2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Başlayalı 3 ay oldu. Cocugun uyku saatleri ve mama saatleri dakik değil ama genel olarak kurallar belli. Sözlü anlattım baktım anlamıyor yazdım verdim. Aklım kalıyor böyle neyi yanlış yapacak acaba diye ya da çocuğu iyi kollayabilecek mı diye. Geçen ay uçuk çıkarmıştı uyardım sakin çocuğa geçirme diye ama emin olamadım tabii ayy unutmuşum diyebilir. sonradan dovunmek kâr etmez
Bı yandan da başka birine bakın bence çok isterdim kimse çocuguna gözü arkada kalarak işe gitmesin keşke çocuk dıye tutturdukları gıbı yeteri kadar destek de olsalar 🙄

Sadece şundan eminim ogluma bağırmaz kızmaz. Sakin bir insan ve kameralardan korkuyor. Ama bir şeyleri akıl edememesi çok fena. Düzelmesine dair de umudum yok. Senin gibi 8 olduğu anda evden çıkmak zorundayım ben de. Aslında İstanbul'da bakıcı seçeneği çok olur diye düşünmüştüm. Sen neyden memnun degilsin
İstanbul farkı yok bence ya ufaktan bakınmaya başladım bende ama 7.30 ta eve gelebilecek insan olası değil gibi duruyor. Sen bakıcıyı uyardım diyorsun ben öz annemi uyardım dudağında uçuk var diye sonuçlarını anlattım. Sonucunda ne oldu dersen 10 dk sonra ellerini öptü kalkıp yıkadım tekrar uyardım önce elini öptüm dedi eli ağzında diyince al çocuğunu götür oldu

Bugün çocuğu doktora götürdüm heder oldu muayeneydi yoldu kan almasıydı. Yolda biraz uyudu saatlerdir uyutamadım. Zar zor uyudu daha 20 dk oldu ses çıkarmayın dediğim halde babam kurtlu gibi mutfaktan çıkmıyor. Herşeyden bezdim artık, birde önümüz ramazan diye yanaşmıyorlar bu aralar bakıcı olayına insanlar. Ramazanda biz işi bırakıyoruz sanki

Biz de geçen hafta aldırdık aynen biz de 8 aylıkken gitmeliydik ama şu gün bu gün derken 9 aylık olduk , bizde de hemşire patates oyar gibi oydu oğlumun kolunu iğneyi çıkarmadan kolunun içinde çember gibi döndürüp durdu bebeğim ağlarken sesi gitti nasıl kalbim sıkıştı anlatamam 10.7 çıktı bizim sonuç Dr biraz az buldu ben kan ilacını pek de düzenli kullanmiyordum Dr düzenli kullan dedi
Parmak ucundan aldırdım ben hep. Pek ağlamadılar bile azıcık alınıyor. Sağlık ocağı diye mi iğneyle aldılar acaba.

Sadece şundan eminim ogluma bağırmaz kızmaz. Sakin bir insan ve kameralardan korkuyor. Ama bir şeyleri akıl edememesi çok fena. Düzelmesine dair de umudum yok. Senin gibi 8 olduğu anda evden çıkmak zorundayım ben de. Aslında İstanbul'da bakıcı seçeneği çok olur diye düşünmüştüm. Sen neyden memnun degilsin
Ben 2 ay sonra bakıcıyla yollarımı ayırdım. Hele aynı evde iyice zor oluyor. Bence en önemlisi bebeğine sevgiyle bakıyor mu? Bunu hissedersin. Ve bir de Güvenliğe dikkat ediyor mu? Diğer şeyler de önemli tabi ki ama güvenilir bakıcı bulmak gerçekten zor bu yüzden bazı şeyleri de görmemezlikten gelmek gerekiyor. Benim işim insan kaynakları. Bazı kişiler üzerine emek verince sürekli tekrarlayınca inanılmaz gelişme gösteriyor, bazıları ise taşı çatlatır bir milim ilerlemez tamamen kapalıdır ne yaparsan yap. Kısacası bence biraz üzerine düş kadının, zaten zamanla anlarsın.

