• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Sise gunluk sut icilmesi daha iyi.uht lerin zaten hic yarari yok. Acik olup kaynatsak, guvenilir yer bulmak cok zor ve cogu antibiyotik vuruyor ineklere. O yuzden sise gunluk sut tuketmek en iyisi

Ben de pastörize edilmiş olanı içmeli diye biliyorum. Yani açık sütte alsak iyice kaynatıp içmek lazım. ama en iyisi günlük süt gibi geliyor şuan da bana. Zaten çok sık içemiyorum içtiğim bari işe yarar olsun :)

Valla benimde ilk hamileliğim, ben de tecrübeli sayılmam ama yediklerimi anlatayım.
Bir kere sağlıksız beslenen bir insan değilim evde de işte de ev yemeği yerim hep. Sabahları yumurta öneriliyor ama ben sadace h.sonları yiyebiliyorum. Balık et tavuk yumurta süt peynir yoğurt ceviz fındık badem meyve sebzeve bol suuu. Bunlara ağırlık vermeli.

Canım buralardayım okuyorum hergun ama öyle bı halsizlik ve yogunluk var ki,yazmak kısmet olmadı. Ama bugün evdeyim dinlenip kendime gelecem inşallah:KK49: ayy senin de yarına randevu var,çok heyecanlı :KK200::KK200:
Hadi inşallah güzel haberlerle gelirsin canım:KK200: bekliyoruz:dua:

Bende de var o canım ... iki gündür bakamamıştım ...

Eveeeeet :KK200: bi de oğlumda gelecek ilk kez ...çifte heyecanlıyız :KK200:

Sise gunluk sut icilmesi daha iyi.uht lerin zaten hic yarari yok. Acik olup kaynatsak, guvenilir yer bulmak cok zor ve cogu antibiyotik vuruyor ineklere. O yuzden sise gunluk sut tuketmek en iyisi

Ben de pastörize edilmiş olanı içmeli diye biliyorum. Yani açık sütte alsak iyice kaynatıp içmek lazım. ama en iyisi günlük süt gibi geliyor şuan da bana. Zaten çok sık içemiyorum içtiğim bari işe yarar olsun :)

Valla benimde ilk hamileliğim, ben de tecrübeli sayılmam ama yediklerimi anlatayım.
Bir kere sağlıksız beslenen bir insan değilim evde de işte de ev yemeği yerim hep. Sabahları yumurta öneriliyor ama ben sadace h.sonları yiyebiliyorum. Balık et tavuk yumurta süt peynir yoğurt ceviz fındık badem meyve sebzeve bol suuu. Bunlara ağırlık vermeli.
O zaman günlük süt almak gerekli. Tabi onu da bir denemek lazım, açıp iki gün sonra bozuluyor mu diye. Belki koruyucu vardır. Bu arada bende hiç evhamlı biri değilim ama bu süt, peynir ve çiğ et tedirgin ediyor beni. Çünkü bunlarda bulunan bakteriler bebekte geri dönülmez ciddi rahatsızlıklara, bazende ölümüne neden olabiliyormuş Allah korusun.

Folik asitin aksam icilmesi gerektigini soylediginiz icin tesekkurler :dua:Dr bana folik asit su an bir isine yaramayacak, icmene gerek yok dedi.o yuzden icmiyorum.

Bu arada balik yiyemeyen, ya da bulantidan dolayi bir sey yiyemeyenler bence kendinizi zorlamayin.
Ben de somon yicem diye kendimi cok kastim heralde,esim de zorladi bitir bitir diye.daha kotu midem bulandi,kalan 6 ayda hic balik koyamadim agzima.ilk zamanlar bulanti yapan seyleri yemek bazen ters tepebiliyor.
Hatta unlu bir prof.dr.a gitmistim ben hic duzgun balik yemedim demistim, bosver kizim yemediysen de bir sey olmaz, ilk baligimi 14 yasinda yedim, gayet zekiyim demisti :halay:
Ya da mesela Hintliler hic kirmizi et yemiyor, ama gayet zekiler,dunyanin her yerinde faaliyetteler.
O yuzden bu dusuncelerle gunlerimizi kotu gecirmeyelim.:KK200::nazar:
Neden işe yaramayacak dedi folik asit için anlamadım. Hamile değil misiniz? Buna, hamilelik düşünenler üç ay önceden başlıyor. Mesela ben sat ta başladım, gebelik planladığım için. Zaten gebeliğinde 12.-13. Haftasına kadar içiliyormuş. Sen bence iç yaa

Yokmu başa cıkan kızlar bulantılarla beni öldürdü
Bende bulantıdan çok çekiyorum doğru düzgün bişey yiyemiyorum yemek görünce tiksiniyorum bişey yiyemediğim için haliyle bitkin oluyorum doktoruma söyledim mide bulantısı için bana ilaç verdi.doktorumun kontrolünde ilacımı kullanıyorum çok şükür midem bayağı rahatladı sende doktoruna sor canım belki sanada ilaç verebilir

