2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Yaa ben de blw uygulamak istiyorum ama boğazına bişi kaçması dünyada en çok korktuğum şey tek başıma bakıyorum ve böyle bir durum olursa kesinlikle ne yaparım bilmiyorum o yüzden blw ye cesaret edemiyorum geçen muz verdim eline gözüm üzerinde tabi biraz büyük parça olunca kusma hareketi yaptı pütürlü veriyorum herşeyi ama daha büyük lokmalara alışık değil aklım durdu öğürünce, kitlendi sandım, nasıl yenebilirim bunu siz maşallah çok güzel atlatmışsınız, afiyet olsun kuzuya baya bişi de yiyor aferin ona
Işte o öğürme refleksi onun boğazına kaçmasını engelliyor Allah korusun , doğru parçalara ayirdigin zaman boğazına kaçma, nefes yolunu tikama olasılığı çok düşükmüş okuduğuma göre. Ben %100 blw yapmıyorum yani genelde kendi yiyor ama ben de arada ağzına bir iki bisey sokuşturuyorum :KK76::KK48: ben de okudukça , araştırdıkça ikna oldum bu yönteme

A aeengineer kalkışa 3 hafta hazır ol atak geliyor. Sanki hiç atakta değiliz gibi :KK70: bence bunun sonunda benimki emekleyecek :)

Eklentiler

• Screenshot_20190127-095311_Chrome.jpg
    Screenshot_20190127-095311_Chrome.jpg
    123,4 KB · Görüntüleme: 50
  • Screenshot_20190127-095324_Chrome.jpg
    Screenshot_20190127-095324_Chrome.jpg
    120,5 KB · Görüntüleme: 51
Canım adı üstünde ek gıda ,ağırlık mama ve anne sütünde olmalı bence. Bizim de öyle. Bir yumurta yiyor bazen sadece sarisini bazen hepsini. Yoğurt mutlaka yiyor. Onun haricinde biz ne yersek ondan veriyorum ağzına sıkılana kadar. İstemezse de zorlamiyorum soğumasın yemekten. 8 aylık olmak üzereyiz. Özel bişey yapmiyorum yani :)

Bir hafta önce olduk :) İyileşti sayilir,keşke daha önce yaptirsaymisim
Bizde persembe gunu yaptirdik acikta kalan kisim kirmizi da merak ettim nirmal mi

Bizim de bir hafta oldu. Pipisinin ucu çok darmış ve içi resmen kitle olmuş. Ve bunu sünnet doktorumuz farketti. Ben istediğim için yaptırdım. Büyük oğlum doğduğu gün olmuştu. Bunu da erken istedim iyi ki de olmuş. Yazı bekleyecektim iyi ki yaptırmışız
Acikta kalan kisimda kizariklik var normal mi

A aeengineer kalkışa 3 hafta hazır ol atak geliyor. Sanki hiç atakta değiliz gibi :KK70: bence bunun sonunda benimki emekleyecek :)
Tam benim oğlumu tarif etmiş acaba bizde mı atak haftasındayz. Zaten ya dis ya atak ya grip ya sünnet diyorum. Belki de benim oğlumun gerçek karakteri böyledir :) Uyumayan, huysuz, huzursuz,sürekli kucak isteyen ama tatlı mı tatlı,şirin minnak bişey :)

Işte o öğürme refleksi onun boğazına kaçmasını engelliyor Allah korusun , doğru parçalara ayirdigin zaman boğazına kaçma, nefes yolunu tikama olasılığı çok düşükmüş okuduğuma göre. Ben %100 blw yapmıyorum yani genelde kendi yiyor ama ben de arada ağzına bir iki bisey sokuşturuyorum :KK76::KK48: ben de okudukça , araştırdıkça ikna oldum bu yönteme
Ben de biraz daha araştırayım doğru parçaları öğrenmem gerek çok teşekkür ederim cesaret buldum valla, arada ben de sokuştururum kesin dayanamam :KK71:

Ben de biraz daha araştırayım doğru parçaları öğrenmem gerek çok teşekkür ederim cesaret buldum valla, arada ben de sokuştururum kesin dayanamam :KK71:
Tamamen Blw uygulayanlar kızar bana :KK48: ama napayım en azından yumurta vs gibi şeyler oldu mu daha fazla yesin istiyorum :KK48: oku canım valla bir başladın mı rahatlığını sen de bebeğinde göreceksiniz :rapci::kk77:

Tamamen Blw uygulayanlar kızar bana :KK48: ama napayım en azından yumurta vs gibi şeyler oldu mu daha fazla yesin istiyorum :KK48: oku canım valla bir başladın mı rahatlığını sen de bebeğinde göreceksiniz :rapci::kk77:
Yumurta sarısını nasıl vrriyorsun, doğrudan mı, biraz ıslatıp mı? Gerçi bizimki hiçbir türlü yemiyor. Yine de deniyorum.

