- 9 Eylül 2017
- 2.205
- 1.816
- 63
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #4.321
Canım bebek yaşamıyormuş kese bozulmuş kendikendine düşer dedi ama istersen alalım dediAllahım swnin bebeğini de korusun benimkini de
Ya ben saglık ocagına gitmek istemiyorum ama hastanede gebelik kaydım olduğu için saglık ocagının kayıtlarına da düşmüş. Sürekli arayıp cagırıyolar özelde takibim yapılıyosa ne gerek var illa gitmeli miyim? Bilgisi olan var mı?
Cnm snde baktir ozmn folibol cok yuksek kalio bzim gbilere 20 den yuksek yaziordu bnmkinde insallah br sknti olmz folikasitte sole bsy de vr ck cabuk vucur atio her idrrda atim oluo tkrr baktrmakta fayda vr yani bn baktrcm gec bile kaldm aslndayüksek dediğin kaç çıkmıştı folat? ben geçen sene test yaptırmışım 24,00 çıkmış. şimdi de folbiol kullanıyorum 1 tane. kullanmicam o zaman ya inşallah bi zararı olmamıştır benimkilere.
Canım bende araştırdım fazlası atılıyor kanıtlanmış bir şey yok denmiş kullanan da pek çok kişi var. Randevun yakın tarihte mi bilgi alıp cevaplarsan sevinirimTeşekkür ederim canım, bunu bir daha soracağım doktoruma. Otizm ile olan ilişkisi de bir öneri imiş. İspatlanmış çalışma yokmuş. Otizmli çocuklarda folik asitin yanında birkaç vitamin değerinde de sıkıntı oluyormuş. Bu sıkıntıya neden olacak folik asit değeri hakkında da kesinlik yokmuş. Bir an baya paniklemiştim. Birçok sitede folik asit fazlasının zararı yok derken, iki sitede otizm riski ve kanser ihtimalini artırdığı da yazıyor. Allah yardımcımız olsun, yavrularımızı korusun inşallah
Cnm asi yapiolr anneye de onu hastane yapiomu blmiorm ve dogum olnca bebege de asi ordn yapiolr fkat onlri hastne de yaptrabliosn sn kendi drun ile bu konuyu konus en iyisi ben o sekilde yapacagim kalp atmni duyunca o testlri o da tkip ediosa bnde gtmicm s. OcaginaYa ben saglık ocagına gitmek istemiyorum ama hastanede gebelik kaydım olduğu için saglık ocagının kayıtlarına da düşmüş. Sürekli arayıp cagırıyolar özelde takibim yapılıyosa ne gerek var illa gitmeli miyim? Bilgisi olan var mı?
Tetanoz aşısını önceki gebeliğimde doktoruma sormuştum gerek olmadıgını söylemişti çünkü steril hastane ortamında sez. Yapılıyor evde doğum falan değilki demişti. Ben de birnci dozdan sonrasını yaptırmadım. Ama yapılsa da bi sakıncası yoktur.Gitmek gerekiyormuş. Aile hekimi de takip ediyor. Tetanoz aşısı sonra bebek doğunca olacağı aşılar felan oradan takip ediliyor. Bende daha gitmedim.
Ben direk folic plusa geçeyim diyorum ama iki bebek var karnimda o zaman günde 6 tane almam gerekcek. Şimdi de iki tane dahiliye dru var tanıdığım ikisi de ilk üç ay bişey olmaz diyor kafam allak bullak oldu.Cnm snde baktir ozmn folibol cok yuksek kalio bzim gbilere 20 den yuksek yaziordu bnmkinde insallah br sknti olmz folikasitte sole bsy de vr ck cabuk vucur atio her idrrda atim oluo tkrr baktrmakta fayda vr yani bn baktrcm gec bile kaldm aslnda
Kendi kafana gore yoma cnm bole syler sdce suanlk br degerne baktir istersn ona gore kadn dogm dr un sna tavsiyede blunurBen direk folic plusa geçeyim diyorum ama iki bebek var karnimda o zaman günde 6 tane almam gerekcek. Şimdi de iki tane dahiliye dru var tanıdığım ikisi de ilk üç ay bişey olmaz diyor kafam allak bullak oldu.