Kizlar ozele gittim.doktor karindan duyamadi.allttan baktı.hicbi ses yok.muhtemelen kalbi durmus dedi.kese buyümüş bebek büyümemiş dedi.kesenin sekli bizulmuş dedi.haftaya da karindan bakalim yoksa kürtaj dedi.
Canım Allah hayırlısınız versin.. Sağlıkla nasip etsin inşallah.. Başka ne diyebilirim bilmiyorum :dua::dua:

Cok teşekkür ederim canim benim cok rahatlafim inan evet en son gittigimizde normaldi hersey. Bu pazartesi birdaha kontrol var. Rabbim hepimize hayirlisi ile saglikla kavustursun minik mucizelerine:KK200:

Aminnnnnn :KK200:

Hadi bakalım benim de kontrol yarın ... ben yarın sen pzt ...yine güzel haberlerle gelelim inşallah :KK68:

Selam kizlar,

pazartesi doktorda melegimin kalbini görüdük <3

Hadi hayırlı olsunnnn :KK200: gördük demişsin ... sende benim gibi duymadan önce görenlerdensin galiba .
Ne güzeldi di mi ama öyle izlemek:KK36:

Belki gec döllenmedir cuma günü inş duyulur. Hayırlısıyla saglıklı bi gebelik gecirirsin inş ben de bi düşük yaptım anlıyorum seni. Allah herseyin en iyisini bilir
Amin canım herşeyin hayırlısı.. Geç Döllenme olduğunu sanmıyorum canım adetten 4 gün önce betahcg 90 dı çünkü.. ama tabi Allah'tan ümit kesilmez.. Herşey kısmet..

Her birinize hayırlı olsun arkadaşlar :KK200:

Rabbim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin .

E Edaaa93 canım sana da ayrıca hayırlı olsun ... kalp atışını duymuşsun :KK36:

Notumu aldım arkadaşlar ..şimdi teldeyim ..pc ye geçince tabloya ekleyeceğim .:KK36:
.
.
Çok teşekkür ederim canım :) Ausencia Ausencia Rabbim hepimizin yardımcısı olsun

Şükürler olsunn..

Bende de var o canım ... iki gündür bakamamıştım ...

Eveeeeet :KK200: bi de oğlumda gelecek ilk kez ...çifte heyecanlıyız :KK200:
Canım, aklıma birşey geldi. Bizim ilk gebeliğimiz olduğu için tecrübesiziz. İlk sayfaya belirli notlar mı alsak, tecrübelerden yararlanarak? Ne gibi dersen, çatlak oluşumunu engelleyici krem kullanımı gibi. İlk sayfaya, 3.aydan itibaren çatlak kremi kullanımı yazabiliriz mesela. 3.ay mı bilmiyorum da tabi. Benim aklıma bu geldi sadece. Egzersizler de olabilir yine, 3.aydan sonra haftada 2-3 gün 45dk yürüyüş gibi. Dediğim gibi tecrübeli annelerimizin yardımı ile tabi ki. Deneyim olmadığından örnekte veremiyorum

Niye oyle diyorsun ki :KK43: ben de 6+5 de bebegi bile goremedim ama gec dollenmedir diye bekliyorum.senin bebek gorunuyor mu kese icinde?

Herseyim hayirlisi olsun hepimiz icin
Canım benim geç döllenme değildi adetten 4 gün önce 90 hcg ile öğrendim gebeliğimi.. 5+0 da da keseyi gördüm karından.. Kese içinde bebek vardı ama sanırım biraz küçüktü canım.. yine de bekliycez tabiki Allah'tan ümit kesilmez.. Herşey nasip kısmet.. Senin geç döllenme miydi canım?

Benim sat 3 eylül yani bu 7+4 günlük oluyor ama dün dr ultrasonda 8+1 görünüyor dedi nasıl olur ki sordum dr.a ama anlayamadım galiba. Bilgisi olan varmı?

Bu çok normal edacım ...
Artı eksi 1 hafta olması ...
Benimde sat ile ultrason arasında geriden 4 gün var .
Tamamen döllenmenin günü ile alakaşı bu

Gecenin yarısı uyanıp bulantılarla savaşıyorum bu sefer olmaz inşallah diyordum daha erken başladı :KK43:

O bulantılar şuan bende de var bir yandan da sıcak ve soğuk diye yatakla cebelleşiyorum :KK43:

Ikinizi de öyle iyi anlıyorum kiii .
Bulantılar çok bende de .
Ayva yeşil elma zencefil nane limon ... ııı ıhhhh hiç biri kesmedi beni.
Bi de bulantı var diye sürekli atıştırma isteği var ...

