2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Mama ağırlıklı giden arkadaşlar bebeklerinizin kilo durumu nasıl kızım 7 ay 1 haftalık 8800 imiş doktoru fazla kilo alıyor dedide bana fazla gelmiyor. Boyu 70 cm günlük en fazla içtiği mama 690 dır. Günde 4 kez içiyor ekgıdayı kabul etmemesi tok olmasından dedi. Zaten 9.aya kadar ek gıdaya fazla yüklenmemek gerekmiyormu ek olarak kalması lazım değilmi ? Birde pedagog önerdi uyku ve ağlama problemi için 7 aylık bebek ve pedagog bağlantısını kuramadım sizce ?
Canım kilosu fazla değil bence internette persentil hesabı var ordan hesapladım mi yüzde üç ile yüzde 97 arası normal sayılıyor. Seninki yüzde 90 normal yani boylu poslu maşallah . Bu dönemde bazı vitaminleri ek gıdadan almaları gerekiyormuş iki çay bardağı günlük . Sen emziriyorsun bir de o yüzden belki tok olabilir eğer ek gıdayı istemiyorsa tabi

Yok canım elleriyle ittiriyor ağlıyor bugün 4 saat aç bıraktım karanlık odada emzirmeye çalıştım yok . Meme rreddinde sabredin diyor uzmanlar . Sabredip teklif edeceğim bakalım nereye kadar gidecek .sağım azaltır diyorlar ama bunu duyduğum iyi oldu. Mama veriyor musun ? Internette 500 cc süt yazıyor da imkansız gibi duruyor memeler pert oldu zaten
350 cc Anne sütü veriyorum gün içinde üç kere sağabiliyorum benim oğlan çok hareketli ilgi istiyor hep, 90 cc mama ancak içiyor bu ara iyice iştah gitti, gece de 2 kere 90 cc veriyorum,, ahh Ahh nedir bu yaptıkları bize ponçiklerin emsene işte güzel güzel temiz temiz

350 cc Anne sütü veriyorum gün içinde üç kere sağabiliyorum benim oğlan çok hareketli ilgi istiyor hep, 90 cc mama ancak içiyor bu ara iyice iştah gitti, gece de 2 kere 90 cc veriyorum,, ahh Ahh nedir bu yaptıkları bize ponçiklerin emsene işte güzel güzel temiz temiz
Anladım canım çok sağol .keşke emdiği günler ne güzeldi

Canım kilosu fazla değil bence internette persentil hesabı var ordan hesapladım mi yüzde üç ile yüzde 97 arası normal sayılıyor. Seninki yüzde 90 normal yani boylu poslu maşallah . Bu dönemde bazı vitaminleri ek gıdadan almaları gerekiyormuş iki çay bardağı günlük . Sen emziriyorsun bir de o yüzden belki tok olabilir eğer ek gıdayı istemiyorsa tabi
Ek gıdaya genel olarak tepkili. Elma, armut,balkabağı, patates, tatlı patates, muz, havuç ve avokado denedim şimdiye kadar. Sorunsuz olarak sadece avokado yiyor oda kabız yapıyor. Havuca karşı bi değişik ilk gün yedi ikinci gün kilitledi ağzını bir hafta sonra tekrar verdim yedi. Bugün elimizde elma gördü heves etti elimle ezdim verdim baktım yiyor kalkıp rendeledim 3 4 tatlı kaşığı kadar yedi. Bizim doktor doyumluk yedir diyor. Sabahtan beri ishal zaten pişik oldu bugün 4 kez yaptı kakasını bu dişler helak etti bizi. Süt için ben işyerinde firsat bulursam sağıyorumda 40 bazen 60 çıkıyor 20 dkda. Dün ve bugün 3 kez sağdım toplam 90 oldu içirdim. Jokerden karamalz aldım işe yarar söylerim sanada

Canım mama ve anne sütü gidiyoruz ama anne sütü ağırlıklı diyebilirim ama msjını görünce yazmak istedim benim oğlan 8 aylık olmak üzere 8 gün var 8100 gram 68 cm, bence kilolu falan değil yaa gayet normal kilosu, ek gıda zaten adı üzerinde ben de yüklenmiyorum nasıl olsa öyle böyle yiyecek ileride bol bol,pedagog bağlantısını kuramadım valla minnak bebiş ne anlar pedagogtan
Valla bende bilmiyorumki ne diyecek çalışan anne sendromu, ayrılık kaygısı falan heralde teşhis belli ama çözümsüz

