- Konu Sahibi kardelen384
-
- #66.781
kizlar benim ciddi bir sorunum var.
ben belden uyusturmali spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim. ilk zamanlar sezeryan agrisidir gecer dedim ama belimdeki agri gecmiyor. egilemiyorum, egilince belimi dogrultamiyorum, yuz ust8 yatmak tam bir iskence, yanlislikla yuz ustu uykuda donersem kalkamiyorum agridan. ben anestezi icin belimden vurduklari igneye bagliyorum bu durumu.
benim gibi olan var mi aranizda, nasil gecicek bu agri, ne zaman agrisiz kizimi banyo yaptirip altini degistirebilicem. 3 ayi gecti bu arada dogum yapali
Ay aynı benimki gece şıpır şıpır ses geliyo bi kalkıyorum uykuda emiyor ellerini ağlamak yok aslında aç deli gibi kim bilir kaç dakika emdi elleri kuzum çok akıllı maşallah 15 gündür şehir dışındayım hiç sıkıntı olmadı elhamdülillahMaşallah yavrulara, benim oglum cok sakin agulamasi bile kibar kibar, yuksek sesi hic sevmez, aglamayi da sevmiyor, geceleri acikinca bile aglamiyor, şap şap elini emme sesine uyanip emziriyorum:))) boga burcu olmasina bagliyordum ancak cilgin boga bebisler cokmus topikte:)) kizim koc burci tam bir cilgindi hala da oyle
Canm benim belde değil, sol bacak ve kasıkta problem var. İğne belimden girerken kimse tutmadı beni istemsiz sol ayağımı, bacağımı, dizimi kımıldattım ve ilk 1 ay hep uyuştu tüm bacak. Sonralarda da hareketle kasıkta acayip ağrı oldu ağlatacak kadar ve bacağımda birden güçsüzleşme oluyordu. Mr verdi doktor sıkıntılı bir durum dedi. Mr rvsine gidecekken kvler sürpriz yapıp bana yemeğe geldiler kaldı öyle. Yeni rv almadan sıkıntım baya azaldı. Sen de doktora git mutlaka. Ben bayram sonrası özelde mr çektircem. Çok geçmiş olsun.kizlar benim ciddi bir sorunum var.
ben belden uyusturmali spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim. ilk zamanlar sezeryan agrisidir gecer dedim ama belimdeki agri gecmiyor. egilemiyorum, egilince belimi dogrultamiyorum, yuz ust8 yatmak tam bir iskence, yanlislikla yuz ustu uykuda donersem kalkamiyorum agridan. ben anestezi icin belimden vurduklari igneye bagliyorum bu durumu.
benim gibi olan var mi aranizda, nasil gecicek bu agri, ne zaman agrisiz kizimi banyo yaptirip altini degistirebilicem. 3 ayi gecti bu arada dogum yapali
saol canim esim de doktora git sor diyor, bebekle zor olur diye ben de erteleyip duruyorum. kendiliginden gecmesini bekliyorum galibaCanm benim belde değil, sol bacak ve kasıkta problem var. İğne belimden girerken kimse tutmadı beni istemsiz sol ayağımı, bacağımı, dizimi kımıldattım ve ilk 1 ay hep uyuştu tüm bacak. Sonralarda da hareketle kasıkta acayip ağrı oldu ağlatacak kadar ve bacağımda birden güçsüzleşme oluyordu. Mr verdi doktor sıkıntılı bir durum dedi. Mr rvsine gidecekken kvler sürpriz yapıp bana yemeğe geldiler kaldı öyle. Yeni rv almadan sıkıntım baya azaldı. Sen de doktora git mutlaka. Ben bayram sonrası özelde mr çektircem. Çok geçmiş olsun.
Pek bilgim olmamakla birlikte internette bazi bel agrilarinin dogumdan sonrada kalabilcegini okumustumkizlar benim ciddi bir sorunum var.
Canım doğum zor bi olay bı de vücut maalesef hemn toparlanamiyor.nerdeyse herkeste oluyor agri belim bazen bacaklarim.ağır kaldırmamaya çalışıyorum. Benim kız da 3 aylik oldu banyodan sonra cocugu havaya zar zor kaldiriyorum.ben de epiduralle doğum yapmıştım acaba ondan mı dedim ama yok vücudun dengesi bozuldu vücut yavaş yavaş toparlicakkizlar benim ciddi bir sorunum var.
