- 14 Eylül 2010
- 313
- 602
- 303
Kızlar aranızda oğlunu sünnet ettiren oldu mu? Kaç günde iyileşti merak ettim de :)
Cnm ben oglumu 3 aylikken yaptirmistim. En gec 1 haftada iyilesti. Küçükken cok rahat oluyor.Kızlar aranızda oğlunu sünnet ettiren oldu mu? Kaç günde iyileşti merak ettim de :)
Doktora gittin mi canım?? Ben gitmesim henüzCanim bende on gunde bir oluyorum ve benimde agrili olmazdi cok ağrı yapiyor simdi adet olunca
Kızlar aranızda oğlunu sünnet ettiren oldu mu? Kaç günde iyileşti merak ettim de :)
Merhaba Ocak anneleriHamileliğim boyunca ve doğumdan bu yana sürekli takip ediyorum sizi.Faydalandığım bir çok bilgi oldu burdan sayenizde.Hepinize teşekkür ediyorum.Yazmak bugüne kısmet oldu.Yorgun anneleri gördükçe,ilk iki ay bebeğimle yaşadığım kabus gibi günleri hatırladım.Şu an akşam saat 8’den sabah 7’ye kadar kendi kendine uyuyabilen bir bebeğim var.Bildiklerimi paylaşmayı borç bildim
5 Ocak’ta oğlumu kucağıma aldım.Hastanede geçirdiğimiz 2 gün dahil,2 ay boyunca sürekli memede ve kucağımda uyuyan bir bebeğim vardı.Tam 2 ay boyunca 1 gece bile yatağımda yatamadım.Kucağımdan bıraktığım anda basıyordu çığlığı.Kucağımda uyurkende sürekli huzursuzdu.o kucağımdayken oturduğumda,uyuyor bile olsa hemen uyanıyordu.Evime gelen herkes halime acıyıp kucaklarında nöbetleşe gezdiriyorlardı.Gazı var dediler,kullanmadığım damla kalmadı.Uykusuzluktan halisünasyonlar görmeye başladığım bir gecenin sabahında,bebeğimi beşiğine koydum.O orda ağladı,ben yan odada ağlama krizine girdim.20 dakika sürdü böyle.Sonra ses kesildi,panikle odaya gittim uyuyordu.Ve doğduğundan bu yana 2 saatlik kesintisiz uykusunu ilk defa o gün uyudu.Ve ben o gün onun aslında kucağımda değilde yatağında rahat bi şekilde uyumak istediğini farkettim.O gün boyunca uyku eğitimini araştırdım.o günden sonra bebeğimi rutine soktum.Her gün ne yapıyorsam aynı sırada yapmaya başladım.Önce seveceği bir müzik buldum.Sonra her uyku öncesi ona aynı cümleyi söyledim.Pijamalarını giydirdim,kundağımıza koydum yatağına bıraktım.İlk üç gün biraz zor geçti.Uykuya dalmakta zorlandı.15 dakikayı buluyordu uykuya geçmesi ve pışpışlamak gerekiyordu.4.gün pışpışlamayı kestim sadece yanında durup dokunmadan eeeeeee diye mırıldanarak sesimi duymasını sağladım.bi 3 günde böyle devam etti.Sonrasında sadece müziğini açtım,uyku rutinimizi yaptım ve yatağına koydum,odadan çıktım.
Şimdi 1 buçuk aydır akşam sekizden sabah 7, 7:30’a kadar mışıl mışıl uyuyan bir oğlum var ve biz sadece 3 buçuk aylığız.Gece uykuları düzeldikten sonra,gündüz uykularımız da düzeldi.Her sabah gülücüklerle uyanıyoruz,öyle mutluyuz ki.Huzurlu anne,huzurlu bebek demekmiş onu anladım.Biz uyurken kundağın faydası çok oldu.Benim yaptığım kundaklardan bir yolunu bulup elini kolunu çıkarttığı için ben daha profesyonel bir kundak kullandım.Onunda çok faydası olduğuna inanıyorum.Kollarıyla kendini uyandırmıyor ve güvende hissediyor.
