Kızlar anca yazabiliyorum eve geliş adaptasyon süreci derken. 15 ocakta sabah saat 8’de 37+0 doğum yaptım. Spinal sezaryen oldu. Doğuma giderken çok korktum çok panik oldum çünkü bilmediğim bir süreç beni çok korkuttu. Spinal iğne hiç acıtmadı hissetmedim bile şaşırtıcı bir şekilde ama anksiyetem nedeniyle çok panik oldum
anestezici beni çok güzel sakinleştirdi süreçte sürekli benimle konuştu. Kendi doğumundan çocuklarından bahsedince rahatlama geldi bana. Öyle ki kocam doğuma girmişti hiç görmedim bile onu hahxhs. Sonra karnıma bastırıldığını hissettim ve minnoşumu çıkardılar. Bu süreçte hiçbir şey hissetmedim sadece sağa sola çekiştirme hissettim. Bebeğim kordonu düğüm yapmış. Boynuna dolamış. Yapabileceği tüm yaramazlıkları yapmış yani. Temizleyip kucağıma verdiler öptüm doya doya
doğum kilosu 3735 boy 51buçuk. Dikiş esnasında hafif uyutuldum o kafa çok iyi geldi. Yukarı çıktığımda bebeğimi başka bir odaya aldıklarını öğrendim. Ciğerlerinde hafif ötme varmış çekiş var iç çekerek nefes alıyor dediler eğer saat 1e kadar devam ederse yoğun bakıma alıcaz dediler. Tabi ben bunları daha sonra öğreniyorum üzülürüm diye bana eşim söylemiyor direkt. Yanıma getirdiler sarıldım emzirdim az da olsa. Saat 1e doğru ciğerleri normale döndü nefes alış veriş düzeldi ve çok şükür yoğun bakıma girmedik. İlk yürüyüş sandığım kadar kötü olmadı. Sadece aynı anda nefes alıp vermek çok zor
ilk gün eşimle yürüdüm eşimle tuvalete gittim işerken bi tık içim çekildi ama 2. Gün baya iyi toparlandım. Sütüm hastanede gıdım gıdımken eve geldim baya arttı. Hastanede bol bol rezene çayı içmiştim. Süt yapıcı başka hiçbir şey yapmadım. Sağım yapıyorum hem emzirip hem de sağarak veriyorum. İlk günden bu yana artan boyun omuz ağrım oldu çok şiddetlendi bebekle de ilgilenemedim çok ağladım hatta lohusa depresyonuna girdim sandım ama serumlar ilaçlar derken düzeldim. Şu an her şey iyi çok şükür. Benim sürecim böyle oldu. Doğum yapacak olan tüm arkadaşlarıma daha kolay daha güzel daha su gibi doğumlar ve süreçler diliyorum