Üzgünüm yemedigim yapmadığım kalmadi ne yazik ki yetmemesi gibi bi durum var.bende ilk cocugumda bunun farkinda bile degildim ama başa gelince anlasiliyo yoksa israrla mama vermedim ve ne zaman isterse emziriyorum 10 gunde 10 gram alması ?varmi baska seçenek bebeginin aç oldugunu dusunerek ben illa emzircem.diyemiyosunArkadaşlar süt yetmiyor diye bi durum olamaz, bol bol emzirin sütü arttıran en önemli sey emzirmek! Mama verme hatasına düşmeyin lütfen, facede Emzirme Sanatı diye bir grup var oraya kaydolun, uzman kişiler tarafından yardım alın, hemen dönüş yapılıyor, bizim gibi bir cok kişi durumunu paylaşıyor, bir fikir alın derim. Ordan birçok sey öğrendim ben
Üzgünüm yemedigim yapmadığım kalmadi ne yazik ki yetmemesi gibi bi durum var.bende ilk cocugumda bunun farkinda bile degildim ama başa gelince anlasiliyo yoksa israrla mama vermedim ve ne zaman isterse emziriyorum 10 gunde 10 gram alması ?varmi baska seçenek bebeginin aç oldugunu dusunerek ben illa emzircem.diyemiyosun
Tesekkurler allah tum annelere herkese bol sut bebeklerede saglik versin hayirlisi sut isi nasip işi nasibi kadar emicek sunuda deniyim dedigim bisey kalmadi ama yinede gruba istek gonderdim vardir belki sutu arttirmanin bi yontemiCanım öncelikle hiiiiç üzülme, tabii ki her anne emzirmek ister ama bebeğin sağlığı herşeyden önemli ki sen de yapmadığını bırakmadın, danışman bile tuttun.
Artık bundan sonra üzülme, mama kötü değil aksine sütü yetmeyen anneler için hayat kurtarıcı. Çok şükür ki bunu yapmışlar, anne sütüne en yakın formüllerle oluştrulmuş.
Endişe ile yaşamana gerek yok, bebeğinle agulu bol gülücüklü zamanların tadını çıkar. :)) sevgiler.
insallah yavas da olsa gecer bu agri, korkum kalici olmasi. benim belimde tam ignenin vuruldugu yer agridigi icin sucu ister istemez anesteziye buldum ama ins. kalici degildirCa
Canım doğum zor bi olay bı de vücut maalesef hemn toparlanamiyor.nerdeyse herkeste oluyor agri belim bazen bacaklarim.ağır kaldırmamaya çalışıyorum. Benim kız da 3 aylik oldu banyodan sonra cocugu havaya zar zor kaldiriyorum.ben de epiduralle doğum yapmıştım acaba ondan mı dedim ama yok vücudun dengesi bozuldu vücut yavaş yavaş toparlicak
insallah yavas da olsa gecer bu agri, korkum kalici olmasi. benim belimde tam ignenin vuruldugu yer agridigi icin sucu ister istemez anesteziye buldum ama ins. kalici degildir
yataktan kalkma zorlugu bende de var. zaten yazdiklarim ornek olarakti daha bircok sıkıntı yasiyorum bel agrisi yuzunden. senin durumun da benimle ayni gibi. nasil gecicek bu, hep boyle mi kalacagiz diye dusunuyorum bazen. ben dogumdan once pitir pitirdim simdi odun gibi oldum egilip bukulemiyorum bile.Bende de bel agrisi var Tam anlattigin gibi degil ama ben de ayakta azcik dursam belim agriyor artik Ben de anestezi ignesine bagliyorum Yataktan bi yere tutunmadan zor kalkiyorum
yataktan kalkma zorlugu bende de var. zaten yazdiklarim ornek olarakti daha bircok sıkıntı yasiyorum bel agrisi yuzunden. senin durumun da benimle ayni gibi. nasil gecicek bu, hep boyle mi kalacagiz diye dusunuyorum bazen. ben dogumdan once pitir pitirdim simdi odun gibi oldum egilip bukulemiyorum bile.