Parmak ucundan aldırdım ben hep. Pek ağlamadılar bile azıcık alınıyor. Sağlık ocağı diye mi iğneyle aldılar acaba.
Sağlık ocağı almadı canım hastanede aldirin sonuçları bize getirin dediler biz de çocuk doktoruna çıktık o yolladı hastanenin kan alınma bölümünde aldılar

Bizimde 8 ayda parmaktan aldılar 7 çıktı bizimde kan değeri damlayi iki katına çıkardı ama o ara bebeğim hasta oldu başka ilaçlar yüzünden çok zorluyor artik beni damlayi verirken
Bir süredir veremiyorum ilaci unutsun diye
Çok düşükmüş canım mutlaka ver kan ilacını kansızlık da iyi değil ben de aklım başıma geldi artık düzenli vermeye çalışacam inşallah

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim canim anlattigina gore ben kötü niyet degil de vurdumduymazliktan diyorum buna.
Aman bebek bakmakta ne var altini degistir mamasini ver uyut felsefesinden gelme gibi .
Senin neyi önemsediğin onun pek umrunda degil .Günü kurtarma,olaysiz atlatma modunda .
hadess hadess e katiliyorum .Yeni biriyle sil baştan baslamak yerine kadini sekillendirmeyi dene .Baktin olmuyor o zaman baskasini düşünürsün.
Gun icinde arayıp soruyorsundur illa ki .Gerekirse daha fazla ara sunu yaptin mi ,soyle olmasi gerekiyor unutmadin deminm filan de .Senin yonlendirmelerinle belki yola gelir .

Hasta bebislere gecmis olsun
Benim bebe bugun emerken ilk kez isirdi.Yapma dedim gülerek tekrar yapti burnunu sıktım diye küstü. 2 saat emmedi .
Tek disle boyle peki ya digerleri cikinca :KK43:
Maalesef bizde iki gündür başladık ısırma işine alt iki diş var sadece ve i bile fena acıtıyor ben tepkisiz kalmaya çalıştım pek fark etmedi ama göz temasından anında anlıyorum ısıracagini hemen çekmeye çalıştım isirmiyoruz anneyi ama oğlum dedim pis pis baktı yüzüme sıpa

Canım geçmiş olsun ben eşinin ameliyatını kaçırmışım.
Burda eminim bir çok kişi seninle aynı duyguları hissediyordur. Bende çok sosyal bir insandım. Her yıl 2-3 farklı şehir gezer haftada en az 2 gün dışarı çıkardım. Ee bide çalışıyordum tabi. Şimdi markete gitmek bile zor geliyor, ecenin uyku saati üstünü değiştir et hazırla dışarı çık derken zor geliyor ve alınacakları hep eşime aldırıyorum ee buda eve hapsolmama sebep oluyor. Benimde burda doğru düzgün arkadaşım yok, iş arkadaşlsrım vardı ama işten ayrılınca sadece telefonla görüşür olduk.
Daha geçenlerde eşime anlatıp ağladım. Eski hayatımı çok özlüyorum bazen. Kızımı sevmediğimden istemediğimden değil hergün ona bakıp şükrediyorum o gülünce gülebiliyorum ama ev olayı bana göre değilmiş. Eskisi gibi tiyatroya, sinemaya, konsere, kahvaltıya gidebilmeyi özlüyorum bazen. Fazla evde kaldığımız için sanırım bu düşünce, inşallah geçer bu günlerde.
Bende içimi dökmüş oldum :)

Çok bunalınca bende eşime çatıp ağlıyorum iyi geliyor :KK70:

Geçmiş olsun canım
Maşallah pek hareketli oğlun macera dolu günlere ulaşmışsın :) bizimki daha uzanıp oyuncağını almaya üşeniyor arada bi dönüyor o kadar :))

Ahh canım kıyamam.. Biz 8.ayda verdik değeri ne kadardı hatırlamıyorum ama normal dedi doktor, tek seferde aldı hemşire sağolsun.