Yokmu başa cıkan kızlar bulantılarla beni öldürdü
Yukarıda da yazdım ... bulan diğerine sevabına söylesin :)

Kızlar bulantıya su şişenizin içine bir dilim limon atarak biraz bastırabilirsiniz ben öyle yaptım ama galiba bende reflü var sonra mide yanması oldu 2 gün sonra bıraktım mide sorunu olanlar yapmasın :KK200:

Aminnnnnn :KK200:

Hadi bakalım benim de kontrol yarın ... ben yarın sen pzt ...yine güzel haberlerle gelelim inşallah :KK68:

Hadi hayırlı olsunnnn :KK200: gördük demişsin ... sende benim gibi duymadan önce görenlerdensin galiba .
Ne güzeldi di mi ama öyle izlemek:KK36:

Cok sükür gördük evet :) Almanyada yasiyorum ben, bu kadar kücükken ultrason araciligiyla bakiyorlar, biraz daha doguma yakin zamanda dinlemeye basliyorlar. Iki hafta sonra tekrar gidicem .
Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Bende çok severim. Doktor rapor Verdi, evdeyim. Günde bir ekmek kesin bitiriyorum, sürekli birşeyler yiyorum. İnanılmaz iştahım açıldı. Umarım bı raporlu dönemde çok kilo almam. Yoğurdu kendinizin yapması da çok güzel. Bende çok istiyorum da hiç denemedim
ilk hamileliğimde bende öyleydim çok yiyordum ekmekten uzak durun heleki beyaz,tam bugday ekmeği tüketin ben günde 3 dilim olarak frenledim kendimi sabah-ögle-akşam.ben hazır yogurt sevmiyorum pek yiyemem güvendiğim yerden yıllardır alıyorum kavanozlara mayalarım hep.
Ben normal de 3 lt su tüketirdim şimdi sadece ilaçlarımı içerken oda zorla içiyorum midem bulanıyor çok kötü oluyorum ve su içemediğim için çok üzgünüm :işsiz:
belki bulantıların geçince başlarsın inşallah içmeye
Benim doktor köy sütü ondan yapılan yoğurdu pazardan alınmış peyniri yasakladı. Marketten bilindik markalardan alacaksın dedi. Pastorize edilmiş olacak yoksa bi bakteri varmış sana bi şey yapmaz ama bebeğine zarar verir dedi.

Brusella virüsünden bahsediyorsunuz,Bu virüs yetişkin içinde tehlike normalde,Rabbim korusun,benim eniştem doktor sütü iyi kaynattıktan sonra yoğurt ve süt tüketiminde sıkıntı olmaz dedi,birde güvenilir yerden almak lazım yıllardır bildiğim insanlardan alırım.Tabi siz doktorunuzun tavsiyesine uyunuz dikkat etmek lazım.

Canım, aklıma birşey geldi. Bizim ilk gebeliğimiz olduğu için tecrübesiziz. İlk sayfaya belirli notlar mı alsak, tecrübelerden yararlanarak? Ne gibi dersen, çatlak oluşumunu engelleyici krem kullanımı gibi. İlk sayfaya, 3.aydan itibaren çatlak kremi kullanımı yazabiliriz mesela. 3.ay mı bilmiyorum da tabi. Benim aklıma bu geldi sadece. Egzersizler de olabilir yine, 3.aydan sonra haftada 2-3 gün 45dk yürüyüş gibi. Dediğim gibi tecrübeli annelerimizin yardımı ile tabi ki. Deneyim olmadığından örnekte veremiyorum

Güzel fikir canım ... ama tecrübeler bende unutuldu valla :) 8 sene geçti üzerinden .
Lansınosh (tamamennnn salladım :KK49:) bi krem kullanmıştım sanki.

Neyse anladım ben seni ... okuduklarımdan,araştırdıklarımdan da yazabilirim ben .

Anneye 3.ay hatırlatması ..
Anneye 4.ay tavsiyesi .... gibi :KK66:

Herkes aklına geldikçe yazar , toparlar ilk sayfaya koyarım ben

O zaman günlük süt almak gerekli. Tabi onu da bir denemek lazım, açıp iki gün sonra bozuluyor mu diye. Belki koruyucu vardır. Bu arada bende hiç evhamlı biri değilim ama bu süt, peynir ve çiğ et tedirgin ediyor beni. Çünkü bunlarda bulunan bakteriler bebekte geri dönülmez ciddi rahatsızlıklara, bazende ölümüne neden olabiliyormuş Allah korusun.

Süt ile peyniri takmıyorum da çiğ et beni de ediyor. İşyerine köfte geliyor mesela içi hafif pembemsi tam pişmemiş gibi yesemmi yemesemmi diye düşünüyorum çok. ya da evde yıkarken et elime eldiven geçiriyorum ama olurda eldiven patlarsa kesilirse yıkarken su girse içine felan hemen yıkıyorum ellerimi tedirgin oluyorum.

Güzel fikir canım ... ama tecrübeler bende unutuldu valla :) 8 sene geçti üzerinden .
Lansınosh (tamamennnn salladım :KK49:) bi krem kullanmıştım sanki.

Neyse anladım ben seni ... okuduklarımdan,araştırdıklarımdan da yazabilirim ben .

Anneye 3.ay hatırlatması ..
Anneye 4.ay tavsiyesi .... gibi :KK66:

Herkes aklına geldikçe yazar , toparlar ilk sayfaya koyarım ben
Süpersiniz, tam olarak bunları kastetmiştim :KK200:

Back