2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Hoşgeldı 8.hafta atagı.bugun dıbıne kadar yasıyorum.ayy ben 1 ay ucretsız ızın alacagım bugun karar verdım.annem ıstedıgım gıbı bakamıyor en azından 4 aylık olunca vereyım bıraz daha emsın yavrum anasını anasıyla vakıt gecırsın.ne buyuk haksızlık bit kadar cocugu bırakıp işe gitmek ama işte duzen bunu gerektırıyor malesef😢
Benim kızımda 17 Mart doğumlu bizde de atak sezonu açıldı sanırım devamlı memede yada kucakta savaşır gibi emiyor uykular kısaldı ne yapılır bilmiyorum hayatımız tall attı 3 günde ne kadar sürüyor bu süreç bilen var mı

Molfix, baby turco, sleepy bio-natural ve goon kullanmış biri olarak kesinlikle goon diyorum. Molfix pişik yapıyordu, sleepy kokuyordu ve kaka kalırsa (çok az olsa bile) bez popoya yapışıyor kesinlikle çıkmıyor, baby turco kalıbı küçük (bizim için olumlu) ama kağıt gibi aşırı sert bacaklarını kesti hep her yeri pişik oldu. Goon ise yumuşacık. Aşırı kaka yaptığında bacak arasından kıyafeti boyayabiliyor onun dışında dışarı çıkıyorsam bunlardan goon kullanıyorum.

Sleepy ıslak mendilden memnun değilim ben de ebebek kendi markasını deneyeyim dedim aman aman o ne öyle taş gibi. Molfix deneyeceğim. Islak mendil önerisine açığım ben de
Goon satıştan çekiliyor Türkiye'de maalesef mail attım teyit için gerçektende bitiyormuş Goon devri bende yeni bez arayışındayim.. 😔

Benim kızımda 17 Mart doğumlu bizde de atak sezonu açıldı sanırım devamlı memede yada kucakta savaşır gibi emiyor uykular kısaldı ne yapılır bilmiyorum hayatımız tall attı 3 günde ne kadar sürüyor bu süreç bilen var mı
Gaz canım bu savasır gıbı emme,prebıyotık takvıyesı tavsıye ederım,doktorunun onerecegı bır marka.çok sakin kal beyaz gurultu aç bebegı cok degısık ortamlara sokma duzelır ınsallah bırkac gune,bırde sıcak tut karnını ve ayagını.ben o kadar cekıyorumkı bu gazdan gaz profosoru oldum artık😄

Gaz canım bu savasır gıbı emme,prebıyotık takvıyesı tavsıye ederım,doktorunun onerecegı bır marka.çok sakin kal beyaz gurultu aç bebegı cok degısık ortamlara sokma duzelır ınsallah bırkac gune,bırde sıcak tut karnını ve ayagını.ben o kadar cekıyorumkı bu gazdan gaz profosoru oldum artık😄
Canim venim doktorum bana da probiyotik verdi bakalim benim de kullanmam ise yarayacak mi?

1 ayda 700 gram alması normal aslında ama kac kilo doğdu doğum kilosuna ne kadar zamanda ulaştı bu önemli. Birde 2 aylık olmadıysa 3 saatte 1 beslenmesi lazım. Uyanmadığını doktora söylediniz mi? Bazen benimkide gece 5 saat oluyor uyanmıyor. Uyandırmaya çalışıyorum. 1 inde randevumuz var sorcam doktoruna. Hastanede yatarkende 3 saatte 1 gelip bebeği doyuruyorlardı. Ama içini rahat tut belkide uykucu şirindir. Uykusunda doyurmaya çalış. Ne kadar içerse kârdır
Benimki de tam tersi saat basi uyaniyor ve yemek istiyor

Canim venim doktorum bana da probiyotik verdi bakalim benim de kullanmam ise yarayacak mi?
Yarıyor sen duzenlı kullan kuzum.zaten az daha sabredelım 3 aydan sonra azalıyor ve duzelıyormus.sen mınnosu elınden geldıgınce öp kokla🥰kolık bebekler bıraz daha hassas oluyorlar dıs uyaranlara,şifa olsun ıns.