Geçmiş olsun canım. Erkekler işte maalesef bişeyleri tam yapamıyorlar
sağol canım. Oğlan da diş çıkarıyor yine, ev tam şenlik 2 dakika tutamıyorum. Zorla hazırlıyorum zorla dışarı çıkabiliyoruz. Sürekli mızmız ağlıyor ve neredeyse hiç oyalanmıyor.
En ince ayrıntıya kadar benim biseyleri akıl Edip söylemem gerekiyor. Hoş söylesem dahi unutuyor ya da anlamıyor. Zekadan yoksun mu yoksa bilerek mi böyle davranıyor anlayamıyorum. Hangi birini anlatayım bilemedim şimdi. Örneğin oğlana ince kumaştan uyku tulumu aldim. Gündüzleri odası sıcak oluyor kalın tulumla terliyor. Yatağının başında asılı. Üç dört hafta falan oluyor alalı. Kameradan bı baktım ki hala kalın tulumu giydiriyor.
Mutfakta peçete bitiyor dolaptan çıkarıp koymuyor peçetesiz kalmak pahasına. Peçeteyi kullanan da kendisi yani biz kullanmayız pek. Kahvaltılıklar bitiyor dldurmuyor. Tümden biterse bize haber vermiyor. Haftasonu bı bakıyoruz bitmiş.
Çocuğun yemek saatlerini kesinlikle anlamıyor. Yemek saati geliyor elma veriyor çocuğa. Aç çocuğa elma verilir mi? Defalarca aynı şeyi yaşadık. Çareyi meyveyi yasaklamakla buldum. Farklı crbalar yapsın diye tarif çıkardım koydum önüne bir hafta önce ilk gün yaptı. Diğer gunler yapmamış çünkü sabah soylememisim ona bugün şunu yap diye. Ben bunu yeni öğreniyorum. Soğuk yemek verme çocuğa beklemis mamaları da at diyorum. Bugün yemediği hazır kaşık mamasını dolaba koymuş sonradan veririz diye.
Dün 3 sat geçmesine rağmen çocuğa yemek vermemiş kizar gibi oldum. Bugün de 2 saat üstüne acikmadigi halde yemek verms
Bence 3 ayda ne yapacağını hala bilemeyen insan düzelmez. İstediğin kadar yaz çiz bırak.. Ya böyle sen onu idare edeceksin sürekli ne yapacağını söyleyerek. Kameradan gördün ya mesela hemen ara tulumu değiştir diye. Ev sıcak sana söylemiştim de tekrar tekrar.
Her yapacağını söylersen yapar kendinden beklersen zor , çok beklersin. Aynı annemi gördüm kadında. Hiç bir şeyi senin gibi düşünmez ama torununu çok sever. Fakat herşeyi defalarca söylemen gerekir. Oğlun kadına alıştı mı?

Eşimin teyzesi üç torunu var ve gercekten mükemmele yakın bakıyor meyve saatleri park saatleri uyku kuruyemiş saatleri bile var üstelik gelinin biri ile küs olmasına rağmen 🙄
Ben kv ye bıraksam 1 saatı nasıl geçirdi dıye çatlarım sanıyorum dün kaşla göz arasında oğlana yaş pasta vermiş 😱😱 misafirler vardı cay falan derken Bı baktım ağzı bulaşık ne oldu dedim azcık değdirdim bişey olmaz dıyo 🤔 eylülde işe başlamam gerekiyor eşim birime dilekçe verdi o bakacak sabah olmazsa bi sene daha ücretsiz mecburen 😕

NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim bence güvenilir ve ılımlı biriyse değiştirme nasıl olsa bebeklerimiz yakında yaşına girecek ve her istediklerini rahatça anlatabilecek duruma gelecekler,açım tokum , uykum geldi vs vs .Ayrıca çocuklarda bakıcı sürekliliği çok önemli bir cocuğa değişik en fazla 3 kişi bakmalı ,eğer bakan kişi sürekli değişirse bazı olumsuz etkileri olabilir.Bunun yerine zamanla çocuk büyüdükçe o size alıştıkca herşey yoluna girer ki zaten çok büyük meseler de değil sadece biraz vurdumduymaz gibi geldi bana .O sorunu da cocuğa alıstıkca arasında bağı kuvetlendirdikce asacaktır .Senin yerinde olsaydım çocuğumun güvenliğine önem verirdim.

Daha bir sürü şey var da bu kadarı geldi şimdi aklıma. Bı tanesini daha yazayım mesela birkaç gün önce oğlan gündüz 5 saat uyumuş bunu bana övünerek anlatıyor. Akşam çiftetelli oynattı bize gündüz 5 saat uyuyan çocuk gece uyur mu? Üç çocuk buyutmus bir kadın bunu nasıl bilmez. Ayrıntılı olarak saat dakika mı vermem lazım tekrardan çocuk büyütme kursuna mı sokucam çıldırmak üzereyim

Ahh ahh kendimi gördüm valla. Sadece güvenilir olması yetmiyor evet bu konuda profesyonel olması lazım. Herkes çocuk büyüttüm diyor ama herkesin farklı bir çocuk büyütme şekli var. Anlattığınız kadarıyla, çocuğun gelişimi açısından da size gelen bakıcının pek bir katkısı olacağını sanmam. Daha sizin söylediğinizi anlayamıyor... EN başta çocuk daha alışmamışken değiştirmete yarar var diye düşünüyorum. Sonra alışınca zor oluyor çünkü..

