-
- Konu Sahibi ayprensesii
- #81.621
Dana kıymanın alerjen değildir diye düşünüyorum, internette de bulamadım kuzu yetiştirilerken dahs az yabancı madde kullanıldığı için ilk etapta öneriliyor, dana eti de verilebilir yazıyor Google ama en iyisi güvendiğimiz kasaptan almak sanırım, peki kuzu kıyma yemekte kokuyor muKızlar selam.
Bugün dışarıda söylemesi ayıp köfte yedik. Oğlan masaya hücum etti, aslında açlığı yoktu ama nasıl canı istediyse o an..sadece tam buğday ekmeği verebildim çiğnedi çiğnedi kocaman almış ağzına zor çıkardım..dişleri de kaşınıyor diye ekmeği çiğneye çiğneye ağzına alıyor sonra küçük parça ise hop yutuyor. Yalnız size bir şey sorucam bu dana eti diye köfteyi tattırmadım restorantta ama versem yiyecek gibiydi..normalde kuzu kıyma yiyor sizce dana eti çok alerjik mi ya da verilse sıkıntı olur mu?
Aynen öyle bakalım ayın 9 da gideceğiz geçen hafta gittik 150 gr almış dr iyi buldu :)Kilolu olunca da iyi değil zaten , aktif olamıyorlar bu defa . İdeal olsun , sağlıklı olsun yeter :)
Benim iki bebede sürtüyor dişlerini ve içim fena oluyor. Bu diş meselesi bitene kadar bizlere huzur yok anlaşılan.Ben de Bı soru bırakayım buraya aynı şeyi yaşayan varsa cevaplarsanız çok sevinirim
Oğlumun alt ıkı dişi çıkmıştı zaten bıkac gundur de üst diş çıktı kaşınıyor sanırım çatır çatır birbirine sürttüyor dişi zarar görecek diye ödüm kopuyor var mı başka yapan mınık merak ediyorum
Canım kuzu daha ilaçsız yetişiyor ve otluyor diye daha doğal olduğundan kuzu öneriliyor. Ben hamileligimde de dr.kuzu ye demişti.Kızlar selam.
Bugün dışarıda söylemesi ayıp köfte yedik. Oğlan masaya hücum etti, aslında açlığı yoktu ama nasıl canı istediyse o an..sadece tam buğday ekmeği verebildim çiğnedi çiğnedi kocaman almış ağzına zor çıkardım..dişleri de kaşınıyor diye ekmeği çiğneye çiğneye ağzına alıyor sonra küçük parça ise hop yutuyor. Yalnız size bir şey sorucam bu dana eti diye köfteyi tattırmadım restorantta ama versem yiyecek gibiydi..normalde kuzu kıyma yiyor sizce dana eti çok alerjik mi ya da verilse sıkıntı olur mu?
Maşallah canım ya ben de Bizim oğlanın Böyle şeyler yapmasını sabırsızlıkla bekliyorumKızlar merhaba herkese :)
Benim oğlum bu haftasonu dayısına özel(istanbuldan gelmişlerdi) hem emekledi, hem de bi yerden tutunup ayağa kalkmayı öğrendi. Ve sanırım bunun heyecanıyla dün akşam 8den 11e kadar uyuduktan 5 dakika sonra uyandı ve beşiğinde ayağa kalkmaya çalıştı :) şu anda gülüyorum ama gece delirmiştim. En sonunda emzirerek yanımda uyuttum da iyice dalınca yatağına koydum sabaha kadar uyudu.
Uyku eğitimi falan yalan oldu iyice, canları saolsun. Onları yeni şeyler öğrenirken görmek çok güzel bir duygu.
Bu büyük sıçramaların yanında alkışlamayı, kafa sallamayı da çok seviyor.
Ek gıdaya gelirsek benim oğlan babası gibi tam bir etçil çıktı. Hemen hemen her gün köfte yiyor ve çok seviyor. Geçen gün dönerciye gitmiştik, ona da köfte yapıp götürdüm, köftesi bittikten sonra dönere saldırdı ve ondan da 2 dilim yedi yağsız yerinden :) bu arada köfteyi ben sadece et olarak veriyordum, anneannesi saolsun soğan ve ekmek koydu içine ve öylelikle çok sevdi, tavsiye ederim.
Sebzeden de nefret ediyor, ağlaya ağlaya yiyor sırf aç diye :)
C cisse0932 canım büyük balık alıp, filetosunu azar azar buzluğa atsam, uygun olur mu sence bebek için?
Ben de doktor Vur deyince öldürdüm Dün dışarıda yediğim börek içinden beyaz peynir verdimkahvaltıda tereyağı, çorbalarında zeytinyağı ve tereyağı, kabak mercimek gibi çorbalar daha doğrusu püreler, meyve olarak elma ve avokado üzerine bir de gece maması olarak günkurulu muhallebi hazırlıyorum. her gün kaka yapıyor ama sert işte onu açamıyorum. bu menüyle bu kadar oluyor. yapmadığım şey kalmadı.
hiiii maşallah sarı paşayaaaa :)
bizimkine de dün verdiğim çorba çok reflü yaptı. gaz olmadı tam tersi gece rahat uyudu. ama bugün yine verdim reflü yapmadı
ben de saldım gitti. 3 gün falan hak getire. çok şekerli çok tuzlu değilse her şeyden tattırıyorum. çorbalarına her şeyi katmaya başladım.
