• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Menenjit aşısı tam olarak ne zaman yapilmasi gerekiyor kizlar? Tam anlayamadim ben Biz 8.ayın icindeyiz

Kizlar yaaa acil bakin oglumun vucudu pütür putur;( hani bole elini surunce gelir ya eline puturluk oyle.neden olur bu ya ????yasayan oldumu bole bisey?ensesinde bogazindada war.bide hafif kirmizi pembe bi vucudu sanki benek benek

Kizlar ya bazen ne yedircemi sasiyorum oglusa.mesela sabah siz neler veriyosunuz oglen ikindi aksam yada yatarken farkli tarifler deniyormusunuz???ben sabah genelde corba yada yumrta lor peyniri bebe biskuvisi yediriyorum.bazende corbanin icine ekliuorum yunrta peyniri.sora meyve puresi icine ceviz.sora corba gene.gece yatarkende pirinc unu yapiyorum malum mama yemiyo oglum.aralarda bicok emzirme var tabi.acaba bu verdiklerimden hangisi yapiyo alerji ya?vucudu putur putur ve kirmizi benek benek gbi asiri deilde

Menenjit aşısı tam olarak ne zaman yapilmasi gerekiyor kizlar? Tam anlayamadim ben Biz 8.ayın icindeyiz

Bize sağlık ocağıda doktorda 12.ayda yaptırın dedi.
2 çeşit aşı var biri 2 doz olan
Diğeri de 12.ayı beklersen tek doz olan

Biz iğne 1 kez girsin diye 12 aylıkken olan tek dozu tercih ettik.

Tamamen size kalmış.

Kizlar ya bazen ne yedircemi sasiyorum oglusa.mesela sabah siz neler veriyosunuz oglen ikindi aksam yada yatarken farkli tarifler deniyormusunuz???ben sabah genelde corba yada yumrta lor peyniri bebe biskuvisi yediriyorum.bazende corbanin icine ekliuorum yunrta peyniri.sora meyve puresi icine ceviz.sora corba gene.gece yatarkende pirinc unu yapiyorum malum mama yemiyo oglum.aralarda bicok emzirme var tabi.acaba bu verdiklerimden hangisi yapiyo alerji ya?vucudu putur putur ve kirmizi benek benek gbi asiri deilde

Kahvaltıyı bizim gibi peynir yumurta zeytin ekmek şeklinde yaptırıyorum. Ekmeği kendim yaptığımdan içim rahat tam buğday unundan yapıyorum. Bazen krep yapıp veriyorum.

7.aydan itibaren gerçek inek sütü kullanmaya başladım (kutu süt değil yani) öğlen sebze çorbası ve yoğurt ara öğün meyve akşam da irmikli yada pirinç unlu muhallebi..

Süte yarı yarıya su karıştırıp hazırlıyorum, hiç alerjisi olmadı şükür. Zaten eskiler de öyle yaparmış şimdi kutu sütler çıktı diye 1 yaş sınırı var ama yine de doktorunuza danışın bu benim kendi sorumluluğumda aldığım bir karar.

Pütür pütür içinde değişik ne verdin onu düşün, eğer çok artarsa yada geçmezse mutlaka doktora götür.

Merhaba, sabahları haşlanmış yumurta, peynir zeytin, pekmez , tek tek yediriyorum bulamaç yapmıyorum. Öğlen corba ve yoğurt. Ara öğün meyve. Örneğin muz avokado çatalla ezip kayısı kurusu hafif haşlayıp onuda katıyorum azcıkta ceviz ekliyorum. Bazı ara öğünlerde meyveli yoğurt yapıyorum. Akşam öğününde yemek veriyorum. Mesela sulukofte makarna , kereviz , kofte patates işte biz ne yersek birde mutlaka yoğurt yanina.

Bize sağlık ocağıda doktorda 12.ayda yaptırın dedi.
2 çeşit aşı var biri 2 doz olan
Diğeri de 12.ayı beklersen tek doz olan

Biz iğne 1 kez girsin diye 12 aylıkken olan tek dozu tercih ettik.

Tamamen size kalmış.

Bende sorucam doktora bu asiyi yarin oglani doktora goturucez.bncede tek doz daha mantikliymis.

canım biz alerjigiz ve dr gidiyoruz.dr 1 yaşından önce inek sütü,yumurtanın beyazı,ceviz,bal ve balık yasak dedi.hangisinin alerji yaptığını deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın.birde bizimki okadar yemiyor yani öğün olarak.pirinç ununu da bi araştır istersen.ben kansızlık yapıyor diye bildiğim için vermiyorum hiç.bizim besin alerjisinden dolayı çok seçeneğimiz yok sabahları standart yumurta sarısı ve avakado.öğlen ve aksam çorba.yanina bazen ıspanak yada meyve.çorbasında koyma yoksa yanina köfte

canım biz alerjigiz ve dr gidiyoruz.dr 1 yaşından önce inek sütü,yumurtanın beyazı,ceviz,bal ve balık yasak dedi.hangisinin alerji yaptığını deneme yanılma yöntemiyle bulacaksın.birde bizimki okadar yemiyor yani öğün olarak.pirinç ununu da bi araştır istersen.ben kansızlık yapıyor diye bildiğim için vermiyorum hiç.bizim besin alerjisinden dolayı çok seçeneğimiz yok sabahları standart yumurta sarısı ve avakado.öğlen ve aksam çorba.yanina bazen ıspanak yada meyve.çorbasında koyma yoksa yanina köfte

