2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Canım uyku eğitiminden önce nasıl uyutuyofun o zaman kaç saatte bir kalkıyordu bende seminerden sonra başlıcam inşallah bir ay var önümde basarı lı olursun umarım
Canım
Daha dun basladim cnm egitimden oncede surekli 1 saatte uyanip emip geri uyuyodu benim ilk amacim uyku saatleri degil meme emmemesiydi onuda dun 1 kalkista emzirdim zor olani basardim cunku benim bebe emmeyince kuduruyordu.kucagima alip sakinlestirip geri uyuttum memeyi biraksin eminim uyku saatleri uzayacaktir sabrediyorum insallah amaca ulasirim

Kızlae ilk adım arabalarına baktınız mı? Şimdi yürüteç önermiyo ya pek doktorlar ilerde ondan alıyım diyorum ama bu seferde araba hızlıca gidip yüzüstü düşer gibime geliyo fikri olan var mı?
Canım ilk oğluma playskoolun ilk arabamı almıştık ilk zamanlar öyle hızlı gidemeyip paytak paytak yürüyup ittigi için dediğin gibi kazalar pek olmadı diye hatırlıyorum. Yalnız bunu sürebilmesi için kanepeye falan tutunup ayakta durabilmesi gerekiyor sıralaması lazım biz 7 aylik olduk benimki duramiyor mesela.sonrasında yürümesi kendine güven gelmesine faydası olduğunu düşünüyorum cünkü 1 yaşına gelmeden yürümüştü büyük.

Ulann 2. Kiz olacak diye yaptim.benim gibi hatunun kizi olmaliydi cunku.onu susleyecek pusluyecektim.ne oldu evime 3.bocek girdi.az once buyuk oglanla evde tek kale mac yaptik.ediz de kucagimda aglayan cocuk topu gorunce sevincten ciglik atmalar kahkahalar havada ucustu.benim gunlerim boyle gececek anlasilan..cok mutluyum:işsiz::KK53:
Aynı durumdayız. 3. Kız olur yap diyorlar ama garantisi mi var ya o da erkek olursa:eek:garanti kız olsa yapıcam. Şaka bir yana sağlıklı olsunlar yavrucaklar da gerisi boş. İsyan etmiş gibi olmayayim:emir_bebek:

Valla canim ben de söylemeye korkuyorum ama benim yeğen benden 2 ay önce dogum yapti sutu 4 aylikken kesildi. Kocasi askerdeydi kaynanasiyla durdu ve kadin onu öz evlat gibi seviyor. Utanmasa gelinini koynunda yatiracak. Velhasıl kadın oturttu torunu dizine her sofrada yedirmeye başladı 4 aylikken. Turşu verdi cocuga ya tereyagli mıhlama yedirdi :KK70: simdi bebek 8 küsur aylık dana gibi yiyo maşallah çok da sağlıklı. Biz olsak ayilir bayiliriz korkudan bişey olacak diye
Bence burda da biçok kişi o milenyum analarının kurallarına uymuyordur yazmaya çekiniyordur. Ben çoğuna uymuyorum. Korktuğumdan değil tepkiyle uğraşamam asabım fazlasıyla bozuk kavgaya çok müsaitim :KK43: ama dün birkez daha gördüm. 3-4 veli arkadaş toplandık. çok ilgilenilen duygusal yaklaşılan çocuklar daha duygusal mutsuz oluyorlar. Ama basmakalıp büyüyenler daha gelişi güzel yaşayan çocuklar.
Ek gida konusunda ilk kizimda 3gun kurali uygulamadim tuzsuz baharatsiz corbalar yapmadim bizim yemklerimizi az baharatli az salcali yapiyordum biz ne yersek yiyordu ama onda 8.ay baslamistik ek gidaya cok sukur yemek ayrimi yok butun yemekleri sever hatta en se digi yemek pirasa...
Bu kizimdada bu ay asiri olmadikca dikkat ediyorum ama diger ay bizim yemeklere onuda gecirecegim.gunde 3 kere bizle beraber sofraya oturyor kahvaltiyi guzel yapiyor biz ne yersek onun yemeginide sofraya koyuyorum beraber yiyoruz boylece yemesi daha guzel oluyor.masada beraber yemek gercekten bebekte etkili yemek sagliyor.
Valla ben üç gün kuralı uyguladım cnm. Oğlumda ek gıdaya 4 aylıkken başladım. Doktorumuz oğlumun kilosu üst sınırda olmasına rağmen başlattı.Bende çok tuzlu yemem. Yaptığım şeylerden hep verdim. Merveye de veriyorum. Ama merveyi yerde ayrıca verebiliyorum. Sofrada abiyle uğraşırken olmuyor. Mama sandalyesi de yok. Ayrı bir seromoni olunca anne de bebekte stres oluyor. Masada hep beraber sıradan bir olay olunca herkes ağır ağır daha rahat oluyor. Bence çocuk yiyen birini görünce yemeğe yelteniyorsa ek gıda zamanı başlıyordur.
Et suyu veya tereyağı gibi şeyler koyunca ileriki aylarda severler inşallah bizde de durum ayni

