-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #83.321
Kuzu ciğeri demir deposu onu yese yeter demiri için canım. Yarasın inş canım hepimizin kuzusunaBen 2-3 haftadır başladım kuzu kıymaya kuzu incige ama ciğer hiç almadım onu da alayım inşallah yarasın kuzucuklarimiza
Bende de doğum sonrası ödem oldu 20 gün sonra birden indi ama ondan sonrada ayaklarımda hem tırnak acimalari oldu. Görünürde tam batma değil ama sanırım başlangıç durumunda. Bazı ayakkabılarım rahat olmuyor artık .Evet canım. Doğum sonrası yaz bitti kapalı ayakkabıya geçtik başladı. Bende hiç yoktu tırnak batması
Vucuttan ödem atılınca böyke olabiliyormus, kuaförde yapılan acıtıyor mu, sıcak suda bekletmek de iyi geliyor ama geçici şu an bir aydır o tırnağımı hiç kesmedim, ne garip şeymiş buAynen bende sürüyorum ama tırnak sürekli batıyor çıkarılması lazım. O çıkmadan iyileşmeyecek sanırımaskerlerin kıl dönmesi gibi lohusalarda tırnak batması oluyormuş demekki bunu da öğrenmiş olduk
Anne yanı beşikten kalkıp düşebilir ben bir y öncesine kdr park beşiğini üst kademesimde kullanıyordum beşik yatağın yanında duruyor bir gün uyandıktan sonra beşikten yatağa inmiş ordan da beşikle yatağın arasına inmiş ikisinin arasında ayakta duruyorduKizlar bir problemim var
Biliyorsunuz benim koalam bizle uyuyor. 2 kez yataktan düştü. Basinda nöbet tutuyorum surekli .Onceden uyuduğu 30 dk lik uykularda hemen camasir asar ,bulaşık yerlestirirdim filan. Simdi korkuyorum yine duserse diye .
Dun gece esim gec yatmisti .Beni uyandirdi bu çocuğu niye en uca koydun dusmek uzere diye
Bi baktim gercekten en ucta ve kolunu kımıldatsa düşer. Oysa ki koynumda uyuyordu .
Yatagin yönünü çevirip bir tarafı duvara yaslayacağız. Ama diger taraf ve ayak ucuna ne yapmali .Yan korumalar oluyor ya cocuk bazalari icin .Onlardan alsam ise yarar mi ?Tutunup kalkmaya calisirsa farkli bir tehlike arz eder sanirim .
Esim diyor tek taraf acilan anne yani besikten alalim .Onun icin gec degil mi ?Zaten evde 2 beşik var .3.napcaz.
Tırnakların yan kısmında kızarıklık var mı bastırınca mı acıyor, bende de oluştuBende de doğum sonrası ödem oldu 20 gün sonra birden indi ama ondan sonrada ayaklarımda hem tırnak acimalari oldu. Görünürde tam batma değil ama sanırım başlangıç durumunda. Bazı ayakkabılarım rahat olmuyor artık .
Kucakta sallanma derken, oturduğun yerde mi yoksa ayağa kalkıp da mı? Bir tek benim derdim kaldı uyku konusunda sanıyordum. Tek değilmişim.Geçmiş olsun canım neden film çekemediler peki?
Bizimkiler ayakta sallanmayida kabul etmiyor illa kucakta sallanacak. Çok zor valla sen şükret hem bir tane hemde ayakta sallanıyor diye.
Evet canım bastırmadan da acıyordu dikkatli kestim tırnakları biraz iyiyim bu ara.Tırnakların yan kısmında kızarıklık var mı bastırınca mı acıyor, bende de oluştu
Canım oturdugum anda anlıyorlar be bağırıyorlar mecbur ayakta kucağıma alıp dolaşarak uyutuyorum. Ikizler ve ev cok küçük biri ağlayınca diğeri de uyumuyor diye hic uyku eğitimi isine girişmedik ama gün geçtikçe daha zor oluyor.Kucakta sallanma derken, oturduğun yerde mi yoksa ayağa kalkıp da mı? Bir tek benim derdim kaldı uyku konusunda sanıyordum. Tek değilmişim.
