba. Ya da kaç öğün kilo alimimiz hızlı bizim sizin menulere bakarak yemeyi mi meyveyi mi azaltsam ona karar verecem. Acaba yemekten değil de meyveden mi kilo alıyor. Ay cocuk cok büyük sorumluluk kilo alsa dert almasa dert yese dert yemese dert. Hepsi sağlıklı olsun inşallah.
Bizim maalesef çok sıkıntılı yeme işi hiç düzenimiz yok

Arkadaşlar çocuklarımızın günlük ne kadar yediğini yazmanız mümkün mü acaba. Ya da kaç öğün kilo alimimiz hızlı bizim sizin menulere bakarak yemeyi mi meyveyi mi azaltsam ona karar verecem. Acaba yemekten değil de meyveden mi kilo alıyor. Ay cocuk cok büyük sorumluluk kilo alsa dert almasa dert yese dert yemese dert. Hepsi sağlıklı olsun inşallah.
Sabah yumurtalı bir kahvaltı veriyorum tereyağında yumurta yapıyorum içine biraz süt ve kaşar ekliyorum yanında da zeytin ve 1 çay bardağı kadar meyveli kefir veriyorum vitaminlerini ve bir kaşık pekmez veriyorum . Sonra ben kahvaltı yaparken zeytinimden alıyor tost yiyorsam ucundan alıyor bazen . Biraz kuruyemiş yiyor oyuncak oynarken 10 tane Antep fıstığı gibi mesela veya 1 hurma gibi . Öğlen çorba veriyorum 200 cc lik bardak ölçüm . Mercimek , sebze , tarhana , şehriye bunlardan birisi . Emip uyuyor . 15:00 de ara öğün küçük muz bir kase yoğurt veya pirinç unu süt bal 1 muz ile muhallebi yapıyorum . Veya 1 kase yoğurt yanına 2 küçük pankek veriyorum. Akşam 18:30 da akşam yemeği veriyorum 2 köfte 1 küçük kase yoğurt mesela . Kuru fasulye pilav mantı vs gibi biz ne yersek . Yemekten sonra duş alıyor ve kuruyemiş veriyorum kitap okuyoruz 20:00 de emip uyuyor . Sütüm az tek göğüs. Yiyip yememek kendine kalmış oluyor bazen yiyor bazen yemiyor genelde yemiyor . ama ben hep bu düzene göre gidiyorum

Kızlar cevizi yemeleri zor alışması da zor . Benim oğlumun küçük azıları çıktı ama pek adapte olamadı açıkçası . 1 ceviz veriyordum yarısını yiyordu en fazla . Antep fıstığı ile başladım daha iyi oldu kaju ve hurma veriyorum birde yer fıstığı gün kurusu . Kendi istediği kadar yiyor müdahale etmiyorum ben

Benim oğlum da diğer göğsümü istiyordu o yüzden genelde son zamanlarda uzanarak emziriyordum. Diğerini isteyince biteni yerine koyup digerini çıkarıyormuş gibi yine biteni cikariyordum. Cocuk kandirmak kolay 🥰 erkekler daha zor kızım şu an her şeyi anlıyor bide abiyi ornek gosteriyoruz daha kolay oluyor. Hatta şöyle söyle bence kafasi karışmasın. Bak gece sütü bitmiş hadi uyuyalim uyanalim gündüz olsun gündüz sütünden içelim de. Çünkü gece bitmiş diyeceksin gündüz vereceksin bitmediğini görecek. Sallanarak ve emerek uyuyan çocukların problemi şu hangi pozisyonda uykuya geciyorsa uyandığında da ayni pozisyonda olmak istiyor. Memede uyuyor bir uyaniyor bakıyor ki meme gitmiş hemen geri istiyor. O yüzden kendi kendine uyuyunca uyandığında dalmasi daha kolay oluyor
Evet işte destekli uyku olayı o haklısın sorun. Bende hep yanına uzanarak emziriyorum kucağıma almıyorum . Uyuduğu zaman olduğu yerde bırakıyorum .Benim oğlum asla hiç bir şekilde kanmıyor zaten sorunumuz o evde hiç bir konu da kandıramıyoruz Buda çok yorucu oluyor

Kızlar merhaba. 2 haftadır perişanım. Gündüzleri 5 ile 15 dakika arası uyuyor. Çok yoruldum artık, diş de çıkarıyor ama sabrım da kalmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yorgunum, bitkinim, sabırsızım... Eskiden ortalama 1,5-2 saat uyurdu. Bugün 5 dakika uyudu ya 5 dakika. Tuvalete gittim çıktım uyandı. Ağlayacağım artık.

