2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Evet canım benim oğlum aceleci yüzüstü durup başını doğduğundan beri kaldırıyordu ordan belliydi zaten ama görümcemin oğlu hiç emeklemeden yürüdü belki seninkinde direk yürür
İnşallah canım.. Aslında emeklese, işe başlayınca gözüm fazla arkada kalmaz.. Kendi kendine oyalanamıyor hiç.. Kim taşıyacak benim gibi kucakta..

Yaa inan hiç giremez oldum buralara :KK43: kendime bile vakit ayıramaz oldum. Benim oğlan okadar hareketli ki uykuyu da hiç sevmiyor gece nerdeyse hep ayaktayım gündüz zaten ayaktayım. Inanılmaz zayıfladım zayıf düştüm ama iyi ki var oğluşum. Sizlerde ne var ne yok anneler
Doğru söylüyorsun canım, zor bebek çıktı bizim bebekler.. Allah sağlık, sıhhat versin de..

Tarhana yoğurtsuz mu ?
Evet canım, vitmadan alerji için olandan aldım..

Valla sebze çorbası yapıyorum daha çok pırasa tat veriyor bal kabağı havuç patates pırasa suda haşlayıp blander yapıyorum zeytinyağı üzerine çok az karabiber atmıştım yedi severek tarhana yapmadım henüz biraz ekşi geliyordur belki tarhana bebişe
Bizde kahvaltı yok, yani patates havuç haşlaması oluyor . Onlara alerji çıkmadı çok şükür.. Birde böylesini deneyeyim canım, sağol..

Benim kızım da oğlum da pek sevmiyor tarhanayı. Annem tarhanayı yoğurtsuz ve sütsüz yapar. Ondan vermeme rağmen kızımda da oğlumda da ağız çevresi kızarmıştı. Bazı bebeklere mayalı şeyler dokunabiliyor. Bir reaksiyon yoksa biraz koyu kıvamda dene istersen. Biraz kimyonla tatlandırabilirsin. Ben daha salça ve tuz denemedim. Ev yapımı ve tuzsuzsa belki denerdim. 8. ayda mercimek veriliyormuş. Ben 8'e 10 gün olmasına rağmen denedim ve sevdi. Ayı uygunsa dene istersen.
Aynen benim oğlanda alerjik.. Hoş bende yaptım kendime, içemedim :) Mercimeği denemeyi istiyorum da gazlı olunca korkuyorum.. Aslında öğlen yapsam, geceye kadar rahatlar mı ki? Çok zormuş yaa

Bende öyle yapıyorum benim kız seviyor ama et suyuylA yapıyorum sevdiği bi sebze varsa onunla yapabilirsin ıspanaklı mesela
Ispanak 1 yaşından önce yasak mıydı? Ayy kafam karışıyor bu konuda da.. Bazen diyorum, eskiler ne iyiymiş :) ay yok yaş yok.. Ne bulursan ver.. En sağlıklı da onlar..

Yarim diș sarimsak ekleyebilirsiniz yada içine biraz ilidimi yogurt katip deneyin derim
Alerjimiz var canım, yoğurt olmaz da sarımsak deneyeyim.. Teşekkür ederim

A aeengineer kahvaltı alternatifi olsun diye süt alerjisi bebek bisküvisi aldım ıhlamurla açarak vereyim dedim nefret etti
Anne sütü ile de ezdin mi canım? Bende evde yaptım yemedi.. Tadı cidden kötü idi.. Muzla bir garip oluyor.. Bizde hem süt hem yumurta alerjisi olunca bu bisküvi bizde karıştı iyice

Düzenli sağdıkça artıyor tecrübe ile sabit53 aydır aynı saatlerde sağıyorum 200 cc çıktığı bile oldu ama ortalama 130 cc çıkıyor, düzen çok önemli canım ama sağmak dünyanın en zor işi
Benimde toplamda 20-30 cc gibi çıktı.. Ek gıda da almıyor.. Çok üzgünüm.. İşe başlayınca hayatta vakit bulup sağamam.. Zaten yumuşak olunca sağasım bile gelmiyor.. Hoş küçük olduğu için alet vakum bile yapamıyor.. Kim bu 2 yaşıma kadar emzirenler ??

İnşallah canım.. Aslında emeklese, işe başlayınca gözüm fazla arkada kalmaz.. Kendi kendine oyalanamıyor hiç.. Kim taşıyacak benim gibi kucakta..

Doğru söylüyorsun canım, zor bebek çıktı bizim bebekler.. Allah sağlık, sıhhat versin de..

Bizde kahvaltı yok, yani patates havuç haşlaması oluyor . Onlara alerji çıkmadı çok şükür.. Birde böylesini deneyeyim canım, sağol..

