2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Hangi yöntemi kullandınız canım eğitim için. Sanırım her şekilde ağlıyorlar

Canım boşver kan ilacını kuzu ciğeri al yemeklerine at az az birde et yedir toparlar. Kan ilaçları kabızlık birsürü sıkıntı yapıyor bende vermiyorum

Kızlar dün doktora gittiM sürekli başım ağrıyor sinüzit var biliyorum ama dr film çekemeyiz dedi ben film olmadan kesin bişey diyemem ama anlattıkların sinüzit gibi dedi. İstersen antibiyotik yazayım varmış gibi düşünelim ağrın geçerse çözmüş oluruz dedi ve 1 aydır baş ağrısından bittim. Antibiyotik başladık yani
Bugün maşallah oğluma ilk defa pırasa yaptım nasıl yedi şok oldum meğer aradığı lezzet pırasaymış soğanla pırasayı hafif kavurdum içine paratesle pirinç attım su koydum pişince de çatalla ezdim.

Şu uyku eğitimi konusunu da nasıl yapacağım bilmiyorum sürekli uyanıyor o kadar direnmeme rağmen kilosu arttıkça ayakta sallanaya başladık ve ona da alıştı. Gittikçe kötüye gidiyor desteksiz uyutalım derken destek üstüne destek ekleniyor. Diş dönemi de başladı. Nasıl verilecek bu eğitim ya

Ben çocuklara ne yemek yapmasını istedigimi falan söyleyince o kafasına gore yorum yapıyor. Yok o ona konmaz, o ağır gelir vs. Yorum yapması beni deli ediyor yani birde çok üşengeç ve sürekli tarhana vermeye müsait yani üşengeçlikten en kolaya kaçıyor.
Meyve olarak avokado ve cam rendeyle elma yada armut karıştır diyorum mesela o muz koyuyor kolay diye. Yada kuru kayısıyı suda blenderdan geçiriyor hemen.
Zaten püre olayında takılı kaldım hiç uğraşmıyor. Minik doğra herşeyi güzelce pişsin öyle yesinler diyorum, hergün yine blender bulaşık makinesinde. Birde elinden gelse bebekleride bulaşık makinesine atar yani o derece uyuşuk. Tezgahtaki sarı bezi bile çamaşır makinesinde yıkıyor. Islak mendille toz alıyor. Kağıt havluyla cam siliyor vs. Vs. Uzar gider bu böyle.
Bide bana herseyin organik aslında bulaşık makinesinede organik deterjan al biberonlarida koyarız diyor.

Geçmiş olsun canım neden film çekemediler peki?
Bizimkiler ayakta sallanmayida kabul etmiyor illa kucakta sallanacak. Çok zor valla sen şükret hem bir tane hemde ayakta sallanıyor diye.

Teyzen halen yaninda mı peki senin nasıl gidiyor durumlar. Dediğine katılıyorum kimi insana emek verince cevap alırsın ama benimkiyle iletişimin yolunu bulamıyorum ben ona yapacağı şeyi tarif edecekken o nasıl yaptığını kendi tarifiyle anlatıyor. Bende artık sabredip dinliyorum ve sonra sabırla anlatıyorum saçma yorumlarını bile dinliyorum ama sanırım çok şişiyorum artık.

Peki batık ayak numaran büyüyünce mi oldu benimde tirnaklarimda acıma var ve doğumdan sonra başladı bu acımalar.

Şahsına münhasır bir tipmis

Benim de aynı şekilde ayak numaram değişti aslında doğumdan sonra fark ettim ama önceliğim başka şeyler olduğu için önrmsemedim yaz olduğundan terlikle sorun olmuyordu ancak kış gelince sorun olmaya başladı ve evet ameliyat ediyorlarmış istemiyorum bunu ben de bakayım dediğin merkezlere, iltihap için fucidin krem iyi gelebilir, ben kızarık olan kısma onu sürdüm

Bebekleriniz bir günde neler yiyor? Acaba eksik verdigim seyler oluyor mu diye merak ediyorum.
Bir de biberonla süt verenler, kaç kere ve kaç ml süt veriyorsunuz?

Geçmiş olsun canım neden film çekemediler peki?
Bizimkiler ayakta sallanmayida kabul etmiyor illa kucakta sallanacak. Çok zor valla sen şükret hem bir tane hemde ayakta sallanıyor diye.
Sintigrafi mi be çekilmesi gerekiyormuş 1 2 gün emziremezsin dedi. Oğlum biberon falan almıyor hiç emmediği olmadı bende olmaz ddm dr da önermedi zaten. Radyasyondan.
Valla kucakta uyuyor asıl canım ama benim bel gitti babası kucağında gezdiriyor ben ayakta sallıyorum ortaya karışık. Senin işin tabiki zor canım allah kolaylık versin. Şu uyuma olayını birde biz düzeltebilsek keşke.