Annem dün yürütec almış ilk başta ayakları degmiyordu yere sonra degdirdi 5 dk durdu sevdi baya
Aşırı olmadığı sürece yürütec yürümeyi cabuklastiriyor bence
Bana tersiymiş gibi geliyor yaaa. Rahatlığına alışıyorlar sanki. Gerçi yakınımda yürüteç kullanan görmedim. Yorum yapmam çok doğru değil.
3. Bocek derken benim kocayi da bocekten saydim.bas bocek o:KK70:
Edizle zirvede birakacam galiba cocuk isini.:silah:
Aynen. Bize bu kadarı kafi. Tüplerimi bağlatmayı bile düşünüyorum o derece psikolojim allak bullak. Ama onun için gene ameliyat gerek sanırım. Ondan da korkuyorum.

Bence burda da biçok kişi o milenyum analarının kurallarına uymuyordur yazmaya çekiniyordur. Ben çoğuna uymuyorum. Korktuğumdan değil tepkiyle uğraşamam asabım fazlasıyla bozuk kavgaya çok müsaitim :KK43: ama dün birkez daha gördüm. 3-4 veli arkadaş toplandık. çok ilgilenilen duygusal yaklaşılan çocuklar daha duygusal mutsuz oluyorlar. Ama basmakalıp büyüyenler daha gelişi güzel yaşayan çocuklar.

Valla ben üç gün kuralı uyguladım cnm. Oğlumda ek gıdaya 4 aylıkken başladım. Doktorumuz oğlumun kilosu üst sınırda olmasına rağmen başlattı.Bende çok tuzlu yemem. Yaptığım şeylerden hep verdim. Merveye de veriyorum. Ama merveyi yerde ayrıca verebiliyorum. Sofrada abiyle uğraşırken olmuyor. Mama sandalyesi de yok. Ayrı bir seromoni olunca anne de bebekte stres oluyor. Masada hep beraber sıradan bir olay olunca herkes ağır ağır daha rahat oluyor. Bence çocuk yiyen birini görünce yemeğe yelteniyorsa ek gıda zamanı başlıyordur.

Bana tersiymiş gibi geliyor yaaa. Rahatlığına alışıyorlar sanki. Gerçi yakınımda yürüteç kullanan görmedim. Yorum yapmam çok doğru değil.

Aynen. Bize bu kadarı kafi. Tüplerimi bağlatmayı bile düşünüyorum o derece psikolojim allak bullak. Ama onun için gene ameliyat gerek sanırım. Ondan da korkuyorum.
Ben de ona katılıyorum canim ya şahit de oldum defalarca. Bir cocugun üzerine ne kadar düşer kusursuz bir bakim yapayim dersen cocuk o kadar hassas oluyor. Cocugunun hapsirmasindan korkan anneler var hastalik hastasi olmuslar devamli hastaneye gidiyorlar ve cocuklar da o psikolojiyle büyüyor malesef ne kötü. Ben o konuda rahatim valla artık hazır sularını kaynatmadan iciriyorum emekledigi için devamli emzigi yerlerde. Emzik günde 10 kere emzik yikamak yerine 1 kere yerleri supurup siliyorum. Dün başını iki kere kapiya vurdu şişti kafasi ama öptüm kokladim sakinlestirdim. Benim bi komsum var onun cocugu kafasini degse hastaneye götürüyor çok üzülüyorum bebek 1.5 yaşında ama psikoloji gidik. Anasi kafayi yedirdi şimdiden çocuğa

Azcık ıspanak haşladım soğan zeytinyağı nane ve şehriye kaynattım canım dene istersen bizimki sevmedi belki sever seninki
Ispanak nitrat icerdigi için 8.ayda diye biliyorum dicem de bi yanim da amannn ver gitsin zaten yemicek diyor :halay:ben de bugun bezelye koydum meşhur üçlüye..ilk defa biraz daha iyi yedi

