• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Meraba hanimlar ben de 8 subatta dogum yaptim. Ilk bebegim Kizim neredeyse 6 aylik olacak ama benim kizimda sanirim bir sorun var ve sizlere sormak istiyorum. Benegim ilk 4 ay hep aglardi gaz sancisi falan dedik. 4 ay sonra o surekli aglama bitti iki hafta kadar cok guzeldik. Mutlu bor bebekti cocuvum. Sonra farkettim yerde yatarken goz temasi iyiydiama kucama alinca bana hic bakmiyordu. Simdide ismine cogu kez bakmiyor. Goz temasi oyun oynarsak var onun disinda yok. Biz gulersek bize guler. Genelde kaciriyor gozunu sanki etrafta surekli biseyler inceliyo. Disarda onu sevenlere hic bakmaz.Ama ole disari fala cikinca hayatta bebek arabasinda durmaz. Kucakta gezer. Hatta bazen kucakta cozum olmiyor. Cok agliyor. Hic disari cikamiyoruz. 5 aylikken doktora goturduk otizmden suphe etti iseniz henuz belli olmaz var diyemeyiz dedi. 18 aylikken tani koniyor dendi. Yurutece koydummu gezmeyi sever ama cabuk sikilir. Yakinimda ailemden kimse yok esimde bende perisaniz. Henuz hecelemesi yok. Arada bir agu der cok nadir. Ciglik atardi neseli neseli o da yok artik. Iii iiii iiii diye sesleri genelde. Cee ee oyniyor . Cok karisik yazdim k. Bakmayin cevap verirseniz tesekkur ederim. Bu aylarda sizin be eisleriniz nasil. Allah tum yavrulara saglik versin.

Meraba hanimlar ben de 8 subatta dogum yaptim. Ilk bebegim Kizim neredeyse 6 aylik olacak ama benim kizimda sanirim bir sorun var ve sizlere sormak istiyorum. Benegim ilk 4 ay hep aglardi gaz sancisi falan dedik. 4 ay sonra o surekli aglama bitti iki hafta kadar cok guzeldik. Mutlu bor bebekti cocuvum. Sonra farkettim yerde yatarken goz temasi iyiydiama kucama alinca bana hic bakmiyordu. Simdide ismine cogu kez bakmiyor. Goz temasi oyun oynarsak var onun disinda yok. Biz gulersek bize guler. Genelde kaciriyor gozunu sanki etrafta surekli biseyler inceliyo. Disarda onu sevenlere hic bakmaz.Ama ole disari fala cikinca hayatta bebek arabasinda durmaz. Kucakta gezer. Hatta bazen kucakta cozum olmiyor. Cok agliyor. Hic disari cikamiyoruz. 5 aylikken doktora goturduk otizmden suphe etti iseniz henuz belli olmaz var diyemeyiz dedi. 18 aylikken tani koniyor dendi. Yurutece koydummu gezmeyi sever ama cabuk sikilir. Yakinimda ailemden kimse yok esimde bende perisaniz. Henuz hecelemesi yok. Arada bir agu der cok nadir. Ciglik atardi neseli neseli o da yok artik. Iii iiii iiii diye sesleri genelde. Cee ee oyniyor . Cok karisik yazdim k. Bakmayin cevap verirseniz tesekkur ederim. Bu aylarda sizin be eisleriniz nasil. Allah tum yavrulara saglik versin.
Bunlari yapmasi icin cok erken ki zaten. Heceleme filan baya vakti var. Benim kizimda ismine tepki vermez. Seslenince amca keyfi isterse yada cok yuksek sesle seslenirsem bakar. Elinde birseyle oyalaniyorsa davul calsan duymaz. Cok erken telaselere girmissiniz bence :)

Benim bebeğimde 5 şubat doğumlu hemen hemen aynılar,gaz sancısını 4 ay bizde çektik,kakasını bile yapamıyordu sancı ile kıvranıyordu yaparken,yürüteçte 5 dk dan fazla zaten sıkılıyorlar,heceleme derken? daha bebek sesini yeni çıkarıyor au auu ne hecelemesi,bazı çocuklar dışarıyı sevmeyebiliyor sevse dahi ihtiyaçları gecikirse ortalığı yıkabiliyorlar( acıktı,çiş yaptı,uykusu geldi vs.) göz temasıda her bebek aynı zamanda temas eder diye birşeyde yok.motor gelişimiyle alakalı o ,ayrıca artık etrafı keşfetmeye başladılar gözlerini kaçırması gayet normal bence,çünkü merak ettiği çok şey var etrafında. bence cocuğumda bir sorun var diye düşünmeyin derim.Daha 6 aylık bebek:olamaz:

Bunlari yapmasi icin cok erken ki zaten. Heceleme filan baya vakti var. Benim kizimda ismine tepki vermez. Seslenince amca keyfi isterse yada cok yuksek sesle seslenirsem bakar. Elinde birseyle oyalaniyorsa davul calsan duymaz. Cok erken telaselere girmissiniz bence :)
Yaaa inanain suan icim rahatladi. Cunki cevremdekiler 4 ayllikken bebekleribaba mama falan diyomus da. Bende cok uzuluyodum

