2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    159
Ne alaka canım ya? Ben de öğretmenim. Emzirme parası yattı bana, saçmalık zaten diğer türlüsü
Canım sen 4A lı mı oluyorsun. Bana şöyle bir mesaj geldi memurumuzdan;

hocam siz 4/C Li olduğunuz için bu yardımdan faydalanamıyorsunuz
Bu yardımı sigortalı işçi veya sözleşmeli memurlar yararlanabilir
Siz doğum yardımı alabilirsiniz

Diğer belirtiler yok belki paketli gıdadan da olabilir çikolata yemiştim bayadır 🤦🏻‍♀️diyete başladım bakalım düzelme olacak mı. Geçti mi seninki peki
Evet canım geçti baharatlı ya da dediğin gibi paketli gıda çikolata vs olunca arada çıkıyorlar bende boğazıma hakim olamıyorum 🤦🏻‍♀️

Son düzenleme:
Ay bizimkiler mi iş bilmiyor ben anlamadım bu işi ya ☹️ Bana şöyle bir mesaj geldi memurumuzdan;

Evet canım geçti baharatlı ya da dediğin gibi paketli gıda çikolata vs olunca arada çıkıyorlar bende boğazıma hakim olamıyorum 🤦🏻‍♀️
Ben de öyle emzirme sonrası hep canım tatlı istiyor dayanamıyorum 🤦🏻‍♀️ hurma incir onlarla idare edicez artık 😇hamilelikte şekerden çektik şimdi de alerjiden bitmeyen dert diyet 🫢

İnfantil kolik dedi kuzum evet,gazlı bebek demek zaten,ıkınma yuz kızarması sureklı gaz aksam uzerı aglama krizi sancı,sıkayetlerı bunlar,ama Allaha şükür aglama krızlerı azalıyor eskıye oranla,hergun yok en azından,laktaz enzımı ve prrbıyotık kullanıyorum sadece,metsil de vermıstı ama onu kullanmıyırum cocuk gazını yapamadıgı ıcın o daha kötü yapmıstı bi kere denemiştim.hatta doktor dedıkı benım bebegımde boyleydı 3 ay sonra duzelecek korkmayın stres yapmayın bu bır hastalık degıl dedı.hatta sana şöyle söyleyim ben sıgrayı bırakalı 5 sene olmustu,bu aglama krızlerı benı o kadar strese soktukı gunde ıkı uc tane sıgara ıcmeye basladım stresten.zor bır surectı gercekten bebek agladı ben agladım,bakamıyoruz dıye.ama duzelecek yani Allahın ıznıyle,yeterkı onlar ıyı olsun gerı kalan hersey çözülür..
Canım kolik bebek bakmak ikiz bebeğe bakmak gibi bir şey Allah güç kuvvet versin strese girip üzme kendini benim de ikinci olunca anladım bunda da var ama asla kolik gibi değil sabahlara kadar beyaz gürültü arabalarda gezmeler acile gidip lağman yaptırmalar çay kaşığı ile calpol veriyorduk ağrı kesici özelliğinden dolayı biraz rahat ediyordu kuzum sonra yine başlıyordu ama dediğin gibi geçiçi bir süreç çoğu geçti azı kaldı inşallah daha rahat edeceksiniz 🙏🏻🌸

Ben de öyle emzirme sonrası hep canım tatlı istiyor dayanamıyorum 🤦🏻‍♀️ hurma incir onlarla idare edicez artık 😇hamilelikte şekerden çektik şimdi de alerjiden bitmeyen dert diyet 🫢
Ben baya zayıflamıştım doğumdan sonra şimdi yine başladık orantısız bir de göbeğe gidiyor benim yine şişiyor göbek 🤦🏻‍♀️😁

Son düzenleme:
Kızlar herkese selammm 🥰🥰 yazdıklarınızı okuyorum ama yazamıyorum vallahi, biz bir hafta yattık hastanede her gün iki defa antibiyotik şurup ve günde üç defa ilaçlı hava aldı yavrucağızım.. çok zormuş gerçekten, karaciğer enzimleri bile yükselmiş enfeksiyon yüzünden akut bronşit dedi Dr ama çok şükür toparladık. İki defa kan alındı, o ağladı ben ağladım 🥹🥹🥹 bir haftanın sonunda artık dün çıktık hastaneden.. Allah bir daha yaşatmasın hiçbir yavruya 🙏
Kizlar icinizde bu tarz anakucagi kullanan varmi ?
Bunu bir arkadaşım getirdi çok kullanışlı, ben kendi aldığım anakucağını kullanmadım hiç hatta koydum kutusuna kaldırdım.. bebiş içine gömülüp ayakları yukarı kaldırınca gerçekten anne kucağında gibi hissediyor ve uykuya geçişi daha kolay oluyor 🥰🥰
Doktor bize dediki cok emzirmekten ayarini bozmuşsunuz cocugun 😀😀 gündüzleri 2 defa kesintisiz 4 saat uyumasi lazim. Oooo hocam dedim ben 1 saat uyutana kdr canim cikiyor ne 4 saati 😁
Gece bile o kadar kesintisiz uyumuyor gündüz nasıl uyusun
Kızlar dun gece bebek dogru durust hıc uyumadıgı ıcın aşırı mız mız bugun kucagımdan ındıgı anda aglıyor:( ayrıca sütüm azalmıs baya bugun,uykusuzluktan sanırım,azıcık süt var bugun mamayla gunu gecırcez,yarın olmazsa gıdıp bestlak damla almayı planlıyorum.sütüm kesılmez umuyorumkı🥲

Benimkide bugun cok agliyor. Ilk defa bukdr cok agladigi bir gun oldu. Napcagimizi bilemedik arabayla tur attirdik dus aldirdik biraz rahatladi ama yine huysuz. Kakasinida yapmisti sabah ama gaz sıkıntısımı var bilmiorum:( o agladikca icim gidiyor😏

