• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    286
Ek gıdaya başladınız mı yaa benim kafam çok karıştı mama verenler var çorba verenler var direk sebze meyve haşlayıp verenler var çorba verme diyenler var :kk77: Allah'ım bu ek gıda işi çok karışık gelmeye başladı bana ben beceremiycem gibime geliyor:işsiz: :işsiz:eylülde okul başlıyor o zamana kadar emzirip anneme verince annem mi ekgıdaya başlasa acaba :KK58:
Suan kaç aylıksınız 5 ise eylul çok geç
Bir de söyle mesela benim annem ablam da çocuk gelişimci annemin hocaları eski Proflar 4. Ayda yalatmaya ufaktan tatirmaya başlarlarmış
Geç oldukça alerji durumu yemeğe iştahsızlık yememe daha çok oluyormus

Kızlar bizim problemimiz var dün anne yanı beşikten park yatağa geçtim
Anne yanı beşikte altı çıkmış reflü yatağı vardı ona gömülüp uyumayı çok seviyordu İpek bacağını da atıyordu şimdi geniş yatağı görünce bebe sasırdı bi buluyorum yanlamasina bi buliyorum bas asago gelmiş Ve bunları yaparken de sürekli uyanıyor
Ayrıca gomulmedigi ve yatak mesafesi daha asagida olduğu için koymamla uyanıyor 8 kere denedim sabah akşam 1 saat boyunca yatır kaldır yaptım en son sızdı da fark etmedi
Şimdi de ağlamasına kostüm sen dön kollarının üstünde kafa dikili gözü kapalı ağlıyor
Bu çocuk sabaha kadar döner böyle ne olacak fikiri olan var mi
Yanına dönemdesin diye büyük peluş kopek koydum :KK70:

Banada aynisi demislerdi midem yandikca. Saci uzuyo allah saci uzuyo. Bi dogdu bildigin keltos :KK70: bir de dokuldu o 3 tel sac komple :KK70:
Benim de hiç midem yanmadı hiç bir kere bile bana da senin bebe kel olur dediler çocuk bir doğdu nasıl saçlı şimdi bir de uzadı rapunzel bağlayacam artık lastikle erkek yani bir de

Fazla sağımı neden önermiyorlar mi boş meme en iyisi her gün az da olsa tek sefer sagmak lazim en olmadı 2 3 güne 1 haftaya
Ben iyi ki sağmışım şutum üzüntüden gidince 3 gün dolaptan kullandık doktor sut yoksa mama demişti sütler çokça yetti stok yapmak çalışmasak bile faydalı dünyanın binbir turlu hakı var 2 kere de mastit oldum doktor pesinde koşarken sut bırakmak ise yaradi
Fazla sagim tazige neden oluyor cnm o yuzden onermiyorlar. Tazik de meme reddi sebebi ozellikle ilk aylarda bebekler ememiyor bogazlarina kaciyor. Benim bir tanesi cok tazikliydi simdi biraz azaldi rahatladim. Ama rahatlatma ve depolama adina cok iyi. Genelde emdikten sonra sagmaktan bahsediliyor hatta.

Suan kaç aylıksınız 5 ise eylul çok geç
Bir de söyle mesela benim annem ablam da çocuk gelişimci annemin hocaları eski Proflar 4. Ayda yalatmaya ufaktan tatirmaya başlarlarmış
Geç oldukça alerji durumu yemeğe iştahsızlık yememe daha çok oluyormus
Şuan 20haftaliğız bi tek diş kaşımak için havuç ve salatalık verdim şimdiye kadar onları da öyle emiyo kaşıyo falan yani tadını almış mıdır

Fazla sagim tazige neden oluyor cnm o yuzden onermiyorlar. Tazik de meme reddi sebebi ozellikle ilk aylarda bebekler ememiyor bogazlarina kaciyor. Benim bir tanesi cok tazikliydi simdi biraz azaldi rahatladim. Ama rahatlatma ve depolama adina cok iyi. Genelde emdikten sonra sagmaktan bahsediliyor hatta.
Benimde ilk aylar sağma yaptıgım icin çok tanzikliydi sonra düzeltip ever emzirdikten sonra sağıyorum ben genelde ya da bi memeyi pas geçiyorum

5 aylık olucaz artık biseyler vermeli mıyım mama mı vereyim..
Ben daha dun dr.a sordum. Sadece anne sutuyle beslendigi icin 5 bucuk aylikken alerjen olmayan meyveleri yavas yavas tattir yumusak bir gecisle 6 aylikken ek gidaya basla dedi. Buyuk oglum ara ara mama da aliyordu, ona 5 bucuk aylikken direk sebze haslamanin suyu ile baslayip (patates havuc kabak) 1 hafta sonra sebze puresine gecmistik