Kızlar bebeği kaşığa ağzını açmayan var mı???

Dişten mi acaba iştahsızlık???

Asla kaşık görmek istemiyor. Sağa sola atıyor kendini vuruyor elleriyle. Tadı kötü olan bişey vermedim. Tadına dahi bakmıyor hiç bişeyin. Hadi yese de beğenmese tamam dicem ama kaşıkta ne olduğunu bilmiyor bile. Tüm gün 3-4tatlı kaşığı ancak yiyor. Demir ilacını bile zorla ağlatarak ancak içiriyoruz.

Dişten mi diyorum ama alttan iki tanesi çıktı baya. Hala çıkacak var da ondan mı ki? Saat başı nerdeyse emiyor sürekli. Gece uykusu diye bişey yok gündüz de yok malesef. Bu gidişle zayıflayacak :KK43:

Son düzenleme:

Asla kaşık görmek istemiyor. Sağa sola atıyor kendini vuruyor elleriyle. Tadı kötü olan bişey vermedim. Tadına dahi bakmıyor hiç bişeyin. Hadi yese de beğenmese tamam dicem ama kaşıkta ne olduğunu bilmiyor bile. Tüm gün 3-4tatlı kaşığı ancak yiyor. Demir ilacını bile zorla ağlatarak ancak içiriyoruz.

Dişten mi diyorum ama alttan iki tanesi çıktı baya. Hala çıkacak var da ondan mı ki? Saat başı nerdeyse emiyor sürekli. Geçen uykusu diye bişey yok gündüz de yok malesef. Bu gidişle zayıflayacak :KK43:
Diştendşr cnm üstler çıkıyorsa altlara göre daha zor çıkıyor fazla zorlama, uzun sürerse iştahsızlık doktora danışılabilir

Kızlarr naslsnz aranizda uyku egitimi danismanligi alan oldumu kimden aldnz ve memnun kaldnzmi
ben aldım. kundakuyku'dan. Yüzde yüz uygulayamadım hala 3-4 saatte bir mama için uyanıyorlar. Ama bunun haricinde nazar değmesin çok değişti. destekli uykudan tamamen kurtulduk, yataklarına yatırıyorum kendileri uyuyorlar. Ama ilk 2-3 hafta ağladık. ona dayanması kolay değil gerçi benim ikiz olduğu için ekstra zordu. Ama sonra ağlamalar bitti.

Dişten mi diyorum ama alttan iki tanesi çıktı baya. Hala çıkacak var da ondan mı ki? Saat başı nerdeyse emiyor sürekli. Gece uykusu diye bişey yok gündüz de yok malesef. Bu gidişle zayıflayacak :KK43:
Disten olabilir .Bizim de oyle .
Dedigin gibi bazi öğünler tadina bile bakmadan ağzını kitliyor .
Ben de zorlamiyorum .Cunku oyunla filan kanmıyor.
Yediği öğünler de miktar olarak azaldi.Maalesef bazi seyleri yogurtla karistirip veriyorum yogurdu sevdigi icin .[/QUOTE]

Çok geçmiş olsun cnm, senin oğlun bizimkilerden erken yürüyecek gibi maşallahh, kızım da kaloriferde asılı ne varsa indirir :) bu arada tırnak batması bende de oluştu ama neresi batıyor bilemedim, sende ne zamandan beri vardı nasıl iyileşiyor bu durum
Canım benim ayağım 1 nunara büyüdü doğumdan sonra ve küçük ayakkabıları zorlayınca oldu. Kuaförde çıkardılar benim batıkları ama sadece baş parmağımın biri derinmiş batık onu çıkaramamış sanırım kız o iltihaplandı. Bende zorladım kendim daha kötü oldu. Haftasınu ayak bakım merkezleri var onlara gitmeyi düşünüyorum. Doktora gitmek istemiyorum hemen ameliyat diyorlar.

X