2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
BU AYDA BI KERE UCRETLI IZINI NASIL SOYLUYORUZ KI MUAYENE KAGIDI DEDIGINIZ DR OZEL OLARAK MI YAZIYO. BIRDE BISEY SORUCAM EN FAZLA NE KADAR RAPOR KULLANABILIRIZ. BU RAPOR PARASI KESILMEMESI ICIN
canım şirkete benim aylık gebe kontrrolüm var diyeceksin onlar sana ücretli izin kağıdı doldurtur uyani bizde öyle doktora gidince doktora soyluyorsun sana muayne kagıdı veriyor özel olsun devlet olsunkaşeli imzalı şu saatler arasında ya da atıyorum 28/08/2017 de muaynesi oldu 15 haftalık vs yazıyorlar o kagıdı da geri goturuyorsun iş yerine bu aylık ücretli 1 gün iznin gebelik boyunca istediğin zaman alabilirsin gün saat vs yok

rapor olayına gelince işçi hukukunda yasal olarak 2 günden sonrası ssk dan alırsın ücretinin bazı şirketler 2 gün raporu kesmez bazıları keser mesela benim şirketim kesiyor 2 gün alayım maaşımdan ücretim kesilir 3 gün alırsam 2 günden sonrası ssk ödeme yapar 3 güne 1 gün ödeme alırsın önceden ayın 8-14ü arasında ziraat bankasında ya da tanımlı hesabına yatardı şimdi ptt ye yatıyor e devletten görebilirsin
normalde hukuki olarak gebelik haricinde 1 ay rapor hakkın var 1 yıl içinde toplam kırık çıkık doğum ameliyat sonrası vs onlar hariç

ama bizim şirket 1 ayı takmıyor ben gecen sene 1 ayı gectı toplamım sıkıntı yaşamadım

bir ay rapor aldın diyelim 2 gündensonra 3. ve 30. gününe kadar olan parayı alırsın
5 gün aldım ben geçen hafta 3 günlük rapor parası şimdi sskımı agustos ayını yatırınca ptt den alacağım TC numaramla
senin sıgrotası rapor aldığın için kesemez bu yasal değil bizim şirket 5 gün rapor aldın eksik yatırıyor ssk 25 günden yatırıyordu şimdi sendikamız dava açıcak bunun için senin raporun olsa dahi tam yatırmak zorunda ssk nı cnm
ama 1 ay rapor alınca nasıl oluyor bilmiyorum

Ahahaha çok komikmiş
Bende de çift soyadı var oğlumda babanınki var yani kesinlikle yok öyle birşey

Kızlar bakanlık müfettişleri o 2 günün parasını işverene ödettiriyorlar. Hani uygulayan işveren varmı bilmiyorum. Teftişe gittikleri yerde kontrol edip ödenmemişse ödettiriyorlar.

Kızlar bakanlık müfettişleri o 2 günün parasını işverene ödettiriyorlar. Hani uygulayan işveren varmı bilmiyorum. Teftişe gittikleri yerde kontrol edip ödenmemişse ödettiriyorlar.
canım ben kuruma bağlı taşeron olarak çalışıyorum kurum ödeme yapmayınca şirkete şirkette ödemiyor bizde ilk 2 günü sonrası ssk dan alıyoruz

Ya bu özelde herkez kafasına göre takılıyor zaten. 2 günden sonrasını zaten devlet veriyorda o iki günü napıcaz. İşverenler bunu suistimal ettikleri için çalışanlarına ödemek istemiyor. Bu konuyu sgk müfettişleri farklı yorumluyor iş müfettişleri farklı aynı mevzuat oysa. Çalışmıyor değilsin çünkü sıhhi izin farklı bir durum. Kurumunda ödemesi gerek neye göre ödemiyorlarsa. Ben öğreneyim bakim bu sene uygulama neymiş. Geçen sene bunu yaptılar artık bayramdan sonra sorarımda. Size söylerim. Kızlar özeldeyseniz muayene izninizi alın. 7,5 saatten fazla çalışmayı istemeyin. Eğer çalıştığınız ortamda kimyasal falan varsa bunun değiştirilmesini talep edin

Kızlar 7 haftalık hamileyim ama karnımın altına bir batma oluyor bazen hızlı kalkerken bazen yatarken hızlı dönerken ?

KIZLAR BU ARADA BEBEKLER KAÇ GR UZUNLUK NE SİZDE. BENİMKİ 135 GR 12 CM Dİ. doktor anne babası gibi iri bir bebek olacak sanırım dedi. ama bunu sezeryana yol yapmak için mi dedi. yoksa bize bakarak mı dedi bilmiyorum. eşimle ikimizinde boy 1,80. ona bakarak da demiş olabilir.bilemedim ama kafama takıldı ister istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…