• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Kızlar bebekleriniz ses çıkarmaya başladılar mı ? Kızım sadece aaa gibi oyun oynarken ses çıkarıyor onun dışında ağlama modunda sürekli, baba anne dede gibi sesler çıkaran bebekler okuyorum temmuz grubunda acaba doğru düzgün uyumadığı için gelişim problemi yaşıyor olabilir mi? Ben bu kızı uyutmak için daha ne yapabilirim ya beynim yandı artık. Doktorunun onayıyla uyku şurubu aldım bence ters etki yapıyor oda delirmemek elde değil

Birde bebeklerinize kek gibi seyler veriyormusunuz. 7.5 aylık erken değil dimi annem haftaiçi onlar kahvaltı yaparken 2 tane bebe bisküvisinden yedirmiş severek eşlik etmiş kahvaltıya. Alternatif olsun diye kek yapmayı düşünüyorumda erken olurmu bilemedim

Birde bebeklerinize kek gibi seyler veriyormusunuz. 7.5 aylık erken değil dimi annem haftaiçi onlar kahvaltı yaparken 2 tane bebe bisküvisinden yedirmiş severek eşlik etmiş kahvaltıya. Alternatif olsun diye kek yapmayı düşünüyorumda erken olurmu bilemedim
Benimde annem bebebiskuvisi veriyior benim sutumle ıslatıp sabah kahvaltısında

Kızlar bebekleriniz ses çıkarmaya başladılar mı ? Kızım sadece aaa gibi oyun oynarken ses çıkarıyor onun dışında ağlama modunda sürekli, baba anne dede gibi sesler çıkaran bebekler okuyorum temmuz grubunda acaba doğru düzgün uyumadığı için gelişim problemi yaşıyor olabilir mi? Ben bu kızı uyutmak için daha ne yapabilirim ya beynim yandı artık. Doktorunun onayıyla uyku şurubu aldım bence ters etki yapıyor oda delirmemek elde değil
Her bebek farklıdır kıyaslama demişti doktorum , mesela yeni yenş tam tur dönmeye başladı dört aylıkken başlayan var, sorun gibi düşünme cnm :)
Kek yapılabilir bence, dişleri çıktı seninkinin maşallah, bizde bir tane bile yok :)

Her bebek farklıdır kıyaslama demişti doktorum , mesela yeni yenş tam tur dönmeye başladı dört aylıkken başlayan var, sorun gibi düşünme cnm :)
Öyle mesela bizimki emeklemeden kalkma derdine düştü bu ara ama bu ses olayı sinirimi.bozuyor. Annemde sürekli diş çıkarsan sende konuşmazdın diyor

Öyle mesela bizimki emeklemeden kalkma derdine düştü bu ara ama bu ses olayı sinirimi.bozuyor. Annemde sürekli diş çıkarsan sende konuşmazdın diyor
Bozulmasın cnm, bir sorun olsaydı başka gelişmeleri göstermezdi içini ferah tut, bu arada kek için hurma ile yapılan bebek tarifleri okumuştum denenebilir bizde diş yok henüz ama damağı ile ezip yiyebilir

Canım bizimkiler aynı kafadan gerçekten. Bende yazmıştım kilo almıyor diye meğer süt ucmiyormus sagdijtan sonra almaya başladı biraz . Peki sütten bi saat sonra ek gıda yiyebiliyor mu ki ? Gerçi süt ek gıda kadar tok tutmuyor . @Hayat ne garip sütümü sagdiktan sonra kızımın çişli bezi eskiye göre dolmaya başladı bence sen de deneyebilirsin
Yani 1,5 saat sonra veriyorum bazen ayarlıyorum onu içtiği süte göre canım, yiyor ama genelde,, canım ben bunu 4 aylıkken farkettim ağlamadığı için doyuyor sanıyordum 5 dk emiyordu sadece, meğer doymuyormuş, kilo alımı az olunca dank etti sağıp verince 400 gram alan çocuk 1200 aldı o ay tabi az bişi mama desteği de vardı, anlayana kadar çok üzüldüm ama kilo olayına, şimdi emmediği için üzülmüyorum mecbur sağıcam çünkü kilo almıyor emince :KK51:

