- 25 Haziran 2014
- 2.122
- 3.595
- 83
- Konu Sahibi Blackbluee1
-
- #4.241
Evet canım kesinlikle çok dikkat etmek gerek. Bende eşim evdeyse ona yıkatmaya çalışıyorum. Doktorun yanına eş ile girmek çok önemli. Eşim benden çok önemsiyor doktorun dediğini. Normalde yap desem yapmaz ama doktordan duyması etkili oluyor. Zaten iki gün evde, yapıversinSüt ile peyniri takmıyorum da çiğ et beni de ediyor. İşyerine köfte geliyor mesela içi hafif pembemsi tam pişmemiş gibi yesemmi yemesemmi diye düşünüyorum çok. ya da evde yıkarken et elime eldiven geçiriyorum ama olurda eldiven patlarsa kesilirse yıkarken su girse içine felan hemen yıkıyorum ellerimi tedirgin oluyorum.
Canım benim göğsüm yumuşadı.ağrı sızı yok.senin nasılCanım benim bebeğim de geç döllenme olmamasına ragmen 10 gün geriden geliyor. Henüz kalp atışını duyamadım düşün yarın 9 haftalık olacak... Ama ilk gittiğim muayenede doktor yolk sac gördü kese normal dedi. 6.haftaydı. Sonra bana dedi ki haftaya geldiğinde kan tahlili yaparız. Tamam dedim nerden bileyim meğer kanım okadar düşükmüş ki. 7. Hafta ya gelmesine iki gün falan vardı bir kanama geçirdim. Allahın işi işte ben de o kanama olmasa ne acile gidecektim kanımın düşük olduğunu öğrenemeyecektim. Kanım hayatımın en düşük seviyesine gelmiş. Ben de bir şey yokmuş bebek nası beslensindoktor kan hapı falan verdi. Dediki burda bebek görünmüyor renkli ultrasona a gir. Ertesi gün renkli ultrasona girdim bebeği çook küçük gördüler. Hayatımın en zor üç haftasını geçiriyorum diyebilirim. Sen de mutlaka kanına baktırır. Çoğu doktor tahlilleri kalp atışını duymaya bırakıyor ama bu bence çok yanlış
İnşallah kesebilirimm ekmeği. Dilimli ekmek alsam daha iyi olacak galiba. Beyaz ekmekten de uzak durmak lazım, haklısınız valla. Şimdi yediğim ekmeklerin bedeli ağır olabilirilk hamileliğimde bende öyleydim çok yiyordum ekmekten uzak durun heleki beyaz,tam bugday ekmeği tüketin ben günde 3 dilim olarak frenledim kendimi sabah-ögle-akşam.ben hazır yogurt sevmiyorum pek yiyemem güvendiğim yerden yıllardır alıyorum kavanozlara mayalarım hep.
belki bulantıların geçince başlarsın inşallah içmeye
Brusella virüsünden bahsediyorsunuz,Bu virüs yetişkin içinde tehlike normalde,Rabbim korusun,benim eniştem doktor sütü iyi kaynattıktan sonra yoğurt ve süt tüketiminde sıkıntı olmaz dedi,birde güvenilir yerden almak lazım yıllardır bildiğim insanlardan alırım.Tabi siz doktorunuzun tavsiyesine uyunuz dikkat etmek lazım.
Simdi ben ne yapim.hemen hastaneye gidim mi.kan tahlillerei verim mi.benim bebek ve yolk sach da vok minik.kese büyük ama şekli bozulmuş.Canım benim bebeğim de geç döllenme olmamasına ragmen 10 gün geriden geliyor. Henüz kalp atışını duyamadım düşün yarın 9 haftalık olacak... Ama ilk gittiğim muayenede doktor yolk sac gördü kese normal dedi. 6.haftaydı. Sonra bana dedi ki haftaya geldiğinde kan tahlili yaparız. Tamam dedim nerden bileyim meğer kanım okadar düşükmüş ki. 7. Hafta ya gelmesine iki gün falan vardı bir kanama geçirdim. Allahın işi işte ben de o kanama olmasa ne acile gidecektim kanımın düşük olduğunu öğrenemeyecektim. Kanım hayatımın en düşük seviyesine gelmiş. Ben de bir şey yokmuş bebek nası beslensindoktor kan hapı falan verdi. Dediki burda bebek görünmüyor renkli ultrasona a gir. Ertesi gün renkli ultrasona girdim bebeği çook küçük gördüler. Hayatımın en zor üç haftasını geçiriyorum diyebilirim. Sen de mutlaka kanına baktırır. Çoğu doktor tahlilleri kalp atışını duymaya bırakıyor ama bu bence çok yanlış
zaten ilerleyen aylarda kilo alımı yapacağızİnşallah kesebilirimm ekmeği. Dilimli ekmek alsam daha iyi olacak galiba. Beyaz ekmekten de uzak durmak lazım, haklısınız valla. Şimdi yediğim ekmeklerin bedeli ağır olabilir
Hiç duymadık daha önce.moralini bozma canim, belki duyamamistir dr o an icin. Daha oncekalp atini duymus muydun? Gec baslicak olamaz mi?
