2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Teşekkür ederiz teyzesi, seninkide başlar yakında :) başlamaları ayrı dert yalnız, artık benimkini bile uyuymak çok zor :)

Köfteyi 50 gr yağsız kuzu kıyma, 1 ufak soğan ve tam buğday ekmeğini kurutup fırınlamıştım galetaunu haline getirmiştim, 1 kaşık kadarda ondan koyup, yoğurdum cnm, yağlı kağıt serili tavada kapağını kapatıp pişirdim çok kurumasın diye. Elimle kopara kopara verdi
bn de köfte denemek istiyorum peki ,tavada pişirrken yağlı kağıt yanmıyor mu

Kaç zamandır yoğunluktan ve yorgunluktan sadece okuyabiliyorum. Hastalara geçmiş olsun Afilim92 Afilim92 en net seni hatırladım unuttuklarım kusura bakmayın lütfen.
Geçen hafta abimin ataması oldu bizimki yaş sınırında geyikten kpss ye girip atanan nadir şanslı insanlardan. Tabi bu yaşa kadar tembellik yaptığı için kendi işini halledemiyor ve onun işleriylede ben uğraşıyorum.
Görümcem geçen hafta doğum yaptı ve k.v.de ona gitmişti bize yardıma k.v.nin kardeşi geldi sağolsun kadın bizim bakıcıyada çocuklarda çok iyi geldi, hem eğlenceli hem konuşkan ve halden anlayan bir kadın. Neyseki dün k.v. döndü ve bizde normal keyifsiz hayatımıza döndük.

Bu haftanın değişikliği ikizler hem kırmızı hemde yeşil mercimek yemeye başladılar. Somon aldım ama evde yokken vermeye korkuyorum. Alerji olursa diye benim gözetimimde olsun istiyorum.

Teşekkür ederiz teyzesi, seninkide başlar yakında :) başlamaları ayrı dert yalnız, artık benimkini bile uyuymak çok zor :)

Köfteyi 50 gr yağsız kuzu kıyma, 1 ufak soğan ve tam buğday ekmeğini kurutup fırınlamıştım galetaunu haline getirmiştim, 1 kaşık kadarda ondan koyup, yoğurdum cnm, yağlı kağıt serili tavada kapağını kapatıp pişirdim çok kurumasın diye. Elimle kopara kopara verdi
Evet valla emekleyince uyumamak icin kaçar benimki zaten uykuyla barışamadı Tarif icin tesekkur ederim iyilesince denicem canin.
Kızlar oğlum bıgün dilini çevire çevire teysee diyor sabahtan beri. Tesadüf mü dedim teyse falan diye tekrarladım sürekli arkamdan söylüyor. Annem de denedi. Babası bu işe çok bozulacak:)
Oy masallah .
-Anne ben ilk anne mi dedim baba mi ?
-Teyze dedin oğlum :KK47:
Teyzesi nasil sevinir simdi.
@Afillim92 nasılsın canım geçmiş olsun bir kaç gündür pek giremedin yeni gördüm geldi mi annen
Sağol canim .Annem geldi .Oğlum daha iyi şükür ben de dinlenmeye calisiyorum. Ama benimki tam bir koala anneanneyle 15 20 dk oynayip yine bana yapışıyor. Ve hala uyutamadim

Kaç zamandır yoğunluktan ve yorgunluktan sadece okuyabiliyorum. Hastalara geçmiş olsun Afilim92 Afilim92 en net seni hatırladım unuttuklarım kusura bakmayın lütfen.
Geçen hafta abimin ataması oldu bizimki yaş sınırında geyikten kpss ye girip atanan nadir şanslı insanlardan. Tabi bu yaşa kadar tembellik yaptığı için kendi işini halledemiyor ve onun işleriylede ben uğraşıyorum.
Görümcem geçen hafta doğum yaptı ve k.v.de ona gitmişti bize yardıma k.v.nin kardeşi geldi sağolsun kadın bizim bakıcıyada çocuklarda çok iyi geldi, hem eğlenceli hem konuşkan ve halden anlayan bir kadın. Neyseki dün k.v. döndü ve bizde normal keyifsiz hayatımıza döndük.