Yaaaa kıyamam. Seni çok iyi anlıyorum. Benimkini ayakta emzirerek, emzirirken zıplayarak 3-4 ay emzirdim. Çok zorluydu. Şimdi de otursam bile saçma sapan hareketlerle onu hareket ettirip bir yandan emzirip uyutuyorum, bazen yine ayağa kalkmak gezmek zorunda kalıyorum emzirirken. Benimki sancıdan duramıyorCanım oturdugum anda anlıyorlar be bağırıyorlar mecbur ayakta kucağıma alıp dolaşarak uyutuyorum. Ikizler ve ev cok küçük biri ağlayınca diğeri de uyumuyor diye hic uyku eğitimi isine girişmedik ama gün geçtikçe daha zor oluyor.
Canım naçizane önerilerimi söyleyeyim anne yanı beşikler benim gördüğüm kadarıyla Yenidoğanlar için bizimkine 6 aylık olduğunda bile sığmaz olmuştu büyük boyları varsa bilemem tabi. Boşuna masraf yapma. Dediğin gibi yatağın bir kenarını duvara yaslayabilirsin. Biz de bir dönem ortamıza alıp yatmıştık ama binseler bebek de rahatsız oldu ben de hiç uyuyamadım çok rahatsız oldum zaten güvenli de gelmesi ben çok deli yatarım çocuğu ezerim diye korktum. Ama o dönem ne yapsam diye araştırırken bir arkadasım bebeği ile bizim gibiyseniz bir tek kişilik baza aldığını bazayı duvara yanaştırıp kendi yataklarını da bazaya bitiştirdiklerini bebeyi de bazada uyuttuğunu demişti. Tabi kocaman oda lazım bunun için. Bir de aliexpresste bu durumlar için yatağı dört bir yandan çevreleyen ve yatağa geçen plastik korkuluk tarzı bir şey görmüştüm ama adını hatırlayamadım şu an. N11 perde falan çocuk yatak korumalığını tarzında ürünler de var ama bebeği zaptetmeye yeter mi emin değilim. Bizimkini kenarı boşta yatağa yatırsam 5. Dakkada düşeceği garanti çok dönüyor çünkü ortamızda da olmayınca benim için çok zor olsa da zırt pırt kalkmak açısından kendi yatağına yatırıyorum ama yatak arayışım sona ermedi. Şu an park yatağın üst katında yatıyor o da kilo sınırını aştı ve henüz değil ama yakın gelecekte ayağa kalabileceği için güvenli değil alt katına geçmek isteniyorum çok aşağıda iki de bir onu oraya koyup alamam taşınma durumumuz olduğu için de karyola beşik almak istemiyorum ne yapacağımı bilmez durumdayımKizlar bir problemim var
Biliyorsunuz benim koalam bizle uyuyor. 2 kez yataktan düştü. Basinda nöbet tutuyorum surekli .Onceden uyuduğu 30 dk lik uykularda hemen camasir asar ,bulaşık yerlestirirdim filan. Simdi korkuyorum yine duserse diye .
Dun gece esim gec yatmisti .Beni uyandirdi bu çocuğu niye en uca koydun dusmek uzere diye
Bi baktim gercekten en ucta ve kolunu kımıldatsa düşer. Oysa ki koynumda uyuyordu .
Yatagin yönünü çevirip bir tarafı duvara yaslayacağız. Ama diger taraf ve ayak ucuna ne yapmali .Yan korumalar oluyor ya cocuk bazalari icin .Onlardan alsam ise yarar mi ?Tutunup kalkmaya calisirsa farkli bir tehlike arz eder sanirim .
Esim diyor tek taraf acilan anne yani besikten alalim .Onun icin gec degil mi ?Zaten evde 2 beşik var .3.napcaz.
Bana iyi geldi diğerlerinde sorun kalmadı ama bir tanesi derin bir batıkmış onun çıkarılması lazım. Hafif olanlar acımamıştı. Ama bu acıyorVucuttan ödem atılınca böyke olabiliyormus, kuaförde yapılan acıtıyor mu, sıcak suda bekletmek de iyi geliyor ama geçici şu an bir aydır o tırnağımı hiç kesmedim, ne garip şeymiş bu
Canım kuzu kıymayı nasıl yapıyorsun. Malesef benmki Pütürlü gıda yemiyor hala, verince sürekli kusuyor, kustuğu için de yemek istemiyor. Sen nasıl alıştırdın senin kuzucupa pütürlüyü, bizimkiler aynı hafta doğumlular belki faydası olur bize deKuzu ciğeri demir deposu onu yese yeter demiri için canım. Yarasın inş canım hepimizin kuzusuna
Kim west yönetimi uyguladık. Yani bebeğe göre değişiyor bence. Kızlarımdan biri neredeyse hiç ağlamadı, ama diğeri sağlam ağladı. Ama uzun sürmedi neyseki.Hangi yöntemi kullandınız canım eğitim için. Sanırım her şekilde ağlıyorlar
Teyzemle devam. Yani çok rahat ettim. Kendi çocukları da ikiz olduğu için tecrübeli ve en önemlisi çok güveniyorum. Başta çekincelerim vardı. Yani aile bireyi maaş hani yanlış anlaşılma olur mu yanlışlıkla kırarmıyım diye ama şu ana kadar iyi gidiyoruz.Teyzen halen yaninda mı peki senin nasıl gidiyor durumlar. Dediğine katılıyorum kimi insana emek verince cevap alırsın ama benimkiyle iletişimin yolunu bulamıyorum ben ona yapacağı şeyi tarif edecekken o nasıl yaptığını kendi tarifiyle anlatıyor. Bende artık sabredip dinliyorum ve sonra sabırla anlatıyorum saçma yorumlarını bile dinliyorum ama sanırım çok şişiyorum artık.
