• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Insallah oyle olur. Aksi gibi islerin en yogun oldugu zamanda basliyacagim ise yani telefonla bile konusacak vakit olmuyor. Oglumu nasil birakacagim daha bakici bulamadim bulmakta istemiyor gibiyim. Kafam allakbullak yani.
Belki evden uzaklasmak iyi gelir banada ama uykusuzluktan tirsiyorum
İnşallah halledersin. O uykusuzluktan bulanık görmeye başladım boynumu tutamaz olmuştum. Ama bizim çok uzun sürdü 2,5 ay gece uyutmadı merve. Bende kalkınca zor dalan biriyim. Sabah uyandığımda allahım nolur çabuk akşam olsun diyordum. Şükürler olsun çok daha iyiyiz.

Ben bu 3gun kuralini cok uygulayamiyorum cogu seyi verdim gibi bir iki ama aklimdaki soru su mesela pekmez vericez yada labne peyniri ya da yumurta sarisi onlarida mi 3 gun kuralina uygun verecez.

Kizlar oglum bugun tiksinc bisey yapti. Altini actim bezini cikarttim dedim iki dk havalansin totosu bezi atip geldim ki bizimki haliya donmus kakasini yapmis tekrar bir tur daha donmus o kaka heryerine bulasmis. Gordum sok oldum o kadar kisa surede b..ka batmis yavrum. Gulsemmi aglasammi bilemedim. Aldim sipayi banyoya attim hemen yikadim cikardim haliyi bir su sildim yikamaciya verdim. Artik toto havalandirmiycam :emir_bebek:
:KK70::KK70::KK70:Bu oğlanlar alem yaa benimki de totoyu açık görmesin hemen çişini fırlatır etrafa bez bağlamak bizim için tam bi savaş zaten hiç sevmiyo bağlamayı ama açık bırakmıyorum valla napicagi belli olmuyo

Ohh be üşenmedim bi haftalık msjlari okudum :KK9:tabi oğluşum hayret bi gece erkenciydi..bi haftadır çok mızmız olduk yaa uyutmak için saatlerce gezdiriyoruz dışarıda.. genelde ek gıdalar konuşulmuş bende şunları merak ediyorum.. kizlar aramızda diş çıkaranlar var mı yürüteç flan kullaniyomusunjz bide benimki oturmuyo bile ama eşim oturtmaya çalışıyo çocuk zavallimm iki büklüm duruyo öyle sürekli bide eşim doktor olucak güya ama onunla tartışmaya gelmiyo hiç...son soru :KK64:ben halen adet olmuyorum ya ama bi haftadır ara ara kahverengi kırmızısını akıntı var acaba adet mi olucam yoksa baska bisey mi var hiç sevmiyorum da adet olmayı böyle iyiydiii
Destekli oturtuyordur inşallah cnm

Ben bu 3gun kuralini cok uygulayamiyorum cogu seyi verdim gibi bir iki ama aklimdaki soru su mesela pekmez vericez yada labne peyniri ya da yumurta sarisi onlarida mi 3 gun kuralina uygun verecez.
Cnm verdiklerini aklında tut en azından. Yoksa işin içinden çıkmak zor. Zaten başta alerji potansiyeli düşük gıdalardan verirsin. Ben bu yüzden çok erken başladım tadımlara.

Aaa evet... Emilim olayı var.. Ben şeker yerine alternatif olarak pekmez düşündüm sadece sağlık açısından. Ben de karıştırmadım hiç ikisini
Sanırım emilimleri farklıymış ve etkilemiyormus diye okudum kızlar yani karıştırılabilirmiş ben hiç yapmadım zaten daha bir şey yemiyorda bir araştırın yine de

Sanırım emilimleri farklıymış ve etkilemiyormus diye okudum kızlar yani karıştırılabilirmiş ben hiç yapmadım zaten daha bir şey yemiyorda bir araştırın yine de
Eğer demir için vericeksen evet yoğurtla sütle peynirle verme. Ama yoğurt yedirmekse amacın ver tabiki cnm

Bidr ben soru soruyum biz de tadımlara başladık sofraya bardaklara inanılmaz ilgiliyiz normaldede her aldığını ağzına götürüyo ama eline haşlayıp verdim ekşidi yemedi havucu kasıkla ezdim verdim ağzını açmadı sonra elimle verdim yedi. Herşeyi öyle yapıyo. Sadece elimle verdiğim de ağzını açıyo tekrar istiyo kaşık felan sevmiyo normal mi ne yapmam lazım. Bu arada bana hemşire kaşık manası verebilirsin 1 öğün dedi hipp pirinçli aldım inanılmaz tatsız bende içine havuc ezdim bide çay kaşığının ucuyla pekmez attım öyle yedi inşallah doğru bi tariftir diyorum :)