Bu haftanın değişikliği ikizler hem kırmızı hemde yeşil mercimek yemeye başladılar. Somon aldım ama evde yokken vermeye korkuyorum. Alerji olursa diye benim gözetimimde olsun istiyorum.
Tesekkur ederim canim .Yaa cok hossun kv geldi keyifsiz hayatimiza geri döndük :KK48:
Eğlenceli birinden sonra hic cekilmez ama alışacaksın 2 güne .
Abiye bak masallah .:KK52:

Merhaba hanımlar nasılsınız
Benim oğlum hep kabız oluyor çorbasına zeytinyağı koyuyorum ama hep sert yapıyor kakasini arada zeytinyağı icirince daha yumuşak yapıyor sürekli zeytinyagimi vermem lazım siz neler yaptiniz bu süreçte
kahvaltıda tereyağı, çorbalarında zeytinyağı ve tereyağı, kabak mercimek gibi çorbalar daha doğrusu püreler, meyve olarak elma ve avokado üzerine bir de gece maması olarak günkurulu muhallebi hazırlıyorum. her gün kaka yapıyor ama sert işte onu açamıyorum. bu menüyle bu kadar oluyor. yapmadığım şey kalmadı.
Kızlar merhaba herkese :)

Benim oğlum bu haftasonu dayısına özel(istanbuldan gelmişlerdi) hem emekledi, hem de bi yerden tutunup ayağa kalkmayı öğrendi. Ve sanırım bunun heyecanıyla dün akşam 8den 11e kadar uyuduktan 5 dakika sonra uyandı ve beşiğinde ayağa kalkmaya çalıştı :) şu anda gülüyorum ama gece delirmiştim. En sonunda emzirerek yanımda uyuttum da iyice dalınca yatağına koydum sabaha kadar uyudu.

Uyku eğitimi falan yalan oldu iyice, canları saolsun. Onları yeni şeyler öğrenirken görmek çok güzel bir duygu.

Bu büyük sıçramaların yanında alkışlamayı, kafa sallamayı da çok seviyor.

Ek gıdaya gelirsek benim oğlan babası gibi tam bir etçil çıktı. Hemen hemen her gün köfte yiyor ve çok seviyor. Geçen gün dönerciye gitmiştik, ona da köfte yapıp götürdüm, köftesi bittikten sonra dönere saldırdı ve ondan da 2 dilim yedi yağsız yerinden :) bu arada köfteyi ben sadece et olarak veriyordum, anneannesi saolsun soğan ve ekmek koydu içine ve öylelikle çok sevdi, tavsiye ederim.

Sebzeden de nefret ediyor, ağlaya ağlaya yiyor sırf aç diye :)

C cisse0932 canım büyük balık alıp, filetosunu azar azar buzluğa atsam, uygun olur mu sence bebek için?
hiiii maşallah sarı paşayaaaa :)
Ya ben en başlarda 3 gün kuralı yaptım biraz ama doktor olmaz bişi diyince saldım. Sadece gün içerisinde 1 tane yeni şey veriyorum. Ama tabi benim bebekler alerjik değil doktor bu yüzden rahat davrandı sanırım. Dün mercimek verdim bu yaramadı mesela alerji değil ama reflü gibi midesini rahatsız etti bir kaç hafta vermem artık.
bizimkine de dün verdiğim çorba çok reflü yaptı. gaz olmadı tam tersi gece rahat uyudu. ama bugün yine verdim reflü yapmadı
Benimki de alerjik değil. Bi tarif buluyorum içinde Pekmez veya tereyağı var, soğan var mesela yok denemedim deyip geçiyorum. Sonra hevesim kaçıyor iyice ..
ben de saldım gitti. 3 gün falan hak getire. çok şekerli çok tuzlu değilse her şeyden tattırıyorum. çorbalarına her şeyi katmaya başladım.

