2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Öncelikle sağlıkla kucağıniza alırsınız inşallah 16 mayista doğum yaptım 11 Ağustos'ta tatile gittik.doktorumuz mustelanin gunes kremini önermişti almistim hiç kullanmadım.sapka taktım gunese doğrudan koymadım.deniz kenarında bebek arabasinda uyudu golgede :) hemde normalden çok daha fazla uyudu havası carpti herhalde.canakkale denizi soğuk olduğu için sokamadim.sadece ayaklarını bir defa soktum.iyi ki gittim çok keyifliydi.sadece kesk anlasa bizimle oynasa diyordum bu sene inşallah :) geldiğimizde bezini açtığımda bacağı esmerlesmisti güneş görmemesine rağmen amele yanığı olmuştu ama öyle aşırı yanmamisti.biz denizdeyken kayınvalidem durdu başında ya da onlar girerken biz durduk.bide ben sütümu sagarak veriyordum deniz kenarında süt sagdim :))

İki çocuğumda o boncuklu yatakla yıkandıktan çok rahat oluyor cidden bez olaraktan sleepynin kullandık başından beri çok nadir oldu sirdirdigi ama erkek bebeklerde sızdırma olayı daha fazla oluyor çok aşırı kaka yapınca da isterse en iyi bez olsun o bile sizdiriyor bence

Selam kizlar nasilsiniz bebisler nasil? Sleepy kullanan arkadaslarim kampanya varmis marketsleepycom da ben siparis verdim. 5 paket baglamali veya külot bez 5 paket 90 yaprak islak mendil 1 tane dortlu paket islak mendil(40yaprak) 5 paket kadin pedi toplam 150 lira kapıda odemeyle 154 lira

Öncelikle hayırlı doğumlar dilerim, biz temmuz ve eylül başında gittik, temmuz başında henüz 2 aylıktı çok küçüktü. Hiç sorun yaşamadık, sürekli gölgede kaldı, ben emzirip emzirip yüzdüm yedim içtim keyfime baktım.
Hiç gözünüz korkmasın çok kolay oluyor, güneş kremi sürmedim, bir kez ayaklarını suya değdirdim ama üşütür diye korktum sokmadım.
Eylül başında gittiğimizde de 2-3 kez soktuk ama pek anlamadı tabii ki :))
Sabah kahvaltı biraz yüz, öğle sıcağını oda da geçir hadi bi daha yemek deniz derken zaten gün bitiyor..
ikisinde de iyi ki gitmişim dedim.. lohusalık için de iyi geliyor kesinlikle gidin derim..

Evde ailemle sadece pasta keseceğiz çünkü küçük bebek organizasyon büyük olur ve yorulur ilgilenmek zor olur diye düşünüyorum zaten bunları hatırlamayacağını düşünüyorum

Canlar selam..
Bizim kiz geceleri emer emer usulca uyurdu. Iki haftadir gece uyanip bi saat uyumuyor. Uyusa onbes dakika sonra yine ağlıyor. Gaz oluyor kabiz oluyor. Gece hic uyku duzenimiz kalmadi. Acaba diyorum bi de açlıktan mı uyaniyor? Hazir bisey veemeye calistim hep ama su kasik mamalari iyi diyorlar Alip bi hafta deneyelim diyorum. Kullananlar var mi kizlar? Gece uzun uyumasini saglar mi acaba? Marka tavsiyeniz var mi?

Merhaba,
Kızım 11 aylık bu zamana kadar evdeydim kızımlaydım ama şirket artık çağırıyor.
Annem kaynanam çok uzaklar bakamazlar ve ayrıca ikiside çalışıyor.Kızıma eltim bakarım diyor ama o kendi çocuğunun bile eline telefon tablet verip veya gece yarılarına kadar tv karşısında oturtan,günde sayılamayacak kadar çikolata gofret bisküvi yedirir olsun yesin zaten ilerde de yiyecek diyen,çocukla yarim konuştuğundan kendi çocuğu tam konuşamıyor 5byasinda ve aşırı utangaç böyle olunca nasıl emanet ederim diye düşünmekten deliriyorum ya benimde kızım öyle yetişirse naparim diyorum.kizimi heba mı ediyorum diye düşünüyor ama bakacak kimsem yok.
Çalışmamda lazım evin kredisi var tek maaşla gecinilmiyo eşim asgari ücret aliyo.
Patron gel boş oda var,orada hem çocuğuna bakar hem çalışırsın diyor.bu aklıma yatti hem kızımdanda ayrılmam ama işyeri biraz tozlu,şöyleki 3 gun toz alma siyah masada tozun uzerine yazi yazilibiliyor.önlem olarak hergun odayı temizlerim pırıl pırıl yaparım diye düşünüyorum.
Ama bugün kaynım geldi olurmu hiç tozda çocuk hem çocuğa hem işe nasıl yetişcen sonra 11 aylık bebek sabah 7 buçuk evden çıkacak akşam 7 de eve gelecek olur mu hiç dedi.birak ağlar ağlar susar öğrenir kalsın eşim bakar dedi yada işi bırakacaksın dedi.
Napacagimi bilmiyorum,kızımı kendim yetiştirmek benim yanımda hep ilklerini görmek istiyorum ayrıca bana aşırı düşkün babasıyla bile çok uzun süre durmuyor ve emiyo hala.emmek istiyor belli bir zaman sonra.
Uzun oldu biliyorum ama litfen cevap verin burada yazılanlara göre kararımı vereceğim.

