Merhaba Ocak anneleriHamileliğim boyunca ve doğumdan bu yana sürekli takip ediyorum sizi.Faydalandığım bir çok bilgi oldu burdan sayenizde.Hepinize teşekkür ediyorum.Yazmak bugüne kısmet oldu.Yorgun anneleri gördükçe,ilk iki ay bebeğimle yaşadığım kabus gibi günleri hatırladım.Şu an akşam saat 8’den sabah 7’ye kadar kendi kendine uyuyabilen bir bebeğim var.Bildiklerimi paylaşmayı borç bildim
5 Ocak’ta oğlumu kucağıma aldım.Hastanede geçirdiğimiz 2 gün dahil,2 ay boyunca sürekli memede ve kucağımda uyuyan bir bebeğim vardı.Tam 2 ay boyunca 1 gece bile yatağımda yatamadım.Kucağımdan bıraktığım anda basıyordu çığlığı.Kucağımda uyurkende sürekli huzursuzdu.o kucağımdayken oturduğumda,uyuyor bile olsa hemen uyanıyordu.Evime gelen herkes halime acıyıp kucaklarında nöbetleşe gezdiriyorlardı.Gazı var dediler,kullanmadığım damla kalmadı.Uykusuzluktan halisünasyonlar görmeye başladığım bir gecenin sabahında,bebeğimi beşiğine koydum.O orda ağladı,ben yan odada ağlama krizine girdim.20 dakika sürdü böyle.Sonra ses kesildi,panikle odaya gittim uyuyordu.Ve doğduğundan bu yana 2 saatlik kesintisiz uykusunu ilk defa o gün uyudu.Ve ben o gün onun aslında kucağımda değilde yatağında rahat bi şekilde uyumak istediğini farkettim.O gün boyunca uyku eğitimini araştırdım.o günden sonra bebeğimi rutine soktum.Her gün ne yapıyorsam aynı sırada yapmaya başladım.Önce seveceği bir müzik buldum.Sonra her uyku öncesi ona aynı cümleyi söyledim.Pijamalarını giydirdim,kundağımıza koydum yatağına bıraktım.İlk üç gün biraz zor geçti.Uykuya dalmakta zorlandı.15 dakikayı buluyordu uykuya geçmesi ve pışpışlamak gerekiyordu.4.gün pışpışlamayı kestim sadece yanında durup dokunmadan eeeeeee diye mırıldanarak sesimi duymasını sağladım.bi 3 günde böyle devam etti.Sonrasında sadece müziğini açtım,uyku rutinimizi yaptım ve yatağına koydum,odadan çıktım.
Şimdi 1 buçuk aydır akşam sekizden sabah 7, 7:30’a kadar mışıl mışıl uyuyan bir oğlum var ve biz sadece 3 buçuk aylığız.Gece uykuları düzeldikten sonra,gündüz uykularımız da düzeldi.Her sabah gülücüklerle uyanıyoruz,öyle mutluyuz ki.Huzurlu anne,huzurlu bebek demekmiş onu anladım.Biz uyurken kundağın faydası çok oldu.Benim yaptığım kundaklardan bir yolunu bulup elini kolunu çıkarttığı için ben daha profesyonel bir kundak kullandım.Onunda çok faydası olduğuna inanıyorum.Kollarıyla kendini uyandırmıyor ve güvende hissediyor.
Çok uzun oldu ama lütfen bebeklerinizi sallayarak,emzirerek uyutmaya çalışarak hem kendinize hem bebeğinize eziyet etmeyin.Sağlıkla kalın