• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Sağım yapan anneler, is yerinde kaç dk yapabiliyorsunuz? 20 dk sonunda birsey gelmiyor gibi görünüyor ama elimle sağarsam fışkırır gibi devam ediyor. Makinemdemi sıkıntı var acaba? Ameda çiftli lactaline kullanıyorum. 20 dk sonunda ikisinden toplam 80 cc civarı sağdım bugün ama elimle devam etsem daha gelirdi gibi neden böyle oluyor acaba
benim uzun süredir ikisinden tek seferde toplam 50 cc ancak çıkabiliyor :( çok azaldı hiç sağasım gelmiyor ama dr 10 cc de çıksa sağ dedi..

Kızlar ne veriyorsunuz ek gıda olarak? Bizim alerji olunca saçma sapan bir hâl aldı.. Benim veresim onun yiyesim yok.. Her sabah patates, havuç haşlıyorum.. Öğlen, muz, elma, ayva hangisi denk gelirse.. Akşam da muhallebi veriyorum.. Aklıma başka da birşey gelmiyor.. Hadi kahvaltıda başka seçeneğim yokta, diğer vakitler ne yapabilirim?

Kızlar ne veriyorsunuz ek gıda olarak? Bizim alerji olunca saçma sapan bir hâl aldı.. Benim veresim onun yiyesim yok.. Her sabah patates, havuç haşlıyorum.. Öğlen, muz, elma, ayva hangisi denk gelirse.. Akşam da muhallebi veriyorum.. Aklıma başka da birşey gelmiyor.. Hadi kahvaltıda başka seçeneğim yokta, diğer vakitler ne yapabilirim?

Valla biz 8 ay olduk dr. yediğiniz her şeyi ver diyor. 10 aylıkken benim oğlum adana kebap yiyordu diyor. Ben de karnıbahar,kereviz,balık,kıyma,ıspanak herşeyi veriyoruz yani artık.

bugün mesela örnek menüsü ; 1yumurta sarısı,1çay kaşığı çeviz,1kaşık pekmez,1bebe bisküvisi,ıhlamur çayı kahvaltısıydı.
Öğlen annem kıymalı,nohutlu,mercimekli çorba yapmış , arada 1 kase yoğurt akşama doğruda meyve veririz.
Aralarda toplam 400 ml anne sütü,akşam 7den sonra da anne sütü hep.

Senin oğlun alerjikdi eğer neler alerji yapıyor biliyorsan yediğiniz yemeklerden ver gitsin artık. Tuzu az koymuş ol yada sonra koy. Çokta kafana takma yani. Eskiler nasıl herşeyi veriyormuş sağlıklılarmış, gerçekten öyle. Bizim dr.da 75 yaşında eski kafalı ama herkesin çok sevdiği bir dr. artık çok takmıyorum yani bende.

Valla bizim dr. 75 yaşında bu çevrede bayağı sevilen bir dr. DR dede derler hatta. Su ne kadar çok verirsen süt az içer senin sütünün %90ından fazlası su zaten, bundan dolayı az ver yada hiç verme süt içsin der hep.
Bende yemek yedirdikten sonra alıştırma bardağı ile az az veriyorum. Pek vermiyoruz su yani.

Nekadar veriosun bardakla gunde peki?

Ben duzenlisu vermiyorum kızımda içmiyor zaten belli ml yok .fincanın dibiyle bardağın diniyle falan oyun yapıyor.puskurtuyor.nasil alistiricaz bilmiyorum suya.

Aynen bizimde 1 cay bar etmez.ozaman cok takmiyim bu su mevzusuna ben:) susuz kalicak die korkuyorum ne bilim

Yani bizim dr.umuzun söylediği bu. Bende güvendiğim için uyguluyorum. Gerçekten kitabına uymuyor çocuk büyütmek içgüdüsel olarak davranıcaksın bence ben bunu yapıyorum artık.

Benim aklima da en cok yatan o yegenimde aynisini kullaniyorlar kardesim 18 kg a kadar icine sigamayacagini soyluyo darmis biraz

Az once maxi cosi axiss fix modelini aldim babymalldan 3.490 dan 2.443e dusmustu gecen gun ama kacirdim diye uzuluyordum tukenmisti. 360derece donen model.sonra baktm bazi renkleri duruyor indirimli fiyatiyla aldim artk hayırlı olur insaallah memnun kalirim

elinin üzerinden aldı bizimki ama damarı hiç bulamadı böyle incecik bir iğne ile şırıngasız iğne ucundan tüpe damlatarak aldı.. bizimki hiç ağlamadı :) demiri düşük çıktı biz ferromixin arada veriyorduk dr mutlaka düzenli kullanın dedi..

iymis ya o sekilde bizimde aglamaz insalah bende hic duzenli kulanmadim bkalim bizim nasil cikicak.

