• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
En iyisi britax römer diye biliyorum ben.7 sene önce çok pahalıydı chicco alabilmiştik kızıma.küçülünce de koala almıştık, koala da britax ın yan ürünü demişlerdi uygundu biraz daha. şimdi oğluma da bunları kullanıcam canım
Bi de cybex ve maxicosi yi iyi diye biliyorum
Britax romer evolvia modeli var uygun ama yatis pozisyonundan emin olamadim hic yorumda yapilmamis

Ben de cok arastiriyorum kararsizim.onemli olan isofixli ve adac testinden basariyla gecmis olmasi.uzun yol icin besafe in izi comfort x3 modelinden memnun kalmayan duymadim uc kademesi varmis ve uyku icin cok idealmis.ben onun isofixlisini almayi dusunuyorum. İnstagramdaki muhendisinoglu bunun da listesini cikardi isofixli ve adac testli.her markanin her modeli bu sartlara uymuyor.ben o listeden bakiyorum indirimler varken alicam ama gidip gorme imkanim benim de yok suan
Benim aklima da en cok yatan o yegenimde aynisini kullaniyorlar kardesim 18 kg a kadar icine sigamayacagini soyluyo darmis biraz

Canım ben işe başlamadan önce biriktirmeye başlamıştım. 1 hafta felan stoklu gidiyorum. Benim oğlum gün içerisinde toplam 400 ml yakın içiyor + ek gıda alıyor. Ben işyerinde arşiv odası var orda sağıyorum buzdolabına koyuyuorm akşam eve termal çanta ile getiriyor buzluğa atıyorum direk. Bence azalır sağmazsan hiç boş oda toplantı odası yokmu. İşveren sana mecbur biryer ayarlamak zorunda diye biliyorum ben. Ben evde hiç sağamıyorum valla sürekli emdiği için.
Bugün arşiv odasında sağdım. WCde binbir eziyet olurdu. Odada malzemeleri masaya koydum rahat rahat. Sen sütünü biberonla mı veriyorsun? Ben alıştırma bardağıyla veriyorum. Bugün 200 cc sağdım çok şükür. Yarın öğlen uzun aram var. Birkaç saat yanında olacağım için sağmam gerekmez ama hafta sonu sağarım. İşe ne zaman başladın?
Merhaba canım ben de p.tesi başladım ve günde 3 kere sagiyorum.biraz zor oluyor ama mecburen böyle devam edeceğim.ben 2tane elektrikli denedim ama manuel wee Baby ile sagdigimdaki performansi alamadım .sagip süt posetine koyup,işyerinde buzdolsbina koyuyorum,termal çanta ile eve getirip buzluğa atıyotum.biraz stogum var o yüzden donduruyorum.
Evdeyken sadece gece 1kere sagdigim için manuel wee yormuyordu ,3kere olunca yoruluyorum.yine bir elektrikli deneyeceğim arayistayim
İki seferde icmesinin sebebi alışık olmaması olabilir.annem biberonla veriyor ama zor veriyormus.sut olunca içmek zor geliyor memeyi arıyor olabilir.biz öyle yorumladik.alisacaklar kuzucuklar
Ben bugün sanırım pompanın bir parçasını yanlış takmışım. 4 -5 denemeden sonra çalıştı. Çalıştırana kadar yay gibi gerildim :) Yolum 30 dk diye termal çantaya koymadım. Gerekli mi acaba? Buz aküsüyle taşıyanlar da varmış. Bol bol içerler inşallah. Çok özlüyor benim bıdık. Etkilenmez diyordum ama maalesef etkilendi. Parmağını gece uykuya dalarken emerdi. İki üç gündür gündüz de emmeye başladı :) Dün de telefonda "emme, meme " deyişini duyup kahroldum. Dik durmaya çalışıyorum. Kendimi bırakırsam bir daha toparlanamam .