Benim bebeğimde 5 şubat doğumlu hemen hemen aynılar,gaz sancısını 4 ay bizde çektik,kakasını bile yapamıyordu sancı ile kıvranıyordu yaparken,yürüteçte 5 dk dan fazla zaten sıkılıyorlar,heceleme derken? daha bebek sesini yeni çıkarıyor au auu ne hecelemesi,bazı çocuklar dışarıyı sevmeyebiliyor sevse dahi ihtiyaçları gecikirse ortalığı yıkabiliyorlar( acıktı,çiş yaptı,uykusu geldi vs.) göz temasıda her bebek aynı zamanda temas eder diye birşeyde yok.motor gelişimiyle alakalı o ,ayrıca artık etrafı keşfetmeye başladılar gözlerini kaçırması gayet normal bence,çünkü merak ettiği çok şey var etrafında. bence cocuğumda bir sorun var diye düşünmeyin derim.Daha 6 aylık bebek:olamaz:
Cok cok tesrkkur ederim cevaplar icon gercekten icime su srrpildi.

Yaaa inanain suan icim rahatladi. Cunki cevremdekiler 4 ayllikken bebekleribaba mama falan diyomus da. Bende cok uzuluyodum
Yaa forum kurallarina aykiri olmasa hass. Diycemde aykiri. Hangi 4 aylik bebek mama baba der allah askina. Tamam ba ba ba da da filan der ama tamamen anlamsiz kelimeler bunlar. Spontane.yani babayi gorup baba mamayi gorup mama demez.

Haa birde dışarıyı sevmiyorsa yabanciliyor demektir. Bu da olumlu bir gelisim gostergesi. Bitmedi su elalemin bidi bidilari yahu.

Yok artık hangi bebek 4aylikken baba diyormus.cocugum dahi sendromuna yakalanmislar onu size diyenler bence..bizimkiz 40gunlukken falan agu diyordu şimdi demiyor mesela sadece çığlık atıyor.iii iiiiii sesleri zaten bizde sürekli mevcut iletişim kurma sekli o.aciksa da uyku da gelse canı da sıkılsa iiiiii iiıii...yurutecte sıkılması da normal oyun halisinda 10dk bile durmuyor kızım. Evham yapmayın bence içinizi rahatlatır. Bebeğinizin öyle olduğundan korkarak yorumlarsiniz sonra herseyi normal şeyleri bile farklı gorursunuz

H Hafsazeynep sen bi de benim bebegi gor.5aylik olduk hala aglamari bitmedi.bebek arabasinda durmaz.bi yerde 2dak sonra cani sikilir aglar.disarda cani isterse durur.disarda tam keyfi yerinde bi yerde oturalim dedik.oturmamizla kalkmamiz bir oldu.hecelememesi de cok normal tabi ki..konusanlarin agzinin ortasina saplagi at.

Bence hangi insanlar size 4 aylıkken çoçuğum mama baba diyor demişse asıl kendilerinde ciddi bir sıkıntı belirtisidir bu.Sizin belirtileriniz hepimizin çocuklarında olan şeyler.Şu lanet olası insanların gereksiz yorum yapmalarına izin vermeyin.

Canım şuan baba mama falan diyemez ki zaten... anlamsız ses çıkarırsa çıkarır. Dikkatleri çevreye yöneldi. Çevreyi inceliyorlar şuan. Normalde kesin konuşmam. Bak bu sefer kesin konuşuyorum. Bebeğin gayet normal tepkiler veriyor. Otizm falan da yok.

Ya kızlar ben allak bullak oldum. Şimdi tadımlara başladım. Ama arada farklı tat da denedim. Mesela 2 gün kabak verdim 3.gün havuç. Arada elma ezip veriyodum. Arada salatalık verdim. Bizim kızın vücudunda minik minik kırmızıklar oldu. Geçti. Sonra tekrar oldu. Kayboldu. Bugün gene var....Kabaktan mı havuçtan mı elmadan mı? Yoksa sıcaktan mı? Bi de doktor zinco diye şurup vermişti. Ondan mı? Ben çözemedim bu işi... kurallara uygun gitmedim herhalde... :(

onlara bakarsan senin sütün az çocuğunu 2.5 yaşına kadar emzirmiş ama bıraktırırken hala sütleri akıyormuş muş muşta muş muşşşş.... boş laflar,internetimiz var açın bakın 6 aylık bebek gelişimine hepsi yazar,bilinçli insanlarız yapmayın lütfen.