Kızlar bizim problemimiz var dün anne yanı beşikten park yatağa geçtim
Anne yanı beşikte altı çıkmış reflü yatağı vardı ona gömülüp uyumayı çok seviyordu İpek bacağını da atıyordu şimdi geniş yatağı görünce bebe sasırdı bi buluyorum yanlamasina bi buliyorum bas asago gelmiş Ve bunları yaparken de sürekli uyanıyor
Ayrıca gomulmedigi ve yatak mesafesi daha asagida olduğu için koymamla uyanıyor 8 kere denedim sabah akşam 1 saat boyunca yatır kaldır yaptım en son sızdı da fark etmedi
Şimdi de ağlamasına kostüm sen dön kollarının üstünde kafa dikili gözü kapalı ağlıyor
Bu çocuk sabaha kadar döner böyle ne olacak fikiri olan var mi
Yanına dönemdesin diye büyük peluş kopek koydum :KK70:
Ay al cabuk onu ordan. bebegin uyudugu yere yastik hayvan koyulmaz bogulma riski var.

LadyyB LadyyB Ben geçen aydan yani 4 aylıktan beri tadına baktırıyorum sebze, meyve ne bulursam. 5 aylik olunca yedirmeye başlayacağım ama sebzeyle. Daha yogurt için 6 ay bitmesini bekleyeceğim. P Prime18 eski prof çocuk gelisimcilerden hocalarımız vardı bizim de üni de. Ben de 6 ay bitecek denildiğinde şaşırdım doktorda ki çoğu doktor öyle diyor şimdi. Ama çocuk gelişimciler daha erkencidir. Bence doğrusu bu en azından benimki için. Çünkü yemege oturtmadık diye bizimle kavga ediyor resmen :kk77:

Bende önce yoğurt deneyeyim arada sebzeleri de tattirayim yada haşlayıp vereyim mi..En sonunda da meyveleri vermeye başlayayım.. yani kafama bu yattı hani yoğurt daha yumuşak sonra sebzeler en son meyve zaten tatlı olduğu için zaten diye düşünüyorum.

Benim kız 5.ayda 6400 kilosu, bu ay 200gram almış.sütümde bol maşallah anlamadım neden böyle olduğunu, emme süresi çok kısa bu aralar:( doktor az kilo almış ama mamaya gerek yok anne sütüne devam dedi, ben üzüldm ama:(

LadyyB LadyyB Ben geçen aydan yani 4 aylıktan beri tadına baktırıyorum sebze, meyve ne bulursam. 5 aylik olunca yedirmeye başlayacağım ama sebzeyle. Daha yogurt için 6 ay bitmesini bekleyeceğim. P Prime18 eski prof çocuk gelisimcilerden hocalarımız vardı bizim de üni de. Ben de 6 ay bitecek denildiğinde şaşırdım doktorda ki çoğu doktor öyle diyor şimdi. Ama çocuk gelişimciler daha erkencidir. Bence doğrusu bu en azından benimki için. Çünkü yemege oturtmadık diye bizimle kavga ediyor resmen :kk77:
Benim oğlum da sofraya çok meraklı valla ağzımıza bakıyo resmen işkence ediyoruz sanki çocuğa :KK70:ama ben nerden başlayıp ne vereceğimi bilmediğimden korkuyorum birşeyler vermeye

Benim oğlum da sofraya çok meraklı valla ağzımıza bakıyo resmen işkence ediyoruz sanki çocuğa :KK70:ama ben nerden başlayıp ne vereceğimi bilmediğimden korkuyorum birşeyler vermeye
Bizimkide öyle doktor tattırabiliesin dedi.5aylığız bu arada. Domates çilek kivi dışındaki şeyleri yalatıcam azıcık

Korkmana gerek yok ya ek gıda süreci bebek herşeyi yemeyi reddederse zordur. O da nadir bir durum. Yoksa hangisini ilk vermek konusunda doktorlar bile net değil. Sen annelik iç güdüsüyle gir olaya bişey olmaz merak etme.

Kuzum pembeligin iki sebebi var biri yetersiz beslenme eğer yeterli besleniyorsa susuzluk çok terlerse sütun yağlıysa kilo alımı iyi olmasına rağmen oluyorsa yanı bizim gibi susuzluktan
Su ver her emme sonrası 3/5 cc
3 kaşık 2 cc mi ne ediyordu ben şırıngayla sikiyirum ağzına alıştırma sulugu aldım YÖK ısırıyor cekmoyor hala
Doktor bana 3/5 kaşık demişti yaz da geldi sen her emme sonrası 5 kaşık ver
Canım kilo alımı iyi ama pembelik ara ara oluyordu. Bu ara her çiş de var. Dokotr bana su verme anne sütü alıyırsa dedi. Bir de suyu biberonla mı vereyim. Binerona alılırsa memeyi hepten bırakmasın??

Back