Canım adı üstünde ek gıda ,ağırlık mama ve anne sütünde olmalı bence. Bizim de öyle. Bir yumurta yiyor bazen sadece sarisini bazen hepsini. Yoğurt mutlaka yiyor. Onun haricinde biz ne yersek ondan veriyorum ağzına sıkılana kadar. İstemezse de zorlamiyorum soğumasın yemekten. 8 aylık olmak üzereyiz. Özel bişey yapmiyorum yani :)

Bir hafta önce olduk :) İyileşti sayilir,keşke daha önce yaptirsaymisim

Aa olemi cnim oldunuzmu?ne guzel mubarek olsun ;) bizde nasipse 20 subatta olucaz.nasil cok agladimi?lokal oldu dimi?1hafta nasi gecti ?ilk idrar biraz zor oluyo diolar ya

Bizim de bir hafta oldu. Pipisinin ucu çok darmış ve içi resmen kitle olmuş. Ve bunu sünnet doktorumuz farketti. Ben istediğim için yaptırdım. Büyük oğlum doğduğu gün olmuştu. Bunu da erken istedim iyi ki de olmuş. Yazı bekleyecektim iyi ki yaptırmışız

Darisi basima cnm.bizde olucax subatta bakalim 20sinde.aynen bizdede var o darlik.ona bitik diolar.doktor solemedimi size?nasil gecti peki?ins hemen iyilesirler ya

Yumurta sarısını nasıl vrriyorsun, doğrudan mı, biraz ıslatıp mı? Gerçi bizimki hiçbir türlü yemiyor. Yine de deniyorum.

Canim benim oglumda yemiyordu ama smdi yiyor.2 tane hünnap keci sutlu bebe biskuvisini papatya cayiyla islatiyorum icine yumurtayi ekleyip eziyorum hemde nasi yiyor:))) bazen lor peyniri ve pekmezde ekliyorum bazen sadece yumurta ve lor veriyorum

Darisi basima cnm.bizde olucax subatta bakalim 20sinde.aynen bizdede var o darlik.ona bitik diolar.doktor solemedimi size?nasil gecti peki?ins hemen iyilesirler ya
Ay bitik de o muydu. Forumda yazılmıştı. Doktor söylemedi cnm aile hekimliğindeki hemşire uyardı beni saolsun. Ben zaten doktor değiştim. Yeni doktorumuz sünneti önerdi sadece ama sünnet olurker doktor zor açtı o kadar darmış. İçi kitleydi. Çok kötüydü. Ama çok iyi şimdi. Zaten çilini ıkınarak yapıyodu. Yazı beklemediğime seviniyorum. Doktor sadece şişlik 3 haftaya kadar sürebilir çok dar gelirli olduğu için müdahale zor oldu dedi ama 1 haftada indi şişi. Kğçük olması avantaj. Ablamın oğlu 7 yaşında aynı anda oldular o toparlanamadı. Akıntısı falan devam ediyor. Yaş büyük avantaj

@Zermina Myhsa Myhsa @maknemakin fnd_50 fnd_50 @fpamuk @ozge_3506 @Mydestinyy @Beybisi123
Kızlar nerelerdesiniz?

Ay profil fotoğraflarından tanımaya çalıştım.. Umarım yanlış etiket olmadı.. @Zermina da hiç etiket yapamadım ama.. Birde "limon ağacım" vardı, adresini hatırlayamadım..
Yaa inan hiç giremez oldum buralara :( kendime bile vakit ayıramaz oldum. Benim oğlan okadar hareketli ki uykuyu da hiç sevmiyor gece nerdeyse hep ayaktayım gündüz zaten ayaktayım. Inanılmaz zayıfladım zayıf düştüm ama iyi ki var oğluşum. Sizlerde ne var ne yok anneler