Kızlar merhaba. 2 haftadır perişanım. Gündüzleri 5 ile 15 dakika arası uyuyor. Çok yoruldum artık, diş de çıkarıyor ama sabrım da kalmıyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yorgunum, bitkinim, sabırsızım... Eskiden ortalama 1,5-2 saat uyurdu. Bugün 5 dakika uyudu ya 5 dakika. Tuvalete gittim çıktım uyandı. Ağlayacağım artık.
Geçen hafta bizde öyleydik 🙁 günlerce uyumadı . Hangi dişi çıkıyor ?

Bizim genel olarak öyle. Toplasam belki 1 yada 2 kere 2 saat uyumustur. Bende 2 tane var bide 4 yaşında oğlum ve 1 sn susmuyor sürekli konuşmak istiyor. Ama sabır sabretmek zorundayiz yapacak başka bir şey yok maalesef.
Cok gerildigim zaman onları bolbol öpüyorum onlarinda hoşuna gidiyor bende biraz rahatliyorum şimdilik çözümüm bu

Kızlar oğlum bu 2 Li veya 3 lü birleştirmeli puzzle yapmaya başladı mutluyum o yüzden . Hayvan magnetleri var hangi hayvanı söylesem getiriyor doğru şekilde herşeyi biliyor ama hala 3 kelimesi var sadece strese girmeye başladım konuşsa da rahatlasam diyorum .

Sabah yumurtalı bir kahvaltı veriyorum tereyağında yumurta yapıyorum içine biraz süt ve kaşar ekliyorum yanında da zeytin ve 1 çay bardağı kadar meyveli kefir veriyorum vitaminlerini ve bir kaşık pekmez veriyorum . Sonra ben kahvaltı yaparken zeytinimden alıyor tost yiyorsam ucundan alıyor bazen . Biraz kuruyemiş yiyor oyuncak oynarken 10 tane Antep fıstığı gibi mesela veya 1 hurma gibi . Öğlen çorba veriyorum 200 cc lik bardak ölçüm . Mercimek , sebze , tarhana , şehriye bunlardan birisi . Emip uyuyor . 15:00 de ara öğün küçük muz bir kase yoğurt veya pirinç unu süt bal 1 muz ile muhallebi yapıyorum . Veya 1 kase yoğurt yanına 2 küçük pankek veriyorum. Akşam 18:30 da akşam yemeği veriyorum 2 köfte 1 küçük kase yoğurt mesela . Kuru fasulye pilav mantı vs gibi biz ne yersek . Yemekten sonra duş alıyor ve kuruyemiş veriyorum kitap okuyoruz 20:00 de emip uyuyor . Sütüm az tek göğüs. Yiyip yememek kendine kalmış oluyor bazen yiyor bazen yemiyor genelde yemiyor . ama ben hep bu düzene göre gidiyorum
Sabah labneli yumurtalı tereyağlı yaptığım omleti yiyor. 2 yemek kaşığı labne koyuyorum. Yanında domates ve zeytin bir bardak kefirle bunu yiyor. Sabah 8.30 da kahvaltı. Yatmadan önce bir kase yoğurt. Normal yemek kaşesi gibi düşünün. Kalktıktan sonra sınırsız meyve bazen 2 muz yaş üzüm kuru üzüm bunlari ben yedirmiyorum kendi yiyor bazen ablasi yüzmeye gideceği zaman öğlen yemek yediği için küçük de eşlik ediyor akşam da normal yemek yiyor ve sofradan kalkmadan bir kase de yoğurt yiyip yatiyor. Ya bana göre çok normal bir yemek düzeni. Bazen öğlenleri corba ociyor o da özel yapmıyorum evde varsa . 18 aylik aşisinda 14.900 du . Açıkçası evde hiç tartmamistim. Bir haftadır hasta olmasına rağmen bugün tesadüf tarttigimda 16 kilo olduğunu gördüm. Ve eminim bu bir haftada da verdi. Ama dışarıdan bakıldığında asla kilolu durmadigi icin kontrol etme gereği duymamıştım. Bu hızla kilo alırsa doye korktum açıkçası. Yedirdiklerim de fazla olan ne acaba. Yoğurt mu

X