Hastayken herşey ultra kötü oluyor , geçmiş olsun canım.Anneliği layığıyla yapanlar için Annelik gerçekten çok zor bir görev.
.

Kumanda tlf ıvır zıvır hepsine saldırıyor, pahalı oyuncak almaya hiç gerek yok galiba :)

En güzeli bende öyle yaptım baş edemiyorum artık, önüne ne versem hop yerde :)

Eşin evde olduğu zamanlarda kendini vir kursa, spora yazdırsana canım , ben akşamları spora gidiyorum 1-2 saat evden uzaklaşmak çok iyi geliyor .Eş’le tartışmak zaten bizde bir yaşam sitili :) uysam hep tartışırız , adam tartışmayı seviyor :) bazen sana uymıycam git kendini başkasına sar dediğim bile oluyor :) eskiden hep ağlardım ama baktım hep aynı şey artık işi goy goya vuruyorum ..

E bebek ‘te mükemmel anne sendorumu yayını var izlemeni tavsiye ederim senin konunu ele almış ...

Artık aynı şeylerden sıkılıyorlar hep yeni şey olacak bazen ne oynatacağımı bilemiyorum canım.. Özendiğin oyunların büyükler için olanını gördüm ama bizimkiler için görmedim uygulanacak birşeyse yapalım bizde .

Gezmeyi sevmeyen bir bebek hayret ediyorum kızına :KK43: anlamıyorum onun şaşkın şaşkın bakınması lazım , dönmezdim ben inadına okadar çıkmışım ağlarsada susar elbet bir noktada ..

Senin adına çok sevindim canım , inşallah sonuca ulaşabilirsin .Ailenin gelmesi de bir değişiklik olur bence onlar varken bebeyi bırakıp sık sık eşinle gezin..
İzledim canım, sağ olasın. Benim de yaptığım şeyler vardı içinde, bunları bir kenara bırakmam gerekiyor

Evet valla emekleyince uyumamak icin kaçar benimki zaten uykuyla barışamadı Tarif icin tesekkur ederim iyilesince denicem canin.

Oy masallah .

Sağol canim .Annem geldi .Oğlum daha iyi şükür ben de dinlenmeye calisiyorum. Ama benimki tam bir koala anneanneyle 15 20 dk oynayip yine bana yapışıyor. Ve hala uyutamadim[/Q
O koala dan bide bende var kimsede durmuyor hele babada veya abide iken beni gördüğünde asla

Kızlar selam.

Bugün dışarıda söylemesi ayıp köfte yedik. Oğlan masaya hücum etti, aslında açlığı yoktu ama nasıl canı istediyse o an..sadece tam buğday ekmeği verebildim çiğnedi çiğnedi kocaman almış ağzına zor çıkardım..dişleri de kaşınıyor diye ekmeği çiğneye çiğneye ağzına alıyor sonra küçük parça ise hop yutuyor. Yalnız size bir şey sorucam bu dana eti diye köfteyi tattırmadım restorantta ama versem yiyecek gibiydi..normalde kuzu kıyma yiyor sizce dana eti çok alerjik mi ya da verilse sıkıntı olur mu?

Ben de Bı soru bırakayım buraya aynı şeyi yaşayan varsa cevaplarsanız çok sevinirim
Oğlumun alt ıkı dişi çıkmıştı zaten bıkac gundur de üst diş çıktı kaşınıyor sanırım çatır çatır birbirine sürttüyor dişi zarar görecek diye ödüm kopuyor var mı başka yapan mınık merak ediyorum

Oy masallah .

