- 29 Eylül 2015
- 5.223
- 6.630
- 198
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #47.421
Benim doktorum da öyle demişti bakalım gelişim olmazsa mecbur kullanırım olursa gerek yok zatendoktora mama vermeyi sorduğumda zaten ek gıda alıyor mamaya gerek yok demişti beni de emdiği için
Bizde aynı durumdayız eski düzenimizden eser yok hep dis huzursuzluğu dedik ama dişte çıkmadı 8 aylık oldukKızım büyüdükçe huysuZlasti.artik 7 aylık olduk ama huyları çok değişti.dise yormak istiyorum ama diste yok
Ben uyku eğitimine hiç başlamadım. Zaten sık sık uyanıyor. Sallıyorum işlerim yetişmiyor çünkü. İnş en kısa zamanda başlayacağımBu aglatmadan uykuya alistirmak mümkün değil mi bacilar, analar, kizlarçocuğa da yazik oluyor uyutan kişiye de yazik oluyor
Ben 1 saat denedim gene de uyumadı benim oğlum kanguru da uyuyor şuan ev temizliğimi de o uyuduğunda yapıyorum toz bebeğe zararlı diye hatta artık yerleri elimle siliyorum daha temiz oluyor ama kendime hiç vakit ayıramıyorum o ayrıBu aglatmadan uykuya alistirmak mümkün değil mi bacilar, analar, kizlarçocuğa da yazik oluyor uyutan kişiye de yazik oluyor
Zaten uyumuyor onda yoruluyorum. Ola ki uyursa aç karnımi bile doyurmadan biraz bende uzanıyorum. Veya camasir falan mi atilacak onu yapıyorum. Bu uyku egitimini denedim. Ama Cok agladi. 2.gun kiyamadim. Kendimi onun yerine koyuyorum. Guven istiyor, alışması zor o yüzden hak da veriyorum ama zor oluyorBen 1 saat denedim gene de uyumadı benim oğlum kanguru da uyuyor şuan ev temizliğimi de o uyuduğunda yapıyorum toz bebeğe zararlı diye hatta artık yerleri elimle siliyorum daha temiz oluyor ama kendime hiç vakit ayıramıyorum o ayrı
Iste aglatmadan hic mi mümkün değil onu merak ediyorumBen uyku eğitimine hiç başlamadım. Zaten sık sık uyanıyor. Sallıyorum işlerim yetişmiyor çünkü. İnş en kısa zamanda başlayacağım
Valla ben de çok merak ediyorum,aglatmadan nasıl yapacaz ki. Bana hiç mumkun görünmüyorBu aglatmadan uykuya alistirmak mümkün değil mi bacilar, analar, kizlarçocuğa da yazik oluyor uyutan kişiye de yazik oluyor
Sallanan besigi yok mu onda yatsa sallasanizValla ben de çok merak ediyorum,aglatmadan nasıl yapacaz ki. Bana hiç mumkun görünmüyoruyurken de dinlenemiyoruz ki biz sallamayi biraktigin anda uyanıyor
Valla benim oğlum uyanınca beşikte ayağa kalkıyor. Ytırınca da kalkacağını düşünüyorum ama ninni açıp beni göreceği şekilde yanında durarak başlaayacağım. 8 yaşında oğlum var. 8 sene önce uyku eğitimi diye bir şey hiç duymamıştım. 1 yaşında falan beşiğine koyup biraz yanında dururdum. Uyumayıp ses yapınca burdayım der bazen hiç görünmezdim. Uyurdu. Ağlatmayı düşünmüyorum. Deneyince yazarım size.Iste aglatmadan hic mi mümkün değil onu merak ediyorum
Yanlız değilsin ben de menüleri okuyunca huzursuz oluyorum. Ek gıda da ileri gidemeyen bi anneyim egzama derdi yüzünden bi ileri iki geri durumdayız resmen. 3 gün kuralıyla gidiyorum sorun olmuyo diye seviniyorum bi bakmışım yine döküntüler kizariklar ne dokunuyo bulamıyorum. Bugün filan bişey yemedi emzirdim sadece nasi gelişecek büyüyecek bilmiyorumKendimi suçlu hissediyorum. Ben yokum diye çığırından çıktı bu ara, birde burda okuyorum özenerek pisirilenleri kahvaltı öğle akşam menülerini falan. Geç saate kalsa gaz oluyor hiçbir şeye vakit yetmiyor sinir oluyorum
Zaten simdiki çocuklarda cikti bu egitimler. Kardesim vardi benim de sabaha kadar sınırsız uyurdu :/Valla benim oğlum uyanınca beşikte ayağa kalkıyor. Ytırınca da kalkacağını düşünüyorum ama ninni açıp beni göreceği şekilde yanında durarak başlaayacağım. 8 yaşında oğlum var. 8 sene önce uyku eğitimi diye bir şey hiç duymamıştım. 1 yaşında falan beşiğine koyup biraz yanında dururdum. Uyumayıp ses yapınca burdayım der bazen hiç görünmezdim. Uyurdu. Ağlatmayı düşünmüyorum. Deneyince yazarım size.
