2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Bebekleriniz gün içerisinde neler yiyor kızlar, neler yapıyor ve kaç öğün yediriyorsunuz . benim kız 27 sinde tam 7 aylık oluyor , ben artık özel yapmıyorum yemeğini. Biz ne yersek tuzsuz şekilde yapıp veriyorum artık ama öğünler az sanki :/ sabah kahvaltı ve öğle yemeği hatta akşam üstü yemeği gibi oluyor uyuyorsa yani tek öğün yemek ve kahvaltı , onun harici bir porsiyon meyve gerisi mama+anne sütü. Siz ne kadar veriyorsunuz ?

Fırsat bulursam günde 1 kez ek gıda veriyorum. Avokado elma armut balkabağı patates havuç bunlardan biri. Ek gıda konusunda en geride ben kaldım ama uğraşamıyorum gazıyla

Merhaba haziran anneleri bende 2018 haziran annesiyim ve başım ek gıda ile dertte oğlum hiçbir şekilde yemiyor ilk başladığımda yoğurdu ve elma püresini çok güzel yedi 2 hafta sonra sebze çorbası verdiğimde herşey bozuldu şimdi ne olursa olsun yemiyor ağzında tutuyor tükürüyor oturarak yedirmem mümkün değil yatırarak yedirmeye çalışıyorum ama ağlaya ağlaya boğazına kaçıyoda yiyor yoksa ağzını asla kapatmıyor yutmamak için nasıl yedirebilirim bilmiyorum yardım lütfen

Valla canım biz Türkler alışmışız illa çorba , muhallebi verip doyuralım beslensin derdindeyiz. Benim ikinci çocuğum ve ilkinde ben de hep özel yapayım , çorba içsin doysun aman salçali yemesin falan derdine düşerdim ama artık öyle yapmıyorum, kızımı kendim beslemiyorum artık ve gerçekten benim besledigimden fazlasını yiyor hem de keyifle. Çorba ayda yılda bir yaparsam benim elimden yiyor ama onun harici artık hep sebzelerden mücver gibi yapıyorum, köfte , haşlanmış tavuk göğüsü veriyorum, iyice haşlanmış makarna, elma dilim patates ve elma dilimi yani parmak şeklinde meyveler veriyorum , tabağının yanına az yoğurt koyuyorum, kahvaltılarda eline ekmege sürülmüş tereyağı veya labne veriyorum , bolonez soslu spagetti favorisi . Işte böyle herşey tuzsuz ama acı olmayacak şekilde normal baharatı ile yapıyorum. Ilk zamanlar oynuyordu atıyordu ama gerçekten bebekler çok akıllılar şimdi kızım acayip ilerleme kaydetti keyifle yiyor ve ben de Hic yemiyor diye üzülüp sınır yapmadan onu keyifle izliyorum. Mama sandalyesinin altına eski bir örtü yayıyorum böylece temizlik kolay oluyor. Yani yüzde yüz Blw denen şekli uygulamıyorum çünkü arada kendim de yemeği ağzına götürüyorum ama mümkün olduğunca serbest bırakıyorum. Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın ama bebeğinin yemesinden yakınanlar bir de böyle deneyin emin olun siz de bebeginiz de keyif alacaksınız.

Bebeğiniz kaç aylık acaba.mesela spagetti nasıl yiyor hiç canlandıramadım. Uzamıyor mu boğazına şehriye çorbalarına yeni geçiyorum 8 aylığız. Eline de veriyorum ama fazla yutmuyor öğütüyor

Hiç dişimiz yok.işe başlamadan birksctsnbi çıksaydı ama yok çıkmayacak .ben de korkuyorum valla dişlerden
Ben de işe başlamadan en az bir tanesi çıksa diyordum. Sanırım duam kabul oluyor.2-3 haftadır uyku bana haram. Gözüm aydın :))
Senin yine görümcenmiş. Benim ablam en son oğlum 40 günlükken gelmişti. O da annemin ısrarıyla. Arada 1 km mesafe var. Takı bile takmadı. Yanlış anlaşılmasın, derdim o değil ama akraba bile olmayan birine takı takıp öz yeğenine sembolik 10-20 TL bile takmayınca insanın aklı almıyor. Annemlerin alt katında oturur ama üst kata çıkıp annemin babamın halini hatrını sormaz. Bana gelmemesine bazen şaşırmıyorum.

Canım adı üstünde ek gıda ,ağırlık mama ve anne sütünde olmalı bence. Bizim de öyle. Bir yumurta yiyor bazen sadece sarisini bazen hepsini. Yoğurt mutlaka yiyor. Onun haricinde biz ne yersek ondan veriyorum ağzına sıkılana kadar. İstemezse de zorlamiyorum soğumasın yemekten. 8 aylık olmak üzereyiz. Özel bişey yapmiyorum yani :)

Bebegi sunnet olan var miydi bir sorum olucak?
Bir hafta önce olduk :) İyileşti sayilir,keşke daha önce yaptirsaymisim

Bebeğim bu ayın 27 sinde 7. Ayına giriyor, spaghetti yi çatalla bölüyorum parmak uzunluğu kadar , iyi haşlanmış , avuç avuç yiyor , valla daha hiç boğazında kalmadı. Seviyor çok sosu ile beraber eziyor ağzında yiyor huplete huplete

Bizim de bir hafta oldu. Pipisinin ucu çok darmış ve içi resmen kitle olmuş. Ve bunu sünnet doktorumuz farketti. Ben istediğim için yaptırdım. Büyük oğlum doğduğu gün olmuştu. Bunu da erken istedim iyi ki de olmuş. Yazı bekleyecektim iyi ki yaptırmışız

Maşallah. Valla ben cesaret edemem sanırım daha

Maşallah. Valla ben cesaret edemem sanırım daha
Birşey olmuyor Allahın izniyle , doğru şekillerde önüne verince doğal olarak boğulma riski ortadan kalkıyor, öğürme refleksi çok gelişmiş bebeklerde bu yüzden yitirmediğini bu şekilde geri atıyorlar hemen. Annenin sakin kalması, bebeğin kendi kendine beslenme konusunda ve ilk yardım konusunda da bilgi edinmesi önemli yoksa gerisi çorap söküğü gibi geliyor , onları öyle izlemek te keyif veriyor

Yaa ben de blw uygulamak istiyorum ama boğazına bişi kaçması dünyada en çok korktuğum şey tek başıma bakıyorum ve böyle bir durum olursa kesinlikle ne yaparım bilmiyorum o yüzden blw ye cesaret edemiyorum geçen muz verdim eline gözüm üzerinde tabi biraz büyük parça olunca kusma hareketi yaptı pütürlü veriyorum herşeyi ama daha büyük lokmalara alışık değil aklım durdu öğürünce, kitlendi sandım, nasıl yenebilirim bunu siz maşallah çok güzel atlatmışsınız, afiyet olsun kuzuya baya bişi de yiyor aferin ona

Geç gördüm canım mesajı 5 gün yattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…