simdiye kadar belki gecer mi diye bekledim ama gecmesini birak neredeyse hic azalmadi bel agrim. biraz daha bekliycem yine degisiklik olmazsa o zaman giderim artik doktoraCanm benim belde değil, sol bacak ve kasıkta problem var. İğne belimden girerken kimse tutmadı beni istemsiz sol ayağımı, bacağımı, dizimi kımıldattım ve ilk 1 ay hep uyuştu tüm bacak. Sonralarda da hareketle kasıkta acayip ağrı oldu ağlatacak kadar ve bacağımda birden güçsüzleşme oluyordu. Mr verdi doktor sıkıntılı bir durum dedi. Mr rvsine gidecekken kvler sürpriz yapıp bana yemeğe geldiler kaldı öyle. Yeni rv almadan sıkıntım baya azaldı. Sen de doktora git mutlaka. Ben bayram sonrası özelde mr çektircem. Çok geçmiş olsun.
ben lohusayken hem supurdum hem sildim canim evi. kendi annem de dahil kimse de sen bu evi nasil temizledin diye sormadi bile. bak hala icimde kalmis onun acisi.Aynen canim ya kıpır kıpırmışız dogumdan once Ben bugun doğumdan sonra ilk defa evde elektrik supurgesi yapayim dedim kendi evime ugrayip (dogumdan beridir annemlerde kaliyorum) Ayakta yaptim supurgeyi iyi hos ama is hafif egilmeye gelince yapamadım Biraktim ben de
Ne zaman duzelir bilmiyorum ben korkudan bir cocuk daha dusunmuyorum o kadar nefret ettim sezeryandan
Gerci kuzenim 3.sezeryani da yapti aradan yillar gecti normal dogum yapanlarla bi farki yok hareket acisindan Hic kalıcı agrisi olmadi onu ornek alip teselli ediyorum kendimi
Bi de ben doktor kontrolune gitmedim ondan da cok korkuyorum 40 cikinca gel demisti ama
Siz gittiniz mi kizlar?
Canm ben de bu kasık ağrısı bacak uyuşması ile hem bebeğime tek başıma baktım hem evi temizledim hem kocama hizmet ettim. Doğum öncesi kıpır kıpırdım her işi hızlıca yapardım, eşim aynı performansı doğurur doğurmaz benden bekledi. Tamam artk karnında bebek de yok kalk yap kalk pazara git kalk markete git kalk yemek yap dedi durdu. Çocuk sahibi oldum eş kaybettim. Kv de sezeryan olmuş ben böyle nazlı olmadım şeklinde eşimi doldurdu, bunlar hep ilk hafta oluyor. Ben de 2 hatta 3 çocuk isterdim ama o kadar çok kavga ettik ki eşimle açıkçası baya soğudum ve 2. Çocuğu istesem de yapmam diyorum. Yaparsam da annemin evine yerleşirim en az 40 gün kimse tutamaz beni. Şuan ağrılarım hala var hele ilişki esnasında. Zaten aramızdaki soğukluk nedeniyle yapmıyoruz, o isterse de ağrım var diyorum. Ben 10 yaş yaşlandım bu 3 ay. Bazen topallayarak pazarıma da marketime de ben gidiyorum ağır kaldırıyorum bir elimde kızım. Eşim bilgisayar oynuyor evde. Anne dedi die bir heves baba dedirtmek için bir kaç gün ilgilendi saolsun. Bide kendi annesi babası yanında çok ilgilenir kızımla. Çok seviyor kızımızı gözleri dolar bakarken ama uzun süre ilgilenmez, ev işi umrunda deil yap ama nasıl yaparsan yap. Bide bana iyi dayanıyorsun bu tempoya cennetliksin diyor alay gibi. Allah bilmiş de beni erkek yaratmış diyor. Onun harici günde toplam en fazla yarım saat sever bırakır oyununa döner. Bir sürü arkadaşım çocuklu geliyor gidiyor eşleri pervane etraflarında anlatmıyorum derdimi onlara, burda yazarak içimden atıyorum hayatıma dönüyorum.ben lohusayken hem supurdum hem sildim canim evi. kendi annem de dahil kimse de sen bu evi nasil temizledin diye sormadi bile. bak hala icimde kalmis onun acisi.
belki o zamanlar (mecburiyetten) cok zorladim kendimi o yuzden mi belim iyilesemedi bi turlu bilemiyorum.
ben hep 2 cocugum olsun isterdim ama bu dogumda oyle yalniz kaldim ki, yine ayni psikolojiyi kaldirabilir miyim bilmiyorum.