Buraya yazacak bile vakti bulamıyorum. Yazanlar da iyi yazıyor diyorum. Çünkü ne aktif sohbet edecek vaktim var. Ne de kendime ayiracak zamanim var. Bilmiyorum ben mi beceremiyorum. Evimin içi içler acısı. Halilar kir, pasak utanarak soyluyorum ki. Mutfak dolaplari kirli. Eve bile süpürge tutamıyorum. Hep uyutabilme eziyetini Cekiyoruz. Kizim tek başına uykuya dalabilsin diye çok istiyorum. Keske hic memede uyutmasaydim. Ama baska da nasil uyuyacakti ki. Emzik almadi. Bu kadar ev dağınıklığınin üstüne kv size gelecem dedi. Şehir dışında yaşıyoruz. Yani yatili kalacak. Ben nasil temizlik yapacam. Hadi kendi anam desem kusuruma bakmaz derim. Fakat böyle de olmaz ki. Evi elden geçirmem lazim. Ha hiç mi vaktin olmuyor diyebilirsiniz. Ancak aksam oluyor. Onda da yorgunluktan ölüyorum . Ancak günlük dagittimiz evi toplayabiliyorum. Esim bile diyor ikinci cocuk olsa sen yapamazsin herhalde diye. Bende uyku duzenimiz yok hep uğraşıyorum. Mutlu etmeye, oynatmaya çalışıyorum diyorum . Aslinda acikcasi çocuğa iyi bakayim evin ne durumda oldugu gözümde değil de. Günlük yorgunluk cok oluyor. Onu düşünüyorum.
Aglatmadan uyutmaya alistirmak hic mi mümkün değil ya offf. Asiri karışık yazdim galiba. Kusura bakmayın da dizlerim bile tutmaz oldu. Yeni nesil annelik cok zormuş :)
Ayni bizi anlatmissiniz. Ugras konusunda biz de oyleyiz. Ve emzik gibi kullanma olayi da aynı maalesef... Bizimki de sessizleşmisti. O yuzden 2.gun deneyemedim. Guven olayindan korktugum için. Besik yaninda oturuyorum. Almam icin elinden geleni yapıyor. Odadan çıkıp gidince de aglamasina göz yummak lazim. Iste dayanikli yurek gerek. Bir yönden diyorum yazik emsin diledigi gibi diyorum. Bir yonden de böyle gecmez ayri rezillik, çaba diyorum. Çok yipratici bir süreç. Yalniz yine de şükrettim. Dün hastaneye gittik. Emzirme odasinda yeni dogum yapmis taze anne vardi. 5 günlük Çocuğun posetle idrarini almaya çalışıyorlar. Kadinin gozleri yarı cizgi halinde.... -__- aynen bu. Uykusuzlugu yeni tatmaya baslamis zavallim. Yuruyemiyor falan. Yazik dedim yaaa. 5 günlük cocugu dusununce daha cokkk yol var. Bir haline sukret dedim kendime. Allah yeni annelere de o kadina da kolaylik versin gerçektenBen de bu saate kadar emzirdim yatarak olunca iyice emzik gibi agzinda memeyle uyumaya alisiyor baska tturlu de uyumuyor.geceleri oyun istiyor gunduz de max toplamda uc saat uyuyor.smdi uyudu bakalm kac kez uyanacak.kac gundur wc bile gidemiyorum surekli mizmiz dis de eklenince baya zorluyor beni.temizlige kadin geliyor cumalari ben de vakit ve hal derman bulamıyorum.uyku egitimi denedim bi ara cok agladi ve aramizdaki bagin guvenin zedelendigni hissettim cocuk acisindan.biz yapamadik.kv gidince tekrar denicem ama cesaretim yok
O suçluluk hissi anneliğin şanındandır , kolay kolay kaybolmaz :) İşlerin çığrından çıkmasının senin yokluğunla da ilgisi olmayabilir. Ben evdeyim. Gece 10 15 dkda bir uyanmaya başladı. Sıkıntısı farklı olabilir yani kızının. Her bebek kendi hızıyla ilerliyor. Hepimizin şartları farklı farklı. Kilo alımı iyiyse ek gıdayı çok takma bence. Durumu kabullenince her şey çok daha kolay oluyor. Yavrun için her şeyi yapıyorsun. Kendine değer vermek dışında. Biraz bencil olup kendi mutluluğunu düşün. İşten gelince kim ne derse desin bebeğini emanet edip 1 saat uyu ki zihnin dinlensin. Gerekirse despot ol yardım alma konusunda. Bazen 15 dk uyumak bile yetiyor. Sen huzurlu, az da olsa dinlenmiş olursan daha farklı bakarsın her şeye, işlerin daha da kolaylaşır.Kendimi suçlu hissediyorum. Ben yokum diye çığırından çıktı bu ara, birde burda okuyorum özenerek pisirilenleri kahvaltı öğle akşam menülerini falan. Geç saate kalsa gaz oluyor hiçbir şeye vakit yetmiyor sinir oluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?