Ya kızlar ben allak bullak oldum. Şimdi tadımlara başladım. Ama arada farklı tat da denedim. Mesela 2 gün kabak verdim 3.gün havuç. Arada elma ezip veriyodum. Arada salatalık verdim. Bizim kızın vücudunda minik minik kırmızıklar oldu. Geçti. Sonra tekrar oldu. Kayboldu. Bugün gene var....Kabaktan mı havuçtan mı elmadan mı? Yoksa sıcaktan mı? Bi de doktor zinco diye şurup vermişti. Ondan mı? Ben çözemedim bu işi... kurallara uygun gitmedim herhalde... :KK43:
canım 3 gün kuralına göre vermen gerkiyormuş,bende yapmadım hiç hergün farklı birşey verdim mesela birşey olmadı bizde ama 3 gün yedir aynı sebzeyi anlarsın

cnm bende organik diye hipp aldim. dedigin gibi sekezsiz ya dun ilk kez verdim oglusum hic sevmedi. hero babyi görünce agzini aciyordu bunda acmamaya basladi. onlarda biliyor valla hangisi guzel. cnm havuc zaten veriliyor. pekmezde 6 aydan sonra verilebiliyor diye biliyorum zannetmiyorum birsey olacağını. (not bal yasakmis 1 yasina kadar ) veren herseyi veriyor birsey olmuyor valla doktorlarda biraz abartıyorlar sanirim.bizde korkuyoruz hemen :))
Balı biliyorum canıö bi tanıdığıö vermiş bebeği hastalanmıştı sonra. Hero baby de çok şekerli gelmişti ama hipp te çok tatsız neyse bakalım bugün de kabak eziyim içine. Aynen canım herkes bana çok irdeliyosun biz sehriye corbası veriyoduk 5 aylıkken diyo ama korkuyorum ben biraz.

Selam kızlar nasılsınız?genelde ek gıda soruları ve sorunları var okuduğum kadarıyla biz de başladık yavaştan tattirmaya. Ama şu an daha önemli bı derdim var büyük kızım geçen hafta el ayak hastaligi oldu doktora götürdüğümuzde ötekine çoktan geçmiştir artık ayırmanın mantığı yok dedi ve beklemeye başladım ne zaman çıkacak diye beş gün sonra şimdi Gökçe'de de başladı hafif ateş ve ayağında su an minicik bı kızarıklık..salgın varmış bu aralar denizde havuzda parklarda kalabalık düğün festival ortamlarında dikkatli olun çok bulaşıcı olduğu için bu ortamlara girmek bile yeterli haber edeyim dedim. Umarım bizim kız da ağır atlatmaz

Selam kızlar nasılsınız?genelde ek gıda soruları ve sorunları var okuduğum kadarıyla biz de başladık yavaştan tattirmaya. Ama şu an daha önemli bı derdim var büyük kızım geçen hafta el ayak hastaligi oldu doktora götürdüğümuzde ötekine çoktan geçmiştir artık ayırmanın mantığı yok dedi ve beklemeye başladım ne zaman çıkacak diye beş gün sonra şimdi Gökçe'de de başladı hafif ateş ve ayağında su an minicik bı kızarıklık..salgın varmış bu aralar denizde havuzda parklarda kalabalık düğün festival ortamlarında dikkatli olun çok bulaşıcı olduğu için bu ortamlara girmek bile yeterli haber edeyim dedim. Umarım bizim kız da ağır atlatmaz
Geçmiş olsun canım bi iki çocuk Allah yardımcın olsun

Yaa forum kurallarina aykiri olmasa hass. Diycemde aykiri. Hangi 4 aylik bebek mama baba der allah askina. Tamam ba ba ba da da filan der ama tamamen anlamsiz kelimeler bunlar. Spontane.yani babayi gorup baba mamayi gorup mama demez.

Haa birde dışarıyı sevmiyorsa yabanciliyor demektir. Bu da olumlu bir gelisim gostergesi. Bitmedi su elalemin bidi bidilari yahu.
Ama iste benim.bebegim anlamsiz da olsa henuz hic o heceleri demedi

Canim foto varsa atsana.evet salgin var.tatildeyiz hatta.esim havuza soktu benden habersiz.simdi benim oglanin bir iki yerinde kirmizilik var ama.o mudur bilemedim.su cicegi gibi oluyomus galiba degil mi.ici hafif sulu gibi.gecmis olsun canim.kolay atlatirsiniz insallah

Ama iste benim.bebegim anlamsiz da olsa henuz hic o heceleri demedi
Benimde demedi canım korkma bu kadar , agu aa ii demesi sesleri çıkartmayı öğrenmesiyle alakalı benim erkek kardeşim hiç bir sebep yokken 1yaş sonrası yaptı tüm bunları 3yaşında cümle kurabiliyorddu . Her bebeğin gelişim süreci kendine özel. Kümseyle kıyaslanmasına eleştirilmesine izin verme. Şüpheye düştüğünde doktoruna danış içini rahatlatmak adına yapabileceğin adımları yap ama bu insanların bizimki şöyleydi şununki böyleydileri bitmez. En tatlı zamanlarını böyle endişelerle bozmalarına izin verme :anneadayı:

Back