Benim kızım da 27 haziran doğumlu ama sadece ses çıkarıyor daha ve bizim söylediklerimizi ses ile taklit ediyor sadece. Gel , ce e, ve kendi adını söylemeye çalışıyor biz çok seslendigimiz için, onun harici daha sıralama yapmiyor babbaa dedee gibi. Sanmıyorum bir sıkıntı olsun, her çocuk farklı gerçekten, k8zlar daha çabuk konuşur vs derler ama oğlum 'la bile kıyaslayınca, oğlum bu aylarda hem dişleri vardı hem baba dede vs gibi sıralamalar yapıyordu. Yani her beb3k farklı canım , hele disardaki insanları hiç umursama , canını sikmalarina izin verme .

Ben bebe biskuvisi falan vermiyorum ama ev yapımı sekersiz şeyler yapıp veriyorum benim kiza, muzlu pankek, tuzsuz peynirli sebzeli mücver, sekersiz muzla yapılan kekler vs. Erken değil canım, mümkün olduğunca siz yanında iken eline birşeyler vermeye çalış ki kendi yesin ve ince motor becerileri gelişsin :kk77:

Ahhh cnmm nerde uzun gunduz uykusu oda yok.bazen guzel uyuyor 2 3bucuk saat bazen 1 saat bazende yarim saat.sora gece yarisina kadar bizle oturabiliyor cocuk resmen:KK43: uzuluuorum karni tok alti temiz olsa bile oturabiliyor.kackere uyutma cabasina giriyorum sayisi belli deil.dedigin gbi dis desem daha yok.kabiz deil ama bu ara kati kaka yapio bayadir.hasta deil cok skur.bilemedim.bukadar uzun sure nasi uyanik kaliyor sasiritorum.dedigin gbi canim mizac sanirim bu yaniiiii
Damakları kabarmış mı? Diş hemen gelmiyor ya belki onun sancısıdır. Oğlumun da damakları kabarmış ama gelmek bilmedi dişler. 1-1.5 aydır gece uykusu berbat. Benim sinirlerim de harap oldu. Allah yardımcımız olsun.

Bugün kontrole gittik. Dra dönmüyor dediğimde oturuyor ya boşver dedi. Daha önceki drun da dediği gibi oturması daha önemliymiş. Öne arkaya sallanması da normalmiş :)) Pilav, makarna, kuru fasulye, nohut gibi şeylere başlayabilirsin dedi. Bizim yediğimiz şeylerden az tuzlu olarak verebilirmişim. Ben 2 ay sonra veririm diyordum ama sanırım yavaş yavaş vereceğim.

kronik_unutkan kronik_unutkan keki hangi tarife göre yaptın? Yarın ben de pankek yapmayı düşünüyorum.
2 yumurta sarısı, 1 çay bardağı pekmez, 1/4 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 çay bardağı tam buğday unu, 1.5 çay kaşığı karbonat. Tarifin orjinali bu ben yoğurt yerine yazdan dondurduğum kırmızı erik püresinden koydum. A aeengineer denemek istersen yumurta sarısı yerine yarım muz yoğurt yerine su ilave edeyerek deneyebilirsin. Ben yumurta yiyorum diye kızada denemek istedim. Doktoru sarısından deneyelim demişti

Damakları kabarmış mı? Diş hemen gelmiyor ya belki onun sancısıdır. Oğlumun da damakları kabarmış ama gelmek bilmedi dişler. 1-1.5 aydır gece uykusu berbat. Benim sinirlerim de harap oldu. Allah yardımcımız olsun.
Oolldu o zaman ben bi camdan atlayayım o vakit :deli:

2 yumurta sarısı, 1 çay bardağı pekmez, 1/4 çay bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı yoğurt, 2 çay bardağı tam buğday unu, 1.5 çay kaşığı karbonat. Tarifin orjinali bu ben yoğurt yerine yazdan dondurduğum kırmızı erik püresinden koydum. A aeengineer denemek istersen yumurta sarısı yerine yarım muz yoğurt yerine su ilave edeyerek deneyebilirsin. Ben yumurta yiyorum diye kızada denemek istedim. Doktoru sarısından deneyelim demişti
Bende mesajı okuyunca direk yazacaktım, yumurta yiyebiliyor musun diye, sen zaten etiket yapmışsın canım :)
Valla ben muzlu şeyleri beceremiyorum.. Muzdan kendime kek yapmıştım, nemli gibi sünger givi birşeydi.. Zorla yedim.. Sonra oğluma bisküvi yapayım dedim o da lastik gibi idi.. Sütle filan imkansızdı ezilmesi.. Çocuğa kahvaltıda sadece patates ve havuç haşlıyorum.. Onu da yemiyor çok üzülüyorum. Birde Happymumandson'ın mesajlarını okudum.. Benimde oğlum iki üç defa çekip bırakıyor bu ay ve bana göre zayıfladı da.. Sabaha kadar bezi dolardı, gündüz daha çok yapardı.. Şimdi bir günde bir bez dolmuyor.. Demek ki doymuyor oğlum.. Yemin ederim bu işkence, yetememe duygusu beni mahvediyor. Artık zorlanıyorum

Bende mesajı okuyunca direk yazacaktım, yumurta yiyebiliyor musun diye, sen zaten etiket yapmışsın canım :)
Valla ben muzlu şeyleri beceremiyorum.. Muzdan kendime kek yapmıştım, nemli gibi sünger givi birşeydi.. Zorla yedim.. Sonra oğluma bisküvi yapayım dedim o da lastik gibi idi.. Sütle filan imkansızdı ezilmesi.. Çocuğa kahvaltıda sadece patates ve havuç haşlıyorum.. Onu da yemiyor çok üzülüyorum. Birde Happymumandson'ın mesajlarını okudum.. Benimde oğlum iki üç defa çekip bırakıyor bu ay ve bana göre zayıfladı da.. Sabaha kadar bezi dolardı, gündüz daha çok yapardı.. Şimdi bir günde bir bez dolmuyor.. Demek ki doymuyor oğlum.. Yemin ederim bu işkence, yetememe duygusu beni mahvediyor. Artık zorlanıyorum
Yetememe duygusunu sen bana sor hala uyutamadım. 9 dan bu yana uğraşıyoruz kafamı duvarlara vurasım geliyor. Benim kız mama kullandığı için kilo problemi yok hatta doktoru kilolu mamayı azalt dedi ama ben kesmeyeceğim. Zaten huysuz ağlak birde açlık ağlamasına annemler dayanamaz. Dişleri yüzünden iyice yenidoğana sardı 24 saat emzirsem emer çektiğimde sinir krizine giriyor. Halim dermanım kalmadı haftaiçi zaten ceset modundayım haftasonuda yarı ölü işte. Kahvaltı alternatifi süt alerjisi bebe bisküvisi var bence güzel değil ama kız seviyor. Bu keki ben bile sevdim :) bugün kabak havuç pirinç zeytinyağı çok az ince kıyılmış dereotu ile çorba yaptım zorla yarım çay bardağı kadar yedi. Ek gıdayla arası yok

Evet aynen bende ayniyim.aman saglikli olsunlarda

arslan mam mam edeee ayyyy diyo daha yeni yeni canim der hic dert etme zaten zor bir bebek senin yawrun kendine daha da zorlaştirma. her bebek aynı degildir mesela hala disi cıkmayan bebekler var.Arslan hala desteksiz oturamiyor mesela

Back