• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
3-4 defa neki yahu dün gece yatağına yatıramadım :olamaz: mustela stelatopia kullanıyorum. Kulağının arkasında aleriiye bağlı kuruluk var. Başlarda soyulmuş gibi görünüyordu düzeldi bu kremle
Uyandığı zaman bir bir buçuk saat uyumuyor . Dün üzerini değiştirirken sağ dirseginin pul pul olduğunu gördüm kızarıklık yok ama deri soyulur gibi olur ya öyle olmuş bugün dirseginin üstü de aynı olmuş doktor da kızının cildi çok kuru alerjik bebek olabilir ya da egzamaya yatkın dedi hiç krem falan surmuyordym belki ondandır . Alerji desem hep aynı şeyleri verdim yeni Bisey denemedim .bu dedigin kreme bi bakayım ben de

Sütleri olanlara maşallah maşallah :nazar: benim baya azaldı hatta bugün burda okuduktan sonra sağayım dedim sağ meme bir kaç damla anca , solu da sağınca 10 cc gibi çıktı:( ama ben zaten 6. Aydan sonra bırakabilir diye düşünüyordum yani pek sık emzirmiyordum zaten 5. Ayından beri , Allah'ım a şükür ilk 6 ayı bir şekilde getirdik meme ile, aralarda mama veriyordum ama artık mama sayısı arttı günde 4-5 kez 90 ile 120 cc arası içiyor, huysuzlanınca da oyalanma niyetine meme.:dua:

Arkadaşlar merhaba,bir hastalık haberi de bizden kızımı doktora götürdük, burun akıntısı hspşıruk vardı doktor nezle dedi burun spreyi ve damla verdi ateşi hep 38lerdd olursa antibiyotik dedi, bu kısmı anlamadım başka doktora da danışmak istiyorum,ateşi 38,6-38 arası düşüremiyorum calpol vermeme rağmen :KK43:
Geçmiş olsun canım.. Ne oldu bu Bıdıklara böyle yaa?? Valla bizde calpol etkili olmadı, fitil ile geçti ateşi.. Allahım şifa versin inşallah

Benden de geçen gün az gelmişti. Bugün iyiydi. Dün rezene içtim. Suyu arttırdım. Meyveyi ihmal etmiştim. Onu da arttırdım. Bunlar mı etkiledi bilmiyorum ama sütüm arttı. Sen de dene istersen . Ha bir de moralim yüksekti bugün. Sağacağım ve sütüm artacak diye motive ettim kendimi :)
Çok haklısın.. Başlarda sütüm olacak derdim kendi kendime ve yememe dikkat ederdim.. Şimdi zar zor iki öğün yiyorum.. Zaten herşey yasak.. Bende çaylara başlasam iyi olacak..

İnşallah artar canum sağdıkça saatini düzenli tutmaya çalış, çalışmak zor iş valla ben ücretsiz izindeyim şuan şükür ihtiyaç yoktu da izne çıktım, Allah kolaylık versin tüm çalışan annelere
Amin canım hepimize inşallah.. Valla senin artacak mesajın bana baya pozitif etki yapıyor.. İnşallah düzenli sağıp artırırım bende .

Koldan canım, bizimki kabız oluyor diye demir vermiyordum ama düşük çıktı, başladık tekrar demir ilacına.

Ben aylardır mamajoo kullanıyorum çevremdekilerde öyle. Biz çok memnunuz valla. Tavsiye ederim canım.
Tamam canım yazdım aklıma çok teşekkür ederim.. Manuel bitirdi beni.. Sağım yaparken başımı ediyorum öne, geldi mi geldi mi diye.. Gelmeyince az daha sap yap, sol yap, tam oturmadı Vs vs gerildim valla

Valla biz 8 ay olduk dr. yediğiniz her şeyi ver diyor. 10 aylıkken benim oğlum adana kebap yiyordu diyor. Ben de karnıbahar,kereviz,balık,kıyma,ıspanak herşeyi veriyoruz yani artık.

bugün mesela örnek menüsü ; 1yumurta sarısı,1çay kaşığı çeviz,1kaşık pekmez,1bebe bisküvisi,ıhlamur çayı kahvaltısıydı.
Öğlen annem kıymalı,nohutlu,mercimekli çorba yapmış , arada 1 kase yoğurt akşama doğruda meyve veririz.
Aralarda toplam 400 ml anne sütü,akşam 7den sonra da anne sütü hep.