Sağol canim .Annem geldi .Oğlum daha iyi şükür ben de dinlenmeye calisiyorum. Ama benimki tam bir koala anneanneyle 15 20 dk oynayip yine bana yapışıyor. Ve hala uyutamadim
Zaten teyzesi haftada 3 kere geliyor teyze de oğlum diye örgütlüyordu demek ki işe yaradı:) sevinçten delirdi bugün zaten. Babası çok bozuldu hemen konuyu kapattı :). Gerçi bende duman efe lakaplı komşumuz varmış ilk onu söylemişim dumaa efe diye :)

Zaten teyzesi haftada 3 kere geliyor teyze de oğlum diye örgütlüyordu demek ki işe yaradı:) sevinçten delirdi bugün zaten. Babası çok bozuldu hemen konuyu kapattı :). Gerçi bende duman efe lakaplı komşumuz varmış ilk onu söylemişim dumaa efe diye :)
Ayy çok hoş ya duman efe :) :)

Merhaba kızlar,
Oto koltugu almayanlar besafe markaya da baksın isofixsiz modeli bile adac testlerinden cok yuksek puanla geçmiş. Kime sorduysam baska markanın isofixlisi yerine besafe kemerli alın dedi. Pazar gunu e bebekte indirimde. Son bi bakalım diye gittik hepsi ayırtılmıştı magazalardan:oha:yurtdısından gelcekmiş bu hafta içinde bizi de sıraya yazdılar inş bize de duser:halay:

Kızlar merhaba herkese :)

Benim oğlum bu haftasonu dayısına özel(istanbuldan gelmişlerdi) hem emekledi, hem de bi yerden tutunup ayağa kalkmayı öğrendi. Ve sanırım bunun heyecanıyla dün akşam 8den 11e kadar uyuduktan 5 dakika sonra uyandı ve beşiğinde ayağa kalkmaya çalıştı :) şu anda gülüyorum ama gece delirmiştim. En sonunda emzirerek yanımda uyuttum da iyice dalınca yatağına koydum sabaha kadar uyudu.

Uyku eğitimi falan yalan oldu iyice, canları saolsun. Onları yeni şeyler öğrenirken görmek çok güzel bir duygu.

Bu büyük sıçramaların yanında alkışlamayı, kafa sallamayı da çok seviyor.

Ek gıdaya gelirsek benim oğlan babası gibi tam bir etçil çıktı. Hemen hemen her gün köfte yiyor ve çok seviyor. Geçen gün dönerciye gitmiştik, ona da köfte yapıp götürdüm, köftesi bittikten sonra dönere saldırdı ve ondan da 2 dilim yedi yağsız yerinden :) bu arada köfteyi ben sadece et olarak veriyordum, anneannesi saolsun soğan ve ekmek koydu içine ve öylelikle çok sevdi, tavsiye ederim.

Sebzeden de nefret ediyor, ağlaya ağlaya yiyor sırf aç diye :)

Çok sevindim canım , tebrik ederim , maşallah yakışıklıya :) darısı başımıza 1 ay sonra benimki de yapar o zaman , sizde ne olsa bizde arkanızdan geliyoruz :KK66:

Kızlardan biri çok erken ayaklandı. Ben yatırıyorum arkamı dönüyorum, yatağında kalkmış korkuluklara tutunarak bana bakıyor. Ben yatırıyorum o kalkıyor derken alıştık artık oyun gibi oldu. İlla çıktıktan sonra dönmemi bekliyor tekrar yatırdıktan sonra uyuyor artık. Yani uyku düzenimiz bozulmadı birazcık sabret ve düzeni bozmamaya çalış. Şimdi diğer kız başladı :deli:

Senin için yorucu ama okurken çok eğlenceli bir durum :)

Kızlar oğlum bıgün dilini çevire çevire teysee diyor sabahtan beri. Tesadüf mü dedim teyse falan diye tekrarladım sürekli arkamdan söylüyor. Annem de denedi. Babası bu işe çok bozulacak:)

Senin oğluşun çok atak yaptı bu sıralar , maşallah yürüme konuşma hepsi bir arada :)

İzledim canım, sağ olasın. Benim de yaptığım şeyler vardı içinde, bunları bir kenara bırakmam gerekiyor

Çok sevindim izlemene , hepimizin yaptığı bazı yanlışlardan bahsediyor .

X