Mama ağırlıklı giden arkadaşlar bebeklerinizin kilo durumu nasıl kızım 7 ay 1 haftalık 8800 imiş doktoru fazla kilo alıyor dedide bana fazla gelmiyor. Boyu 70 cm günlük en fazla içtiği mama 690 dır. Günde 4 kez içiyor ekgıdayı kabul etmemesi tok olmasından dedi. Zaten 9.aya kadar ek gıdaya fazla yüklenmemek gerekmiyormu ek olarak kalması lazım değilmi ? Birde pedagog önerdi uyku ve ağlama problemi için 7 aylık bebek ve pedagog bağlantısını kuramadım sizce ?
Cnm bebeğim 8 aylık günde 700 cc içtiği de oldu. Şimdi 500 civarında tam anlamıyla ek gıdaya da geçtik ama 7500 gr kilosu. Benim oğlum da almıyor. Doktor protein va calsiyum maması verdı. 2 gündür ona başladık. Bir de vitamin. Bize de az dedi. Bence de az zaten almıyor kilo anlamadım. Gün içinde bir sürü şey yiyor ama almıyor. Doğum kilosuna göre persentel eğrisinde düşük kilosu boyu 70 cm. Çubuk kraker gibi:))

Damlamaz suluk evet canım, benim verdiklerin parmak şeklinde kesilmiş olan herşey, ekmek, parmak şeklinde ince kesilmiş salatalık, elinle tutacağı şekilde pankek , haşlanmış tavuk göğüsü , elma, armut , hafif diri haşlanmış havuç, brokoli, elma dilim patates ( fırınlanmış), muz ( kabuğu ile veriyorum tutabiliyor ama isiracagi kadar kabuğunu kesiyorum, yedikçe kabuğu kesiyorum tekrar. Kasar peyniri vs birçok şey veriyorum

Ya birden damagiyla koparip yutmaya kalkarda bogazinda kalirsa bunlar :110:

Selam kizlar herkesin bebislerle sikintilari var insallah caresiz derdimiz olmasin. Sizlere bisey sormak istiyorum bizim sorunumuzda mama sandalyesinde kendini geriye kastirip sürtünme hareketi yapması internet ten arastirdim bir yaş üstü bebeklerde olabilyor dikkatini dagitin felan yaziyor. Eline yiyecek dahi versem iki dakika gecmeden tekrar başlıyor yemek yedirirken bile yapmaya başladı bende bugün itibari ile bir süre mama sandalyesine koymamaya karar verdim unutsun diye Insallah gecicidir bunu oyun haline getirdi. Sizlerdede böyle bi durum oldumu
benim kizda surekli kendini aniden geriye atiyor kacdefa düsme derecesine geldi kucagimda bile aniden birden kafasni geriye atiyor boyun kemigime carpip agliyo bugun bile yanimda birseyler yedirmeye calisyordum biyandanda tutuyodum yine aniden ati kafasi parkeye carpti..
yurutecde mama sandalyesinde bile yapiyor nolcak bole nezman birakcak bu huyunu neden bole yapiyor bilmiyorum..(

Ek gıdaya genel olarak tepkili. Elma, armut,balkabağı, patates, tatlı patates, muz, havuç ve avokado denedim şimdiye kadar. Sorunsuz olarak sadece avokado yiyor oda kabız yapıyor. Havuca karşı bi değişik ilk gün yedi ikinci gün kilitledi ağzını bir hafta sonra tekrar verdim yedi. Bugün elimizde elma gördü heves etti elimle ezdim verdim baktım yiyor kalkıp rendeledim 3 4 tatlı kaşığı kadar yedi. Bizim doktor doyumluk yedir diyor. Sabahtan beri ishal zaten pişik oldu bugün 4 kez yaptı kakasını bu dişler helak etti bizi. Süt için ben işyerinde firsat bulursam sağıyorumda 40 bazen 60 çıkıyor 20 dkda. Dün ve bugün 3 kez sağdım toplam 90 oldu içirdim. Jokerden karamalz aldım işe yarar söylerim sanada
Ben de üç kez sagdim 95 çıktı bakalım bugün ne çıkacak artacak mi . Sen baya az veriyormussun ek gıdayı ama gelişimi önemli gelişiyor o yüzden çok önemli değil bence

Cnm bebeğim 8 aylık günde 700 cc içtiği de oldu. Şimdi 500 civarında tam anlamıyla ek gıdaya da geçtik ama 7500 gr kilosu. Benim oğlum da almıyor. Doktor protein va calsiyum maması verdı. 2 gündür ona başladık. Bir de vitamin. Bize de az dedi. Bence de az zaten almıyor kilo anlamadım. Gün içinde bir sürü şey yiyor ama almıyor. Doğum kilosuna göre persentel eğrisinde düşük kilosu boyu 70 cm. Çubuk kraker gibi:))
Canım benim kızın kilosu 7400 olması gerekenden 300 gram eksik ama persentil egrisinde normal sınırlar içinde . BBizimki kusup anne sütü almadığı için kilo almadığını düşünüyorum.size verilen mama hangisi ? Mama destekli gitmeyi düşünüyorum doktor da evet derse

Ben de üç kez sagdim 95 çıktı bakalım bugün ne çıkacak artacak mi . Sen baya az veriyormussun ek gıdayı ama gelişimi önemli gelişiyor o yüzden çok önemli değil bence
Ya ek gıda çocuğun yanında olunması gereken bir süreç bence, bizim kız diğer bebekler gibi yumurta peynir yoğurt yiyemiyor. Kahvaltı seçeneği yok benim eve gelmem 2.30 falan oluyor. Anneme cam rendeden elma rendele desem umrunda bile olmaz. Gelir gelmez mutfağa giriyorum onda bile kız tek kolumda asılı oluyor. Beceremiyorum ek gıda işini