Altıncı ay aşısında asm de doktor da menenenjit aşısından bahsetmedi, size söylediler mi yaptırın diye
Evet ebe bahsetti doktor da yaptırmayı öneriyorum dedi genelde 13.ayda yaptiriliyor ama belli bi ay kriteri yok istediğiniz zaman yaptirilabiliyor

benim uzun süredir ikisinden tek seferde toplam 50 cc ancak çıkabiliyor :KK43: çok azaldı hiç sağasım gelmiyor ama dr 10 cc de çıksa sağ dedi..
Ben işe ilk başladığımda 2 kez sağıyordum toplamda 150 cc falan oluyordu. Sonra beraber çalıştığım arkadaş izne gitti başımı kaşıyamaz oldum hiç sağamadım. O döndüğünde teke düştüm 20 cc taş çatlasın 40 falan oldu. Hala tek sağabiliyorum ama jokerden malt içecek almıştım artık onun etkisimi yoksa çıkmaya yakın geç sağıyorum onun etkisimi bilmem dün 80 bugün 100 cc sağabildim. Az ama mutlu oluyorum birleştirip verince :)

Artar emin ol artacak meme pompaya alıştıkça ve saatini düzenli yaptıkça otomatik olarak artacak güven bana, ben üç kere sağabiliyorum sabah 7,30 ya da 8 de 200 e yakın çıkıyor gece oğlan pek kalkmıyor ondan, öğlen 13.00 de ya da 13.30 da, 120 130 çıkıyor akşam 7,30 da onda da 120 130 çıkıyor arada 60 ya da 90 mama ancak içiyor bir ya da 2 kere oğlan, sabah çıkan 200 ü bile 2 seferde veriyorum 2,5 saat arayla 100 cc içiyor o yüzden süt yeterli geliyor zaten tek seferde en fazla 120 cc içiyor ek gıdaya çok istekli de mamaya ve süte çok meyilli yok, şükür kilo alımı 400 500 gram ayda o yüzden kafaya takmıyorum gece de 2 kere 90 mama veriyorum toplam 600 700 cc ediyor yeter napim, zaten aşırı hareketli 1 dk durmuyor yerinde sabah 7 den akşam 8 e kadar çok şükür 8 8.30 gibi uyuyor da dinleniyorum off çok yazdım hakkını helal et, ilk başlarda benimde az çıkıyordu 50 cc falan yani devam et düzenli sağma ya
Maşallah canım seninki iyiymiş darısı başıma. Bence senin mama vermene bile gerek yok günde toplam ek gıda hariç 500cc yeterliymiş . Benim bu son bi gün toplam 220 diğer gün de 230 çıktı iki bunu bile zor içiyor fazla geliyormuş gibi yapıyor . Günde kaç saat aralıklarla besliyorsun ? Doktora gündüz meme içmeyi bıraktığını söyledim mama vermek istediğimi söyledim eğer mama verirsen memeyi tamamen bırakabilir dedi o yüzden verme dedi .

Savaşa hazırlanır gibi uykuya hazırlıyorum. Karnını doyur, 20 dk sarsmadan dik tut gaz olmasın. Altını değiş, şu meshur tamany kremle gaz masajı yap, dis jelini sür, susarsa diye su içir. Kulağının arkasına nemlendirici sür. 45 dk kanguruda uyutmaya uğraş yerine koy sallaki dalsın. Sonuç 25 dk gece uykusu
Canım ininşallah en kısa zamanda düzelir ya . Bizim diş çıkmadı korkuyorum gece uyanıyor üç dört defa ama bi inci olamaz :) bu arada hangi nemlendirici kullanıyorsun ?

Sağolasın canım.. Aynen salgın büyük imsanları bile deviriyor..

Sağol canım.. Benimki de ne serum fizyolojik sıktırıyor ne aspiratörü yanaştırıyor.. Artık el kol ile iyi itiyor maşallah

Bende öyle büyük serum alacağım bundan sonra canım, sağolasın.. Nasıl birşey olduğunu bilmeyince bunu almıştım..

Maşallah canım, bende ümitleneyim o zaman.. Kaç saatte sağdın? Birde bebek emiyor ya ne zaman sağım yapacağımı bilemiyorum ben.. Baya saatler sürüyor..

Canım o zaman dişi geliyordur prensesin.. İnşallah kolay atlatır..

Amin canım inşallah.. Cidden insanın eli ayağı birbirine dolanıyor..
Ilk günler üç saat uğraşıyordum 35 çıkıyordu şimdi bi saatte 60-120 arası değişiyor . Arttı yani gerçekten.ama benim kızım gündüz emmiyor. Sabah uyandığımda öğlen ve akşam sagiyorum ben .

Ben de denemek istiyorum ama pekmez ısıya maruz kalmamalı deniyor ya zararlı oluyormuş , onun yerine muz ezip koysak olur mu ki canım? :hamarat::KK64:
Canım geçen gün bi uzman pekmez kaynatılarak yapılıyor zaten ısıya maruz kalarak oluyor dedi bana da mantıklı geldi sadece besin ogeleri biraz azalıyor zararlı olmuyormuş

Canım ininşallah en kısa zamanda düzelir ya . Bizim diş çıkmadı korkuyorum gece uyanıyor üç dört defa ama bi inci olamaz :) bu arada hangi nemlendirici kullanıyorsun ?
3-4 defa neki yahu dün gece yatağına yatıramadım :olamaz: mustela stelatopia kullanıyorum. Kulağının arkasında aleriiye bağlı kuruluk var. Başlarda soyulmuş gibi görünüyordu düzeldi bu kremle

Back