cok zor bir durum. neredeyse bir cogumuz benzer sorunlarla ugrasiyoruz.
cocuguna evde tüm gununu ayirirken işe goturdugunde hem is hem cocuk nasil calusacaksin. patronun uzun sure musama gostermeyebilir. belki birkac gun eltin bakar, bir iki gun ise goturursun. en azindan 1 sene eltin baksa 2 yasinda da kreşe baslar, edindigi kotu huylari yavaş yavaş torpulersiniz.

Kaynin mi karar veriyo?. Sakin ama sakin cocuguna zarar verecek seyleri yapma. Eltin belliki cok zarar verecek. Tv tablet bunlar bubyaslar icin o kdr tehlikeliki. Hadi haftada bir gun birak bir gunde sen izin al ama diger gunler yaninda gotur. 12 saat boyunca tv izletse Allah korusun geri dönüşü olmayan zararlar verirsin. Guvenmedigin birine nasil emanet edeceksin

Yok o karar vermiyo fikrini soyluyo benim kafam bulandı öyle diyince

İşyerinde bebekle olmaz, ne iş yapabilirsin ne de onla vakit geçirebilirsin. Maddi durumun el vermiyorsa ve çalışmak zorundaysan eltine bırakacaksın mecburen veya komşun varsa cüzi bir miktara ona baktıracaksın.
Arkadaşın da dediği gibi 2 yaşında kreşe verirsin daha kaliteli bir eğitimle büyür.

Şimdide evden çalışıyorum aslında sadece işyerine gel artık denildi

Anlamaz diye yapmayacaktım ama ileride ona değil sana hatıra kalacak dediler ki çok doğru.. yuvadan uçup gittiğinde eşimle elimizde ki anılara bakacağız..

Hiç yapmam diyen ben organizasyon şirketiyle anlaştım :))) az kişi gelsin dedim 50 kişi oldu ve bu sadece arkadaşlar, Cumartesi arkadaşlarla pazar aile ile 2 kez dışarıda kutlanacak. Aile de 20 kişi var, mecbur 2 güne böldük.
Konsept kıyafetler verilecek hediyeler vs herşeyi hazırlamaya başladık.

Şimdide evden çalışıyorum aslında sadece işyerine gel artık denildi

Canım benim kendi işim.. ilk 6 ay evden yönettim şirketi sonra işe gitmeye başlayayım dedim ve kendi işim olmasına tertemiz olmasına rağmen olmuyor.. üstelik ona ayrı oda yaptım park yatak aldım yürütgeci oyuncakları vs var hatta bakıcı bile var ama olmuyor, gelip kucağımda durmak istiyor bilgisayara basmak istiyor emmek istiyor vs vs
Annem bizdeyken bakıcı ile evde bırakabiliyorum ve 3-4 saatte tüm işlerimi bitiriyorum, bebekle gidince o 3-4 saatte ne yaptım ne yapmadım anlayamadan eve dönüyorum.
Sen dene tabii ki, bir bak bakalım nasıl olacak ona göre yol alırsın..

dış yapiyordur

simdi burda bir sorum var eltine bakması için ücret verecek misin

Uyku ile ilgili sorunumuz var.. bazen günde 2 uyku yaparken bazen tek uyku ile duruyor, bugün 1,5 saat uyudu 12’de kalktı, park gezme dolaşma temiz hava derken uyur diye düşündüm ama 5.5 saat direndi uyumadı.
Şimdi böyle sabaha kadar devam mı ettirsem yoksa uyanınca biraz oyalayıp gece mi yatırsam?

Gündüz 1 uykuya geçen var mı?

Kızlar psikolojim çok bozuk.ne hamilelik ne lohusalık böyle yapmadı beni.cuma günü çalışmaya başladım.memurum giriş çıkış saatim belli öğle yemeği arasında gidip görüyorum oğlumu emziriyorum uyumazsa öpüp kokluyorum.kayinvaldem bakıyor yani yabancıya da bırakmıyorum ama genede onu bırakıp gidiyor olmanın verdiği suçluluk psikolojisinden kurtulamıyorum.3 gündür giderek artıyor.nasıl geçecek bu yoksa hep mi böyle sürecek

Başlarda böyle hissetmen gayet doğal, çok şükür ki kayınvaliden bakıyor en nihayetinde onunda canının canı..
zamanla azalacak bu duygun merak etme.. kreşe bırakanlar var Allah tüm annelere çaresizlere yardım etsin. Gönlünü ferah tut mesafende kısa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…