• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Benimde d vitamini düşük 26 olduğu halde.sizinki baya düşük ozaman. İlaçla düzelir ama sıkıntı yapmayın.
benim sağlık ocağında ölçülene göre d vitaminim 7 çıkmış diğer değerlerimi bi tık yukarda ölçtüğüne göre muhtemelen normalde 7den de düşük

canım benimde öyle 2-3 günde bir ölçtürüyorum ama bu benim normalim zaten . Tansiyonum hep bu şekildedir , en fazla 11-7 ....

alışık değilsen biraz halsizlik yapar ama yüksek tansiyona nazaran iyidir
Sanırım alışkın olmadığımdan dolayı normalde 12-8 olurdu ama hamilelikte düşüyor ilkte de düşüktü hep
Hayir bence cok guzel tansiyonun.benim de hep bu seviyelerdeydi.rahat bi hamilelik gecirdim.yuksek tansiyon problem yaratir aksine.
Evet çok şükür yüksek değil ama bünyem düşüğe alışkın olmayınca halsizliğimi ve bulantımı biraz daha yoğun yaşıyorum neyse tek derdim bu olsun her zaman ki gibi tuzlu kraker biraz iyi geldi :)
Akşamları geçse bari şu bulantı hissi ..

2 hafta kaldı randevuma ... önemli hafta ... belki 3 boyutlu usg isterim ... nasıl olsa ense ve burun bakılacak .
İkili test yaptırmayı bende düşünmüyorum salı günü doktoruma söyleyeceğim muhtemelen cinsiyetini öğrenmeye kadar çağırmaz beni bi daha :) ama 3d ultrasona girip burun kemiğine ve ensesine baktırmak istiyorum bende ayrıca kan vermek neden bilmiyorum çok gerekli gelmiyor

Siz bu testleri ne zaman yaptırdınız ne zaman baktılar değerlerinize ? Benim doktorum istemedi ama hepiniz yaptırmışsınız netten baktım kalp atışı duyulduktan sonra yapılır diyor, birde bana ne zararlı olabilir hiç bahsetmedi mesela ilişki, veya maydanoz, kaju, civa yüksek olan balıklar gibi şeylerde düşüğe sebep olabilirmiş bunları hep kendim öğrendim. Sizce doktorum ihmal mi ? İyi bir hastaneye gidiyorum ücretler uçuk dr.dan daha önce memnundum gereksiz hiç bir müdahale yapmadı bana ben istediğim halde, gebe kalmadan önce kontrol amaçlı gidiyordum. Gebe kaldıktan sonra da sadece bir kere 4 haftalıkken gittim kesemizi gördük belki daha küçük diye bilgi vermemiştir. Bilmiyorum aklım çok karışık, deneyimli anneler fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum :(

Çok şaşırdım yaa.. Aile hekimliğine kan verdim, ertesi gün çıktı sonucu.. O da, akşam gelip tahlilleri toplayıp başka yerde yapmalarından kaynaklı..
öğleye kadar tahlilleri toplayıp öğlen gelen ekiplere veriyorlarmış onlar da tahlili yapana kadar kimbilir ne kadar süre geçiyordur, hastahaneler kendi labaratuarlarında tahliller tazeyken yaptıkları için sonuçların doğruluk payı daha yüksek oluyor.

Siz bu testleri ne zaman yaptırdınız ne zaman baktılar değerlerinize ? Benim doktorum istemedi ama hepiniz yaptırmışsınız netten baktım kalp atışı duyulduktan sonra yapılır diyor, birde bana ne zararlı olabilir hiç bahsetmedi mesela ilişki, veya maydanoz, kaju, civa yüksek olan balıklar gibi şeylerde düşüğe sebep olabilirmiş bunları hep kendim öğrendim. Sizce doktorum ihmal mi ? İyi bir hastaneye gidiyorum ücretler uçuk dr.dan daha önce memnundum gereksiz hiç bir müdahale yapmadı bana ben istediğim halde, gebe kalmadan önce kontrol amaçlı gidiyordum. Gebe kaldıktan sonra da sadece bir kere 4 haftalıkken gittim kesemizi gördük belki daha küçük diye bilgi vermemiştir. Bilmiyorum aklım çok karışık, deneyimli anneler fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum :KK43:
Kalp atısını duyduktan sonra yada 8.haftadan itibaren yaptırıyorlar genelde canım biraz daha bekle bakalım olmadı kendin söyle doktora yapılsın