Aynen benim oğlanda alerjik.. Hoş bende yaptım kendime, içemedim :) Mercimeği denemeyi istiyorum da gazlı olunca korkuyorum.. Aslında öğlen yapsam, geceye kadar rahatlar mı ki? Çok zormuş yaa

Ispanak 1 yaşından önce yasak mıydı? Ayy kafam karışıyor bu konuda da.. Bazen diyorum, eskiler ne iyiymiş :) ay yok yaş yok.. Ne bulursan ver.. En sağlıklı da onlar..

Anne sütü ile de ezdin mi canım? Bende evde yaptım yemedi.. Tadı cidden kötü idi.. Muzla bir garip oluyor.. Bizde hem süt hem yumurta alerjisi olunca bu bisküvi bizde karıştı iyice

Benimde toplamda 20-30 cc gibi çıktı.. Ek gıda da almıyor.. Çok üzgünüm.. İşe başlayınca hayatta vakit bulup sağamam.. Zaten yumuşak olunca sağasım bile gelmiyor.. Hoş küçük olduğu için alet vakum bile yapamıyor.. Kim bu 2 yaşıma kadar emzirenler ??
8aylıkken ıspanak veriliyor canım

Slm kızlar
Size bazı sorularıvm var
Cevap yazarsanız sevinirim
1) kızımın cisli bezleri azaldı dolu dolu değil hafif bezleri sizinkiler dolumu
Emzirmeye devam ediyorum suyunda az içiyor hatta daha alışamadı minnacık içiyor
Şüphelendim bu durumdan doktora götürdüm idrar ve kültür yapıldı ikisde temiz çok şükür sizce neden böyle sizinkiler dolu dolumu
2)bebekleriniz ne kadar su içiyor ve nasıl alistirdiniz
3)bebeğim bu ay hiç kilo almamış 6 ocakta tartıları dün tarttirdim yine aynı bende hastanenin metabolizma bölümüne götürdüm tüm testler yapıldı bir ay sonra çıkacak bakalım ne olacak
Doktor normal sınırlar içinde dedi ama bir ayda hiç kilo almaması bilemiyorum
Ve istahida iyi
7600 kg.boy 68 cm ama yaşıtlarına göre ufak

Selam kızlar. Kızım ek gıdayı reddediyor artık yoğurt dışında bişey yemiyor. Başlangıçta herşeyi istiyordu üst dişleri çıkınca iştahı tamamen gitti. Yan diş çıkıyor şimdi de. 20 günde sadece 60 gram almış . Geçen ay 600 gram almıştı. Su an 7 ay 3 günlük 7800 kilo 68 cm. Kan testi yapıldı doktor alerji olabilir dedi . Hiçbir alerji belirtisi yok mümkün mü bu ? Bu arada mama da kabul etmiyor biberon da almıyor :(

Selam kızlar. Kızım ek gıdayı reddediyor artık yoğurt dışında bişey yemiyor. Başlangıçta herşeyi istiyordu üst dişleri çıkınca iştahı tamamen gitti. Yan diş çıkıyor şimdi de. 20 günde sadece 60 gram almış . Geçen ay 600 gram almıştı. Su an 7 ay 3 günlük 7800 kilo 68 cm. Kan testi yapıldı doktor alerji olabilir dedi . Hiçbir alerji belirtisi yok mümkün mü bu ? Bu arada mama da kabul etmiyor biberon da almıyor :KK43:
Seninki benimkinden daha iyi kilosu biz Şubat 11 de 8 aylık olacağız 7600 benim bebeğimin kilosu dün beslenme ve metabolizma doktoruna götürdüm bir ay sonra sonuçlar çıkacak bakalım o zaman belli olacak

Z Zeneze ben uyku eğitimini oğlumda denemedim . Kızımda denemiştim ve ağlayınca bırakmıştım. Bence ağlamadan zor. Ben bebeğin ağlaması konusunda fazla hassasım sanırım. Ağlama öncesi mırıldanma olur ya bazen ona bile kıyamıyorum . Kızım 1 yaşındayken yanına uzanma şeklinde başlayıp yatağa koyup uyumasını bekleme olarak devam ettirdiğim uyutmada başarılı olmuştum ama annem onu da bozmuştu. Sadece koltukta yatıp kendi yatağındaki bebeğin uyumasını bekleyecekti aslında. Yine ben uyku eğitimi versem de annem bozacağı için o işe hiç girişmedim. Zaten ptesi işe başlayacağım. Belki yazın yine kendi düzenimi kurarım.
Anneler daha cok eski usul takiliyor ondandir :D yontemin güzelmiş aslinda canim keşke annen devam ettirebilseydi. Belki bunda devam eder
Büyük oğlum da öyle sabaha kadar uyurdu. Küçüğü uyumuyor. Uyumayınca da çözümşer aranıyor ama deneyeceğim
Bence de denemek lazım. Hem büyüyorlar aydan aya farkeder sanırım
Bizim salladigimiz beşik var :KK43:
Cingene besigi diyorlar işe yariyormus. Kullanan arkadaslar da var. Onu dusunmediniz mi canim

baston puset kullanan var mı? Bizim travel ve artık çok ağır gelmeye başladı. tek elle açıp kapatabileceğimiz bir şey arıyorum.