Bizim burdaki saglık ocagı çok kötü sağlam giren hasta çıkar aşırı kalabalık Allah düşürmesin ama ben gitmiyorum nasip olurda doğarsa küçücük bebeğimi de götürmeyi düşünmüyorum kızımda da hiç gitmemiştim aşılarını özelde yaptırdım hep özel sig. Oldugu için. Gebeliğim özel ya da devlet sonuçta bi yerlerde takip edilirken saglık ocagının ısrarla çağırmasını anlamıyorum. Belki telefonla bilgi vermemi kabul ederler kızımın aşılarını özelde yaptırıp tel ile bilgi veriyordum s. Ocagına. Bu şekilde kabul ederlerse haber veririm size de gitmek istemeyen arladaşlar o şekilde yaparlar:)Cnm asi yapiolr anneye de onu hastane yapiomu blmiorm ve dogum olnca bebege de asi ordn yapiolr fkat onlri hastne de yaptrabliosn sn kendi drun ile bu konuyu konus en iyisi ben o sekilde yapacagim kalp atmni duyunca o testlri o da tkip ediosa bnde gtmicm s. Ocagina
Tabkide asilrni hastanede yaptrip asi kartini gosterion herlde mecbr deilsin yni orya yaptirmaya ama devlet mecbr tutmus onlri takip icin yoksa onlrda bize bayilmio :))Bizim burdaki saglık ocagı çok kötü sağlam giren hasta çıkar aşırı kalabalık Allah düşürmesin ama ben gitmiyorum nasip olurda doğarsa küçücük bebeğimi de götürmeyi düşünmüyorum kızımda da hiç gitmemiştim aşılarını özelde yaptırdım hep özel sig. Oldugu için. Gebeliğim özel ya da devlet sonuçta bi yerlerde takip edilirken saglık ocagının ısrarla çağırmasını anlamıyorum. Belki telefonla bilgi vermemi kabul ederler kızımın aşılarını özelde yaptırıp tel ile bilgi veriyordum s. Ocagına. Bu şekilde kabul ederlerse haber veririm size de gitmek istemeyen arladaşlar o şekilde yaparlar:)
ben henüz bildirmedim ama sanırım süresi 3,aya kadarKızlar hamileliğinizi sağlıkocağınıza bildirdiniz mi? Bildirmek gerekiyor muş tetanoz aşıları felan orada oluyormuş.
Bayılmadıklarını çok belli ediyolar yaaa bi ilgi bi ilgi kimsenin suratına bakmadan :)Tabkide asilrni hastanede yaptrip asi kartini gosterion herlde mecbr deilsin yni orya yaptirmaya ama devlet mecbr tutmus onlri takip icin yoksa onlrda bize bayilmio :))
:))))) aynen birde bnm dr umu gorsen br havalar :)) sanki ejderhasi vr :))))Bayılmadıklarını çok belli ediyolar yaaa bi ilgi bi ilgi kimsenin suratına bakmadan :)
benim eski semtteki sağlık ocağımızın doktoru mükemmeldiBayılmadıklarını çok belli ediyolar yaaa bi ilgi bi ilgi kimsenin suratına bakmadan :)
2 hafta sonra kalp atışını duyarız dedi. Ama bu hafta da gidicez onu anlamadım ben de. Bi sıkıntı mı var diye düşünmedim değil :)) siz ne zaman gideceksiniz?Simdi icim rhatladi bn dusuk cikti diye dusunuodm bnmde 6mm dedi dr. Bir sknti yk suanlk hersy yolnda dedi ama bna az gbi gelmsti demekki normlmis. Minnoslarmzin durumu ii ck skur :) kalp icin ne zmn cagrdi
Bnmde oyle gecti ama dr hersy yolunda dedi hatta ikiuc kez sordm kesenn durmnu ii dedi bakalm nasip bn sali gnu gidicm. Aminnnn insallahhhhh2 hafta sonra kalp atışını duyarız dedi. Ama bu hafta da gidicez onu anlamadım ben de. Bi sıkıntı mı var diye düşünmedim değil :)) siz ne zaman gideceksiniz?
Minnoşlarımız hep iyi olsun inşallah :)
Çok hoşuma gitt yaaa sanki ejderhası var:))))) aynen birde bnm dr umu gorsen br havalar :)) sanki ejderhasi vr :))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?