Ya ek gıda çocuğun yanında olunması gereken bir süreç bence, bizim kız diğer bebekler gibi yumurta peynir yoğurt yiyemiyor. Kahvaltı seçeneği yok benim eve gelmem 2.30 falan oluyor. Anneme cam rendeden elma rendele desem umrunda bile olmaz. Gelir gelmez mutfağa giriyorum onda bile kız tek kolumda asılı oluyor. Beceremiyorum ek gıda işini
Haklısın canım ek gıda yüzünden mutfakta geçirdiğim zaman baya arttı . Bence dediğim gibi önemli olan gelişim senin kizininda iyi gelişimi yavaş yAvaş geçersin .

Ya birden damagiyla koparip yutmaya kalkarda bogazinda kalirsa bunlar :110:
Doğru biçimlerde kesilip, haşlanması gereken şeyler de usulüne göre yapılırsa birşey olmuyor canım, öğürüyor zaten boğazına gitti mi ama öyle fındık fıstık gibi şeyler değil sonuçta direk soluk borusuna kaçacak gibi değil yani ama hep dediğim gibi biraz okuyup temel bilgi edinmek lazım parmak besinler hakkında. Çok şükür biz sıkıntı yaşamadık

Kendine niye haksızlık ediyorsun ki? Ek gıdayı becerememek ne demek? Gece defalarca uyanıyorsun. Kalkıp işe gidiyorsun. İşten dönünce de sanırım yeterli desteği görmüyorsun. E buna ne vücut ne de sinirler dayanır. Ona rağmen kızın için bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Oğlum sık kalkınca şimdilik evde olmama rağmen bazen ben de kahvaltıyı es geçmek zorunda kalıyorum. Dediğin gibi 1 yaşına kadar önemli olan anne sütü veya formül süt. Yanlış hatırlamıyorsam 1 yaşına kadar %70 süt, gerisi ek gıda. Bebeğinin gelişimi de iyi maşallah.

Canım benim kızın kilosu 7400 olması gerekenden 300 gram eksik ama persentil egrisinde normal sınırlar içinde . BBizimki kusup anne sütü almadığı için kilo almadığını düşünüyorum.size verilen mama hangisi ? Mama destekli gitmeyi düşünüyorum doktor da evet derse
Ben bebelac kullanıyorum. Onum içine protifar ve fantımalt karıştırıyorum. Oğlumun ki düşük çıkıyor

Kendine niye haksızlık ediyorsun ki? Ek gıdayı becerememek ne demek? Gece defalarca uyanıyorsun. Kalkıp işe gidiyorsun. İşten dönünce de sanırım yeterli desteği görmüyorsun. E buna ne vücut ne de sinirler dayanır. Ona rağmen kızın için bir şeyler yapmaya çalışıyorsun. Oğlum sık kalkınca şimdilik evde olmama rağmen bazen ben de kahvaltıyı es geçmek zorunda kalıyorum. Dediğin gibi 1 yaşına kadar önemli olan anne sütü veya formül süt. Yanlış hatırlamıyorsam 1 yaşına kadar %70 süt, gerisi ek gıda. Bebeğinin gelişimi de iyi maşallah.
Kendimi suçlu hissediyorum. Ben yokum diye çığırından çıktı bu ara, birde burda okuyorum özenerek pisirilenleri kahvaltı öğle akşam menülerini falan. Geç saate kalsa gaz oluyor hiçbir şeye vakit yetmiyor sinir oluyorum

Içim rahatladı canım sağol . Sadece gece emdiği için işte ne kadar emziğini kestiremiyorum ama uzun da durmuyor. Sen mama da veriyor musun ?
doktora mama vermeyi sorduğumda zaten ek gıda alıyor mamaya gerek yok demişti beni de emdiği için

Canım her öğünde büyük kase yiyor mu ? Bugün saatlerce sağım yaptım toplam bugün 95 ml sagdim icirdim olduğu kadar . Benim doktorum günde bir şu bardağı olsun ek gıda demişti ama bak istekliyse daha fazla ver dedi bizimki fazla verince kustu hep bende cesaret edemedim .
kahvaltısı yumurta sarısı peynir ekmek pekmez oluyor öğlen de büyük kaseye yakın yemek yiyor akşama doğru ya da uyursa 7-9 arası yoğur meyve yiyor

Sürekli diş çolarkyoe 7 tane dişi var çok iştahsız bir çocuk mama içmiyor bi geceleri içiyor pütürlü vermeye başladım 2 gündür inşlah alışır
oo bir sürü dişiniz varmış bir de :) diş çıakrırken iştahsızlık normal alışır yavaş yavaş merak etme. sadece korkup blender yapma artık çoğu anne boğulacak korkusuna blender yapıyor ama büyük hata

Kızım büyüdükçe huysuZlasti.artik 7 aylık olduk ama huyları çok değişti.dise yormak istiyorum ama diste yok

Back