Çok uzun oldu ama lütfen bebeklerinizi sallayarak,emzirerek uyutmaya çalışarak hem kendinize hem bebeğinize eziyet etmeyin.Sağlıkla kalın
53 gunlukken ben ettirdim. Cok rahat ettik. Dikisler 15 gun civari dusmeye basladi. Sunnetten sonraki gun biraz huzursuzdu o kadarKızlar aranızda oğlunu sünnet ettiren oldu mu? Kaç günde iyileşti merak ettim de :)
Benm oglum da yataginda uyuyo ama bu kadar uyumasi imkansiz. Kesintisiz mi uyuyo bebeginizMerhaba Ocak anneleriHamileliğim boyunca ve doğumdan bu yana sürekli takip ediyorum sizi.Faydalandığım bir çok bilgi oldu burdan sayenizde.Hepinize teşekkür ediyorum.Yazmak bugüne kısmet oldu.Yorgun anneleri gördükçe,ilk iki ay bebeğimle yaşadığım kabus gibi günleri hatırladım.Şu an akşam saat 8’den sabah 7’ye kadar kendi kendine uyuyabilen bir bebeğim var.Bildiklerimi paylaşmayı borç bildim
5 Ocak’ta oğlumu kucağıma aldım.Hastanede geçirdiğimiz 2 gün dahil,2 ay boyunca sürekli memede ve kucağımda uyuyan bir bebeğim vardı.Tam 2 ay boyunca 1 gece bile yatağımda yatamadım.Kucağımdan bıraktığım anda basıyordu çığlığı.Kucağımda uyurkende sürekli huzursuzdu.o kucağımdayken oturduğumda,uyuyor bile olsa hemen uyanıyordu.Evime gelen herkes halime acıyıp kucaklarında nöbetleşe gezdiriyorlardı.Gazı var dediler,kullanmadığım damla kalmadı.Uykusuzluktan halisünasyonlar görmeye başladığım bir gecenin sabahında,bebeğimi beşiğine koydum.O orda ağladı,ben yan odada ağlama krizine girdim.20 dakika sürdü böyle.Sonra ses kesildi,panikle odaya gittim uyuyordu.Ve doğduğundan bu yana 2 saatlik kesintisiz uykusunu ilk defa o gün uyudu.Ve ben o gün onun aslında kucağımda değilde yatağında rahat bi şekilde uyumak istediğini farkettim.O gün boyunca uyku eğitimini araştırdım.o günden sonra bebeğimi rutine soktum.Her gün ne yapıyorsam aynı sırada yapmaya başladım.Önce seveceği bir müzik buldum.Sonra her uyku öncesi ona aynı cümleyi söyledim.Pijamalarını giydirdim,kundağımıza koydum yatağına bıraktım.İlk üç gün biraz zor geçti.Uykuya dalmakta zorlandı.15 dakikayı buluyordu uykuya geçmesi ve pışpışlamak gerekiyordu.4.gün pışpışlamayı kestim sadece yanında durup dokunmadan eeeeeee diye mırıldanarak sesimi duymasını sağladım.bi 3 günde böyle devam etti.Sonrasında sadece müziğini açtım,uyku rutinimizi yaptım ve yatağına koydum,odadan çıktım.
Şimdi 1 buçuk aydır akşam sekizden sabah 7, 7:30’a kadar mışıl mışıl uyuyan bir oğlum var ve biz sadece 3 buçuk aylığız.Gece uykuları düzeldikten sonra,gündüz uykularımız da düzeldi.Her sabah gülücüklerle uyanıyoruz,öyle mutluyuz ki.Huzurlu anne,huzurlu bebek demekmiş onu anladım.Biz uyurken kundağın faydası çok oldu.Benim yaptığım kundaklardan bir yolunu bulup elini kolunu çıkarttığı için ben daha profesyonel bir kundak kullandım.Onunda çok faydası olduğuna inanıyorum.Kollarıyla kendini uyandırmıyor ve güvende hissediyor.
Çok uzun oldu ama lütfen bebeklerinizi sallayarak,emzirerek uyutmaya çalışarak hem kendinize hem bebeğinize eziyet etmeyin.Sağlıkla kalın
Benm oglum da yataginda uyuyo ama bu kadar uyumasi imkansiz. Kesintisiz mi uyuyo bebeginiz
Canim merhaba. Oncekikle adina cok sevindim. Kizimda 7 ocak doğumlu. Ama maalesef her yontemi denedim ama bizimki aksam hem gec yatiyor hemde en uzun uykusu 2 saat. Sadece anne sütü mü veriyorsun? Kac saatte bir emziriyorsun. Bana da taktiklerinden biraz bahseder misin?
