- Konu Sahibi kardelen384
-
- #69.461
Seni okadar iyi anlıyorum ki ben daha başlamadığım halde kafayı yemeye başladım,aklıma geldikçe durup dururken agliyorum çok büyük bir yük vicdanıma,herkes alışıyorsun diyor ama ya o yavrum alışır mı bensizlige anne sıcaklığına diyorum,keşke çalışmadan sigortamız ödense maas alsak.Kızlar psikolojim çok bozuk.ne hamilelik ne lohusalık böyle yapmadı beni.cuma günü çalışmaya başladım.memurum giriş çıkış saatim belli öğle yemeği arasında gidip görüyorum oğlumu emziriyorum uyumazsa öpüp kokluyorum.kayinvaldem bakıyor yani yabancıya da bırakmıyorum ama genede onu bırakıp gidiyor olmanın verdiği suçluluk psikolojisinden kurtulamıyorum.3 gündür giderek artıyor.nasıl geçecek bu yoksa hep mi böyle sürecek
geçmiş olsun. muz ve patates yediği zaman oğlum da kabız oluyor. zeytinyağı ekliyorum ya da ertesi gün kabak veya balkabağı ile çorba yapıyorum iyi geliyor.Canlar bizde kabizlik nerdeyse 10 gundur var. Duyduğum her seyi denedim ama bu 10 gunde 3 kez yapabildi o da cok sert ve cok cok zorlanarak, bagirarak ve aglayarak. Doktora da gittik popoda catlaklar olusmus hatta bu ikinmalar sirasinda hafif kanama bile oldu. Doktor dupalac diye bi surup verdi. Ben ilac konusunda cok katıyım ama bugun artik baktim ne zeytinyagin ve kayisilarin ne ılık suda oturmalarin faydasi yok, surubu verdik ve iki saat sonra cocugum rahatladi.
Ama bu kabizlik neden oldu acaba? Suphelendigim bi tek muz var esim yedirmisti ve miktarini fazla verdi buyuk ihtimal.
Merhaba ben de Nisan annesiyim. Kabızlık ara ara bizde de oluyor. Ama iki güne bir az da olsa yapıyor benimki. Muz kabız yapıyor ama yanında bol bol ılık su verirsen sıkıntı olmuyor .Aslında ek gıdaların hepsinde bol bol su içirin. Ben çok faydasını gördüm. Bir de emziriyorsaniz biraz daha arttırın emzirme sıklığını ve süresini. En iyi gelen anne sütü oluyor tabi. Ne hazımsızlık ne kabızlık.Canlar bizde kabizlik nerdeyse 10 gundur var. Duyduğum her seyi denedim ama bu 10 gunde 3 kez yapabildi o da cok sert ve cok cok zorlanarak, bagirarak ve aglayarak. Doktora da gittik popoda catlaklar olusmus hatta bu ikinmalar sirasinda hafif kanama bile oldu. Doktor dupalac diye bi surup verdi. Ben ilac konusunda cok katıyım ama bugun artik baktim ne zeytinyagin ve kayisilarin ne ılık suda oturmalarin faydasi yok, surubu verdik ve iki saat sonra cocugum rahatladi.
Ama bu kabizlik neden oldu acaba? Suphelendigim bi tek muz var esim yedirmisti ve miktarini fazla verdi buyuk ihtimal.
Sabah geç uyanırsa günde bir uyku uyuduğu oluyor benim kızımın da. On ayliğiz.Uyku ile ilgili sorunumuz var.. bazen günde 2 uyku yaparken bazen tek uyku ile duruyor, bugün 1,5 saat uyudu 12’de kalktı, park gezme dolaşma temiz hava derken uyur diye düşündüm ama 5.5 saat direndi uyumadı.
Şimdi böyle sabaha kadar devam mı ettirsem yoksa uyanınca biraz oyalayıp gece mi yatırsam?
Gündüz 1 uykuya geçen var mı?
Kızlar merhabalar hayırlı cumalar :)))
Bende Allah nasip ederse 2019 Mayıs annesi olacağım :)
Bebişim mayıs sonu gibi gelecek kıyafet konusunda kafam çok karışık yenidoğan zıbınları kısa uzun kollu karışık aldım birde bayağıda yenidoğan patikli altlardan aldım 0-3 ayda karışık uzun kısa aldım sizce doğru mu ettim ilk bebiş olunca bilmiyorum
Çok teşekkür ederim amin inşallahHayirli geceler.cok iyi yapmissin dogru karar.bende 18mayista dogum yaptim.zaten bitek bunlari kullaniosun.kisakollu zibin uzun kollu zibin ve patikli alt agiz mendili.birde penye battaniye.yaz bunlarla gecicek zaten
Allahim kucagina almak nasib etsin ins.
