• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kan pihtilasmasi icin igne vurulan arkadaslara bir sorum var gobekdenmi yapiorsunuz birde sizlerinde morariyormu gobegi ben kendime yapamiorum o konuda hic cesarwtim yok esime ogretti hemsire esim vuruyor ama gobegim bayagi morardi birde acaip yakiyor yaa yada benim canim cok tez :KK48:
Canım 5 haftadan fazladır karından kendime yapıyorum. Bata çıka öğrendim acıtmamayı. İğne dolapta olacak , pamuğun ve alkolün hazır olacak. İğneni çıkar bir kaç kez baş parmağın ve işaret parmağını kıstırarak iğne gövdesine bir tüm havayı dışarı çıkar . İğne ucundan önce bi damla dökülüyor onu hemen vurma tüm hava kabarcığı bitince akan ilk Damlayı gör sonra alkollü pamuğunla göbeğinde iğne yapılacak yeri iyice sil. Ardından iğneyi dik bir şekilde açısız tek seferde bir elinle makas yapıp sıktığın göbeğine sok. İpne tamamen girince yavaş bir şekilde şırınga et sonuna gelince sıkıştırdığını Eti yavaşça bırak 5 e kadar say ve iğneyi tek seferde çek. Alkollü pamuğunla üstüne 10 saniye bastır ovalama. Ben yaptıktan hemen sonra 5 dakika yürüyorum. Göbek deliğinden dört parmak sağ ve sola yap hergün bir tarafa yap. İnşallah az ağrı hissedersin. Besmele ile yap tabiki :anneadayı: ben her iğnemi sıkarken ayetel kürsi okuyorum

Kan pihtilasmasi icin igne vurulan arkadaslara bir sorum var gobekdenmi yapiorsunuz birde sizlerinde morariyormu gobegi ben kendime yapamiorum o konuda hic cesarwtim yok esime ogretti hemsire esim vuruyor ama gobegim bayagi morardi birde acaip yakiyor yaa yada benim canim cok tez :KK48:

Canım ben kendim vuruyorum keşke benimde eşim vursa :) kesin bayılırdı :)) göbek deliğinin iki parmak sağ ve solundan vuruyorum bazıları morarma yapıyor biraz acısıda oluyor ama oyle aman aman birşey değil. Sanırım senin canın baya tatlı :)

Canım 5 haftadan fazladır karından kendime yapıyorum. Bata çıka öğrendim acıtmamayı. İğne dolapta olacak , pamuğun ve alkolün hazır olacak. İğneni çıkar bir kaç kez baş parmağın ve işaret parmağını kıstırarak iğne gövdesine bir tüm havayı dışarı çıkar . İğne ucundan önce bi damla dökülüyor onu hemen vurma tüm hava kabarcığı bitince akan ilk Damlayı gör sonra alkollü pamuğunla göbeğinde iğne yapılacak yeri iyice sil. Ardından iğneyi dik bir şekilde açısız tek seferde bir elinle makas yapıp sıktığın göbeğine sok. İpne tamamen girince yavaş bir şekilde şırınga et sonuna gelince sıkıştırdığını Eti yavaşça bırak 5 e kadar say ve iğneyi tek seferde çek. Alkollü pamuğunla üstüne 10 saniye bastır ovalama. Ben yaptıktan hemen sonra 5 dakika yürüyorum. Göbek deliğinden dört parmak sağ ve sola yap hergün bir tarafa yap. İnşallah az ağrı hissedersin. Besmele ile yap tabiki :anneadayı: ben her iğnemi sıkarken ayetel kürsi okuyorum

Aşağı yukarı aynı şeyi uyguluyorum ben de. Çok güzel anlatmışsınız :) yalnız ben iğnemi oda sıcaklığında saklıyorum.