Canım ben sana kendimi örnek verdim ya.. Neden sana değerin düşük deniyor, doktor gibi, anlayamıyorum.. Bak şimdi;
Benim sat 6 Eylül.. Adetimin 30. Ve 35. Günlerinde test yaptım negatifti.. 35.gün test yaptığım cihaz, 6 gün öncesini gösteren dijital cihazdı.. Yine de bekledim.. 41. Gün doktora gittim, transvajinal muayene etti ve hiçbirşey yok dedi.. Düşün, 1-2 hafta önden gösterir birde.. Adet söktürücü yazıldı.. Tabi tedbir için kan da verdim.. Öğleden sonra ilacı içme, değerin 280, pozitif diye aradılar.. Yani; 41. Gün 280 di.. 4 gün sonra gel, 4 katına çıkacak mı dediler.. Gittim, çıkmıştı.. Değer 1500 en garanti 2000 olmadan kese görülmez..
Şimdi, senin sat 25 Eylül.. Sende 39. Gün kan verdin ve değerin 270.. Yani, sende de bende de geç döllenme olmuş.. Bende ki fark 2 hafta iken, sende 12 gün filan.. Senin 41.gün değerin 270'in 2 katına çıkacak.. Benim aldığım değerden daha iyi yani..
Benim ultrason sonuçlarımda da 2 haftalık fark olduğu belliydi.. Doktor, satını 6Eylül değil de, 20 Eylül olarak kabul edeceğiz dedi.. Tabi zamanla belki eski sat ile uyumlu hale de gelebilir..
Anlayacağın üzme kendini.. Bugün tekrar doktora gitsen de değişen birşey olmaz.. Değerin 400 olur ve bir tüp daha kan verip yine boş dönersin.. Değer yükselmeden kese görülmez.. Tabi, herşeye rağmen doktor içimi rahatlatır da diyebilirsin.. Sadece zamana ihtiyacın var.. Tercih senin..

Canım ben adet tarihim de beta hcg 0 dır 15 gün geçti adetimi evde test yaptim çok silik çıktı iki gün sonra tekrar evde yatım bu sefer belli bi ikinci çizgi çıktı yani bu hafta öğrendim hamile olduğumu belki yeni yeni beta hcg yükseliyodur inş öyledir

Canım, yukarıda kendi mesajımı etiketledim.. Sabah bir arkadaşa yazmıştım.. Onu bir okuyabilir misin? Muhakkak geç döllenmedir, sıkma canını..

Kalp atısını duyduktan sonra yada 8.haftadan itibaren yaptırıyorlar genelde canım biraz daha bekle bakalım olmadı kendin söyle doktora yapılsın

Söylemek mesele değil tabii ki söylerim ama benim ilk gebeliğim olduğu için ne zaman ne yapılacak neye gerek var bilmiyorum hep mi ihmal eder korkusu var sanmıyorum ama. Neyse haftaya cuma günü kalp atışını duymak için gidicez o zaman konuşup karar veririm belki doktor değiştiririm. Neticede bir doğum paketine 6 bin tl verdikten sonra özel kiliniği olan daha ilgili bir doktora gidebilirim.

öğleye kadar tahlilleri toplayıp öğlen gelen ekiplere veriyorlarmış onlar da tahlili yapana kadar kimbilir ne kadar süre geçiyordur, hastahaneler kendi labaratuarlarında tahliller tazeyken yaptıkları için sonuçların doğruluk payı daha yüksek oluyor.
Cidden şaşırdım yaa.. Farklılık varsa bu büyük bir ihmal bence.. İnşallah çok büyük farklar olmaz.. Yazık bize valla.. Folbiol veren doktorları eleştiriyorduk.. İşte, balık (Sağlık Bakanlığı) baştan kokuyor demek..

yooo ben daha küçük sanıyordum ... 3 yaş olacak aralarından ..gayet güzel bence
Ne bilim bana küçük geliyor ama 3 yaş iyi bir yaş aslinda
3 hafta falan oldu ... inanılmaz ama .... kusma hemen hemen hiç yok . sabahta değil tüm gün ...
böyle sürekli sanki ağzıma bir şey atsam o his geçecekmiş sanıyorum ... ağzıma atıyorum ama geçmiyorda ...
gece de devam ediyor .
Ben sigarada kullanıyordum , öğrenince hemen bıraktım . hem onu bırakmak hem bulantı derken .. kilolar fena geliyor .. durduramıyorum
ilk hamileligimde 7 ay bulantı ve kusma yaşadım şimdilik bunda yok çok şükür o bulantıları dediğin gibi hiçbir şey geçirmiştir . Kilo konusunda ben daha fenayım aus rekora gidiyorum hamilelikten önce salmistim hamilelikle beraber tam saldım lakin dur demem lazim

benim sağlık ocağında ölçülene göre d vitaminim 7 çıkmış diğer değerlerimi bi tık yukarda ölçtüğüne göre muhtemelen normalde 7den de düşük

Sanırım alışkın olmadığımdan dolayı normalde 12-8 olurdu ama hamilelikte düşüyor ilkte de düşüktü hep

Evet çok şükür yüksek değil ama bünyem düşüğe alışkın olmayınca halsizliğimi ve bulantımı biraz daha yoğun yaşıyorum neyse tek derdim bu olsun her zaman ki gibi tuzlu kraker biraz iyi geldi :)

İkili test yaptırmayı bende düşünmüyorum salı günü doktoruma söyleyeceğim muhtemelen cinsiyetini öğrenmeye kadar çağırmaz beni bi daha :) ama 3d ultrasona girip burun kemiğine ve ensesine baktırmak istiyorum bende ayrıca kan vermek neden bilmiyorum çok gerekli gelmiyor

aynen ...aynı planlarla gidiyorum . tek fark doktorumla konuştum o da onayladı .bir daha da Aralık 15 sonrası çağırır sanırım 17.hafta içinde olurum nasipse ....