Senin oğlun alerjikdi eğer neler alerji yapıyor biliyorsan yediğiniz yemeklerden ver gitsin artık. Tuzu az koymuş ol yada sonra koy. Çokta kafana takma yani. Eskiler nasıl herşeyi veriyormuş sağlıklılarmış, gerçekten öyle. Bizim dr.da 75 yaşında eski kafalı ama herkesin çok sevdiği bir dr. artık çok takmıyorum yani bende.
Çok haklısın yaa.. Bir tanıdık var, oğlu alerjik 4 yaşı doldu hâlâ yiyemiyor çocuk.. Bünyeye vermedikçe bünye onun zararsız olduğunu algılamıyor.. Evde iken bir nebze kolay da kreşe başlayacak, annesi düşünüyor nasıl olacak diye.. Markete gitmeleri bile sıkıntı.. Paketli gıda yiyemiyor.. Babasında varmış mesela.. Ailesi anlamamış alerji olduğunu.. Annesi "oğluma ne yedirsem kızarırdı her yeri' diyor.. Eskiler kızarsa da çatlasa da patlasa da yedirmişler valla.. Zor vesselam, Allah yardımcımız olsun

Ilk günler üç saat uğraşıyordum 35 çıkıyordu şimdi bi saatte 60-120 arası değişiyor . Arttı yani gerçekten.ama benim kızım gündüz emmiyor. Sabah uyandığımda öğlen ve akşam sagiyorum ben .
Ay hâlâ emmiyor mu canım?? Hoplata zıplata Vs.. Benşm oğlan öyle emiyordu öğlenleri.. Ayakta halay çekiyordum, bir yandan kafamı sallıyordum, memeyi ağzına yaklaştırıp oynuyordum.. Ne zaman ederse diye.. Birkaç dk sonra az az emerdi.. Eşim beline yazıl Vs derdi.. Bir ay öyle gitti sonra başladı emmeye çok şükür.. Emmemesi çok zor.. Allah yardımcın olsun

Maşallah canım seninki iyiymiş darısı başıma. Bence senin mama vermene bile gerek yok günde toplam ek gıda hariç 500cc yeterliymiş . Benim bu son bi gün toplam 220 diğer gün de 230 çıktı iki bunu bile zor içiyor fazla geliyormuş gibi yapıyor . Günde kaç saat aralıklarla besliyorsun ? Doktora gündüz meme içmeyi bıraktığını söyledim mama vermek istediğimi söyledim eğer mama verirsen memeyi tamamen bırakabilir dedi o yüzden verme dedi .
Benimki emmeyi bırakalı 3 ay oldu, gece uyanırsa emiyor işte o kadar çok üzülmüştüm ama artık takmıyorum sağıp veriyorum içsin de böyle içsin,kendimi motive ediyorum ileride memeyi bıraktırmak da zor olacak diye :KK48: bir de benim oğlan sağmaya başladıktan sonra normal kilo almaya başladı 5 dk emip bırakıyordu, neyseee uzattım inşallah bırakmaz kimsenin bebişi valla sağmak işkence, beslenmeye gelince 3 saatte bir besliyorum anne sütü ile anne sütü aldıktan bir saat sonra da ek gıda veriyorum canım, sağmanın bir iyyi yanı düzenli beslenme yapabiliyorum :KK72:

Kızlar ne veriyorsunuz ek gıda olarak? Bizim alerji olunca saçma sapan bir hâl aldı.. Benim veresim onun yiyesim yok.. Her sabah patates, havuç haşlıyorum.. Öğlen, muz, elma, ayva hangisi denk gelirse.. Akşam da muhallebi veriyorum.. Aklıma başka da birşey gelmiyor.. Hadi kahvaltıda başka seçeneğim yokta, diğer vakitler ne yapabilirim?
Avokado canım hem faydalı da, olgun olunca tadı da güzel sevmezse muzla beraber ver, 8 aylık oldu Benimki kuzu kıyma ya da mercimek katıyorum sebzelerin, irmik de katıyorum bazen, muhallebi de yulaf Unuyla yapıyorum ara sıra kuru kayısı ile severek yiyor

Avokado canım hem faydalı da, olgun olunca tadı da güzel sevmezse muzla beraber ver, 8 aylık oldu Benimki kuzu kıyma ya da mercimek katıyorum sebzelerin, irmik de katıyorum bazen, muhallebi de yulaf Unuyla yapıyorum ara sıra kuru kayısı ile severek yiyor
Kıyamayı ben de eklemeye başladım ama alışamadı öğürüp çıkarıyor zamanla alışır diye umut ediyorum

Geçmiş olsun canım.. Ne oldu bu Bıdıklara böyle yaa?? Valla bizde calpol etkili olmadı, fitil ile geçti ateşi.. Allahım şifa versin inşallah

Çok haklısın.. Başlarda sütüm olacak derdim kendi kendime ve yememe dikkat ederdim.. Şimdi zar zor iki öğün yiyorum.. Zaten herşey yasak.. Bende çaylara başlasam iyi olacak..

