2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Muhallebi için bende bi tarif vereyim :) Ek gıda dönemindeyiz biz de, 1 tatlı kaşığı pirinç unuyla 1 çay bardağı su pişirip muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp içine soğurken 3 ölçek aptamil 2 koyuyorum, içine ya pekmez yada meyve katıyrm severek yiyor. Bunu arada bir yapıyorum onun dışında aptamilin 7 tahıllı elmalı olanına bayılıyor hemde şekersiz diye içime siniyor. Meyveli olanları seviyor

Est. Cnm faydamız oluyorsa ne mutlu. Ama tecrübeli de olsak yorgunluk tan bizim de çok tökezlediğimiz zamanlar oluyor. Tek farkımız geçeceğini bilmemiz:)

Kızlar bizim 1 hafta kaldı 6 ayın bitmesine. Herşeye saldırıyor şu an elini emiyo bizim ellerimizi oyuncakları ne bulursa emmeye uğraşıyor ve çok sinirleniyor nedense. Dişi mi kaşınıyor açlıktan mı yapıyo anlayamadım. Ek gıdaya başlasam mı diye düşündüm. Kabak haşladım şimdi. Uyanınca ezip vereyim diyorum. Yiyecek mi acaba Çok heyecanlıyım:))

Doktor gece emmeye sık kalkıyorsa ek gıda zamanı gelmiştir dedi senin nasıl
Yavaş yavaş yoğurtla başlayın tek ara öğün dedi

Merhaba kizlar,elektrikli gogus pompasi kullananlar var mi acaba?ben almayi düşünüyorum.calismiyorum.acaba tekli mi almaliyim ciftli mi?tavsiyeleriniz nelerdir ve hangi markayi almaliyim?
Avent kullanıyorum yavaş bence ikili çok daha hızlı kolay olur

Doktor gece emmeye sık kalkıyorsa ek gıda zamanı gelmiştir dedi senin nasıl
Yavaş yavaş yoğurtla başlayın tek ara öğün dedi

Avent kullanıyorum yavaş bence ikili çok daha hızlı kolay olur
Yani memnun deglmisin canim aventten

Valla tam bilmiyorum ama deneyimimi soyleyeyim. Ben dis tedavisi olurken dis hekimi rontgenden sonra 1 saat bekle sonra sag at verme bebege dedi. Dis icin boyleyse mr i dusunemiyorum. Bence riske girme.
Şimdi sağdım attım bugün rontgen çekildim cuma da mr var. Sağıp giderim 1 saat sonra bende sağıp atarım yine doktor bişi olmaz ne alaka dedi anlamadım güvemedim. Çeken kız da duş al yeter dedi herkes bişi diyo radyasyon sonuçta nasıl zararı olmaz

Memnunsun degil mi canim.avent yada mamajoo arasinda kalmis vaziyetteyim.surekli kullaniyo musun emis gücü hic dusmedi diymi? Calismiyorum tekli mi alsam ciftli mi
Dusmedi hic cekis gucu prizde kullaniyorum ama calistigim icin en azindan her gun sagiyorum. Calismayacaksan tekli yeter bence ama burda sagarak veren arkadaslarda var. Ben naptim ettim emzirdim. Mastitbvb olmadin cok sukur farkedince hemen emZirip kalanini sagdim. Beki ondandir. Onun disinda bebeginle berabersen genel olarak gereksiz sagimi onermiyorlar sadece boyle depolama vb durumlar icin lazim olur kullanilir bence. Ama aldigin urun dusunursen baska cocuklarinda kullanir.
Naptin kiz verdinmi merak ettim:)

Cevabın için teşekkürler canım. İdrarında pembelik oluyor azcık yapınca da. Su verdim 10 çay kaşıgı kadar.
Kuzum pembeligin iki sebebi var biri yetersiz beslenme eğer yeterli besleniyorsa susuzluk çok terlerse sütun yağlıysa kilo alımı iyi olmasına rağmen oluyorsa yanı bizim gibi susuzluktan
Su ver her emme sonrası 3/5 cc
3 kaşık 2 cc mi ne ediyordu ben şırıngayla sikiyirum ağzına alıştırma sulugu aldım YÖK ısırıyor cekmoyor hala
Doktor bana 3/5 kaşık demişti yaz da geldi sen her emme sonrası 5 kaşık ver