Ne bilim bana küçük geliyor ama 3 yaş iyi bir yaş aslinda
ilk hamileligimde 7 ay bulantı ve kusma yaşadım şimdilik bunda yok çok şükür o bulantıları dediğin gibi hiçbir şey geçirmiştir . Kilo konusunda ben daha fenayım aus rekora gidiyorum hamilelikten önce salmistim hamilelikle beraber tam saldım lakin dur demem lazim

ben hep takımdaydım ya o yüzden çok otokontrollü idim .. kaptanken artı sabit çıkmak olmaz gibi geliyordu , hep dikkat ettim .

eşim diyor ki şimdi aslında çok yemiyorsun şu an , eskiye göre o kadar çok yiyorsun ki , o yüzden bu hızlı kilo alış .

neyse ki vermişim şükür bu zamana kadar .. ama şu kısa zamanda 3.5 kilolara geldi ki , dr ilk 3 ay en fazla 1-1.5 kilo diyor

Cidden şaşırdım yaa.. Farklılık varsa bu büyük bir ihmal bence.. İnşallah çok büyük farklar olmaz.. Yazık bize valla.. Folbiol veren doktorları eleştiriyorduk.. İşte, balık (Sağlık Bakanlığı) baştan kokuyor demek..

ben folad testini aynı gün iki farklı özelde yaptırdım , yazmıştım sebebini .

birinde 16 ..diğerinde 23 çıktı ki ... bu birinde normal sınırda diğerinde yüksek demek .

yani aynı insanda aynı gün aynı tahlil iki farklı hastanede farklı çıkması :( Allaha emanetiz .

Siz bu testleri ne zaman yaptırdınız ne zaman baktılar değerlerinize ? Benim doktorum istemedi ama hepiniz yaptırmışsınız netten baktım kalp atışı duyulduktan sonra yapılır diyor, birde bana ne zararlı olabilir hiç bahsetmedi mesela ilişki, veya maydanoz, kaju, civa yüksek olan balıklar gibi şeylerde düşüğe sebep olabilirmiş bunları hep kendim öğrendim. Sizce doktorum ihmal mi ? İyi bir hastaneye gidiyorum ücretler uçuk dr.dan daha önce memnundum gereksiz hiç bir müdahale yapmadı bana ben istediğim halde, gebe kalmadan önce kontrol amaçlı gidiyordum. Gebe kaldıktan sonra da sadece bir kere 4 haftalıkken gittim kesemizi gördük belki daha küçük diye bilgi vermemiştir. Bilmiyorum aklım çok karışık, deneyimli anneler fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum :KK43:

testleri 8.haftada istedi ...
ama yiyecek olarak şunu ye ..şu zararlı gibi özel bilgi almadım .
ilişkiyi yasakladı evet , çünkü o dönem kanamam vardı .
sorarsam güzel cevap veriyor ama her konuda bilgi alamıyorum ... bende sorularımı hazırlayıp gidiyorum ...:)

Merhaba haziran anneleri...bende insallah haziran annesi olacagim. Allah bebislerimizi saglikla kucagimiza almayi nasip etsin
Ausencia Ausencia
Yasim 39
İzmir
Sat 8 eylul
Tahmini dogum tarihi 15 haziran
İlk bebegimiz
Kalp atisi goruldu

amin inşallah :KK200:

ekleyeyim canım hemen ... ahhh listedeki yaş ablalık tahtımdan indim tüh :)

ben folad testini aynı gün iki farklı özelde yaptırdım , yazmıştım sebebini .

birinde 16 ..diğerinde 23 çıktı ki ... bu birinde normal sınırda diğerinde yüksek demek .

yani aynı insanda aynı gün aynı tahlil iki farklı hastanede farklı çıkması :KK43: Allaha emanetiz .
Aaaa evet, doğru.. Sizde öyle demiştiniz.. Birinde sınırın altı iken diğeri sınır.. Bariz fark var birde.. Amin, cidden emanetimiz Allah'a..

Hepinizi ekledim arkadaşlar tabloya ..tekrar hayırlı olsun :KK200: Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin .

Hoş geldin askrhpozitif askrhpozitif :KK54: bende bir haziran annesi oldum buradayım .. yarın güzel haberlerle gelirsen ilk sayfadaki tanloya bilgilerini gireriz bana bildirersen

Tesekkurler cnm..Rabbim hepimjze saglikli hayirli evlatlar versin ins.

Back