Evet canim doymuyor o yuzden mecbur mama veriyorum gazi varsa uykusu varsa oyle yapiyor hep
Adacım dun bestlak damla aldım kendıme,işe yaradı bır gunde benımde sütüm yetmıyordu.bır dene ıstersen.mama ıkı kez verdım dun aksam saat 7 den berı.hatta sabahkını kustu,tokmus yani

Cnm dr senin bebege kolik dedimi? Benim bebek kolikle birebir uyumlu ama dr hic bahsetmedi kolik diye. Gerçi benim gittigim doktorda bir tuhaftı 😏

Cnm dr senin bebege kolik dedimi? Benim bebek kolikle birebir uyumlu ama dr hic bahsetmedi kolik diye. Gerçi benim gittigim doktorda bir tuhaftı 😏
İnfantil kolik dedi kuzum evet,gazlı bebek demek zaten,ıkınma yuz kızarması sureklı gaz aksam uzerı aglama krizi sancı,sıkayetlerı bunlar,ama Allaha şükür aglama krızlerı azalıyor eskıye oranla,hergun yok en azından,laktaz enzımı ve prrbıyotık kullanıyorum sadece,metsil de vermıstı ama onu kullanmıyırum cocuk gazını yapamadıgı ıcın o daha kötü yapmıstı bi kere denemiştim.hatta doktor dedıkı benım bebegımde boyleydı 3 ay sonra duzelecek korkmayın stres yapmayın bu bır hastalık degıl dedı.hatta sana şöyle söyleyim ben sıgrayı bırakalı 5 sene olmustu,bu aglama krızlerı benı o kadar strese soktukı gunde ıkı uc tane sıgara ıcmeye basladım stresten.zor bır surectı gercekten bebek agladı ben agladım,bakamıyoruz dıye.ama duzelecek yani Allahın ıznıyle,yeterkı onlar ıyı olsun gerı kalan hersey çözülür..

İnfantil kolik dedi kuzum evet,gazlı bebek demek zaten,ıkınma yuz kızarması sureklı gaz aksam uzerı aglama krizi sancı,sıkayetlerı bunlar,ama Allaha şükür aglama krızlerı azalıyor eskıye oranla,hergun yok en azından,laktaz enzımı ve prrbıyotık kullanıyorum sadece,metsil de vermıstı ama onu kullanmıyırum cocuk gazını yapamadıgı ıcın o daha kötü yapmıstı bi kere denemiştim.hatta doktor dedıkı benım bebegımde boyleydı 3 ay sonra duzelecek korkmayın stres yapmayın bu bır hastalık degıl dedı.hatta sana şöyle söyleyim ben sıgrayı bırakalı 5 sene olmustu,bu aglama krızlerı benı o kadar strese soktukı gunde ıkı uc tane sıgara ıcmeye basladım stresten.zor bır surectı gercekten bebek agladı ben agladım,bakamıyoruz dıye.ama duzelecek yani Allahın ıznıyle,yeterkı onlar ıyı olsun gerı kalan hersey çözülür..
Ayni sikayetler mevcut benimkindede. Doktor cok emzirmekten kaynakli dedi. Neyse 3 aya şurda ne kaldi insallah gececek🤲🤲

Ayni sikayetler mevcut benimkindede. Doktor cok emzirmekten kaynakli dedi. Neyse 3 aya şurda ne kaldi insallah gececek🤲🤲
Kuzum banada doktor bol bol emzır dedı,en iyi ilaç anne sütü dedi.enteresan bu doktorlar ya,bebek emmek ısteyınce bız napalım.benımkıde sık emıyor,karınları agrıdıgı ıcın sık emıyorlar bence meme kokusu agrı kesıcı etkı yapıyor.kıyamam ben onlara

Yarıyor sen duzenlı kullan kuzum.zaten az daha sabredelım 3 aydan sonra azalıyor ve duzelıyormus.sen mınnosu elınden geldıgınce öp kokla🥰kolık bebekler bıraz daha hassas oluyorlar dıs uyaranlara,şifa olsun ıns.
Cok sagol canim yaa insallah gececek biraz daha sabredecegiz 😔

Adacım dun bestlak damla aldım kendıme,işe yaradı bır gunde benımde sütüm yetmıyordu.bır dene ıstersen.mama ıkı kez verdım dun aksam saat 7 den berı.hatta sabahkını kustu,tokmus yani
Tamam canim bende almistim ama bi kac defa kullanmistim tekrar deneyeyim sagim yapmadigim icin belki sutum azaldi

İsilil gibi sivilceleri ben atmıştım canım alerji olabilir dedi süt alerjisi mi dedim onun için bir çok belirti gerekiyor dedi tek başına anlam ifade etmiyor yediğin baharatlı şeylerden de kaynaklanabilir dedi
Süt alerjisi belirtileri kakada yoğun mukus , kan , popoda kızarıklık, ciltle döküntü,huzursuzluk gibi şeyler ama dene yinede süt ürünlerini kesip bir gözlemle bakalım bebe daha huzurlu olacak mı sütten atılması da 3 gün en az 3 gün yememen lazım etkisini görebilmen için inşallah sür alerjisi değildir ilk kızımda çektim zor bir şey bunda olmaz inşallah diye sürekli dua ediyorum 🙏🏻🌸
Diğer belirtiler yok belki paketli gıdadan da olabilir çikolata yemiştim bayadır 🤦🏻‍♀️diyete başladım bakalım düzelme olacak mı. Geçti mi seninki peki

Back
X