Ya kızlar su an çok duygulandım. Dışarı cikacaktik eşim poşet bulmaya çalışıyor ne yapacaz dedim hirkani aliyim yanıma usursen giyersin diye. hepimize sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah isteyen herkesi de mahrum etmesin:cry:

Cok tesekkurler cnmm ilgin icinn anlatisin icin:KK200:

Cnm ignenin markasi ne. Benimki ckexane hem eczacim dolaba gerek yok dedi hem de kullanan arkadaslarim dolaba koymuyor

Cnm ignenin markasi ne. Benimki ckexane hem eczacim dolaba gerek yok dedi hem de kullanan arkadaslarim dolaba koymuyor
Ben de clexan ve bazen oksapar vuruyorum bana da dışarda tutabilirsiniz denildi fakat deneme yanılma yöntemi canım herkesin metodu ben fikrimi paylaştım oda sıcaklığında yaparken beni yakıyor cildim kızarıyor , dolaptan çıkarıp yaptığımda ise hassasiyet oluşmuyor . Faydası olur diye paylaştım o_O siz nasıl isterseniz öyle yapın

Ya kızlar su an çok duygulandım. Dışarı cikacaktik eşim poşet bulmaya çalışıyor ne yapacaz dedim hirkani aliyim yanıma usursen giyersin diye. hepimize sağlıkla kucagimiza almayı nasip etsin inşallah isteyen herkesi de mahrum etmesin:cry:
Hormonlar :işsiz: dün dizi izleyip saatlerce ağladım . Eşim tv nin fişini çekti acı çektiriyorsun çocuğa diyerek :KK53:

Ben de clexan ve bazen oksapar vuruyorum bana da dışarda tutabilirsiniz denildi fakat deneme yanılma yöntemi canım herkesin metodu ben fikrimi paylaştım oda sıcaklığında yaparken beni yakıyor cildim kızarıyor , dolaptan çıkarıp yaptığımda ise hassasiyet oluşmuyor . Faydası olur diye paylaştım o_O siz nasıl isterseniz öyle yapın

Yanlis mi yapıyorum diye endiselendim. Icin rahatladi. Ben pamukla bastiriyorum biraz, morluk oluşmuyor

Kontrolden geliyorum düşük riskim vardı çok şükür herşey yolunda . :KK200::nazar: 8+2 deyim ama 7+5 izlendi bebek. Bu haftalarda ultrasonda bebeğin tam hali görülebiliyor mu acaba ? Mesela tırtıl gibi tombul bi tırtıl benimki :KK45:
Canım günümüz aynı benimki barbunya fasulyesine benziyordu ultrason fotosunda 7+0 da gitmiştim 8 haftalik görünüyordu erken döllenme dedi dr. Tabiki seninki tüp beybi olduğu icin farklı görünebilir..arada 4 gün varmış endiselenmeye gerek yok bence tombul tirtila maasallah :nazar::anneadayı:

kizlar ben dis fircalarken.sabahlari afedersiniz cok oguruyorum..midemi bulandiran tek sey o :KK43:

Bende de dis fircalarkende oluyor. Gerci eskidende olurdu

Günaydın hanımlar. Ben maydonoz nane çilek nar nar suyu mısır yemiyorum. Etrafimdan söylenenler ve benim okuduğum yazılardan aklımda kalanlar. Kesinliği yok belki ama Allah korusun vicdan azabı çekmek istemedigim için.

Dun aksam yarim tabak nar yedim. Simdi mi soyluyorsunuz... :KK66:

Kızlar benimki boş gebelik olabilir mi doktor yolk sac izlendi embriyo izlenmedi yazdı ultrason kağıdına betam. Çok yüksek kesin görürüm diyodum ben bosmu acaba

Baska arkadaslar yazmislar zaten. Ben 9. Haftaya kadar panik yapmiyor yazayim bari..

hanımlar merhabalar dün akşam boş gebelikten kürtaj oldum. bu 2. boş gebeliğim ne yapmalıyım? emin olun o psikoloji ile ağlamaktan doktora bişey soramadım.

Gecmis olsun. Cok uzuldum. Yapacak bir sey yok sanirim. Eve gidin biraz uyuyun. Istiyorsaniz aglayin. Ama aglamaniz bitince bir daha geriye bakip dusunmeyin. Bir kac hafta gebelik dusunmeyin. Hep ileriye bakin. Umarim en kisa zamanda saglikli bir bebeginizin olur.