Babymallde ebebeke göre daha ucuzdu. Yine indirimli olursa aklınızda bulunsunMerhaba kızlar,
Oto koltugu almayanlar besafe markaya da baksın isofixsiz modeli bile adac testlerinden cok yuksek puanla geçmiş. Kime sorduysam baska markanın isofixlisi yerine besafe kemerli alın dedi. Pazar gunu e bebekte indirimde. Son bi bakalım diye gittik hepsi ayırtılmıştı magazalardanyurtdısından gelcekmiş bu hafta içinde bizi de sıraya yazdılar inş bize de duser
Ya bizim kız alerjik olduğu için dr kasap çekmeden temizlesin öyle ceksin kuzu etini dedi kasap tanıdık söktü temizledi öyle cekti verdi bi şey denettirmek benim için saatli bomba resmenDana kıymanın alerjen değildir diye düşünüyorum, internette de bulamadım kuzu yetiştirilerken dahs az yabancı madde kullanıldığı için ilk etapta öneriliyor, dana eti de verilebilir yazıyor Google ama en iyisi güvendiğimiz kasaptan almak sanırım, peki kuzu kıyma yemekte kokuyor mu
Maşallah canım ya ben de Bizim oğlanın Böyle şeyler yapmasını sabırsızlıkla bekliyorum
onun yemeğinde kullanıyorum azıcık kokuyor ama kötü değil. Eşim hiç haz etmez, oğlan biraz da olsa yiyor.. şimdilik tabi...:)Dana kıymanın alerjen değildir diye düşünüyorum, internette de bulamadım kuzu yetiştirilerken dahs az yabancı madde kullanıldığı için ilk etapta öneriliyor, dana eti de verilebilir yazıyor Google ama en iyisi güvendiğimiz kasaptan almak sanırım, peki kuzu kıyma yemekte kokuyor mu
Evet canım haklısın, hep antibiyotik ilaç kullanımı yüzünden hastalıklara dirençsiz kalıyoruz diye bunlar. Az daha büyüsün de vericem eline pirzolayı kemirsin dursun:)Canım kuzu daha ilaçsız yetişiyor ve otluyor diye daha doğal olduğundan kuzu öneriliyor. Ben hamileligimde de dr.kuzu ye demişti.
1 yaşını geçseler bir rahatlıyacağız ki.. onu verme bunu çiğneyemez filan düşünmeyeceğiz inşallah :)Ben de doktor Vur deyince öldürdüm Dün dışarıda yediğim börek içinden beyaz peynir verdim
Ben ılk dişleri çıkınca kendi dişçimize götürdüm her gece yatmadan temiz bir gazlı bezle temizle dedı şimdi de bu sebepten gideceğim adam bıktı bizden oda diyordur çıksada kurtulsak dıye :) :) :)Benim iki bebede sürtüyor dişlerini ve içim fena oluyor. Bu diş meselesi bitene kadar bizlere huzur yok anlaşılan.
Ben doktoru izin verince veteriner anneden alacağımYa bizim kız alerjik olduğu için dr kasap çekmeden temizlesin öyle ceksin kuzu etini dedi kasap tanıdık söktü temizledi öyle cekti verdi bi şey denettirmek benim için saatli bomba resmeninş bi yaşında son bulur
Canım benım kızımda aynı kasıga agzını acmıyor kac doktora sordum acıkınca yer dıyo ama nafıle saatlerce ac bırak yıne aynı cozum bulamıyorum bndeKızlar benim oğlum kaşığa ağzını açmıyor ne yapabilirim bu durumda? Zorla güldürüp dçfalan sokuyorum ağzına ya da sıvıysa kaseden içiyor. Nasıl alışacak? Güzel şeyler de yapıyorum ama hiçbirşeye ağzını açmıyor
Surtmeyle bişey olmaz canım zaten engelleyemezsn deBen de Bı soru bırakayım buraya aynı şeyi yaşayan varsa cevaplarsanız çok sevinirim
Oğlumun alt ıkı dişi çıkmıştı zaten bıkac gundur de üst diş çıktı kaşınıyor sanırım çatır çatır birbirine sürttüyor dişi zarar görecek diye ödüm kopuyor var mı başka yapan mınık merak ediyorum
onceden ayirtmak diye bir sey mi varmis? E oyleyse indirim gunu geldiginde stok bulamayacagizMerhaba kızlar,
Oto koltugu almayanlar besafe markaya da baksın isofixsiz modeli bile adac testlerinden cok yuksek puanla geçmiş. Kime sorduysam baska markanın isofixlisi yerine besafe kemerli alın dedi. Pazar gunu e bebekte indirimde. Son bi bakalım diye gittik hepsi ayırtılmıştı magazalardanyurtdısından gelcekmiş bu hafta içinde bizi de sıraya yazdılar inş bize de duser
Valla ben zorlamıyorum yemiyorsa yemiyor napim. Her gün veriyorum ek gıdasını yediği kadar yiyor.Canım benım kızımda aynı kasıga agzını acmıyor kac doktora sordum acıkınca yer dıyo ama nafıle saatlerce ac bırak yıne aynı cozum bulamıyorum bnde