Ben bugün üç saat sağım yaptım, su içtim sağdım devamlı.. 50 cc çıktı.. Moralim baya bozuk.. Ben işte iken ne içecek bu çocuk?
Benden de geçen gün az gelmişti. Bugün iyiydi. Dün rezene içtim. Suyu arttırdım. Meyveyi ihmal etmiştim. Onu da arttırdım. Bunlar mı etkiledi bilmiyorum ama sütüm arttı. Sen de dene istersen . Ha bir de moralim yüksekti bugün. Sağacağım ve sütüm artacak diye motive ettim kendimi :)

Sağım yapan anneler, is yerinde kaç dk yapabiliyorsunuz? 20 dk sonunda birsey gelmiyor gibi görünüyor ama elimle sağarsam fışkırır gibi devam ediyor. Makinemdemi sıkıntı var acaba? Ameda çiftli lactaline kullanıyorum. 20 dk sonunda ikisinden toplam 80 cc civarı sağdım bugün ama elimle devam etsem daha gelirdi gibi neden böyle oluyor acaba
Makinede sıkıntı vardır. Benim makinem kızımdayken kullandığım. Dediğin gibi sağım bitince elimle sıktığımda geliyor. Bugün de pompanın başlığındaki diyafram denen bölümü iyi oturtmadığım için çalışmamıştı. Sen de kontrol et istersen. Yorumlarda pompa çapıyla göğüs çapının uyumlu olması gerektiğini okumuştum. Yani küçük göğüslülere küçük başlık, büyüklere büyük başlık olmalıymış.

Makinede sıkıntı vardır. Benim makinem kızımdayken kullandığım. Dediğin gibi sağım bitince elimle sıktığımda geliyor. Bugün de pompanın başlığındaki diyafram denen bölümü iyi oturtmadığım için çalışmamıştı. Sen de kontrol et istersen. Yorumlarda pompa çapıyla göğüs çapının uyumlu olması gerektiğini okumuştum. Yani küçük göğüslülere küçük başlık, büyüklere büyük başlık olmalıymış.
Makineyi ilk aldığımdaki başlık küçüktü yara açıyordu diye başlık takımı aldım. Başlık sıkıntısı olduğunu sanmıyorum. Gelen başlıkla valfleride yeni olmasına rağmen değişti ama anlamadım. Ayrıca masallah ben 200 ü ancak rüyamda görürüm:)

Arkadaşlar merhaba,bir hastalık haberi de bizden kızımı doktora götürdük, burun akıntısı hspşıruk vardı doktor nezle dedi burun spreyi ve damla verdi ateşi hep 38lerdd olursa antibiyotik dedi, bu kısmı anlamadım başka doktora da danışmak istiyorum,ateşi 38,6-38 arası düşüremiyorum calpol vermeme rağmen :KK43:
Bizde de aynı durum söz konusu 3 gündür ateşi 37,5 anca düştü 39,5 tan içtiği ilaçlar o kadar fazla oldu ki ama sürekli çıkıyot. Tğm tahlilleri yapıldı ama net bir sebebi yok. 2. Diş çokıyor ama diş bu kadar dirençli ateş yapmazmış. Gece gündüz bazen 3 bazen 4 saatte bir ateş düşürücü veriyoruz delireceğim artık. Kuş kadar kaldı

Ben bugün üç saat sağım yaptım, su içtim sağdım devamlı.. 50 cc çıktı.. Moralim baya bozuk.. Ben işte iken ne içecek bu çocuk?
İnşallah artar canum sağdıkça saatini düzenli tutmaya çalış, çalışmak zor iş valla ben ücretsiz izindeyim şuan şükür ihtiyaç yoktu da izne çıktım, Allah kolaylık versin tüm çalışan annelere

Savaşa hazırlanır gibi uykuya hazırlıyorum. Karnını doyur, 20 dk sarsmadan dik tut gaz olmasın. Altını değiş, şu meshur tamany kremle gaz masajı yap, dis jelini sür, susarsa diye su içir. Kulağının arkasına nemlendirici sür. 45 dk kanguruda uyutmaya uğraş yerine koy sallaki dalsın. Sonuç 25 dk gece uykusu
Allahım sana kolaylık versin canım, duadan başka bişi gelmiyor elimden

Bizde de aynı durum söz konusu 3 gündür ateşi 37,5 anca düştü 39,5 tan içtiği ilaçlar o kadar fazla oldu ki ama sürekli çıkıyot. Tğm tahlilleri yapıldı ama net bir sebebi yok. 2. Diş çokıyor ama diş bu kadar dirençli ateş yapmazmış. Gece gündüz bazen 3 bazen 4 saatte bir ateş düşürücü veriyoruz delireceğim artık. Kuş kadar kaldı
Size de geçmiş olsun bir an evvel atlatsınlar yaa çok zor onlar hasta olduğunda, bu gece de uyku yok bize, yarım saat uyuyor sonra aglamaksr mızmızlıklar, iştah gitti, ek gıda da gitti ateş düşürücüyü ne kadar veriyorsun

Bugün arşiv odasında sağdım. WCde binbir eziyet olurdu. Odada malzemeleri masaya koydum rahat rahat. Sen sütünü biberonla mı veriyorsun? Ben alıştırma bardağıyla veriyorum. Bugün 200 cc sağdım çok şükür. Yarın öğlen uzun aram var. Birkaç saat yanında olacağım için sağmam gerekmez ama hafta sonu sağarım. İşe ne zaman başladın?