benim kizda surekli kendini aniden geriye atiyor kacdefa düsme derecesine geldi kucagimda bile aniden birden kafasni geriye atiyor boyun kemigime carpip agliyo bugun bile yanimda birseyler yedirmeye calisyordum biyandanda tutuyodum yine aniden ati kafasi parkeye carpti..
yurutecde mama sandalyesinde bile yapiyor nolcak bole nezman birakcak bu huyunu neden bole yapiyor bilmiyorum..(
Oyy kiyamam ya acitir kendini. Bizimki daha farkli canim bildiğin kasilip sürtünme yapiyor ensesi su ter içinde kaliyor

Slm kızlar
Size bazı sorularıvm var
Şüphelendim bu durumdan doktora götürdüm idrar ve kültür yapıldı ikisde temiz çok şükür sizce neden böyle sizinkiler dolu dolumu
3)bebeğim bu ay hiç kilo almamış 6 ocakta tartıları dün tarttirdim yine aynı bende hastanenin metabolizma bölümüne götürdüm tüm testler yapıldı bir ay sonra çıkacak bakalım ne olacak
Ve istahida iyi
Canım bizim kızında dolu değil kaka yapıyor ama çişi az eskisi gibi değil. Ama benim kız da 7400 de takıldı kaldı boyu da seninkiyle aynı doktor normal gayet dedi ama çarşamba tekrar götüreceğim . Sonuçlardan beni de haberdar et lütfen ben de tiroid ve hormon testi yaptırmayı düşünüyorum

Kızım yenidoğan gibi sürekli memede olmak ve canı sıkıldıkça ısırmak istiyor. Güç bela uyutuyorum 20. Dk kıyamet kopuyor. Sorunu ne bir anlayabilsem keşke

Canım benim göğüsler de küçük ve yumuşak olduğunda hala diyorum Kesin az çıkacak ama 120 130 çıkıyor aldanma yumuşaklığa, düzenli sağarsan makineye alışınca göğüs akış rahat olacak, ben 30 cc ile başladım

Slm kızlar
Size bazı sorularıvm var
Ve istahida iyi
Bizim de çişli bezimiz artık dolu dolu olmuyor, su desen sürekli üç beş yudum aklıma geldikçe veriyorum ama gönüllü içmiyor bakalım ileride artar inşallah oğlum 8 inde 8 aylık olcak 8000 gram 68 cm artık kiloyu takmıyorum çok elimden geleni yapıyorum gece 2 kez 90 cc mama veriyorum gündüz de ort. 500 cc içiyor elimden gelen bu inşallah vermesin de kilo az alsın napim

Kızım yenidoğan gibi sürekli memede olmak ve canı sıkıldıkça ısırmak istiyor. Güç bela uyutuyorum 20. Dk kıyamet kopuyor. Sorunu ne bir anlayabilsem keşke

Benimki de ayni.uykuya gecmek cok büyuk dert.baya guresiyoruz agliyor ciglik atiyor sanirsin bi yerine bisi oldu.her zaman boyle bu.uykudan da bagirarak agliyarak uyaniyor ciglik atar gibi hep.zaten milyon kez uyandigi icin:D napalim ben onu boyle kabul ettim kabul edince daha kolay oluyor

Benimki de ayni.uykuya gecmek cok büyuk dert.baya guresiyoruz agliyor ciglik atiyor sanirsin bi yerine bisi oldu.her zaman boyle bu.uykudan da bagirarak agliyarak uyaniyor ciglik atar gibi hep.zaten milyon kez uyandigi icin:KK70: napalim ben onu boyle kabul ettim kabul edince daha kolay oluyor
Kanguruda uyutmaya çalışıyorum hala, babasına dedim sen tak uyut diye adamın kucağına gidince kıyamet kopardı

Kizlar merhaba henuz adet olmadim dogundon sonra hiç yani . Iki gundr kasiklarimda agri var ve akintm var sefafti beyaza dondu Hamile miyiyim cok korkuyorm :KK43: mahfoldumben
Sorum su henuz adet olamayanlar sizde bnimgibimisnz oldumu boyle sizdede Gebe kalmadan once idrar yolu enfeksiyonm vardi o olabilir mi :(

Back