Kesinlikle. Çok teşekkür ederimzaten ilerleyen aylarda kilo alımı yapacağız
aslında problem kilo almaktan çok sağlıklı beslenmekte
beyaz ekmeğin hiç bir faydası yok alıştırın kendinizi yavaştan
dilimli ekmek alın kesinlikle yarım ekmek arası yemekle 2 dilim ekmek yemek arsında fark var
Bende bulanti agri sizi kusma hic bisry yok sanki hic hamile degilim gibi yani sadece yorgunluk var. Bu normal mi ya? Olsa bi dert olmasa bi dert :)
Bizde dün akşam gittik, doktor sağolsun kalp atışını çok güzel uzun uzun gösterdi ablasına, mest oldu resmen onu izlerkenBende de var o canım ... iki gündür bakamamıştım ...
Eveeeeetbi de oğlumda gelecek ilk kez ...çifte heyecanlıyız
Allah yardımcın olsun hayırlı haberlerle gelirsin inş :)Bnde yarin kontrole gidicem kizlarr Dua edin :) ilk kontrolum olucak ve ilk gebeligim :)
Canım benim bebeğin kalp atısi yok.hiç yok.
işte yumurta sevmiyorum sıkıntı orada sadece menemen yapıp yiyorum oda yeterli olur herhalde canım :)Omlet yap canım seviyorsan.
benimde yok hiç bir belirti henüz doktora da gitmedim kese kalp her şey belirsizBiri bana da lutfen cevap yazabilri mi:) bulanti vs biseyim yok bu normal mi? :)
Benim de öyle canım. yumurtalarım erken olgunlaşıp çatladığı için bende erken döllenme oldu. 4 gün önde seninki gibi. Muhtemelen sende de erken döllenme olmuşturBenim sat 3 eylül yani bu 7+4 günlük oluyor ama dün dr ultrasonda 8+1 görünüyor dedi nasıl olur ki sordum dr.a ama anlayamadım galiba. Bilgisi olan varmı?
Tahlillerini yaptırmış mıydın? Eger yaptırdıysan toksoplazma testi de yapılıyor pozitif çıkarsa daha önce gecirmiş oldugun anlamına geliyor ve bagışıklığın var demektir. Negatifse eger bagışıklığın yok. çiğ et, kedi kakası vs bunlardan insana geçiyor. Sana zarar vermiyor ama bebege ciddi zararları oluyor. O yuzden etin çok iyi pişmesi gerekiyor. Az pişmişse sakın yemeSüt ile peyniri takmıyorum da çiğ et beni de ediyor. İşyerine köfte geliyor mesela içi hafif pembemsi tam pişmemiş gibi yesemmi yemesemmi diye düşünüyorum çok. ya da evde yıkarken et elime eldiven geçiriyorum ama olurda eldiven patlarsa kesilirse yıkarken su girse içine felan hemen yıkıyorum ellerimi tedirgin oluyorum.
Bnm de yok canım mide bulantım da yok belirtim yok bişeyim yokCanım benim göğsüm yumuşadı.ağrı sızı yok.senin nasıl
Saol Allah razi olsun.icime sindiremiyorum.zaten gurbetteyim.esim ise gidince ben evde kafayı yiyorum.inş bu bebek sağlıklı bi sekilde büyürcanım dua et bende dua edeceğim inşallah Rabbim Sağ salim kucağına almayı nasip eder
Allahım swnin bebeğini de korusun benimkini deBnm de yok canım mide bulantım da yok belirtim yok bişeyim yokşu an hastanedeyim sıra bekliyorum hayırlısı bakalım
Evet canım kesinlikle çok dikkat etmek gerek. Bende eşim evdeyse ona yıkatmaya çalışıyorum. Doktorun yanına eş ile girmek çok önemli. Eşim benden çok önemsiyor doktorun dediğini. Normalde yap desem yapmaz ama doktordan duyması etkili oluyor. Zaten iki gün evde, yapıversin
Tahlillerini yaptırmış mıydın? Eger yaptırdıysan toksoplazma testi de yapılıyor pozitif çıkarsa daha önce gecirmiş oldugun anlamına geliyor ve bagışıklığın var demektir. Negatifse eger bagışıklığın yok. çiğ et, kedi kakası vs bunlardan insana geçiyor. Sana zarar vermiyor ama bebege ciddi zararları oluyor. O yuzden etin çok iyi pişmesi gerekiyor. Az pişmişse sakın yeme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?