Bizde yeni geldik smdi doktordan alerjik dedi.yedigi bisey dokunuyo olabilir yada senin sutunden geciyo olabilir dedi.biz zaten inek sutu kullanmiyoruz yasak diye.cevizde kullaniyorum meyve puresinin icine gece mamasinin icine.son zaman irmikte kullandim gece yatarken omu yapti yumurta sarisimi hangisi bilemedim.yumurta beyazi zaten vermiyorum.balikta buz yersek onada minik veriyoruz okadar.balda vermiyorum.ama baska ne vereyimki secenegim yok.mama asla yemiyor.pirinc unu vermek zorunda kaliyorum.sutum var ama ilklerde gbi cok deil yani.gece ac yatsin istemem.yunurta size alerji yapmiyormu alerjigiz dedin ya?birde her corbada kiyma koyuyormusun?yada kofte

Bizde yeni geldik smdi doktordan alerjik dedi.yedigi bisey dokunuyo olabilir yada senin sutunden geciyo olabilir dedi.biz zaten inek sutu kullanmiyoruz yasak diye.cevizde kullaniyorum meyve puresinin icine gece mamasinin icine.son zaman irmikte kullandim gece yatarken omu yapti yumurta sarisimi hangisi bilemedim.yumurta beyazi zaten vermiyorum.balikta buz yersek onada minik veriyoruz okadar.balda vermiyorum.ama baska ne vereyimki secenegim yok.mama asla yemiyor.pirinc unu vermek zorunda kaliyorum.sutum var ama ilklerde gbi cok deil yani.gece ac yatsin istemem.yunurta size alerji yapmiyormu alerjigiz dedin ya?birde her corbada kiyma koyuyormusun?yada kofte
Ceviz alerjik o yapiyo olabilir birkaç gün kesersen anlarsın zaten

Kizlaaaar selam.doktor amcaya gttik bugun.alerjik dedi.yedigi bisi veya senin sutunden gecen bisi yapiyor olabilir dedi ve yumurtayi haftaya persembeye kadar kesicez birde sütü.bende icmicem bakalim zaten sut ictigim yokda.krem verdi bide.haftaya hem hemogram hemde alerji testimiz war.kilomuz boyumuz iyi.ama iste bi konu warki icime dert oluyor.cocuk sanki ac gibi hissediyorum hep nedense ya;( mama yemiyor ya.birde biz gec uyaniyoruz gece beni cok kaldirdigi icin pertim cikiyor.erken uyansa bile emiyor yatiyor.bazen 9 da bazen 10da bazen 11 yada 12 de kalkariz biz.kalkinca yumurta peynir bebe biskuvi karistirip verrim.sora uyur ilk uykusuna kalkinca meyve pure aksam 7 gbicorba veriyorum.yogurt yemiyor zaten.gecede nerdeyse bizle bir yatiyor.bazen 7dennsora uyur yarim sat 1 sat filan.ama bazende 6 saat uyumaz.gecengun mesela saat 6dan 1 bucuga kadar uyanikti.uyutcam diye canim cikti..aralarda benide emiyor tabi.ama ne biliyim mama yemeyince nedense ac gbi geliyor.sizler kac saatte bir besliuorsunuz yada emziriyorsunuz????

Ben kullanıyorum çünkü çok sık uyanıyordu en azından gecede 5 kez uyanıyorsa şimdi 3 kez uyanıyor
Ben aptamil kullandım çok şekerli geldi bebelac kullanıyorum bakalım bu paket bitince başka markaları da denemek istiyorum.
aptamilde de bebelacta da şeker yok bilginiz olsun

Bebislerinizi güle güle güzellikle buyutun Mayıs anneleri. Bende 2019 Mayıs annesi olucam inşallah, deneyimlisiniz birşey sormak istiyorum, bebek kuvetlerinin içine koymak için gerdirilen file dışında , kullandığınız memnun kaldığınız ürün varmı? Ebebekte içi boncuklu yatak gibi olanlar var tavsiyelerinizi bekliyorum.
Birde bebek bezi konusunda en iyisi Prima premium care deniyor,ancak içinde losyon var:KK43: sleppy,Molfix,canbebe, goon bu 4 markada losyon vazelin vs yok o açıdan daha sağlıklı, ama çok sizdiriyolarmis, en sızdırmayani Prima diye okuyorum heryerde. Bu konuda da yenidoğan bebisinize ne kullandınız sızdırma pişik vs açısından. Yardımcı olursanız sevinirim:)
Goon premium soft bantli bez sizdirmiyor canim. Primadan cok cok daha iyi. Ama prima kadar ince degil. Yenidogan bebeginde hareket etmeyecegine gore kalinligi problem olmaz.

Back