Kizim okuldan kapti once ben oldum sonra oglum sadece bir iki oksuruyordu.ama dr gidince sok olduk.cigerine inmiscok gecmis olsun.acaba gogsumu islak kaldi ki.malum bu donemler eller hep agizda olunca bizimkinin onu hep islaniyo.dikkat etmeye calisiyorum ama islak kaldigi malesef oluyor.
Bir gün sonra ağrı gitti 1 haftada iyileştiKızlar aranızda oğlunu sünnet ettiren oldu mu? Kaç günde iyileşti merak ettim de :)
Günaydın.Kesintisiz uyuyor oğlum.Ben onu uyandırmadan( hiç bir şekilde ışık açmıyorum,tel fonun ekran ışığıyla hareket ediyorum,onunla iletişime geçmeden) saat 11 de ve saat 5 te besliyorum.Bugün sekizde uyandık mesela.
Biz anne sütü ve mama birlikte gidiyoruz.İlk 2 ay yaşadığım kabus gibi günlerden,stresten,uykusuzluktan sütüm oldukça azaldı.Sadece sabır gerekiyor.Ben çok araştırdım,çok okudum.Bazı bebekler doğuştan Melek,bazılarının da eğitilmesi gerekiyor sadece.Mesala bebeğimi gece saat 3 te besliyordum.Doktorum 3 aylıkken gece beslenmesini kesmemi söyledi.Böylece gündüzleri daha iyi besleneceğini ve gece belirli saatlerde salınan büyüme hormonunu onu beslemeye çalışarak engellemeyeceğiz dedi.
Tabiki ilk gece oğlum uyandı.Saat 3 te beslenmeye alışıktı.15 dakika ağladı.sonra uyumaya devam etti.O ağlarken kesinlikle yatağından çıkarmadım iletişime geçmedim.Işık açmadım.Uyurken dinlediği pışpışlı elektrik süpürge sesi var YouTube’dan onu açık bıraktım.3 gece böyle devam etti ve sonrasında rutin oturdu.Artık saat 3 te asla uyanmıyor.Yenidoğanı bir rutine alıştırmak için en az 3 tekrar gerekiyormuş.”Bebekler fısıldayan mucize dadı”kitabında okudum bunu.Kitabı şiddetle tavsiye ediyorum.Ne derse birebir oluyor ve bebeğinizi daha iyi tanıma fırsatı sunuyor.Ben birde instagramda ve you tube da Kundak uyku ve Tevhide dadıyı takip ediyorum.Canlı yayınları ve videoları inanılmaz faydalı.Kudakuyku’nun yaratıcısı Pınar hanımın üstüne basa basa söylediği bir şey vardı.Bebeğiniz zamansız uyandığında,tekrar uykuya dönmesi için ona 15 dakika verin.hemen müdahale etmeyin,ona görünmeyin.Benim bebeğimde her defa işe yaradı.
Kızlar benim oğlumda son bir haftadır battaniyeyi yüzüne kapatıp uyuyor
Ay aynı anda benzer soru sordukKızlar birşey sorucam bebekler mesela böyle bir şeyi sesli olarak ona gösterdiğinizde kaç ayında kafasını sesin geldiği yöne doğru çevirebilir kuzey yüksek seslere tepki veren bir bebek ama mesela bugün çay kaşığı ile bardağı karıştırdım tepki vermedi sese dönmedi yani ilk Dogdunda yapılan işitme testlerini geçmişti ama gene kafama takoldı size sormak istedim
Yanlız canım aynı anda benzer sorular sormuşuz kuzey ani sese çok fazla tepki veriyor uyuyorsa uyanıyor yada korkarak zıplıyor ama ona seslendiğim de henüz basını ses yönüne çevirmiyor yani böyle mi oluyor bende bilmiyorumKızlar uzun zamandır yoktum merhaba 3 aylık oldu bebegım bu arada daha once cok konustuk duymuyo diye korkum vardı 3 kere testı gectı ama hala korkum var size sorum aranızda bebegı sese gurultuye uyanmayan var mı benım oglan hıc uyanmıyo uyanıyosa bıle ondan dgldır dıye dusunuyorum artık delı olacam
Kızlar uzun zamandır yoktum merhaba 3 aylık oldu bebegım bu arada daha once cok konustuk duymuyo diye korkum vardı 3 kere testı gectı ama hala korkum var size sorum aranızda bebegı sese gurultuye uyanmayan var mı benım oglan hıc uyanmıyo uyanıyosa bıle ondan dgldır dıye dusunuyorum artık delı olacam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?