Amin canım hepimize inşallah.. Valla senin artacak mesajın bana baya pozitif etki yapıyor.. İnşallah düzenli sağıp artırırım bende .

Tamam canım yazdım aklıma çok teşekkür ederim.. Manuel bitirdi beni.. Sağım yaparken başımı ediyorum öne, geldi mi geldi mi diye.. Gelmeyince az daha sap yap, sol yap, tam oturmadı Vs vs gerildim valla

Çok haklısın yaa.. Bir tanıdık var, oğlu alerjik 4 yaşı doldu hâlâ yiyemiyor çocuk.. Bünyeye vermedikçe bünye onun zararsız olduğunu algılamıyor.. Evde iken bir nebze kolay da kreşe başlayacak, annesi düşünüyor nasıl olacak diye.. Markete gitmeleri bile sıkıntı.. Paketli gıda yiyemiyor.. Babasında varmış mesela.. Ailesi anlamamış alerji olduğunu.. Annesi "oğluma ne yedirsem kızarırdı her yeri' diyor.. Eskiler kızarsa da çatlasa da patlasa da yedirmişler valla.. Zor vesselam, Allah yardımcımız olsun
Artacak inşallah motivasyon da önemli düzen de :KK39: kafaya çok takmadan sağma ya devam

Bi cocuk bi bebek daha dogrusu aksamustunden beri daha yeni uyurmu yaaaa:KK61:cildirmam yakindir benim.hergun ayni sey.uyku eziyeti uyku eziyeti uyku eziyeti:( oturdum agliyom suanda yatakta basimda catlamak uzere agridan :KK61:

30dk ise bence buz aküsü ile getirsen olur benim termal çanta çok iyi birşey değil çünkü içine ben de buz aküsü koyuyorum sadece çanta görevi görüyor zaten gün içinde dolapta duruyir.ya nasıl özlem var dimi ben de anlamiyor sanıyordum ama o kollarını açmasi ve benden başka kimseye gitmek istememesi işte o zaman içime sokasim geliyor .ben süt sağarken artık sütüm var sütüm var diyorum kendimi motive ediyorum.bazen süt memeye inene kadar bende çok uğraşıyorum.kizimin videolarını izliyorum bol bol o anda.gunde 3kere sağiyorum baslama bitirme 30dk buluyor ama ben manuel pompa ile sagiyorum.baya ugrastiriyor ama sagmazsam sütüm gider.bitirince elle bebimde geliyor sagsam damla damla akıyor .
Ben 10 dk sağıyorum. Sonra gelmiyor diye bırakıyorum. Sağmaya devam etsem gelir mi acaba? O kol uzatmalarına ölüyorum zaten. Bizim zıpır hem kol uzatıyor hem de ayaklarıyla tepiniyor :)))
Canım ben 3,5 aylıktı başladım. Şimdi 8 ayı geçti bebeğim. Biberonla veriyoruz evet bardakla vermediler hiç. Su felan ıhlarmur veriyoruz bardakla sadece. 30 dk için termal çantayaa gerek yok bence. Direk götür eve sonuçta 3 saat dışarda kalma süresi var sütlerin. Benim 1,5 saate yakın sürdüğü için yol ben almıştım termal çanta.
1.5 saat mi? Offf! Bir ara ben de günde 130-140 km yol gidiyordum. Allah yardımcın olsun. Evdeyken sağabiliyor musun? Emdiği için ben sağamıyorum ama biraz depolamam da lazım. Sen nasıl hallediyorsun?

Başla canım. Hoşaf da iyi gelebilir. Kayısı, hurma, dut,incir kurusunu kaynatabilirsin. Boza da sütü arttırıyor .

Hasta olan bebeklerimize geçmiş olsun. Oto koltuğu daha almadık. Kilosu 9'dan az olduğundan almadık. 1 ay daha bekleriz. Gerçekten çok pahalılar. Recaro marka da iyiymiş. Ona da bakabilirsiniz. lolita555 lolita555 su az içiyor diye üzülme. Oğlum da az içiyor. Günde yarım veya 1 fincan ancak içiyordur. Kızım 10 aylık olana kadar doğru dürüst içmediğinden üzerinde durmuyorum. Zaten dr da ne kadar su içerse o kadar az süt içer/emer demişti.