Kontrolden geliyorum düşük riskim vardı çok şükür herşey yolunda . :KK200::nazar: 8+2 deyim ama 7+5 izlendi bebek. Bu haftalarda ultrasonda bebeğin tam hali görülebiliyor mu acaba ? Mesela tırtıl gibi tombul bi tırtıl benimki :KK45:
Cok merak ediyorum ben de nasil ne goruyorsunuz.

kardelen384 kardelen384 canim ellerine saglik.hayirli dogumlarin ilsun insallah. Benim midem su icince bulanmaya basladi cok su icerdim simdi zor iciyorum. Bugun salatada maydonoz yedim bende ama tereddut ede ede. Bisey olmaz dimi ??
Bir de kizlar bos gebelik olunca mide bulantisi falan oluyor mu?

Bir sey olmaz insallah. Zarari oldugu kadar faydasi da varmis. Ben gecen haftalarda cok yemistim artik dikkat ediyorum. Yine de abartmayalim.

Mide bulantisi iyidir. Bos gebelikle ilgisi varmidir bilmiyorum ama.

kokulara karsi benimde hasasiyetim var normalde bulanmiyo ama bazi kokular cok etkiliyo ac kaldikca daha bulanir saglikli beslenmeye dikkat et sevdin veya hafifseyler al disarda

Dikkat ediyorum ama bu hafta is yerinde yiyemeyince sardim Cheetos, hamurisi gibi seylere. Esim de sagolsun send tatli aserirsin diyip tatli alip duruyor.

Canım ben de 22 haftalık kızımı kan pihtilasmasindan kaybettim bir buçuk sene önce. Şimdi yine hamileyim öğrendiğimde 3 haftalikti doktor coraspin verdi 6 haftalikken de keseyi ve kalp atışını görünce igneye başlattı coraspine başla hemen kan sulandiriyor çünkü gebelikte damarlar gevsermis ve pihtilasma artarmis ınş sağlıkla kucagimiza alırız hepimiz

Ins bu sefer saglikli olur.

Geçmiş olsun canım ben de çok fena boğaz agrisiyla başladı bugün gribe çevirdi çok kotuyum nane limon zencefil bal iyi geliyor benimde pazartesi ise gitmem lazım
Cok gecmis olsun

Arkadaşlar selamlar nasılsınız, benim 5. haftadan sonra bulantılarım azaldı, ama göğüs ağrım çok şiddetli dokunamıyorum, ilkinde bulantım daha çoktu yada psikolojik miydi ilk olduğu için acaba diyorum. Şimdi iştahım azaldı, kokulara karşı duyarlıyım, haftaya doktora gitmeyi düşünüyorum folik asit takviyesi olarak ne kullanıyorsunuz, bir öncekinde folic plus vermişti doktorum, şimdiden alsam mı acaba diye düşünüyorum. Bir de bulgurda ve marulda yüksek folik asit varmış onları tüketmeye çalışıyorum, gereksiz vitamin almanın da çok sağlıklı olmadığını okumuştum, özellikle 3. aydan sonraki multivitamin yerine kan testi yaptırıp vitamin eksikliği varsa onu takviye olarak almak daha mantıklı geliyor ama doktor ne der bilmiyorum bu fikre :)
Bazi belirtiler gidip geliyordur, bazilari sonradan geliyo. Cok takmayin. Ama folik asit icin gec kaliyorsunuz. Hamileligin 4uncu haftasinda ihtiyaciniz vardi, ihmal etmeyin artik. Burada doktorlarin olmazsa olmaz dedigi tek sey. Hemen eczaneye gidin.

Kızlar hamilelikte havuza girmenin bir sakıncası varmı doktora sormayı unutmuşum. Oğlum havuza gitmek istiyor sürekli. Bende tereddütte kaldım
been girdim ama icim rahat etmedi hic. Normalde rahmin kalin bir duvari var ama klor gecer mi bilemedim. Deniz havuzdan daha iyi olabilir o acidan

Canım günümüz aynı benimki barbunya fasulyesine benziyordu ultrason fotosunda 7+0 da gitmiştim 8 haftalik görünüyordu erken döllenme dedi dr. Tabiki seninki tüp beybi olduğu icin farklı görünebilir..arada 4 gün varmış endiselenmeye gerek yok bence tombul tirtila maasallah :nazar::anneadayı:
Hepimizin tırtıllarına maşallah :nazar: Allah saklasın . :KK200: Ya bulantın var mı ilaç kullanıyor Musun canım? Bi kaç mesaj önce sordum da dönen olmadı . Kullansam mı bilmiyorum

Back