• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bugün arşiv odasında sağdım. WCde binbir eziyet olurdu. Odada malzemeleri masaya koydum rahat rahat. Sen sütünü biberonla mı veriyorsun? Ben alıştırma bardağıyla veriyorum. Bugün 200 cc sağdım çok şükür. Yarın öğlen uzun aram var. Birkaç saat yanında olacağım için sağmam gerekmez ama hafta sonu sağarım. İşe ne zaman başladın?

Ben bugün sanırım pompanın bir parçasını yanlış takmışım. 4 -5 denemeden sonra çalıştı. Çalıştırana kadar yay gibi gerildim :) Yolum 30 dk diye termal çantaya koymadım. Gerekli mi acaba? Buz aküsüyle taşıyanlar da varmış. Bol bol içerler inşallah. Çok özlüyor benim bıdık. Etkilenmez diyordum ama maalesef etkilendi. Parmağını gece uykuya dalarken emerdi. İki üç gündür gündüz de emmeye başladı :) Dün de telefonda "emme, meme " deyişini duyup kahroldum. Dik durmaya çalışıyorum. Kendimi bırakırsam bir daha toparlanamam .

Canım ben 3,5 aylıktı başladım. Şimdi 8 ayı geçti bebeğim. Biberonla veriyoruz evet bardakla vermediler hiç. Su felan ıhlarmur veriyoruz bardakla sadece. 30 dk için termal çantayaa gerek yok bence. Direk götür eve sonuçta 3 saat dışarda kalma süresi var sütlerin. Benim 1,5 saate yakın sürdüğü için yol ben almıştım termal çanta.

Ben de denemek istiyorum ama pekmez ısıya maruz kalmamalı deniyor ya zararlı oluyormuş , onun yerine muz ezip koysak olur mu ki canım? :hamarat::KK64:

Bizim dr. zararı olmaz ama pekmezin yararı ısıya maruz kaldığı için azalır demişti. Bence olur muzlu tarifte görmüştüm internette. hafif tat verecek şeyler koyulup çeşitlendirilebilir bence de.

Eki Görüntüle 2233508 kizlar gunde 300 400ml su verin diyor fazla degilmi bu ya bana fazla geldi.

Valla bizim dr. 75 yaşında bu çevrede bayağı sevilen bir dr. DR dede derler hatta. Su ne kadar çok verirsen süt az içer senin sütünün %90ından fazlası su zaten, bundan dolayı az ver yada hiç verme süt içsin der hep.
Bende yemek yedirdikten sonra alıştırma bardağı ile az az veriyorum. Pek vermiyoruz su yani.

kizlar kan sayimi yaptirdinizmi koldanmi eldenmi aliyorlar kani:cry:

Koldan canım, bizimki kabız oluyor diye demir vermiyordum ama düşük çıktı, başladık tekrar demir ilacına.

Kızlar bende Philips avent manuel pompa kullanıyorum.. Ücretsiz izinde olacağım diye manuel almıştım ama işler istediğim gibi gitmedi maalesef.. Ne alabilirim sizce? Hangi marka iyi? İndirimler var bu ara. Yoksa 20 ml bile çıkmayan süt ile çıldıracağım.. Abartısız ilk 45 dk birşey gelmiyor, mahvoluyorum

Ben aylardır mamajoo kullanıyorum çevremdekilerde öyle. Biz çok memnunuz valla. Tavsiye ederim canım.

Canım ben 3,5 aylıktı başladım. Şimdi 8 ayı geçti bebeğim. Biberonla veriyoruz evet bardakla vermediler hiç. Su felan ıhlarmur veriyoruz bardakla sadece. 30 dk için termal çantayaa gerek yok bence. Direk götür eve sonuçta 3 saat dışarda kalma süresi var sütlerin. Benim 1,5 saate yakın sürdüğü için yol ben almıştım termal çanta.
Ben de emzirdiğim dönemde hem sağdım hem emzirdim ama bizde dört aylıkta meme reddi yaptı biberon, siz de olmadı sanırım, çok iyi

Biz de 5 günlükte beri philipP avent natüralil ile veriyoruz süt .başta memeyi tam boşaltamiyordu sahip veriyordum emzirdikten sonra .ileriki zamanlarda geceleri eşim mama vermeye başladı .şimdi de ise basladim işteyken sutumu biberonla veriyorlar .çok şükür meme reddi olmadı.ama ben boberon verince pek almak istemiyor genelde eşim ya da annem verdi

Ben de emzirdiğim dönemde hem sağdım hem emzirdim ama bizde dört aylıkta meme reddi yaptı biberon, siz de olmadı sanırım, çok iyi

Ben evdeyken emzirdim hep biberonu dışarı çıktğmda kullandım. Ama işe başladığımdan beri biberon, olmadı Allahtan bende korkuyordum.

hadiya bnde kabizlik yapiyor diye vermyodum insallah bizinde dusuk cikmaz :/

umarım çıkmaz canım. Ben pekmez felan her gün veriyorum diye çıkmaz düşündüm ama düşük çıktı. Ferrum verdi bu sefer. Bol bol sebze çorbası içir dedi kabız olmasın. Bakalım olcak mı.

umarım çıkmaz canım. Ben pekmez felan her gün veriyorum diye çıkmaz düşündüm ama düşük çıktı. Ferrum verdi bu sefer. Bol bol sebze çorbası içir dedi kabız olmasın. Bakalım olcak mı.
benimkide ferrum en iysi bugunden basliyim vermeye gunde kac damla dedi sana.

kizlar kan sayimi yaptirdinizmi koldanmi eldenmi aliyorlar kani:cry:

elinin üzerinden aldı bizimki ama damarı hiç bulamadı böyle incecik bir iğne ile şırıngasız iğne ucundan tüpe damlatarak aldı.. bizimki hiç ağlamadı :) demiri düşük çıktı biz ferromixin arada veriyorduk dr mutlaka düzenli kullanın dedi..

Arkadaşlar merhaba,bir hastalık haberi de bizden kızımı doktora götürdük, burun akıntısı hspşıruk vardı doktor nezle dedi burun spreyi ve damla verdi ateşi hep 38lerdd olursa antibiyotik dedi, bu kısmı anlamadım başka doktora da danışmak istiyorum,ateşi 38,6-38 arası düşüremiyorum calpol vermeme rağmen :KK43:
yüksek ateşte fitil en etkilisi aklında olsun, geçmiş olsun

oto koltuk için bence en iyisi britax izi comfort izofiksli yüksek olduğundan bebek dışarıyı izliyor bu yüzden koltuğa oturmada nazlanmıyor yolculuk sırasında sıkılmıyor... tek dez avantajı 18 kg ya kadar olması fiyatı çok pahalı 2 ay önce black friday kampanyasında 2000 tl ye alabiliyordum ama şuan 3600 tl.. e-bebekte 24 şubatta indirimle r2600'e geliyor almak isteyen varsa bu kampanyayı kaçırmasın derim...
ben 2.elini aldım çok temiz kullanılmış 1400'e şansımıza :)
18 kg olduğunda abisinin koltuğuna geçireceğim 9-36 kiddy guardian fix almıştım ona da bu koltuk da güzel ama türkiyeden çekilmiş sanırım. buna alternatif cybex var buna da bakabilirsiniz 9-36 kg olması uzun süre kullanım için çok iyi önündeki aparatı sayesinde oğlum çok rahat uyurdu kafasını koyup hem kaza sırasında da önemli bir koruma bariyeri... fiyatı cybex kampanyada 2000 tl çok iyi..

Back