Bende merak ediyorum bebeğiyle uyuyanlar nasıl uyuyor diye. Benimkiler doğduklarından beri yataklarında uyuyorlar. Çok gazlı zamanlarımızda biri diğerini uyandırmasın diye birini aramıza alıyordum. Ama ertesi gün diğerini hak geçmesin diye. Neyse o zmn yattıkları yerde uyuyolardı. Bu aralar sabaha karşı biri uyanınca yanıma almayı denedim. hem diğerini uyandırmasın hem de hevesleniyorum beraber uyuyalım diye. Ama yok yani benimkiler mi fazla hareketli anlamadım. Eşimin üzerinden geçip komidinin üstüne çıkıyor. Yok aşağıya doğru gidip sarkıyor gibi gibi. Zaten kediler de var. Onları yakalamaya çalışıyorlar. Gerisin geri götürdüm yataklarına bir sakatlık çıkmadanKizlar bir problemim var
Odasindaki besikte uyusa sarkamaz en güvenli orasi .Ama su an sadece bir hayal orda uyumasi .O kadar büyük ki hamileyken yatak odasına kurdurup koca göbeğimle sığamayınca hemen kaldırmıştık :))Ben maalesef hiç bir çare bulamadım beşik ne kadar yüksek ama illaki aşağıya doğru sarkiyor hatta bir defa ayak bileğinden havada yakaladım her dk odaya gir cik koridorda geçiyordu günüm gündüzleri en sonunda yer yatağı yaptım gündüzleri yer yatağında yatıyor kapı da açık kalıyor uyanınca emekleyerek kendisi salona geliyor ama geceleri mobilya beşiğin bir tarafını komple söküp kendi yatağımıza sıfır yanastirdik onda yatıyor gece uyanırsa bana doğru geliyor diğer tarafa sarkmiyor
Ekstra bir besik daha almak bana da sacma geliyor. Sandalye olmaz cok hareketli canim ya. En güzeli odasindaki beşikte uyumasi aslinda .Off aman dusunmekten beynim yandi.Anne yanı beşikten kalkıp düşebilir ben bir y öncesine kdr park beşiğini üst kademesimde kullanıyordum beşik yatağın yanında duruyor bir gün uyandıktan sonra beşikten yatağa inmiş ordan da beşikle yatağın arasına inmiş ikisinin arasında ayakta duruyordutesadüfen odaya girdiğimde gördüm neyseki beşiğin diğer boş taraflarına inmemiş, sandalyeler çözüm olur mu ki ilk aklıma gelen ya da sizin yer yatağında uyumanız
Eger besikte yatsa raziyim surekli kalkmaya. Bizim sorunumuz dalmış da olsa yataga birakinca uyanip 2 3 dk da yatarak emmek istemesi.Canım naçizane önerilerimi söyleyeyim anne yanı beşikler benim gördüğüm kadarıyla Yenidoğanlar için bizimkine 6 aylık olduğunda bile sığmaz olmuştu büyük boyları varsa bilemem tabi. Boşuna masraf yapma. Dediğin gibi yatağın bir kenarını duvara yaslayabilirsin. Biz de bir dönem ortamıza alıp yatmıştık ama binseler bebek de rahatsız oldu ben de hiç uyuyamadım çok rahatsız oldum zaten güvenli de gelmesi ben çok deli yatarım çocuğu ezerim diye korktum. Ama o dönem ne yapsam diye araştırırken bir arkadasım bebeği ile bizim gibiyseniz bir tek kişilik baza aldığını bazayı duvara yanaştırıp kendi yataklarını da bazaya bitiştirdiklerini bebeyi de bazada uyuttuğunu demişti. Tabi kocaman oda lazım bunun için. Bir de aliexpresste bu durumlar için yatağı dört bir yandan çevreleyen ve yatağa geçen plastik korkuluk tarzı bir şey görmüştüm ama adını hatırlayamadım şu an. N11 perde falan çocuk yatak korumalığını tarzında ürünler de var ama bebeği