Canım boşver kan ilacını kuzu ciğeri al yemeklerine at az az birde et yedir toparlar. Kan ilaçları kabızlık birsürü sıkıntı yapıyor bende vermiyorum
Yalniz değilmişim. Herkes damla kullaniyor saniyordum .3 gun kullandim biraktim .Duzenli kuzu kiyma koyuyorum yemeklerine. Bazen yemiyor ama yedikleri ise yariyordur diye düşünüyorum.
Senin gibi beslenme konusunda titiz bir insana da böylesi denk gelmis ne yazik ki .
Anlattilarini yasasam sanirim sabredemezdim.
Acaba bakici bulunca ben de mi boyle olcam ki .Pofff bakici deyince bile kalbim sıkışıyor.

Bebekleriniz bir günde neler yiyor? Acaba eksik verdigim seyler oluyor mu diye merak ediyorum.
Bir de biberonla süt verenler, kaç kere ve kaç ml süt veriyorsunuz?
Bu ara disten istahi yok .Bazen tek lokma yemiyor .Ama normalde kahvaltida yumurta sarisi ,peynir falan veriyorum. Avokado ceviz ve pekmez karisimi veriyorum .Patates tostu yapiyorum arada .
Öğlen kiymali kemik sulu sebze çorbası /yogurt corbasi ,bazen sebze püresi yoğurt.
Akşamları genelde sebze yemeği ,köfte ,haftada bir max iki muhallebi tarzinda veriyorum .
Sebzelerden patates ,havuç, kabak,balkabagi ,ispanak, kereviz ağırlıklı gidiyoruz .Gaz sorunumuz oldugu icin pırasavs yediremiyorum. Ara öğünlerde bazen meyveli yoğurt bazen sadece meyve ,kendi yaptığım biskuvilerden filan veriyorum. Ben yemek yaparken eline medine hurmasi ,incir filan veriyorum oyalansin diye .
Duruma gore değişiyor. Aman sunu yemeliydi yok sunu yapmalıydım diye stres yapmıyorum. Dolapta ne varsa bir seyler hazirliyorum. Ekstra ekmek yapiyorum o kadar .

Son düzenleme:
Aynen bende sürüyorum ama tırnak sürekli batıyor çıkarılması lazım. O çıkmadan iyileşmeyecek sanırım askerlerin kıl dönmesi gibi lohusalarda tırnak batması oluyormuş demekki bunu da öğrenmiş olduk

Kizlar bir problemim var
Biliyorsunuz benim koalam bizle uyuyor. 2 kez yataktan düştü. Basinda nöbet tutuyorum surekli .Onceden uyuduğu 30 dk lik uykularda hemen camasir asar ,bulaşık yerlestirirdim filan. Simdi korkuyorum yine duserse diye .
Dun gece esim gec yatmisti .Beni uyandirdi bu çocuğu niye en uca koydun dusmek uzere diye
Bi baktim gercekten en ucta ve kolunu kımıldatsa düşer. Oysa ki koynumda uyuyordu .
Yatagin yönünü çevirip bir tarafı duvara yaslayacağız. Ama diger taraf ve ayak ucuna ne yapmali .Yan korumalar oluyor ya cocuk bazalari icin .Onlardan alsam ise yarar mi ?Tutunup kalkmaya calisirsa farkli bir tehlike arz eder sanirim .
Esim diyor tek taraf acilan anne yani besikten alalim .Onun icin gec degil mi ?Zaten evde 2 beşik var .3.napcaz.

Ben maalesef hiç bir çare bulamadım beşik ne kadar yüksek ama illaki aşağıya doğru sarkiyor hatta bir defa ayak bileğinden havada yakaladım her dk odaya gir cik koridorda geçiyordu günüm gündüzleri en sonunda yer yatağı yaptım gündüzleri yer yatağında yatıyor kapı da açık kalıyor uyanınca emekleyerek kendisi salona geliyor ama geceleri mobilya beşiğin bir tarafını komple söküp kendi yatağımıza sıfır yanastirdik onda yatıyor gece uyanırsa bana doğru geliyor diğer tarafa sarkmiyor

Ben 2-3 haftadır başladım kuzu kıymaya kuzu incige ama ciğer hiç almadım onu da alayım inşallah yarasın kuzucuklarimiza

Almaya başladım kuzu eti canım onu yemeye başladığından beri tavuğu beğenmiyor artık ama ciğer almadım hiç sırada onu almak var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…