öncelikle hayırlı olsun.ilk bebek olunca insan durmadan almak istiyor.bende öyleydim ama giydiremedigim çok şey oldu.almak için son zamanları bekle derim.çünkü tombis bi bebiş olursa hastane çıkışları falan zor oluyor.aklında olsun aziz bebenin hastane çıkışları diğer markalara gore daha büyük.bide ben doğduktan sonra aldiklarimin hic ay bazın da bakmadim.üstünde yazan boy ve kilosuna gore aldım.çünkü ay olarak birçok marka farklı boyutta üretim yapıyorlar.yazı zaten kısa kolu zıbın ve çorapla geçiriyorsun bide ben yazın uyurken muslin battaniye boyutundaki bezlerle geçirdim.Kızlar merhabalar hayırlı cumalar :)))
Bebişim mayıs sonu gibi gelecek kıyafet konusunda kafam çok karışık yenidoğan zıbınları kısa uzun kollu karışık aldım birde bayağıda yenidoğan patikli altlardan aldım 0-3 ayda karışık uzun kısa aldım sizce doğru mu ettim ilk bebiş olunca bilmiyorum
Amin Allah razı olsun Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederimmöncelikle hayırlı olsun.ilk bebek olunca insan durmadan almak istiyor.bende öyleydim ama giydiremedigim çok şey oldu.almak için son zamanları bekle derim.çünkü tombis bi bebiş olursa hastane çıkışları falan zor oluyor.aklında olsun aziz bebenin hastane çıkışları diğer markalara gore daha büyük.bide ben doğduktan sonra aldiklarimin hic ay bazın da bakmadim.üstünde yazan boy ve kilosuna gore aldım.çünkü ay olarak birçok marka farklı boyutta üretim yapıyorlar.yazı zaten kısa kolu zıbın ve çorapla geçiriyorsun bide ben yazın uyurken muslin battaniye boyutundaki bezlerle geçirdim.
Maşallah kuzuya...Kizlar hayirli geceler.oglusum dun sunnet oldu aliriz bi masallah :)
Ben de mayis başında doğurmuştum iyi etmişsin zıbın kısa kollu almakla geçen sene çok sıcaktı ilk başlar da sadece zıbın ve bir penye takım sonra kısa kollu zıbın ve patikli alt ile duruyordu 3 aylıkken de şort ve çorap kısa kollu ile gezdinaltina atlet giyip çok fazla 03 alma 6 aylık falan olsun Çünkü çok çabuk büyüyor belki doğduğunda çok kilo da alabilirKızlar merhabalar hayırlı cumalar :)))
Ben kullanıyorum çünkü çok sık uyanıyordu en azından gecede 5 kez uyanıyorsa şimdi 3 kez uyanıyorCanlar selam..
Bizim kiz geceleri emer emer usulca uyurdu. Iki haftadir gece uyanip bi saat uyumuyor. Uyusa onbes dakika sonra yine ağlıyor. Gaz oluyor kabiz oluyor. Gece hic uyku duzenimiz kalmadi. Acaba diyorum bi de açlıktan mı uyaniyor? Hazir bisey veemeye calistim hep ama su kasik mamalari iyi diyorlar Alip bi hafta deneyelim diyorum. Kullananlar var mi kizlar? Gece uzun uyumasini saglar mi acaba? Marka tavsiyeniz var mi?
Ben yaptirmadimKizlar merhaba menenjit asisi yptirdinuz mi bebislerinize
Evet yaptırdım arkadaşim sen ne yaptin bir doz daha olacak 12 aylikkenKizlar merhaba menenjit asisi yptirdinuz mi bebislerinize
Ilk doz u 7. Ay mi yptrdin? Galiba bizim se bu ay olacak yani 7 deEvet yaptırdım arkadaşim sen ne yaptin bir doz daha olacak 12 aylikken
Şimdi dışarı çıktım defterine bakmam lazım.ama biz 8. Ayın sonunda kontrole gittik o zaman dr menenjit aşısını söyledi.bizde aynı gün yaptırdık.ikinci doz 3 ay sonra dedi.Ilk doz u 7. Ay mi yptrdin? Galiba bizim se bu ay olacak yani 7 de
Pekii cevabin icin cok tesekkurler..Şimdi dışarı çıktım defterine bakmam lazım.ama biz 8. Ayın sonunda kontrole gittik o zaman dr menenjit aşısını söyledi.bizde aynı gün yaptırdık.ikinci doz 3 ay sonra dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?