Ben oğlumu düşünerek dedim yürüteci pek severdi sipa son zaman evde fırtına gibiydi 9 aylıkken yürüdü. tabi belli olmaz bu işler herseyin asirisinin zarar olduğunu düşünüyorum hep kontrollü. Bir dedim kardeşler bile bir olmuyorlar vallahi

Aynı durumdayız. 3. Kız olur yap diyorlar ama garantisi mi var ya o da erkek olursa:eek:garanti kız olsa yapıcam. Şaka bir yana sağlıklı olsunlar yavrucaklar da gerisi boş. İsyan etmiş gibi olmayayim:emir_bebek:

Annemlerin orda bi kadının ilk oğlu oldu kız istiyormuş 2.ler ikiz erkek illa kızım olsun diye 3.ye hamile kaldı .Herkes şok. :KK45:3.gebelik de ikiz erkek.:skandal:Şaka gibiiii kız istedi diye 5 erkek..:rolleyes:

Annemlerin orda bi kadının ilk oğlu oldu kız istiyormuş 2.ler ikiz erkek illa kızım olsun diye 3.ye hamile kaldı .Herkes şok. :KK45:3.gebelik de ikiz erkek.:skandal:Şaka gibiiii kız istedi diye 5 erkek..:rolleyes:
Ay o evde nasıl durulur 5 erkek çocuk Allah yardımcısı olsun:KK48: Benim annemde kız istediği için ben olmuşum iki abimle aramda çok yaş farkı var ama ben o riske giremicem ya dediğin gibi olursa:rolleyes:

Valla canim ben de söylemeye korkuyorum ama benim yeğen benden 2 ay önce dogum yapti sutu 4 aylikken kesildi. Kocasi askerdeydi kaynanasiyla durdu ve kadin onu öz evlat gibi seviyor. Utanmasa gelinini koynunda yatiracak. Velhasıl kadın oturttu torunu dizine her sofrada yedirmeye başladı 4 aylikken. Turşu verdi cocuga ya tereyagli mıhlama yedirdi :KK70: simdi bebek 8 küsur aylık dana gibi yiyo maşallah çok da sağlıklı. Biz olsak ayilir bayiliriz korkudan bişey olacak diye
valla oyle valla bizim eltide 4 aylikken kek yediyordu cocuk simdi herseyi yiyiyor
Daha dun basladim cnm egitimden oncede surekli 1 saatte uyanip emip geri uyuyodu benim ilk amacim uyku saatleri degil meme emmemesiydi onuda dun 1 kalkista emzirdim zor olani basardim cunku benim bebe emmeyince kuduruyordu.kucagima alip sakinlestirip geri uyuttum memeyi biraksin eminim uyku saatleri uzayacaktir sabrediyorum insallah amaca ulasirim
cnm valla cok sevindim maşallah bize onculuk et biz de yapalim valla. cok onemli birsey bu ama gercekten senin yaptigin gibi cok sabirli olmak gerekiyormus.nasil yaptin biraz daha ayrintili anlatir misin mesela herseferinde kucaga alıp mi sakinleştirdin yoksa yatakta mi sakinleştirdin, aglayinca cok agladi mi?

valla oyle valla bizim eltide 4 aylikken kek yediyordu cocuk simdi herseyi yiyiyor

cnm valla cok sevindim maşallah bize onculuk et biz de yapalim valla. cok onemli birsey bu ama gercekten senin yaptigin gibi cok sabirli olmak gerekiyormus.nasil yaptin biraz daha ayrintili anlatir misin mesela yatakta mi sakinleştirdin aglayinca cok agladi mi?
Amacim yataktan kaldirmadan sakinlestirmekti ama ne mumkun kucagima almayinca kudurdu daha beter agladi o yuzden kucagima aldim karanlikta yumusak seslerle sakinlestirdim yatagina koydum tekrar agladi tekrar aldim bu boyle belki 10 kere devam etti ama sonunda pes etti uykuya gecti.
En sonki aglamalarinda kucagima almadan sade e yumusak ses tonuyla konistum sakinlesip uyudu ama gercekten cok sabir istiyor allah sabrimizi artirsin ama uykuegitiminde pes etmemek cok onemli cunku bebegin guveni bitiyormus daha berer oluyormus o yuzden 10 gun devam edicem olmazsa yapacak birsey yok.
Ben kucagima aldim ama kucaga almak en son yontem once yatakta sakinlestirmek gerekiyor ama benimki kuduruk yapamadim bunada sukur

Al benden de o kadar.bugun yine bi krizin esigine girdim ciktim.
Ameliyat lazim.dogum zamaninda talep edilmesi lazimdi.ama ben edizden once 3u dusundugum icinn..gerek duymamistimm.

X