- 6 Aralık 2016
- 1.784
- 2.046
Canım inan bu uyku işi yaşına kadar hiç belli olmuyor. Habire düzen kurup düzen bozuyorlar, o yüzden hani kaba tabiriyle kaderine razı gelip sakin, sabırlı olmaya çalış. Düzenimiz şöyle, böyle ya da bozuldu diye düşünme. Göreceksin tekrar eski haline gelecek, sonra tekrar bozulacak, vs.. Çok zor ve yorucu biliyorum ama ne yazık ki böyle böyle büyüyorlar. Sen yatış saatini elinden geldiğince sabit tutmaya çalış sadece. Ya da varsa uyku rutinlerini bozmamaya gayret et. Başka da yapacak birşey yok.
Rabbimin gücüne gitmesin verdiği her nimete, ille de evladıma şükürler olsun, ama yoruluyorumhussuk Bu arada bizim kızın dün anlayamadığım bir sıkıntısı vardı. Sabah 6:35'te yatıp, 8de kalktım. Oğlanı yuvaya bıraktım ve işe geldim. Yani uykusuzluk denilen şeyin dibinin de dibindeyim.
Kızım doğduğu zaman 4-5 saat uyurdu. Gecede 2-3 kere ya kalkardım ya kalkmazdım. Şimdi neredeyse 2 saatte bir kalkıyorum. Devamlı bir emme durumu. Yenidoğanken bu kadar emmezdi.
Benim sana nazaran tek avantajım eğer kızın ekstra bir sıkıntısı yoksa uyanıp memeyi alıp hemen uykuya geri dönüyor.
Bir de çok şükür oğlum akşam yatıp sabah kalkıyor. (Tünelin ucundaki ışık 2 yaş itibariyle göründü bize, haberin olsun)
Uyku eğitimi vermeyi düşünmeye başladık eşimle uzun zamandır, Şubat tatilini bekliyoruz. Sadece yalnız olup olmadığımı merak ettim ama çoğunluğumuz öyleyiz sanırım. Sesi çıkmayanın da nazar olmasın bebesi diye çıkmıyor bence:))