Allah yardımcın olsunCanm ben de bu kasık ağrısı bacak uyuşması ile hem bebeğime tek başıma baktım hem evi temizledim hem kocama hizmet ettim. Doğum öncesi kıpır kıpırdım her işi hızlıca yapardım, eşim aynı performansı doğurur doğurmaz benden bekledi. Tamam artk karnında bebek de yok kalk yap kalk pazara git kalk markete git kalk yemek yap dedi durdu. Çocuk sahibi oldum eş kaybettim. Kv de sezeryan olmuş ben böyle nazlı olmadım şeklinde eşimi doldurdu, bunlar hep ilk hafta oluyor. Ben de 2 hatta 3 çocuk isterdim ama o kadar çok kavga ettik ki eşimle açıkçası baya soğudum ve 2. Çocuğu istesem de yapmam diyorum. Yaparsam da annemin evine yerleşirim en az 40 gün kimse tutamaz beni. Şuan ağrılarım hala var hele ilişki esnasında. Zaten aramızdaki soğukluk nedeniyle yapmıyoruz, o isterse de ağrım var diyorum. Ben 10 yaş yaşlandım bu 3 ay. Bazen topallayarak pazarıma da marketime de ben gidiyorum ağır kaldırıyorum bir elimde kızım. Eşim bilgisayar oynuyor evde. Anne dedi die bir heves baba dedirtmek için bir kaç gün ilgilendi saolsun. Bide kendi annesi babası yanında çok ilgilenir kızımla. Çok seviyor kızımızı gözleri dolar bakarken ama uzun süre ilgilenmez, ev işi umrunda deil yap ama nasıl yaparsan yap. Bide bana iyi dayanıyorsun bu tempoya cennetliksin diyor alay gibi. Allah bilmiş de beni erkek yaratmış diyor. Onun harici günde toplam en fazla yarım saat sever bırakır oyununa döner. Bir sürü arkadaşım çocuklu geliyor gidiyor eşleri pervane etraflarında anlatmıyorum derdimi onlara, burda yazarak içimden atıyorum hayatıma dönüyorum.
Tesekkurler allah tum annelere herkese bol sut bebeklerede saglik versin hayirlisi sut isi nasip işi nasibi kadar emicek sunuda deniyim dedigim bisey kalmadi ama yinede gruba istek gonderdim vardir belki sutu arttirmanin bi yontemi
Aynen . Katılıyorum sana. Vede sanki asker kışlası gibi çok kati kuralları var. İnsan emzirmek ten soguyor. Gruba girdim . Olmadi . ciktim. Sanki herkese uyuyor gibi kuralları. Bu gibi durumlarda bir bayan destekci lazım evde yardim edecek. Birde benim gibi agir bir sezeryan olunca. Sen bebek emsin diye kan ter içinde kalican. Evde yemek yok karnın aciksa bile. Bir yandan bebek gazlı olunca ne gecen ne gunduzun belli. Hic susmayan bir bebek. 5 dk vakit olsa uyumaya çalışıyor insan. Üstelik bunlara birde üst üste binen ailevi sorunlar da eklenince. Panayır yeri gibi oluyor hayat.Evet güzel yönlendirme yapıyorlar ama bazen abarttıklarını düşünüyorum uzun süre sadece emzir sabah akşam 5dk da bir emzir diyorlar bebek kilo almasa bile emzirmeye devam et diyenler var, artık emzirmeyi takıntı yapmışlar.
Dediklerini uygula ama Dengeli git, bebeğin kilo kaybına uğramasın, sonuçta dediğin gibi nasip işi yoksa da yoktur canını asla sıkma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?