Ben bugün sanırım pompanın bir parçasını yanlış takmışım. 4 -5 denemeden sonra çalıştı. Çalıştırana kadar yay gibi gerildim :) Yolum 30 dk diye termal çantaya koymadım. Gerekli mi acaba? Buz aküsüyle taşıyanlar da varmış. Bol bol içerler inşallah. Çok özlüyor benim bıdık. Etkilenmez diyordum ama maalesef etkilendi. Parmağını gece uykuya dalarken emerdi. İki üç gündür gündüz de emmeye başladı :) Dün de telefonda "emme, meme " deyişini duyup kahroldum. Dik durmaya çalışıyorum. Kendimi bırakırsam bir daha toparlanamam .
30dk ise bence buz aküsü ile getirsen olur benim termal çanta çok iyi birşey değil çünkü içine ben de buz aküsü koyuyorum sadece çanta görevi görüyor zaten gün içinde dolapta duruyir.ya nasıl özlem var dimi ben de anlamiyor sanıyordum ama o kollarını açmasi ve benden başka kimseye gitmek istememesi işte o zaman içime sokasim geliyor .ben süt sağarken artık sütüm var sütüm var diyorum kendimi motive ediyorum.bazen süt memeye inene kadar bende çok uğraşıyorum.kizimin videolarını izliyorum bol bol o anda.gunde 3kere sağiyorum baslama bitirme 30dk buluyor ama ben manuel pompa ile sagiyorum.baya ugrastiriyor ama sagmazsam sütüm gider.bitirince elle bebimde geliyor sagsam damla damla akıyor .

Sağım yapan anneler, is yerinde kaç dk yapabiliyorsunuz? 20 dk sonunda birsey gelmiyor gibi görünüyor ama elimle sağarsam fışkırır gibi devam ediyor. Makinemdemi sıkıntı var acaba? Ameda çiftli lactaline kullanıyorum. 20 dk sonunda ikisinden toplam 80 cc civarı sağdım bugün ama elimle devam etsem daha gelirdi gibi neden böyle oluyor acaba
Pompan çok iyi aslında biryerde sorun mu var .o pompayi ben de denedim arkadaşım çok memnundu ama bende olmadı.sizlayarak memeye süt iniyorya o aşamaya ben gelemedim.hep sabit damla damla olan süt geldi .yolsa almayı düşünüyordum.ben el pompasiyla baya hızlı hızlı yapıyorum o sızlama olana kadar . elektrikli ile onu yakalayamadim.birde memeler sağıma alışmamissa da süt olmazmış cok

Size de geçmiş olsun bir an evvel atlatsınlar yaa çok zor onlar hasta olduğunda, bu gece de uyku yok bize, yarım saat uyuyor sonra aglamaksr mızmızlıklar, iştah gitti, ek gıda da gitti ateş düşürücüyü ne kadar veriyorsun
3,5 ml dolven veriyorum. Bu arada 2 doktordan duyduğun kadarıyla bebeklere calpol verilmiyor dediler. Ben diğer oğlumda da kullandım ama kullanılmaması gerekiyormuş. Nedenini sormadım ama öyle dedi bir daha gittiğimde soracağım

Kızlar bende Philips avent manuel pompa kullanıyorum.. Ücretsiz izinde olacağım diye manuel almıştım ama işler istediğim gibi gitmedi maalesef.. Ne alabilirim sizce? Hangi marka iyi? İndirimler var bu ara. Yoksa 20 ml bile çıkmayan süt ile çıldıracağım.. Abartısız ilk 45 dk birşey gelmiyor, mahvoluyorum

Bence çok fazla benim taş çatlasa 30 cc içiyor su
Bence de fazla
3,5 ml dolven veriyorum. Bu arada 2 doktordan duyduğun kadarıyla bebeklere calpol verilmiyor dediler. Ben diğer oğlumda da kullandım ama kullanılmaması gerekiyormuş. Nedenini sormadım ama öyle dedi bir daha gittiğimde soracağım
Hadi yaa gittiğimiz doktor calpol mor şişe olan için böyle birşey demedi, ben de asıl doktorumuza bunu sorayım

Back