Bi cocuk bi bebek daha dogrusu aksamustunden beri daha yeni uyurmu yaaaa:KK61:cildirmam yakindir benim.hergun ayni sey.uyku eziyeti uyku eziyeti uyku eziyeti:KK43: oturdum agliyom suanda yatakta basimda catlamak uzere agridan :KK61:
Gündüz uyku süresi uzun olabilir mi? Herhangi bir hastalık, diş, kabızlık vs sıkıntısı yoksa uyku sürelerini de gözden geçirebilirsin. Her şeyi eledikten sonra geriye sadece mizaç kalıyor maalesef. Ben de uyumayı pek sevmem. Kızım da uyumazdı mesela.

Ay hâlâ emmiyor mu canım?? Hoplata zıplata Vs.. Benşm oğlan öyle emiyordu öğlenleri.. Ayakta halay çekiyordum, bir yandan kafamı sallıyordum, memeyi ağzına yaklaştırıp oynuyordum.. Ne zaman ederse diye.. Birkaç dk sonra az az emerdi.. Eşim beline yazıl Vs derdi.. Bir ay öyle gitti sonra başladı emmeye çok şükür.. Emmemesi çok zor.. Allah yardımcın olsun
Yok canım hoplatarak emme ayını geçti galiba hiç umrunda değil :/ zorla ağzına tuttursamda bi iki damla içip bırakıyor. Bir yaşına kadar içse iyi sonra bende pes edeceğim galiba

Benimki emmeyi bırakalı 3 ay oldu, gece uyanırsa emiyor işte o kadar çok üzülmüştüm ama artık takmıyorum sağıp veriyorum içsin de böyle içsin,kendimi motive ediyorum ileride memeyi bıraktırmak da zor olacak diye :KK48: bir de benim oğlan sağmaya başladıktan sonra normal kilo almaya başladı 5 dk emip bırakıyordu, neyseee uzattım inşallah bırakmaz kimsenin bebişi valla sağmak işkence, beslenmeye gelince 3 saatte bir besliyorum anne sütü ile anne sütü aldıktan bir saat sonra da ek gıda veriyorum canım, sağmanın bir iyyi yanı düzenli beslenme yapabiliyorum :KK72:
Canım bizimkiler aynı kafadan gerçekten. Bende yazmıştım kilo almıyor diye meğer süt ucmiyormus sagdijtan sonra almaya başladı biraz . Peki sütten bi saat sonra ek gıda yiyebiliyor mu ki ? Gerçi süt ek gıda kadar tok tutmuyor . H Hayat ne garip sütümü sagdiktan sonra kızımın çişli bezi eskiye göre dolmaya başladı bence sen de deneyebilirsin

Evet ve kabız flan da değil çişli bezi de normal yani Bi azalma oldu ek gıdaya geçince ama aşırı Bi değişiklik yok az içiyor napim zorluyorum kuscak gibi yapıyor :işsiz:
Bence sütün çoğu su olduğu için çok ihtiyaç duymuyorlar benimki de çok az içiyor memeyi istemediği zaman suyu daha çok içiyordu ama çişi çok azdı sütü sağındasaginca çişi arttı şu isteği azaldı

Gündüz uyku süresi uzun olabilir mi? Herhangi bir hastalık, diş, kabızlık vs sıkıntısı yoksa uyku sürelerini de gözden geçirebilirsin. Her şeyi eledikten sonra geriye sadece mizaç kalıyor maalesef. Ben de uyumayı pek sevmem. Kızım da uyumazdı mesela.

Ahhh cnmm nerde uzun gunduz uykusu oda yok.bazen guzel uyuyor 2 3bucuk saat bazen 1 saat bazende yarim saat.sora gece yarisina kadar bizle oturabiliyor cocuk resmen:( uzuluuorum karni tok alti temiz olsa bile oturabiliyor.kackere uyutma cabasina giriyorum sayisi belli deil.dedigin gbi dis desem daha yok.kabiz deil ama bu ara kati kaka yapio bayadir.hasta deil cok skur.bilemedim.bukadar uzun sure nasi uyanik kaliyor sasiritorum.dedigin gbi canim mizac sanirim bu yaniiiii

Back