Valla canım biz Türkler alışmışız illa çorba , muhallebi verip doyuralım beslensin derdindeyiz. Benim ikinci çocuğum ve ilkinde ben de hep özel yapayım , çorba içsin doysun aman salçali yemesin falan derdine düşerdim ama artık öyle yapmıyorum, kızımı kendim beslemiyorum artık ve gerçekten benim besledigimden fazlasını yiyor hem de keyifle. Çorba ayda yılda bir yaparsam benim elimden yiyor ama onun harici artık hep sebzelerden mücver gibi yapıyorum, köfte , haşlanmış tavuk göğüsü veriyorum, iyice haşlanmış makarna, elma dilim patates ve elma dilimi yani parmak şeklinde meyveler veriyorum , tabağının yanına az yoğurt koyuyorum, kahvaltılarda eline ekmege sürülmüş tereyağı veya labne veriyorum , bolonez soslu spagetti favorisi . Işte böyle herşey tuzsuz ama acı olmayacak şekilde normal baharatı ile yapıyorum. Ilk zamanlar oynuyordu atıyordu ama gerçekten bebekler çok akıllılar şimdi kızım acayip ilerleme kaydetti keyifle yiyor ve ben de Hic yemiyor diye üzülüp sınır yapmadan onu keyifle izliyorum. Mama sandalyesinin altına eski bir örtü yayıyorum böylece temizlik kolay oluyor. Yani yüzde yüz Blw denen şekli uygulamıyorum çünkü arada kendim de yemeği ağzına götürüyorum ama mümkün olduğunca serbest bırakıyorum. Çok uzun oldu kızlar kusura bakmayın ama bebeğinin yemesinden yakınanlar bir de böyle deneyin emin olun siz de bebeginiz de keyif alacaksınız.
bu şekilde yiyebiliyor mu maşallah benm oğlum 1 şubatta 8 aylık olacak annem beslenmesini yapıyor ve çok kotkuyor vereceği her şeyi güzelce ezip öyle yediriyor blendır gibi değil, daha pütürlü ama elinde direkt bi makarna vermiyoruz ya da ekmek, vs vermiyoruz her şey çatalla eziliyor öyle veriliyor köfteye başlayacağız mesela ama gevşemesi çok iyi değil annemden dolayı biraz geri kaldık :(

Bebeğim bu ayın 27 sinde 7. Ayına giriyor, spaghetti yi çatalla bölüyorum parmak uzunluğu kadar , iyi haşlanmış , avuç avuç yiyor , valla daha hiç boğazında kalmadı. Seviyor çok sosu ile beraber eziyor ağzında yiyor huplete huplete :kk77:

süpermiş maşallah diyelim :) siz erken mi başladınız ek gıdaya? ya da hızlı mı ilerlediniz biz sabahları yumurta + peynir +pekmez + ekmek içi + tereyağı veriyoruz öğlenleri sebze püresi kıymalı akşam üstü yoğurt ve meyve sonrası anne sütü

Yok canım ben hiç ıslayıp birbirine karistirmiyorum , ben beyazı ile yediriyorum haşlayıp 4 e bölüp, ya da çırpıp peynirli , bazı zamanlar da sadece sarıyı labne ve avokado ile karıştırıp ekmeğe sürüp veriyorum . Seviyor yumurtayı.

bu şekilde yiyebiliyor mu maşallah benm oğlum 1 şubatta 8 aylık olacak annem beslenmesini yapıyor ve çok kotkuyor vereceği her şeyi güzelce ezip öyle yediriyor blendır gibi değil, daha pütürlü ama elinde direkt bi makarna vermiyoruz ya da ekmek, vs vermiyoruz her şey çatalla eziliyor öyle veriliyor köfteye başlayacağız mesela ama gevşemesi çok iyi değil annemden dolayı biraz geri kaldık :KK43:
Ananeler bayılır zaten ezip, karıştırıp biseyler vermeye :KK48: ver bacım sen güzel yumuşak köfte yapıp parmak şeklinde ver eline yesin paşa :kk77:

süpermiş maşallah diyelim :) siz erken mi başladınız ek gıdaya? ya da hızlı mı ilerlediniz biz sabahları yumurta + peynir +pekmez + ekmek içi + tereyağı veriyoruz öğlenleri sebze püresi kıymalı akşam üstü yoğurt ve meyve sonrası anne sütü
5. Ayda başladım canım ek gıdaya tadim olarak, ilk 2 hafta sebzeleri tattirdim ayrı ayrı, ağzında ezmeyi yutmayı kavradı. 2 . hafta iki çeşit karıştırıp çatal ile ezip verdim. Daha sonraları eline kahvaltıda ekmegin kabuk tarafından yağlı ve ya labneli verdim ki yavaş yavaş kendi yemeye alışsın diye . 6 aylıkken de sebzeleri eline haşlayıp verdim , omlet yapıp verdim yani 6. Aydan itibaren kendi eliyle yiyor artık iyice kavradı. Çorba oldu mu ben veriyorum ve ya burda bebekler için yemek poşetleri var altı kilitli ona dolduruyorum kızım da ağzına götürüp hup diye çekiyor :kk77: sabah kahvaltı , öğle yemeği yiyor , onun harici 1 posta meyve gerisi anne sütü ve mama. Börek falan yapmışsam akşamüstü gibi eline veriyorum.

Back