Fazla sağımı neden önermiyorlar mi boş meme en iyisi her gün az da olsa tek sefer sagmak lazim en olmadı 2 3 güne 1 haftaya
Ben iyi ki sağmışım şutum üzüntüden gidince 3 gün dolaptan kullandık doktor sut yoksa mama demişti sütler çokça yetti stok yapmak çalışmasak bile faydalı dünyanın binbir turlu hakı var 2 kere de mastit oldum doktor pesinde koşarken sut bırakmak ise yaradi

Benimki de ayni emmeden uyuyor ya da iki çekip uyuyor koyuyorum 1 saat sonra yine aynısı atak zamanını da geçirdik ben dişten şüpheleniyordum doktor bugün dış görünmüyor dedi

O gün sağma yapmadığın icin memeler bisalmayinca az emildim ben diye dolmamıştır sen salahla yaptıkça eski duzene dönecektir ama eskisi gibi değilde biraz sık sağ ki eskiye göre artsın

Kızlar bizdede emmesine rağmen çiş çok azaldı.4 gün sonra 5 ay bitecek buaralar kaç çişli bez değiştirmemiz lazım acaba?
Bizimdr azaldı sıcaktan sanirim terle atıyorlar sanirim emmesi iyiyse kilo iyi terle atıyor dedi bazen 3 4 saat bile ıslatmadıgu oluyor bezi
Su ver çok terliyorsa sıcaksa

Benimki de ayni emmeden uyuyor ya da iki çekip uyuyor koyuyorum 1 saat sonra yine aynısı atak zamanını da geçirdik ben dişten şüpheleniyordum doktor bugün dış görünmüyor dedi
Bizim ayimiz 11inde doluyo bakalım doktor ne diyecek.. bu aralar parmagiyla çok kaşıyo diş etlerini bende havuç verdim kaşısın diye

Bizim ki emzik alıyor ama emzik versem bile yine ağlıyor iki gündür ben anlamadım anne sıcaklığı mi arıyor terk edilme korkusu mu is yaparken bazen oyun halısında ağlıyor dozu artana kadar gitmiyorum acaba yanlış yaptım korkuttum mu bebeyi terk edildim diye mi düşünüyor acaba düye düşünmeye başladım

Ek gıdaya başladınız mı yaa benim kafam çok karıştı mama verenler var çorba verenler var direk sebze meyve haşlayıp verenler var çorba verme diyenler var Allah'ım bu ek gıda işi çok karışık gelmeye başladı bana ben beceremiycem gibime geliyor eylülde okul başlıyor o zamana kadar emzirip anneme verince annem mi ekgıdaya başlasa acaba

Çok sağol canım

Ben iki doktora gidiyorum bi tanesi başlattı kesince ben başlamadım doğma zamanına göre 5 aylık olunca başlayacağım yanı 12 temmhz oda çubuk İpek’in ne sofraya ne yediklerinize ilgisi var
2. Doktor ise bugun gittim birkaç gün erken başlayabiliriz 6. Ay bitiminde kahvaltıya geçeceğiz zaten dedi ana ilgisi varsa ilgisi yoksa bekleyin dedi
Birinci doktor yoğurtla başlayın dedi
İkinci doktor sebzeyle başlayın sonra yoğurt dedi
En son meyve
1 yasa kadar patlıcan yasak
Soğan sarımsak ıspanak serbest meyveler sınırlı
Valla bekliyorum bakalım meme reddinden sonra yemek reddi yasamak istemiyorum ne zaman açlıktan yıkılırcasina saldırır o zaman başlayacağım
İkinci doktor Suan yemezse de tatile gidersenizde sadece emzirin çok gerekli değil tatmak istemezse dedi
Yani memnun deglmisin canim aventten
Bence 450 lira edecek bi ürün değil uygun fiyatlı almak ya da 2 ki almak mantıklı
Bizim ayimiz 11inde doluyo bakalım doktor ne diyecek.. bu aralar parmagiyla çok kaşıyo diş etlerini bende havuç verdim kaşısın diye
Ben de kararsızım ne yapsam Ağustos’ta da tatil var tatil öncesi hepsini tatsın istiyorum halletsin bitirsin istiyorum
Kafamda Deli sorular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…