Yikarsam haber ederim eidbshshwjdbjd

İş tabureye kalirsa zaten yere de otururum ben yani o problem değil de ben daha çok suyun sıcaklığı veya pratik yikayabilir miyim diye acabalardayim 😂😂

E bebekte malt içecekler var 6 al 6 öde var onlardan al canım bide ben ekstra bunu kullanıyorum benim oğlan emmiyor dışardan bı kaç takviye almak zorundayım

Quinnn Quinnn canım bebişin emmeye devam ediyor di mi ?Neler yaptın ?Benimki de sanki reddediyor gibi🥹
Canım ben silikon meme ucu kullanıyordum, memeye alıştı diye bırakmıştım silikonu meğer meme ucu yumuşadığı için 5 dk sonra süt gelmediği için sinirlenip memeyi bırakıyormuş.. tekrar silikona dönünce memede uyumaya bile başladı, biberonu kestim, emziğin köşesinden sonda hortumu sokup mama ya da sütü almasını sağlıyorum çaktırmadan.. biberon kesinlikle vermek istemiyorum, sırf bu yüzden bardakla bile verdim.. sende de aynı durum varsa silikon ucu dene derim
Bu arada kızlar öğretmenler süt yardımı alamıyormuş sadece doğum yardımı için başvurabiliyormuş
Ben sözleşmeliyim, daha kadroya geçmedim demek ki ondan yattı hemen
Ben aldım 55 gündür bir kere takmadım varlığıyla mutlu oluyorum 🤣🤣😁 Olmasa strese girerdim 🤣
Ben aldım 😂😂😂 ama takınca karnımı ağrıtıyor diye çıkardım 😂😂😂 o kadar kilo vermişim halen ağrıtıyor karnımı

Benim bebek ruzgar esse uyaniyor. Kolikler bole hassasmi oluyormus
Evet aynen oyle canım,kapı gıcırtısına bıle uyanıyor.tuvaletın kapısını kapamıyoruz artık gecelerı🥹dıs uyaranlara sınır sıstemlerı daha acıkmıs.gunduzlerı beyaz gurultu ac bı cok sesı duymuyolar o zaman

Canım kolik bebek bakmak ikiz bebeğe bakmak gibi bir şey Allah güç kuvvet versin strese girip üzme kendini benim de ikinci olunca anladım bunda da var ama asla kolik gibi değil sabahlara kadar beyaz gürültü arabalarda gezmeler acile gidip lağman yaptırmalar çay kaşığı ile calpol veriyorduk ağrı kesici özelliğinden dolayı biraz rahat ediyordu kuzum sonra yine başlıyordu ama dediğin gibi geçiçi bir süreç çoğu geçti azı kaldı inşallah daha rahat edeceksiniz 🙏🏻🌸
Canım ipektoşum inşallah inşallah burda mınnoslarımızın anne dedıgı emekledıgı gunlerıde konusucaz az kaldı🥰🥰🥰

Gaz canım bu savasır gıbı emme,prebıyotık takvıyesı tavsıye ederım,doktorunun onerecegı bır marka.çok sakin kal beyaz gurultu aç bebegı cok degısık ortamlara sokma duzelır ınsallah bırkac gune,bırde sıcak tut karnını ve ayagını.ben o kadar cekıyorumkı bu gazdan gaz profosoru oldum artık😄

Canım sen 4A lı mı oluyorsun. Bana şöyle bir mesaj geldi memurumuzdan;

Aaa bu ayrımı bilmiyordum canım evet ben 4a yım sözleşmeli öğretmenim

Ayy evet bize sağlık ocağından gelmeden önce ağrı kesici ateş düşürücü verin ve aşıdan sonra 3 gün yıkayamazsınız, duş aldırmış olun dediler.. dün hastaneden çıkarken dr’a sordum böyle dediler bize ne yapalım dedim, ateş düşürücü olayı şehir efsanesi tıp literatüründe böyle bir şey yok dedi 😕 bizim şu an karaciğer enzimleri yüksek olduğu için enfeksiyon dolayısıyla, ateş düşürücü daha da yükseltebilir dedi, sonra da tek seferden bir şey olmaz dedi 😂😂😂 muhtemelen veririm gitmeden önce, ateşinin çıkmasını istemiyorum
Kizlar 15 mayista 2. Ay asilarini olacagiz ates vs yapar mi acaba ? 3 tane olacakmis

KıZlar bebeğimi kilo kontrolüne götürdüm. 16 günde 310 gram almış. Kilo alımı iyi değil. Sütüm cok fazla hem emziriyorum hem biberonla veriyorum. Son günlerde çok az içmeye başladı. Kilo aldırmak için neler yapıyorsunuz

Ayy evet bize sağlık ocağından gelmeden önce ağrı kesici ateş düşürücü verin ve aşıdan sonra 3 gün yıkayamazsınız, duş aldırmış olun dediler.. dün hastaneden çıkarken dr’a sordum böyle dediler bize ne yapalım dedim, ateş düşürücü olayı şehir efsanesi tıp literatüründe böyle bir şey yok dedi 😕 bizim şu an karaciğer enzimleri yüksek olduğu için enfeksiyon dolayısıyla, ateş düşürücü daha da yükseltebilir dedi, sonra da tek seferden bir şey olmaz dedi 😂😂😂 muhtemelen veririm gitmeden önce, ateşinin çıkmasını istemiyorum
Bizi daha aramadilar ya gün olarak 60-90 gün arasında mi vurulması lazım yoksa 60 a kadar seklinde mi oluyor ? Yani günü gecmiyodur inşallah benim 🥹

Back
X