Ukrayna/odessa canım. Cumartesi döneceğiz. Sen nezamana kadar ordasın. Ben haftaya salı salihli taraflarına gelebilirim. Aslında gelebilirsen sen gel salça yaparız :-)
Canım pazar ya da pazartesi döneceğiz, tam bi hafta yani :) salça çok severim ben. Ama iki çocukla nasıl yapçen gız:) ) valla pazartesi dönersek pazar da yorgun olmam dersen bişiler yapalım Yoksa hiç zorlama yavrum, başka zamanlarda buluşuruz , iki çocuklu anasın sen. Saygı duyarım :KK39:

Bidr ben soru soruyum biz de tadımlara başladık sofraya bardaklara inanılmaz ilgiliyiz normaldede her aldığını ağzına götürüyo ama eline haşlayıp verdim ekşidi yemedi havucu kasıkla ezdim verdim ağzını açmadı sonra elimle verdim yedi. Herşeyi öyle yapıyo. Sadece elimle verdiğim de ağzını açıyo tekrar istiyo kaşık felan sevmiyo normal mi ne yapmam lazım. Bu arada bana hemşire kaşık manası verebilirsin 1 öğün dedi hipp pirinçli aldım inanılmaz tatsız bende içine havuc ezdim bide çay kaşığının ucuyla pekmez attım öyle yedi inşallah doğru bi tariftir diyorum :)[/QU

Bende kaşık maması olarak ikizlere hep aptamil marka kullandım hem tadını sevdiler hemde şekersiz ve bağışıklık güçlendiriyor sıkıntımızda olmadı hiç

Çok şükür iyiyiz, bütün gün oğlumla geçiyor ve yapışık yaşıyoruz. O yüzden pek bir şeye vakit bulamıyorum. Hepinizi merak ediyorum ama gece uyuduğunda da enerjim sıfır oluyor işte.

Siz nasılsınız? Her şey yolundadır umarın
İyi yaa ne güzel bize iyiyiz çok şükür,işe başladım 3 ay oluyor Sıla'ma teyzesi bakıyor haftasonu koklaşıyoruz tüm gün :) özlem karicinde bir sorun yok şükür.

Kac aylık kiziniz
Havuç da verebilirsin .patates havuc kabak 3unu bir verebilirsin..Buharda pisiriyorsan pisirdikten sonra biraz ılık suyla corba haline getirebilirsin ya da az suyla haslayabilirsin pişince z.yağı koyarsin. Bal kabağı var buzlukta benim onu da deniycem.bezelye ve fasulye de eklenebilir ama yeni basladik biz de 5 ayligiz ilerleyen günlerde inşallah. bizimki de yogurdu sevmedi.10 gun ara verip tekrar denicem yogurt oglum da yemezdi hala yemiyor insallah kizim yer.Şimdilik çok istahli görünmüyor ek gidaya normal diyip sabırla deniycez

Bidr ben soru soruyum biz de tadımlara başladık sofraya bardaklara inanılmaz ilgiliyiz normaldede her aldığını ağzına götürüyo ama eline haşlayıp verdim ekşidi yemedi havucu kasıkla ezdim verdim ağzını açmadı sonra elimle verdim yedi. Herşeyi öyle yapıyo. Sadece elimle verdiğim de ağzını açıyo tekrar istiyo kaşık felan sevmiyo normal mi ne yapmam lazım. Bu arada bana hemşire kaşık manası verebilirsin 1 öğün dedi hipp pirinçli aldım inanılmaz tatsız bende içine havuc ezdim bide çay kaşığının ucuyla pekmez attım öyle yedi inşallah doğru bi tariftir diyorum :)
cnm bende organik diye hipp aldim. dedigin gibi sekezsiz ya dun ilk kez verdim oglusum hic sevmedi. hero babyi görünce agzini aciyordu bunda acmamaya basladi. onlarda biliyor valla hangisi guzel. cnm havuc zaten veriliyor. pekmezde 6 aydan sonra verilebiliyor diye biliyorum zannetmiyorum birsey olacağını. (not bal yasakmis 1 yasina kadar ) veren herseyi veriyor birsey olmuyor valla doktorlarda biraz abartıyorlar sanirim.bizde korkuyoruz hemen :))

Son düzenleme:
Doğum kilosu 3440 tı şu an 6900 6 ay dolmak üzere normalde 5 ayın sonunda en az bu kiloda olmalıymıs

Canım çok takılma bence, bizimde kilo alt sınırda gidiyor. Boyumuz uzun olduğu için de hep böyle olabilir dedi. Sadece 5 ayda bebeklerin Doğum kilosunun iki katına ulaşması bekleniyor. Onu tutturamamış ama ek gıda ile toparlar ;)

Bizimkide yoğurdu sevmiyor ama ben mamada almadım sadece kabak ve patates yedirdim başka ne yetirebilirim hiçbi fikrim yok . Aklıma hiçbirşey gelmiyor oğlum 4unde 6 aylık olacak inşallah

Back