zaptetmeye yeter mi emin değilim. Bizimkini kenarı boşta yatağa yatırsam 5. Dakkada düşeceği garanti çok dönüyor çünkü ortamızda da olmayınca benim için çok zor olsa da zırt pırt kalkmak açısından kendi yatağına yatırıyorum ama yatak arayışım sona ermedi. Şu an park yatağın üst katında yatıyor o da kilo sınırını aştı ve henüz değil ama yakın gelecekte ayağa kalabileceği için güvenli değil alt katına geçmek isteniyorum çok aşağıda iki de bir onu oraya koyup alamam taşınma durumumuz olduğu için de karyola beşik almak istemiyorum ne yapacağımı bilmez durumdayım
Nasil uyuyoruz biliyor musun o rahatsiz olmasin diye sabit dönmeden yatağın en ucunda. Cogu zaman ağzında meme .Benim kollar uyuşuyor boynum tutuluyor filan .Cok ozenilecek bir sey degil inan :))) Zaten 3 4 yaşında yastigini alir gelirler anneeee diyeBende merak ediyorum bebeğiyle uyuyanlar nasıl uyuyor diye. Benimkiler doğduklarından beri yataklarında uyuyorlar. Çok gazlı zamanlarımızda biri diğerini uyandırmasın diye birini aramıza alıyordum. Ama ertesi gün diğerini hak geçmesin diye. Neyse o zmn yattıkları yerde uyuyolardı. Bu aralar sabaha karşı biri uyanınca yanıma almayı denedim. hem diğerini uyandırmasın hem de hevesleniyorum beraber uyuyalım diye. Ama yok yani benimkiler mi fazla hareketli anlamadım. Eşimin üzerinden geçip komidinin üstüne çıkıyor. Yok aşağıya doğru gidip sarkıyor gibi gibi. Zaten kediler de var. Onları yakalamaya çalışıyorlar. Gerisin geri götürdüm yataklarına bir sakatlık çıkmadan
Canım ben direk buharda haşladım eline verdim havucu patatesi hiçbirşeyi blenderda yapmadım hep çatalla ezdim. Öyle alıştı. Sen de haşla birşeyleri havuç patates koy önüne kendisi denesin sabret zamanla yiyecek. Önce yemeyebiliyor elinde oynuyor falan takma kafana yediği kadar. Zamanla yediğini göreceksin. Kuzu kıymayı ben pişirdim hafif suyla tereğı attım en son buzluğa kaldırdım. Yemeklerine 1 2 kaşık atıyorum. Kıyma zor çiğneniyor bende eziyorum biraz olabildiğince küçültüyorum yiyor. Doktorumuzu da bulduk sonunda akademide erdal bey memnunuz artık. Sizin dr ne öneriyor pütürlüye alıştırma konusunda canım. Canını sıkma alışacak sen fırsat ve zaman ver ona.Canım kuzu kıymayı nasıl yapıyorsun. Malesef benmki Pütürlü gıda yemiyor hala, verince sürekli kusuyor, kustuğu için de yemek istemiyor. Sen nasıl alıştırdın senin kuzucupa pütürlüyü, bizimkiler aynı hafta doğumlular belki faydası olur bize de
3-4 saatte bir sağman lazım günde 1-2 az bence. Hem sütün azalır. Belki de bu yüzden olmuştur.Kızlar ben kızımı kataterle emziriyordum. 8 aylık olduğunda yani 1 ay önce sürekli katateri çıkartıp beni ittiriyordu oyun oynuyordu kataterle bende emzirmeyi kestim sağmaya başladım. Günde 1-2 kere sağdım verdim içiyordu. 2 gündür sütü içmiyor anlamadımda başta bugün sütün tadına baktım sütüm tuzlanmış
İnternetten baktım tam sağılmayan gögüslerde olabiliyormuş süt tam boşalmadığı için beklediği için tuzlanıyormuş. Sanırım makina tam çekemiyor o yüzden oldu diye düşünüyorum. Zaten hep azdı sütüm. Aranızda böyle bişey yaşayan var mı?