2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
kiz hamur isi yemiyorumki ekmek az yerim bazen hic pilavi zaten tiksindim yumurta muz patates findik corba falan tukettim
Ben de tatildeyim duzgun yiyecek bir sey bulmakta zorlaniyorum. O yuzden sirf peynirli makarna pizza.. kilo aldim. Esimde hic dikkat etmiyor, hep onun sucu. Ben tamam bugun erken uyuyalim diyorum, o disari cikip yemek yiyelim. Sonra uyumadan once pizza. Bugun donuyoruz dikkat edicem biraz karbonhidratlilari kesip corba icecegim. Zaten sanirim vitaminler bile acayip kilo aldiriyor. Doktor beni azarlayacak diye korkuyorum

Sadece annem ablam ve esim ve yurtdisinda oldugum icin yakinimda yeni dogum yapmis bir iki arkadas biliyor. Doktor filan sorduk. ablama soylemeyecektik ama bulanti yok diye biraz korktuk soru sormak icin onlari aradim.
Biz kalp atisi duyduktan sonra (8bucukuncu Hafta) esimin ailesine soylemeyi dusunuyoruz. 12 . Haftada da mudurume.

bir dis hekimine gitseniz. Genel bir check up yaptirsaniz. Hamilelikte genel olarak bagisiklik sistemimiz dusuyor, dis sorunlari ortaya cikabilir. Dis hekimine soylersiniz verdikleri uyusturucular agiz kisminda kalirmis bebege zararli degilmism

Cok haklisin ne kadar kafan rahat olursa o kadar rahat gecer hamileligin diyor bizimle ayni durumda olan bir arakadasim, o pihtilasma icin igne oluyodu iki cocugunu da igneyle saglikla dogurdu hatta ikinci bu ayin 9. Da dogurdu yeni bende igneye basladm keseden sonra. Ins her sey yolunda gider saglikla kavusuruz yavrularimiza

Ben daha bugün öğrendim canım cuma sağlık ocağı kan almıştı bugün dr. mail atmış dahiliyeye görün diye. K.doğum doktoruma gönderdim sonucu cevap bekliyorum.
Arkadaslar ben tiroit hastasiyim ilac aliyorum zaten ama tiroit sorunu olmayanlar da hamilelikte tsh yuksek cikabiliyor hormonlar degistigi icin benim tiroidim 1,5 du 7 haftalik gebeyim saglik ocaginda 4,7 cikti bugun endokrine kostum bebegin tiroidi henuz gelismedigi icin seninki de zaten yetersiz oldugundan ilac ikinize yetmemis dozaji artiricaz dedi kan verdim tekrar sabah gidicem bide saglik ocagindaki testler biraz daha yuksek cikiyor givenli degil dedi doktorum

Canim tebrikler. HCG değerine çok takılma her annede farklı ilerliyor. Yurtdışında takip etmiyorlar bu değerleri. Iyi hamilelikler

Cok tesekkurler
Benim son adet tarihim 15 temmuz. O yuzden ilk b-hcg yi duyunca cok sasirmistim. Sat a gore cok cok dusuk.
Nasil ne zaman yumurtlamisim anlayamadim

Cok tesekkurler
Benim son adet tarihim 15 temmuz. O yuzden ilk b-hcg yi duyunca cok sasirmistim. Sat a gore cok cok dusuk.
Nasil ne zaman yumurtlamisim anlayamadim
Siz 183 demissiniz ya bu hcg artma oranlari a gore ovulasyondan sonraki 17inci ve 18inci gun ortasi degeri.

Tablo bu linkte: http://www.conceivingconcepts.com/learning/articles/hcg_ranges.html
Dpo: days past ovulation: yumurtlama sonrasi gun seklinde cevriliyor. Ama bunlar bircok kadindan alinan ortalama degerler. Sizin icin ortalamaya en yakin secersek 17gunmus. Ama ayni test cizgilerinin yaninda range(aralik) degerleriniz var. Yine 17 dpo da Bazi deneklerde deger 17 bazilarinda 400lu cikmis ayni gun. Bir de 20 dpo da aralik 135 ile 1600 gibiymis. 21incingunde minimum 350lerde. O yuzden 21 den oncedir dponuz.

Kisacasi bence siz ortalamaya olarak 17 dpo da ve maximum 20 dpo da kan vermissiniz. Siz bu 17-20 gun oncesi calisma yaptiginiz gun varsa onu tahmin olarak kullanabilirsiniz.

Profilinizde Ataturk resmi oldugu icin oturdum arastirdim.

Bana da 25lik dozu ilk hafta 1 tane 2.hafta 2 tane icmemi söyledi bir ay sonrada kan ver dedi.

Hamile olan arkadaşlar hamile olduğunuzu öğrenene kadar yani bat a yakın yoğun akıntınız olmuş muydu? Benim bat a 5 gün var ama akıntım yok hiç? Akıntı olması bi gebelik belirtisi midir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…